Av. Gheorghe Piperea: Băncile din România intenționează să desființeze 3000 de bancomate. PAȘI RAPIZI SPRE MONEDA ELECTRONICĂ A LAGĂRULUI DIGITAL

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fără să vreau să sâcâi pe cineva, fac remarcată o știre strecurată printre rânduri ieri - cică băncile din România intenționează să desființeze 3000 de bancomate. 

Dacă se va pune în practică în mod coordonat, mișcarea va reduce și mai mult circuitul banilor peșin în economia vizibilă (cu consecința că va crește corespunzător circulația din economia gri, ne-vizibilă). Este foarte probabil că gestul cartelar, coordonat, al băncilor vine în pregătirea iminentei introduceri a monedei digitale emisă de băncile centrale (CBDC - central bank digital curency), instrument totalitar prin intermediul căruia vom fi încarcerați într-o colivie digitală globală unde fiecare va sta, ca în feudalism, pe bara corespunzătoare statutului său social.
 
 
 
Fiecare albină a stupului va avea dreptul să cumpere cu banii SĂI, obținuți prin munca/activitatea SA și taxați/impozitați/penalizați cu sumele plătite de EL (statului sau corporației agreate de stat), doar acele produse sau servicii pe care i le va permite banca centrală. 

Acest oribil apartheid va fi o treabă simplă, urmând a fi perfectată de la butoanele platformei digitale în interiorul căreia sunt depozitate și stocate toate avatarurile noastre digitale, construite din estimările comportamentului nostru, efectuate pe baza a ceea ce lăsăm/încărcăm noi pe internet sau în rețelele de socializare de fiecare dată când le utilizăm - iar asta o facem cu conștiința că viața noastră e mai bună, mai ușoară, mai spectaculoasă, iar decizia ne aparține, nefiind fabricată, pe nesimțite, de golemul tehnologic în care am fost adânc afundați. 

Cu CBDC pe frunte, sub piele, în zmartfon, în sânge nu vom mai putea cumpăra și nici vinde decât ceea ce fiara ne va fi permis, fiară al cărui semn vom fi obligați să îl purtăm peste tot, în culcare și-n sculare, la munca în amfiteatru sau la câmp, în biserică sau la bodegă. 

Cu toate acestea, iată ce spune art. 2191 alin.1 Cciv: 

„Prin constituirea unui depozit de fonduri la o instituție de credit, aceasta dobândește proprietatea asupra sumelor de bani depuse și este OBLIGATĂ să restituie aceeași cantitate monetară, de aceeași specie, la termenul convenit sau, după caz, ORICÂND, la cererea deponentului, cu respectarea termenului de preaviz stabilit de părți ori, în lipsă, de uzanțe”. 

În baza acestui text legal, toți cei care au bani în bancă pot cere retragerea lor oricând, integral și peșin. Banca are obligația să restituie acești bani imediat - nu în alte conturi bancare, ci chiar în bani peșin, la ghișeu. Banca poate fi obligată să lucreze cu oameni și cu bani fizici, măcar pentru a ne da banii înapoi, bani pe care și-au construit, de altfel, imperiul banilor-datorie.  

Doar dacă aveți bani peșin puteți face orice vreți cu ei și puteți cumpăra orice cu ei, fără a fi obligați să puneți semnul Fiarei. 

Desigur, nu puteți face plăți mai mari de 5 mii de lei pe zi - dar cine are nevoie să consume de 5000 de lei pe zi? 

Numai în România sunt peste 100 de miliarde de euro în depozite bancare. Dacă toți deponenții sau măcar un procent oarecare dintre deponenți și-ar cere banii înapoi imediat, nimeni nu ar mai avea tupeul să lucreze sau să se gândească măcar la a ne pecetlui cu semnul Fiarei și a ne încarcera în colivia lor digitală. 

Nu mă aștept ca românii să declanșeze o asemenea mișcare (care nu ar încălca nicio lege - dimpotrivă, ar pune în operă un principiu al Codului civil, scris chiar de bancheri), dar este aproape sigur că ea va apărea undeva în Europa, curând, așa cum a apărut, de altfel, mișcarea de boicot al furnizorilor de energie în Marea Britanie, unde oamenii nu își mai plătesc facturile. 

Așadar, nu vă supuneți! Liberați-vă de cel viclean!
 
Citiți și Șeful FMI: Moneda Digitală a Băncii Centrale trebuie folosită alături de sistemul de credit social pentru a controla ceea ce vor putea sau nu cumpăra oamenii

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
VideoNews

ULTIMELE ZILE - FINAL DAYS - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Arafat judecat pentru cei legați de pat - Remember Plandemia. Dr. Geanina Hagimă despre vaccinare și Marea Resetare - Exclusiv ActiveNews

Olivia Steer și Florin Chilian despre ActiveNews și Libertatea Presei:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • d.juan 25.10.2022 15:09
  D-le Piperea, Sa zicem ca scoatem euro-ii, $, Lirele etc. din banci. Daca se va anunta intr-o duminica seara ca nu vi le mai primeste nicaieri in Romania sa le schimbati in lei, ce faceti cu hartiile?
  Daca va spune ca trebuie sa plecati in tarile emitente ca sa le schimbati la ghiseul de acolo al bancilor nationale, ar insemna sa calatoriti catre acele capitale, dar nu aveti vaccinul, nu puteti intra!
  Daca desfiinteaza intr-o zi toti banii pesin, peste tot in lume? Aruncam saltelele (cu banii de la saltea) pe foc?
 • Carbid 25.10.2022 18:25
  Nu se poate asa ceva! Eventual vor desfiinta birourile de schimb valutar...si va trebui sa schimbi la banci la kur-s ul lor...
  Si apoi, mai bine schimbati acum in lei ca sunt mai siguri decat oiro!
 • neacsumihaisorin 25.10.2022 22:22
  trebuie sa existe o criza majora pt asa ceva, probabil un razboi mondial. Altfel nu vad cum ar putea elimina ceva atat de vital precum banii...fara o criza/razboi nu se poate
 • Adi W 25.10.2022 16:34
  Sunt convins ca vor ramane tari unde nu se va ajunge niciodata la asa ceva. Cine nu e de acord cu noul sistem,e liber sa plece! Eu personal nu voi niciodata botu la mizeriile lor. Daca am facut o casa si nu o pot vinde, dar sunt si raman sanatos ( fizic si mai ales mental) o sa mai pot face si alta intr-o alta zona, regiune, unde va fi normalitate.
 • Carbid 25.10.2022 18:26
  Nici nu se pune problema sa mai poti asa ceva...Se ajunge la Pâinea sau Crucea!!!
 • IC XC NI KA 25.10.2022 17:05
  Acolo se va ajunge .. “Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.” (Apocalipsa 13,17)

  Însă până atunci .. cred că soluția “nu vă supuneți” se traduce mai degrabă prin NEACCEPTAREA CBDC - central bank digital curency la MOMENTUL MANIPULĂRII (ȘANTAJULUI că vai .. că dacă nu accepți CBDC pierzi banii)!!

  Exemplificare pe întelesul tuturor:

  https://www.facebook.com/doina.ciulei/videos/691527785831717/?d=n

  În temeiul art. 2191 alin.1 Cod civ. vom avea pârghia legală de a refuza CBDC, oricât de imposibil ni se va părea la momentul respectiv.. la presiunea și panica imensă ce se va crea ..
  REUȘITA depinde de noi!
  CÂȚI MAI MULȚI SĂ STĂM NECLINTIȚI ÎN FAȚA VICLENIEI ȘI SĂ NU NE SUPUNEM!!

  Sigur că putem și retrage banii din bănci .. dar asta îi va împiedica să implementeze CBDC? Și ..banii fizici vor mai exista?
Ultima oră

13:24

Sindicatele din Educație, din nou în stradă. Protest cu 20.000 de persoane și marș în București

12:38

"Cinci milioane de dolari pentru un Biden, cinci milioane de dolari pentru celălalt Biden". Presa din SUA confirmă implicarea președintelui într-o schemă de mită

11:58

Rușii au distrus primul tanc german Leopard 2 (VIDEO)

11:45

Sfidarea continuă! Arhitectul maghiar care a proiectat reabilitarea străzii Kogălniceanu din Cluj NU a ținut cont de solicitarea primăriei ca grupul statuar Școala Ardeleană să fie amplasat pe soclu

10:44

Zoe Dantes: În numele Fiului!

09:41

Alianța Familiilor din România: Solicităm voluntari pentru Luna Identității Creștine

09:29

Iulian Capsali: TREI PROBLEME ȘI CÂTEVA IDEI

09:21

Mihai Tîrnoveanu: Sâmbătă 10 iunie și vineri 16 iunie, pomenirea Părintelui Justin Pârvu la Mănăstirea Petru Vodă!

08:47

Pușcării pentru copii! Au apărut sistemele de recunoaștere facială, la o școală din Capitală

23:30

8 iunie 1967: Trecerea la Domnul a Otiliei Cazimir, poeta care a încântat generații întregi de copii. O furnică duce-n spate Un grăunte jumătate...

22:17

Banca Reglementelor Internaționale va folosi IA pentru a monitoriza tranzacțiile bancare globale - Instaurarea unei societăți fără numerar

21:25

OMS plănuiește „simularea” unei noi pandemii

20:35

Bijuteria românilor bucovineni din Boianul canadian, Biserica Maicii Domnului, distrusă de un incendiu. FOTO / VIDEO și cu Biserica originară din Boianul românesc din nordul Bucovinei pomenit de Eminescu în Doină

19:48

Adrian Pintea: În șa, drept, imposibil de uitat

19:18

Zice lumea: Marea contra-ofensivă a Ucrainei a început