Av. Elena Radu: Unde e greșeala? La ei? La noi?

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost pandemia vieții. 

Au fost măsurile impuse ”cu forța” pentru binele nostru (nu le respectai, erai amendat sau ți se făcea dosar penal, depinde de ce nu respectai). 

A fost vaccinarea impusă tot cu forța. Nu te vaccinai, suportai: ori te testai pe banii tăi (mai puțin octombrie 2021 când a fost numai vaccinarea), ori nu existai ca om că nu aveai ”drepturi”. Multe activități ”oficial sau neoficial” puteai să le faci numai dacă te conformai. 

Au fost vaccinurile prezentate de reprezentanții de vază ai statului roman (toți agaricii care dețineau o demnitate sau o funcție publică importantă) ca aducând raiul pe pământ. Te vaccinai: te teleportai în țările calde, ”primeai familie”, câștigai la loterie, aveai di tăti. Așa suna campania înșelătoare de vacc care s-a făcut, neavând nicio treabă cu sănătatea sau dreptul la sănătate. 

Despre vaccinuri, chiar pe prospecte scria că au o groază de efecte adverse. Însă, acestea erau puse sub tăcere sau negate în gura mare, public de agarici. 

Acum mulți se vaită pe la colțuri că după minunata înțepătură parcă s-a întâmplat ceva cu ei (dar public nu prea zic nimic). Alții zic că unii mor de la înțepătură. Oficial nu se recunoaște nimic. 

Ce-au făcut cetățenii?

Fiecare a ales, asumându-și sau nu consecințele, în cunoștință de cauză sau nu. 

Unii nu s-au conformat, asumându-și orice risc. 

Unii s-au conformat, c-au zis că e mai bine, decât să își asume ceva sau să ”nu beneficieze” de drepturi. 

Unii s-au conformat, susținând și aplaudând. 

Unii s-au ”fofilat”. S-au făcut că se conformează, vaccinâdu-se la chiuvetă. 

Azi vorbesc despre ultimii. 

Cei care s-au ”fofilat” au găsit pe cei care au fost dispuși să îi ajute.

Contra cost, unii dintre cei care ”puteau” s-au oferit să îi ajute să se fofileze pe cei care nu voiau vaccinul, dar voiau să beneficieze de drepturi. Numai că și-au asumat și unii și alții riscurile aferente: dosarul penal și condamnarea la închisoare. 

Uitându-ne în urmă, cei care i-au ajutat pe unii să se fofileze, s-ar putea pune întrebarea dacă au fost eroi sau infractori, în condițiile date?

Eh, legea zice că erau infractori. 

A fost dreaptă sau strâmbă legea?

Au fost drepte sau strâmbe legile prin care se impuneau măsurile și te constrângeau să iei o decizie, poate în contra voinței tale, să îți asumi un risc?

Azi nu mai contează răspunsurile. 

De ce? 

Pentru că cei care la momentul respectiv s-au opus adoptării legilor și/sau au criticat legile au fost prea puțini și nu au putut să le stopeze sau să le abroge. 

Așa că legile a rămas drepte, chiar dacă au fost strâmbe. 

În baza legilor rămase drepte, unii dintre cei care i-au ajutat pe cei care au vrut să se fofileze (vreo 20) au fost condamnați penal definitiv: la ba  la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare, ba la  10 luni de închisoare cu suspendare, etc. 

Poate unii i-ați considerat eroi. Însă, ei în baza legii poate strâmbe, rămase în vigoare sunt infractori condamnați penal definitiv. 

Cam așa stă treaba cu nu mă opun la legile strâmbe, că găsesc eu modalități să mă fofilez și pe unii dispuși să mă ajute să mă fofilez.

Dacă legile strâmbe se adoptă și intră în vigoare, mai devreme sau mai târziu unii vor suporta sancțiunile aferente încălcării legilor respective, chiar dacă toți le-am considera strâmbe. 

 Așa că situația sta ar trebui să ne pună mult pe gânduri și să nu mai acceptăm să se dea legi strâmbe sau să rămână în vigoare legi strâmbe. 

Nu fofilatul este soluția, ci opoziția la adoptarea sau rămânerea în vigoare a legii strâmbe. 
PS: ”Ieși în stradă, dacă-ți pasă!”

Articolul cu condamnarea definitivă a celor care i-au ajutat pe cei care au vrut să se fofileze
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Hombre 16.04.2024 10:09
  Si eu am fost oprit atunci de un agent de politie ca de ce nu am masca. Nu l-a interesat explicatiile mele, "legea e lege" zice el.

  Faza distractiva e ca la revolutie, legea NU A MAI FOST lege. Normal Ceausescu era presedinte, el trebuia judecat (conform legii) numai de Marea adunare nationala. Dar nu s-a respectat. Apoi, in loc sa ascultam de guvern sau ministrii, ca aia urmau (conform legii) la conducere, noi i-am arestat si pe aia. Apoi niste revolutionari s-au organizat intr-un FSN (total neconform legii) si au inceput sa emita decrete. Care (conform legii) n-aveau valoare juridica, dar noi n-am tinut cont. Apoi FSN ala a oprganizat alegeri si am avut un Parlament. Nici alea nu erau legale. Apoi in 1992 s-a votat o constitutie, de catre acelasi parlament ilegal. Si mai incolo ne-am bagat in NATO, UE, etc. Tot fara sa tinem cont de "lege".

  Da, din punct de vedere strict juridic, revolutia romana a fost o ilegalitate. :-)
  Dar "legea" e o chestie relativă. Are doar valoarea care ii este data de NOI. Cand vrem sa ne conducem altfel, atunci "legea" nu mai are nicio putere.
 • Carbid 16.04.2024 13:13
  Nu e o chestie relativă! orice lege facută de om e STRÂMBĂ!!!!!
  E facută de un om pentru alt om! Deci din INTERES!
  Nu a existat lege pentru vaxx obligatoriu! A fost constrângere!!!!
  Așa căă…decât să ieșiti in stradă mai bine schimbațivă mentalitatea, judecata, ganditi si actionati cum va dicteaza conștiința si fiți pregatit sa suportați eventual consecințele!
  Manipularea are loc si in stradă si in casă la TV!
  Cand o sa ascultăm de SINGURELELE LEGI care contează ( a lui Dumnezeu) tot ce e strâmb va dispare ca prin farmec!
  Deci, dna avocat, cum e cu corporația financiara1 internatională , cu numele dvs scris integral cu majuscule? Incepeti de aici sa educati populația…. nu sa-i indemnati sa iasa in stradă!!!!
 • Mircea Dragan 16.04.2024 19:50
  Uite un exemplu : ''Alegerile comasate''. Legea interzice asta. Vedeti pe cineva deranjat de asta? Deci orice decurge din aceste alegeri ''comasate'' e ilegal. Inclusiv toate hotararile ori/si legile pregatite de noii ''alesi''.
 • Tic 16.04.2024 10:31
  Cum rămâne cu ăia de se injectară in direct,la tv, cu ceva,că elixirul mRNA nu a fost în seringă?Infractori ,asasini,criminali in masă sau " autorități "?
 • Tic 16.04.2024 10:33
  Sau psihopați fara putință de tratare si rebuturi umane?
 • Dorel Timpa 16.04.2024 16:26
  Ei sunt bine mersi,

  ne rid in nas in continuare la tembeu, in curând o să apară pe posturi ca sa se jeluiască sa ii mai votam o tura la cașcaval !
 • Coronoia 16.04.2024 15:08
  "Descurcareala" romaneasca cu injectarea la chiuveta a fost un gest las si nesolidar cu cei care au facut sacrificii ca sa opuna rezistenta pe fata.
  Pe termen lung nici macar pe cei care au practicat fofilarea nu avea cum sa-i salveze. Daca circoteca pandemista s-ar fi lungit inca si mai multi ani, la fiecare tura de vaxxinare, fals-injectatii-la-chiuveta ar fi trebuit sa gaseasca iarasi un medic dispus sa le reiinoiasca falsul statutul de vaccinos. Ia daca guvernul s-ar fi pus serios cu biciul pe falsificatori, la fiecare tura de vaxxinare ar fi fost din ce in ce mai greu gasirea de falsificatori dispusi sa-si riste pielea.
  Sper ca injectatii la chiuveta sa gaseasca in ei puterea ca la urmatoarea plandemie sa reziste pe fatza si impreuna cu noi - cei care ne-am opus fatis - sa aruncam in aer planurile genocidare ale guvernului, who, wef si restului dezaxatilor.
 • Mircea Dragan 16.04.2024 19:45
  D-na Elena mare dreptate aveti. Eu sunt unul care ma impotrivesc. Pe fata. Am fost scos din liste de prietenii iubitori de Arafati si Gheorghita, am platit teste, am impiedicat impropietariri cu paduri, desfiintarea Inst Cantacuzino dar va spun cinstit ca deja am obosit si meclele atotstiutoare intalnite imi provoaca voma.
  Ei au facut, ei le stiu pe toate inclusiv ce e bine ptr mine pur si simplu ma face sa ma gandesc ca o ranga m-ar ajuta dar....sunt oprit doar de codul penal.
Ultima oră

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump