Av. Elena Radu, mesaj conducerii SRI: Ce căutați în viața noastră?

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorului interimar al SRI: general Răzvan Ionescu; adjuncților directorului SRI: general-locotenent Cristian Bizadea, general–locotenent Adrian Ciocîrlan, general-locotenent Gheorghe – Stancu Răducu 

Stimați Domni, 

Observ din scurtele informații postate pe site-ul SRI că sunteți născuți în perioada 1973 -1976 și că toți aveți unul sau doi copii. 

Din aceeași sursă, observ că unii dintre dvs. ați fost avansați în anul 2020 la gradul de general-maior, dar nu se menționează și când ați avansați la gradul de general-locotenent sau general. Ceea ce pare să vă fi recomandat pentru obținerea funcției actuale este colaborarea cu parteneri externi ai SRI, mențiune care se regăsește aproape în prezentarea fiecăruia dintre dvs. 

Dumneavoastră sunteți conducătorii unei entități cu un buget deloc neglijabil de 5 miliarde lei, buget care a crescut de la an la an ca SRI-ul să își îndeplinească misiunea de protejare a valorilor democratice, promovare a intereselor naționale ale României și ale aliaților săi pentru realizarea securității naționale, asigurarea respectării drepturilor și libertăților cetățenilor și apărarea statului de drept (că așa scrie pe site-ul SRI). 

”Valori: Patriotism, Onoare, Profesionalism. Credem în valorile democrației, respectarea legii și echidistanță. Apărăm comunitatea în care trăim, prețuim oamenii, acționăm pentru a le proteja tradiția și a le asigura viitorul.”
 
Așa că vă întreb: unde ați fost domnilor în ultimii 3 ani și ce ați protejat? 

Să facem un bilanț scurt a ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii 3 ani, pentru că bilanțul SRI (rapoartele de activitate pe ultimii 3 ani) nu se regăsește pe site-ul SRI (și chiar dacă s-ar fi găsit nu scria nimic în el), iar în privința controlului real al activității dvs. știm că nu există. 

- În 2020 - 2023 datoria publică a României aproape s-a dublat, de la 373,5 miliarde lei la 724,8 miliarde lei, adică cu 351 miliarde lei, 94% creștere a datoriei publice; 

- Resursele naturale ale României au fost ”cedate” aproape gratis ”partenerilor străini” sub diverse pretexte și folosindu-se diverse artificii;
 
- Democrația se mimează; 
 
- Drepturile și libertățile cetățenilor au fost aruncate la coș și am simțit-o toți; 
 
- ”Justiția” e declarativă, mai nimeni nu mai crede că mai există;
 
- Statul de drept mai există numai în cărți, în realitate se practică total invers susținându-se că anormalitatea ar însemna statul de drept;
 
- România a devenit mai mult un stat în care oricine altcineva dă ordine care se execută, ordine care nu au nicio legătură cu interesele naționale ale României și ale cetățenilor săi sau cu Constituția României.
 
Dumneavoastră și tot sistemul pe care îl conduceți ați primit un buget consistent din banii publici. Ce ați făcut cu el? 
 
SRI-ul ar trebui ”să vegheze” că așa ne spun mesajele publice pe care le lansați. 
 
A veghea la funcționarea unui sistem democratic nu înseamnă să te infiltrezi și să îl conduci. 

Să vedem cum s-a ”legalizat” infiltrarea SRI pentru a controla întregul ”sistem de stat civil” care ar trebui să fie democratic în România. Câteva legi adoptate în acest sens: 
 
1. OUG nr. 89/2020 – ce caută SRI în cloud-ul guvernamental CIVIL? (care nu se aplică: sistemelor informatice ale autorităților publice din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale și nici celor ale autorităților publice prevăzute în Constituție în titlul III, capitolele I, II și VI). Nu aveam DNSC-ul înființat prin OUG nr. 104/2021 care are ca responsabilități tocmai securitatea cibernetică a spațiului cibernetic național CIVIL, componentă a securității naționale, unde aveți oricum un reprezentant în comitetul director?
 
2. Legea nr. 242/2022 – ce caută SRI-ul în Platforma națională de interoperabilitate CIVILĂ? Nu aveam DNSC -ul? 
 
3. Legea nr. 58/2023 – ce caută SRI-ul în asigurarea securității cibernetice în domeniul civil? Nu aveam DNSC -ul? 
 
4. Legea nr. 219/26 iulie 2023 – ce caută SRI -ul să ”procure” probe în dosarele penale (probe clasificate), prin înregistrările tehnice pe care le face pentru majoritatea infracțiunilor prevăzute de legislația penală din România care nu au nicio legătură cu siguranța națională (infracțiuni cu pedeapsa DE 5 ANI sau mai mare, adică și cele cu pedeapsa de la 1 la 5 ani, de la 2 la 5 ani, etc)? 

Art. 139 ind. 1: ”DATE SAU INFORMAȚII privitoare la pregătirea ori săvârșirea unei infracțiuni”? De când este SRI-ul cel care stabilește ce este aceea infracțiune? Unde este prezumția de nevinovăție? 

Pentru restul supravegherilor tehnice au rămas condițiile cumulative: ”SĂ EXISTE O SUSPICIUNE REZONABILĂ cu privire la pregătirea sau săvârșirea unei infracțiuni” cu pedeapsa de 5 ani sau mai mare, ”măsura SĂ FIE PROPORȚIONALĂ cu restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale”, ” probele nu ar putea fi obținute în alt mod sau obținerea lor ar presupune dificultăți deosebite ce ar prejudicia ancheta ori există un pericol pentru siguranța persoanelor sau a unor bunuri de valoare”. 

Însă, dacă zice SRI-ul că există NUMAI ”DATE ȘI INFORMAȚII” cu privire la aceleași infracțiuni cu pedeapsa de 5 ani sau mai mare, nu mai contează nici suspiciunea rezonabilă, nici proporționalitatea, nimic. Practic, ”pregătește” SRI totul și clasifică (secretizează) așa-zisele probe în procesul penal? 

Art. 345: la probele ”procurate” de SRI în în majoritatea proceselor penale va avea acces numai avocatul agreat de SRI, adică numai avocatul care deține autorizația de acces prevăzută de lege (ORNISS) pe care ”o dă” tot SRI-ul?
 
Cum poate avocatul să verifice dacă probele alea nu sunt cumva inventate de voi, dacă nu poate discuta cu clientul, pentru dacă ar face-o ar însemna că săvârșește o infracțiune (divulgarea de informații secrete). Ce apărare mai face avocatul? Niciuna. Ori zice ca voi, ori nu mai practică. 

Adică SRI în tot și toate, ”la butoane”. 

Au toate acestea vreo legătură cu democrația? 

Să ne uităm în Avizul Comisiei de la Venetia (Avizul pe marginea proiectului de lege privind serviciul de informații și securitate, precum și a proiectului de lege privind activitatea contrainformativă și informativă) CDL-AD(2023)008)!
Nu au nicio legătură cu democrația. 

De ce ați acceptat adoptarea acestor legi? 

Până nici dreptul la apărare nu va mai exista deloc în statul acesta. Drept la apărare care este și al dvs. ca cetățean. Vă faceți că nu vă băgați, ”nu deranjați”, dar acceptați ca alții de-ai voștri să ”deranjeze”. 

Mai devreme sau mai târziu, dacă dvs. și familia dvs. va fi supusă unui abuz, cine vă va mai apăra? Cei care acceptați acum să fie puși ”sub comanda” noilor conducători ai SRI-ului care se vor comporta ca dvs. acum? 
În 2019 s-a schimbat definiția terorismului din Legea nr. 535/2004. 

 ”Intimidarea populației sau a unui segment al acesteia, prin producerea unui puternic impact psihologic”? Unde ați fost domnilor în perioada 2020-2023? 

”Destabilizarea gravă sau distrugerea structurilor politice fundamentale, constituționale, economice ori sociale”? Unde ați fost domnilor în perioada 2020-2023? Structurile constituționale ale Statului Român mai sunt funcționale? La ce ați vegheat? Vegheați cumva la destabilizarea ordinii constituționale din România? 

Fără să aibă bugetul și pârghiile SRI, câțiva cetățeni au tras public semnale de alarmă că ordinea constituțională în România se destabilizează, drepturile și libertățile sunt anihilate în România. 

Ce ați făcut? I-ați supravegheat să vedeți dacă vă fac bine treaba, gratis, treabă pentru care domniile voastre și tot sistemul pe care îl conduceți sunteți plătiți de la bugetul de stat, din banii cetățenilor? 

Sau i-ați considerat teroriști, interpretând pe invers prevederile legii și ”le-ați mai dat-o la picioare” din când în când? 

”Executați” strategii care ni se impun de străini, fără nicio opoziție? Au ele legătură cu democrația? 

”Vegheați” cumva la ”redefinirea” democrației pentru a se implementa tirania? 

Patria a priori sau ați trădat?

Ce a avut prioritate pentru dvs: interesele naționale ale României sau interesele ”aliaților” României?  Interesele naționale ale României și cetățenilor români sau interesele ”partenerilor externi ai SRI”?

Protejați democrația, valorile democratice, asigurați respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, apărați statul de drept sau puneți umărul la îngroparea lor? 

Să înțeleg că ați fost selectați ”conducători” pe un anumit profil psihologic? (că asta rezultă din scurta descriere a persoanei dvs. prezentată pe site-ul SRI). 

Am început prin a menționa că aveți copii, adică sunteți părinți. Știu că copiii pot să fie o binecuvântare, dar și subiect de șantaj. Însă, ieșiți puțin din ”strategiile” pe care le puneți în practică și uitați-vă în jur. Vă place ce se întâmplă în țară? Vă place ”lumea” în care vor trăi copiii dvs. la care puneți umărul? Credeți cumva că vă vor lua locul ”la butoane”? Dacă ne uităm în trecut, au mai crezut și alții și s-au înșelat. 

Cei care nu au copii pot să își invoce scuza că nu le pasă, cu toate că ar trebui să se gândească ce lasă în urma lor, dacă tot dispare odată cu ei și propriul ”neam”. Însă dvs. ce lăsați în urma dvs. copiilor și urmașilor lor v-ați gândit? 

În loc de concluzii, vă mai întreb odată: patria a priori sau ați trădat? 

Și dacă ați trădat: merită?
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Wolf Edmond 07.09.2023 14:36
  Mesajul sunt mai mult decât sigur că impresionează. Și că, chiar vi se dă dreptate, doamna avocat. Refuz să cred că nu mai există patrioți în țara noastră, chiar și în structurile militarizate. Din păcate instituția apelată nu mai este subordonată țării noastre ci unor structuri care sunt mult, mult departe de granițele noastre și sunt foarte puternice. Atunci când baza de date a unui serviciu secret se află copiată în baza de date a unui alt serviciu secret, cel care dispune este ultimul pentru că deține controlul total. Ca să nu mai vorbim de prezența a sute de reprezentanți ai acestui serviciu secret străin pe pământul țării noastre. Dacă Dvs sunteți șefa, atunci subalternii Dvs vă pun în aplicare toate dispozițiile, mai ales că sunteți ultima care semnează deciziile. După ce le citiți, bineînțeles.
  Nu ei, personalul de azi, s-au vândut ci alții care continuă să fure și azi i-au vândut.
 • Andri 07.09.2023 14:57
  Sri=cia=mossad- unelte ale “intereselor straine”
 • Floreas 07.09.2023 17:07
  Mesajul este cu atat mai valabil pentru pres. si guvernele respective!
  " . Însă dvs. ce lăsați în urma dvs. copiilor și urmașilor lor v-ați gândit? "
  NU LE PASA!
  Copiii lor vor trai afara: la Monaco, in Israel sau in paradisul american.
 • Orizont 07.09.2023 18:08
  Un exemplu care trebuie URMAT de cat ma multi reprezentanti ai Societatii Civile ! - cea adevarata si nu aia girata de structurili de "nadejde" ..
 • Cc Cc 07.09.2023 22:42
  Foarte bune intrebarile. Poate astfel mai reinvie constiinta "domnilor" generali ajunsi in fruntea institutiei care, impreuna cu Armata, isi justifica existenta numai prin faptul, ca apara poporul roman. Altminteri oamenii acestia nu vor fi adaugati neamului lor dupa moarte! Adica vor infunda iadul, impreuna cu partenerii lor strategici. Chiar: oare merita?
 • dejuan 08.09.2023 05:41
  Doamna Avocat,
  Iata la ce lucreaza stiinta romaneasca, viitorul tarii:

  https://pub.mdpi-res.com/drones/drones-06-00381/article_deploy/html/images/drones-06-00381-g003.png
  https://pub.mdpi-res.com/drones/drones-06-00381/article_deploy/html/images/drones-06-00381-g006.png
  https://pub.mdpi-res.com/drones/drones-06-00381/article_deploy/html/images/drones-06-00381-g002.png
  https://www.mdpi.com/2504-446X/6/12/381

  D-na doctorand Raboaca vrea sa puna roiul de drone 6G (pe frecventa 102GHz) sa ne monitorizeze pulsul si temperatura din aer, sa ne "sanitizeze" cu harzobul de substante varsate din cer si sa ne masoare distantarea fizica cu Bounding Box calculata ca la tinta piept nr.2. Daca o doamna ubicua ca dansa (se pare ca lucreaza simultan in Rm.Valcea, Bucuresti si Suceava) a scris, impreuna cu unu', d-l Turcanu (aviz oilor!), un articol sponsorizat de Ministerul Digitalizarii... inseamna ca in China deja s-a pus in aplicare.

  Se face orice pentru o paine mai alba in bigdata.
 • CoRin 08.09.2023 15:17
  Nu ai cum sa lucrez în sistem și sa lucrezi pentru tara ta, este la fel cum ai fi în mafie dar ai fi și băiat bun...Toti care au încercat au fost trași pe dreapta în cel mai fericit caz.... Pentru a putea face ceva ar trebuii pornit de la câteva lucruri simple. In primul rand respectarea Constituitei în spiritul și litera ei... Orice, lege, act normativ, ordonanță, etc... contrare sa fie denunțate... Apoi, la votare, sa nu mai fie aleși cei care au fost la guvernare în ultimele legislaturi (Infiltrații PD, PSD, PNL, etc...) și cei pe care ii vedeți/vedem pe ecrane mai tot timpul. Mai bine alegem necunoscuți, măcar asa participam la o loterie - avem minimal șansa sa câștigam asa ca tara și neam. Cu băieții de la servicii la butoane, și cu informațiile din dosarele pe care le au de cei vizibil, degeaba, practic, votezi. Dupa vot cei care au câștigat vor fi teleghidați în continuare, iar opoziția va fi de fațadă. La nivel teoretic, măcar pentru câteva luni, cei complet noi și neștiuți, vor putea face ceva pana sa fie corupți sau cu dosare fabricate, îndepărtați...Daca vom continua sa alergam dupa țintele false aruncate de cei interesați nu vom putea ieșii din acest coșmar continuu... Maica Preacurata, Pururea Fecioara Maria, de sub Sfânt Acoperământul Tău, nu ne alunga pe noi păcătoși !
 • Rusi 09.09.2023 16:18
  SRI duce o politica antiromaneasca.
Ultima oră

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie