Av. Elena Radu: Trei puteri în stat din Romania nu își mai exercită rolul constituțional. Unde vreți să ajungem?

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele trei puteri în stat din Romania nu își mai exercită rolul constituțional. SRI-ul nu își mai îndeplinește misiunea. Democrația și statul de drept nu mai există în România. Drepturile și libertățile fundamentale sunt negate și nu mai sunt garantate de Statul Român, cetățenii români contribuind degeaba la bugetul public pentru că acesta este cheltuit pe un aparat de stat care nu își mai respectă menirea constituțională. Suntem deja în haos.

HG nr. 34/2022 pentru prelungirea stării de alertă începând cu 8 ianuarie 2022 este profund nelegală și neconstituțională.
 
Aceste aspecte sunt menționate de Consiliul Legislativ in avizul nr. 15/5.01.2022. 

Cu toate acestea, Guvernul nu este interesat sa respecte nici legile in vigoare si nici Constituția.

În schimb, sancționează cetățenii pentru că încalcă măsurile nelegale și neconstituționale impuse prin HG, bazându-se pe ”ajutorul” puterii judecătorești care nu stabilește termene scurte pentru soluționarea acțiunilor în anularea HG, cu încălcarea dreptului de acces la justiție, rolului ce ii revine conform art. 126 alin 6 din Constituție și deciziei CCR nr. 392/2021, art 6 CEDO. 

Știm toți, deja, că ICCJ tergiversează soluționarea recursurilor formulate împotriva sentințelor de admitere si anulare a HG urilor in prima instanță, încălcându-si rolul constituțional si dispozițiile art. 20 alin 2 din Legea nr. 554/2004 potrivit cărora recursul de judecă ”de urgență”. Pentru ICCJ ”de urgență” înseamnă câteva luni bune. 

Parlamentul nu adoptă o lege prin care să prevadă o procedură urgentă pentru soluționarea definitivă a acțiunilor în anularea HG urilor, în termenul de valabilitate a acestora, așa cum a statuat CCR prin decizia nr. 392/2021, contribuind la îngrădirea dreptului de acces eficient și eficace la instanță al cetățenilor. 

De 1 an și jumătate, cetățenii României sunt captivi, fiind supuși unui abuz constant săvârșit de către puterea executivă -Guvernul - indiferent de componența acestuia și nu mai au cui să se plângă. 

Puterea judecătorească nu își exercită rolul, iar Ministerul Public și Serviciile sunt complici în desființarea democrației, statului de drept, drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. 

Cu toate că pe site-ul SRI la rubrica Misiune se menționează ”Protejarea valorilor democratice și promovarea intereselor naționale ale României și ale aliaților săi pentru realizarea securității naționale, asigurarea respectării drepturilor și libertăților cetățenilor și apărarea statului de drept,” acesta nu își îndeplinește atribuțiile, asista pasiv la distrugerea democrației, intereselor naționale ale României, a drepturilor și libertăților cetățenilor și a statului de drept.

Culmea este că în condițiile în care câțiva cetățeni au luat atitudine și au tras semnale de alarmă, în mod public, cu privire la ceea ce se întâmplă în România, ceea ce intra in atribuțiile SRI-ului și nu a cetățenilor, chiar acei cetățeni sunt catalogați drept conspiraționiști. 

Ca urmare a declarațiilor premierului Florin Cîțu din anul 2021, potrivit cărora cei care critică activitatea Guvernului sunt teroriști, probabil SRI supraveghează chiar cetățenii care fac treaba SRI-ului.

Starea în care a ajuns Romania in prezent este de neconceput. 
 
Se cheltuie mare parte din bugetul public pentru suportare costurilor puterii executive, legislative, judecătorești si a serviciilor, in condițiile in care acestea nu își mai exercită rolul constituțional. 
 
Practic, cetățenii sunt obligați să își respecte obligațiile de a contribui la bugetul public și să respecte normele impuse.  Însă, aparatul de stat nu își mai îndeplinește atribuțiile, nu își mai respectă menirea constituțională și abuzează cetățenii după bunul plac. 

Am ajuns în situația în care securitatea juridică a fiecărui cetățean este în pericol. 

Oricând, oricine, poate fi supus unor sancțiuni contravenționale sau penale pentru că regulile sunt instituite după bunul plac al unora sau al altora, sunt aplicate aleatoriu, discriminatoriu și preferențial. 

Deja suntem în haos. 
 
Ce spune Consiliul Legislativ in avizul nr. 15/2022 privind HG nr. 34/2022 privind prelungirea stării de alertă? 
Că tot HG ul este nelegal și neconstituțional. 

De la masca ”medicala sau FFP2” pentru care nu se precizează ce caracteristici trebuie să aibă și va lăsa loc de abuzuri în aplicarea amenzilor, până la îndeplinirea unor cerințe privind starea de sănătate sau de prezentarea dovezii testării sau a vac pentru a participa la anumite evenimente sau a fi prezent in spații publice (ceea ce încalcă art 16 alin 1 din Constituție, potrivit căruia cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări, precum și a art. 53 din Constituție, restrângerea drepturilor putându-se face numi prin lege dată de Parlament, nu prin HG, iar art. 5 alin 2 lit. d din Legea nr. 55/2020, indicat ca temei de drept, nu permite instituirea de Guvern a acestor măsuri). 

Multe alte nelegalități și încălcări ale Constituției au fost constate de Consiliul Legislativ cu privire la acest HG. 
Citiți avizul Consiliului Legislativ!

Nu este primul aviz al Consiliului Legislativ în care se fac astfel de observații. Cu toate acestea, nimănui nu îi pasă, CNSU și Guvernul încălcând în permanență legea și Constituția și niciun organ abilitat nu se sesizează.  

Monitorul Oficial în care a fost publicată HG nr 34/2022.

Unde vreți să ajungem?
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Sweeping 07.01.2022 11:06
    Unde vor sa ajungem? La instaurarea "noii" ordini mondiale sataniste. Iudele vor ajunge in ștreang, negreșit. Dumnezeu nu este cu ei, ci diavolul le dicteaza cum sa ne omoare, distruga pe noi, românii si țara noastră.
  • Terchea B. 07.01.2022 14:56
    Stati linistiti totul urmeaza scenariul bine pus in scena de papusarii care manipuleaza tot . Marea majoritate a populatiei nu constientizeaza nici macar acum ce se intampla iar bruma de oameni inteligenti cu dorinta de libertate nu au absolut nici o sansa . Discutiile si dezbaterile asupra la ce se intampla sunt frectii la picior de lemn , nu se realizeaza ca papusarii dispun de sume colosale de bani , armate de psihologi , algoritmi informatici care iti fac profilul si te cunosc mult mai bine decat te cunosti tu , controleaza guverne , politii si armate , au la dispozitie datele medicale , ei controleaza bancile la care cotizezi lunar . Acestui imperiu invizibil nu-i pasa de cei 1% din populatie care inca mai are ceva materie cenusie care striga in van , masinaria schimbarii omenirii sa pus in miscare cu mult timp in urma iar ce vedem noi este deja spre final . Legat de legea din Romania lol sa fim seriosi , mai multa coruptie ca la noi era poate in Columbia , acum totul se controleaza din portofelul UE
  • Patriot Roman 07.01.2022 15:16
    Toate aste sint posibile pt.ca romanii au iesit in strada cu sutele de mii sa dea jos guvernele PSD-Dragnia, pe motiv ca psdu fura! Dragnia bagat la puscarie apoi si noi poporul roman sa suportam o cunducere demonica si tradatoare! Nu pot uita cin in Piata Victoriei iesisera 800.000 de oameni sa dea jos guvernul legal PSD,si sa faca loc astora de azi! Apoi la alegeri au votat PNL,USR sa le conduca primariile si guvernul! Apoi au dresat si PSD cu ciolacu sa joace dupa cum li se cinta! Mai nou vor sa duca AUR mai sus in intentie de vot ,apoi sa-l schimbe pe Simion cu altul mai docil gen ciolacu,dupa schema Dragnia,adica vointa noastra a romanilor sa fie eludata iar si iar si iar!
Ultima oră

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre secvența SV40 din vaccinurile Covid – dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriile lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local