Av. Gheorghe Piperea: Băncile din România intenționează să desființeze 3000 de bancomate. PAȘI RAPIZI SPRE MONEDA ELECTRONICĂ A LAGĂRULUI DIGITAL

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fără să vreau să sâcâi pe cineva, fac remarcată o știre strecurată printre rânduri ieri - cică băncile din România intenționează să desființeze 3000 de bancomate. 

Dacă se va pune în practică în mod coordonat, mișcarea va reduce și mai mult circuitul banilor peșin în economia vizibilă (cu consecința că va crește corespunzător circulația din economia gri, ne-vizibilă). Este foarte probabil că gestul cartelar, coordonat, al băncilor vine în pregătirea iminentei introduceri a monedei digitale emisă de băncile centrale (CBDC - central bank digital curency), instrument totalitar prin intermediul căruia vom fi încarcerați într-o colivie digitală globală unde fiecare va sta, ca în feudalism, pe bara corespunzătoare statutului său social.
 
 
 
Fiecare albină a stupului va avea dreptul să cumpere cu banii SĂI, obținuți prin munca/activitatea SA și taxați/impozitați/penalizați cu sumele plătite de EL (statului sau corporației agreate de stat), doar acele produse sau servicii pe care i le va permite banca centrală. 

Acest oribil apartheid va fi o treabă simplă, urmând a fi perfectată de la butoanele platformei digitale în interiorul căreia sunt depozitate și stocate toate avatarurile noastre digitale, construite din estimările comportamentului nostru, efectuate pe baza a ceea ce lăsăm/încărcăm noi pe internet sau în rețelele de socializare de fiecare dată când le utilizăm - iar asta o facem cu conștiința că viața noastră e mai bună, mai ușoară, mai spectaculoasă, iar decizia ne aparține, nefiind fabricată, pe nesimțite, de golemul tehnologic în care am fost adânc afundați. 

Cu CBDC pe frunte, sub piele, în zmartfon, în sânge nu vom mai putea cumpăra și nici vinde decât ceea ce fiara ne va fi permis, fiară al cărui semn vom fi obligați să îl purtăm peste tot, în culcare și-n sculare, la munca în amfiteatru sau la câmp, în biserică sau la bodegă. 

Cu toate acestea, iată ce spune art. 2191 alin.1 Cciv: 

„Prin constituirea unui depozit de fonduri la o instituție de credit, aceasta dobândește proprietatea asupra sumelor de bani depuse și este OBLIGATĂ să restituie aceeași cantitate monetară, de aceeași specie, la termenul convenit sau, după caz, ORICÂND, la cererea deponentului, cu respectarea termenului de preaviz stabilit de părți ori, în lipsă, de uzanțe”. 

În baza acestui text legal, toți cei care au bani în bancă pot cere retragerea lor oricând, integral și peșin. Banca are obligația să restituie acești bani imediat - nu în alte conturi bancare, ci chiar în bani peșin, la ghișeu. Banca poate fi obligată să lucreze cu oameni și cu bani fizici, măcar pentru a ne da banii înapoi, bani pe care și-au construit, de altfel, imperiul banilor-datorie.  

Doar dacă aveți bani peșin puteți face orice vreți cu ei și puteți cumpăra orice cu ei, fără a fi obligați să puneți semnul Fiarei. 

Desigur, nu puteți face plăți mai mari de 5 mii de lei pe zi - dar cine are nevoie să consume de 5000 de lei pe zi? 

Numai în România sunt peste 100 de miliarde de euro în depozite bancare. Dacă toți deponenții sau măcar un procent oarecare dintre deponenți și-ar cere banii înapoi imediat, nimeni nu ar mai avea tupeul să lucreze sau să se gândească măcar la a ne pecetlui cu semnul Fiarei și a ne încarcera în colivia lor digitală. 

Nu mă aștept ca românii să declanșeze o asemenea mișcare (care nu ar încălca nicio lege - dimpotrivă, ar pune în operă un principiu al Codului civil, scris chiar de bancheri), dar este aproape sigur că ea va apărea undeva în Europa, curând, așa cum a apărut, de altfel, mișcarea de boicot al furnizorilor de energie în Marea Britanie, unde oamenii nu își mai plătesc facturile. 

Așadar, nu vă supuneți! Liberați-vă de cel viclean!
 
Citiți și Șeful FMI: Moneda Digitală a Băncii Centrale trebuie folosită alături de sistemul de credit social pentru a controla ceea ce vor putea sau nu cumpăra oamenii
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • dejuan 25.10.2022 15:09
    D-le Piperea, Sa zicem ca scoatem euro-ii, $, Lirele etc. din banci. Daca se va anunta intr-o duminica seara ca nu vi le mai primeste nicaieri in Romania sa le schimbati in lei, ce faceti cu hartiile?
    Daca va spune ca trebuie sa plecati in tarile emitente ca sa le schimbati la ghiseul de acolo al bancilor nationale, ar insemna sa calatoriti catre acele capitale, dar nu aveti vaccinul, nu puteti intra!
    Daca desfiinteaza intr-o zi toti banii pesin, peste tot in lume? Aruncam saltelele (cu banii de la saltea) pe foc?
  • Carbid 25.10.2022 18:25
    Nu se poate asa ceva! Eventual vor desfiinta birourile de schimb valutar...si va trebui sa schimbi la banci la kur-s ul lor...
    Si apoi, mai bine schimbati acum in lei ca sunt mai siguri decat oiro!
  • neacsumihaisorin 25.10.2022 22:22
    trebuie sa existe o criza majora pt asa ceva, probabil un razboi mondial. Altfel nu vad cum ar putea elimina ceva atat de vital precum banii...fara o criza/razboi nu se poate
  • IC XC NI KA 25.10.2022 17:05
    Acolo se va ajunge .. “Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.” (Apocalipsa 13,17)

    Însă până atunci .. cred că soluția “nu vă supuneți” se traduce mai degrabă prin NEACCEPTAREA CBDC - central bank digital curency la MOMENTUL MANIPULĂRII (ȘANTAJULUI că vai .. că dacă nu accepți CBDC pierzi banii)!!

    Exemplificare pe întelesul tuturor:

    https://www.facebook.com/doina.ciulei/videos/691527785831717/?d=n

    În temeiul art. 2191 alin.1 Cod civ. vom avea pârghia legală de a refuza CBDC, oricât de imposibil ni se va părea la momentul respectiv.. la presiunea și panica imensă ce se va crea ..
    REUȘITA depinde de noi!
    CÂȚI MAI MULȚI SĂ STĂM NECLINTIȚI ÎN FAȚA VICLENIEI ȘI SĂ NU NE SUPUNEM!!

    Sigur că putem și retrage banii din bănci .. dar asta îi va împiedica să implementeze CBDC? Și ..banii fizici vor mai exista?
Ultima oră

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”