Av. Elena Radu, mesaj către reprezentanții Statului Român, privind adoptarea OUG nr 89/2022 (cu cloudul guvernamental): Sesizați CCR, sau mă apuc să pregătesc o sesizare a Comisiei Europene?

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vad ca ieri a aprobat Camera Deputatilor - camera decizionala proiectul de lege de aprobare a OUG nr 89/2022 (cu cloudul guvernamental). 

Or, OUG -ul este neconstitutional, motiv pentru care si legea de adoptare a lui este neconstitutionala si ar trebui atacata la CCR de un grup de 50 deputati sau 25 senatori, Avocatul Poporului sau de presedinte pentru ca ea sa nu fie promulgata. 

Tot azi a fost un grup de lucru la nivel UE pe identitate digitala la care au participat si reprezentanti ai Comisiei Europene si din SUA. 

Tocmai aceste probleme le-am ridicat in grupul respectiv: 

Daca sunt afectate drepturile si libertatile fundamentale in conditiile in care in legislatia nationala se prevede ca infrastructura care se creaza pentru identitatea digitala este gestionata de serviciile de colectare date si de intelligence?

Daca considera asta un pericol la sistemul pe care vor sa il creeze?

Discutiile axate numai pe standardele tehnice, in lipsa unor norme in legislatia interna care sa prevada ca cetatenii pot sa verifice ce fac agentiile guvernamentale cu infrastructura creata pentru identitatea digitala si in lipsa unei proceduri care sa permita accesul cetateanului la un judecator care sa dea o solutia pe plangerea cetateanului ca i-au fost violate drepturile de catre agentiile guvernamentale = sunt cam apa de ploaie (cu alte cuvinte). 
Li s-au parut interesante problemele ridicate, parerea mea. 

Un reprezentant al Comisiei Europene sau a unei agentii UE (nu am retinut sigur) a zis ca daca in Romania, raportat la prevederile constitutionale, sunt violate drepturile civile, sa sesizez Comisia Europeană cu o procedură de infrigement impotriva Romaniei. 

Asa ca: onorati reprezentanti ai Statului Roman cu drept de sesizare a CCR cu o obiectie de neconstitutionalitate a OUG nr. 89/2022 si a legii de adoptare a acesteia: alegeti-va!

Sesizati CCR si remediati intern problemele privind violarea drepturilor civile?

Sau ma apuc sa pregatesc o sesizare a Comisiei Europene pentru declansarea procedurii de infrigement importriva Romaniei?

Nu de alta, dar sa stiu cum imi fac agenda in perioada urmatoare.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Dorel Timpa 30.03.2023 09:06
    Doamna avocat,

    oricum, românii cu scaun la cap nu vor lua nici o mizerie de identitate digitala, noi avem identitatea unica data de Dumnezeu, nu ne trebuie identitatea mamonei!! Iar cloud-ul, să și-l bage undeva !!!
Ultima oră

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie