Av. Gheorghe Piperea: Banca poate face ce vrea cu banii mei, discreționar și contrar intereselor mele de proprietar. Să aplaudăm?

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre băncile la care am conturi deschise mă anunță că schimbă curând Condițiile Generale de Afaceri (evident, opoziția mea nu are relevanță, pentru eu nu contez, contează banca și statul care îi conferă monopol). 

Voila: 

„Prevederile referitoare la actiunile ce pot fi intreprinse de banca in vederea blocarii/inchiderii conturilor, instrumentelor de plata si/sau blocarea/ suspendarea/refuzarea operatiunilor de plata sau in vederea instituirii de limite de tranzactionale in contextul executarilor silite/popririlor, dar si in scopul prevenirii spalarii banilor, combaterii finantarii terorismului si respectarii sanctiunilor internationale, in raport cu evolutia accelerata a sanctiunilor aplicate de Uniunea Europeana, in raport cu ghidurile emise de organismele abilitate, precum si in raport cu evolutia tehnologica si cerintele in domeniul cunoasterii clientelei si prevenirii spalarii banilor/combaterii finantarii terorismului ce emana din diferite ghiduri emise de organismele abilitate”.  

Nu că ar fi fost prea diferit până acum - banca putea face, discreționar, cam aceleași lucruri și până acum, contrar intereselor mele de proprietar al banilor mei. Adică, putea decide unilateral și discreționar blocarea sau închiderea conturilor mele, refuzul sau suspendarea unor tranzacții, golirea conturilor pe motiv de poprire (chiar dacă poprirea ar fi ilegală) etc. 

Cam așa stau lucrurile - vedeți acum de ce e foarte bine să aplaudați limitarea sau interzicerea plăților cash. Sigur, după ce rămâneți cu fundul în baltă pentru că banii voștri nu sunt banii voștri, urmează să vă căutați cu lumânarea libertatea, nivelul decent de trai și proprietatea. Dar până atunci e foarte bine că aplaudați - e pentru siguranța voastră, nu? E pentru combaterea, stoparea, lupta bla bla bla…

….

În legătură cu cealaltă măsură a lui Ciolacu, intens aplaudată (impozitarea cu 70% a veniturilor din surse neidentificabile), luați această ipoteză deloc teoretică: 

Să zicem că un corupt, un evazionist fiscal sau un spălător de bani iese la un control fiscal ca având surse neidentificabile de venit. Fiscul îi ia 70% din veniturile dibuite (nu și din cele bine camuflate) - bravo! - dar îi va lăsa 30%. Banii și averile rămase devin valori „cinstite”, infractorul, cetățean de onoare, restul celor care aplaudă, niște creduli - aceasta este, pur și simplu, o amnistie fiscală mascată. 

Mai grav și mai absurd este că, dacă întreaga sumă provine din corupție, evaziune fiscală sau spălare de bani, iar procurorul nu a cerut, iar judecătorul nu a dispus confiscarea, pentru s-a reușit condamnarea inculpatui (pe motiv de prescripție, de exemplu), statul român, chit că s-a ales cu 70% din suma controlată, devine părtaș la spălarea banilor…
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Dumitru 8915 26.09.2023 09:39
    Dintre banchericamatari si advocati , care sint mai hoti ?
  • Wolf Edmond 26.09.2023 14:50
    O statistică din 2022 arăta că 78% dintre români preferă plata numerar, așa că inițiativa Guvernului Ciolacu are cu totul și cu totul alți beneficiari.
    Slovacia a introdus dreptul la cash în Constituția țării, iar un referendum pe temă se pregătește în Elveția.
Ultima oră

21:50

SolidNews: Lavrov a citat din Ferma Animalelor la ONU

21:47

Convenția Republicanilor dă de pămînt cu mișcarea LGBTQ: ”Vom pune capăt nebuniei de gen de stânga”

21:33

Comunicat al Patriarhiei Române: Răspuns la reacția institutului “Elie Wiesel” privind canonizările recente ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

19:37

10 ciudățenii majore în tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Analizate de Dr. Peter McCullough și John Leake - VIDEO

19:36

Tucker Carlson a intrat în Colimatorul evreiesc: Vor să-l izoleze de Donald Trump

18:30

Constantin Barbu: Plagiatorul Cărtărescu, urmașul proletcultiștilor Ovid S. Crohmălniceanu și Paul Cornea, un ipochimen incult peste limitele admise (I)

17:46

Doi eurodeputați români, de stânga și extremă stânga, aleși vicepreședinți ai Parlamentului European

17:08

O româncă jurnalistă în SUA, martoră la tentativa de asasinat asupra lui Trump: Ce a spus despre acele momentele teribile

15:17

Ion Cristoiu: Împotriva lui Donald Trump vor fi folosite toate mijloacele, inclusiv cele criminale

14:49

Iranul respinge acuzațiile ”malițioase” de implicare în tentativa de asasinare a lui Trump

13:53

Patriarhia Română face apel la rugăciune pentru încetarea secetei

13:34

Caz halucinant în justiția din Mehedinți: a ucis un om și a fost lăsat în arest la domiciliu!

13:18

Von der Leyen a pierdut procesul privind secretizarea contractelor de achiziție a vaccinurilor COVID

13:11

Iată cât de aproape a trecut glonțul de capul lui Trump (VIDEO)

12:27

Politicile de angajare în Serviciile Secrete bazate pe diversitate sunt acuzate pentru eșecurile din timpul atentatului asupra lui Trump