Av. Elena Radu: Stimate Domnule Orban, ”te-a obligat” Iohannis să închizi piețele? Păi din câte știm noi Guvernul este compus dintr-un cabinet de miniștri din care ce să vezi? Președintele nu face parte!

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Domnului Ludovic Orban: 

Stimate Domnule Orban, 

Am observat că în calitatea dvs de fost premier al României in anul de grație 2020 ați acordat un interviu postului Prima TV. Din păcate nu am urmărit emisiunea, însă văd știri cu declarațiile pe care le-ați făcut. 

Din știrile apărute în presa scrisă rezultă că ați făcut numai câteva declarații despre „trecut”. Previziunile dumitale despre rezultatele viitoarelor alegeri, sincer, nu mă interesează deloc.

Declarațiile despre trecut s-au referit la:

- Apariția în presă a fotografiei când beai și fumai în biroul guvernamental cu mai mulți miniștri. Nu ceea ce făceai dumneata a iritat prea mult, că sub o formă sau alta ne fofilam toți (că ni se permitea). Ceea ce ne-a iritat a fost batjocura la adresa poporului, că ieșeai și ne spuneai că noi neapărat cu masca, că dacă nu, murim, pe când dumneata trăiai și fără și știai că se poate. Știi, minciuna și manipularea... aia ne-a iritat. Însă, nu ne mai pasionează asta prea tare, că a fost cu efect pe termen scurt;
 
- Datul cu părerea referitor la achiziția de vaccinuri: teoretic, cum vaccinurile au apărut în decembrie 2020, iar mandatul dumitale s-a terminat pe la începutul lunii decembrie 2020, nu prea erai în propoziție, dar te-a mâncat limba. Dacă tăceai, filozof rămâneai, dar așa te băgași singur în propoziție. 
 
Ce să vezi? Decizia aia a Comisiei Europene în baza căreia s-au achiziționat vaccinurile, despre care scrie prin hârtiile parchetului, s-a adoptat prin iunie 2020, adică prin mandatul dumitale. Nu prea e ”ok” decizia respectivă conform căreia România a acordat mandat Comisiei Europene să negocieze nu numai prețul vaccinurilor, dar și răspunderea (adică răspunderea aia introdusă prin APA că statele Uniunii Europene, inclusiv Statul Roman, răspund pentru orice efect advers, nu producătorul. APA – adică contractele alea semnate de Comisia Europeană și făcute ”secrete” despre care habar nu au avut cetățenii și li s-a ascuns că pot să raporteze efectele adverse și că pot să ceară despăgubiri pentru ele). 

Părerea dumitale că nu prea crezi că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni? Ai dreptate. Nu prea sunt pe încadrarea aia juridică aberantă pe care a făcut-o parchetul cu abuzul în serviciu, dar crede-mă că pe o cercetare minuțioasă, ca la carte, sunt întrunite elementele constitutive ale altei infracțiuni. Așa că mai bine tăceai.
 
Nu trebuia să te bagi singur în propoziție, vorbind de ianuarie-februarie 2021, ca să îi scuzi pe alții, pentru că problema se trage mai din urmă. Ce ne-a ”oferit” parchetul este praf în ochi pentru fraieri. 

- Că ”te-a obligat” Iohannis să închizi piețele, toate școlilor, pentru că a venit la ședința de Guvern si a anunțat măsurile? Păi din câte știm noi așa ... Guvernul este compus dintr-un cabinet de miniștri din care ce să vezi?
 
Președintele nu face parte! Ce să înțelegem? Că recunoști că în România în mandatul dumitale ordinea constituțională și democrația s-au evaporat, iar separația puterilor în stat era inexistentă, că venea președintele și decidea el în locul celor care aveau competențe conform Constituției?

Și dacă mai stăm noi și ne aducem aminte bine, dumneata ca prim – ministru împreună cu președintele cot la cot ne trâmbițați că trebuie neapărat măsurile alea, că dacă nu murim. Și toate măsurile, nu numai alea două despre care scrie prin articolele de presă acum că ai făcut referire la ele. Alea două despre care ai vorbit dumneata au fost cu efect pe termen scurt. Însă au fost multe altele cu efect pe termen lung, efect pe care îl resimțim azi cu vârf și îndesat și ne cam ducem în cap. 

Domnule Orban să știți că eu nu am uitat. Nu am uitat că ați fost unul dintre principalii protagoniști ai restrângerii neconstituționale a drepturilor și libertăților românilor și a jucării în picioare a Constituției României în anul 2020. 

Nici înainte de 2020 Constituția nu s-a respectat în integralitatea ei. Însă, parcă încălcările erau mai cu perdea: din când în când, mai ușurel, ba un articol, ba altul, nu toate odată. Însă, începând cu 2020, din mandatul dumitale, Constituția nu numai că a fost încălcată pe ici pe colo, a fost aruncată la coș. Efectele pe termen mediu și lung ale modalității în care dumneata ai înțeles să îți exerciți mandatul le-am simțit și după încheierea mandatului dumitale, le simțim și acum cu vârf și îndesat, constatând că nu mai avem stâlpi de rezistență ai statului ăsta, că nu mai e niciun principiu constituțional care să fie respectat și toate autoritățile publice fac ce le taie capul (Parchete, instanțe, Parlament, Guvern, CCR etc etc), ignorând cu desăvârșire Constituția. 

Să știți că tot atât de bine nu am uitat nici că de ceva timp, în calitate de deputat, ați mai semnat obiecții de neconstituționalitate ale unor legi adoptate de Parlament. Însă nu m-am lămurit dacă ați făcut asta pentru că ați început să conștientizați care este efectul acțiunilor dvs. sau pentru simplul fapt că vine anul electoral și trebuie să câștigați ceva capital electoral. Dar, probabil după cum ați observat, e deja prea târziu, Curtea Constituțională a României în componența sa actuală  a devenit o simplă entitate care are ca și rol ”facerea constituțională” a normelor neconstituționale din legile adoptate de Parlament și ordonanțele adoptate de Guvern și lucrează în contra Statului Român și în contra poporului român, cu ignorarea a orice a însemnat vreodată Constituția României. Halal  garant al supremației Constituției României e CCR în componența sa actuală! Dar nu vă mirați și nu vă plângeți! La asta dvs. ați contribuit cu vârf și îndesat în exercitarea mandatului de înalt demnitar al Statului Român. 
 
Și ca să vedeți că n-am uitat și n-am să uit niciodată, am ”imortalizat” câteva momente esențiale din mandatul dvs. în mai 2020: inițierea și adoptarea Legii nr. 55/2020, declararea stării de alertă și începerea punerii în aplicare a acestora.

Stilul abordat a fost adaptat ”timpurilor” începutului ”pandemiei moare lumea!”, însă conținutul reflectă pas cu pas procedura de inițiere, adoptare și punere în aplicare a legii și HG -ului. Nu am ”ratat” nimic. Totul este reflectat în postarea ”Cum restrângi drepturile romanilor – procedura urgentă și LEGALĂ (până acum nu prea fu, că zise CCR – niște proști): 1 lege = 48 ore; 1 aprobare de HG = 48 ore”: 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02ERqiht9yHJJJ85XwHrL5kWQjDJi5Sc2xh2UCZZF2sxNyGafbt4LLGdpMhN6hajsZl&id=1484031871 
 
Dacă dumneavoastră cumva ați uitat, lecturând sigur vă veți aminti. 

Și dacă tot v-a găsit sinceritatea și ”dezvăluirile” în an electoral, fiți sincer până la capăt și dezvăluiți-ne totul. 

Eu și probabil mulți alți cetățeni suntem curioși să aflăm ”de la sursă”: Cine? Ce? Cum? Când? a dispus, a redactat sau au venit servite atât ”ideile”, cât și proiectele de lege și de HG și vrem amănunte pe fiecare subetapă ”imortalizată” în postarea de mai sus. 

Vrem și noi să știm cum se ”execută” în concret: care sunt ”canalele”; cine sunt mesagerii; cine este ”creierul” la nivel național care adaptează ”dorințele” primite; cine sunt redactorii; cine sunt ”strategii” în campaniile de manipulare și orice altceva considerați dvs. că ar trebui să știm ca să avem o imagine fidelă și completă. 
 
De ce ne interesează?

Că deja e mult prea mult putregai în statul ăsta și cineva, cumva trebuie să înceapă să ne ajute să aflăm unde e cel mai mare ”putregai” pentru că a cam venit timpul să începem ”curățenia”, dacă nu vrem să ne ducem naiba de tot. 

Da, știu. Cer prea mult. Nu e ușor și nici sigur să faci ”dezvăluiri”. Dar ce mai e sigur în viața asta?

Câteodată mai trebuie să faci și sacrificii, iar pe români i-ai sacrificat cam mult. Cam e timpul să mai dregi busuiocul.
 
Vedeți: Complicele Orban își apără părtașii din timpul Dictaturii Covid: „Mi se pare că e mai mult un caz în care un procuror dorește să fie celebru”
 
*
(text din mai 2020)
 
Cum restrângi drepturile romanilor – procedura urgentă și LEGALĂ (până acum nu prea fu, că zise CCR – niște proști): 

1 lege = 48 ore.

1 aprobare de HG = 48 ore. 

Ești in Guvern? Poți face proiecte de lege, ca așa zice Constituția. Ce bine! Asta îmi place. E bună partea asta din Constituție.  Țin de ea. 

Iei o foaie de hârtie pe care scrii ... Mai bine lasă, nu e cazul, consum lemnul de pomană, mai bine îl export. 

Revin: deschizi un laptop si scrii: prin hotărâre de Guvern să  facă Guvernul ce o vrea și cum o vrea să le restrângă drepturile (hihi, ce bine ca eu sunt ăla). Parcă zice Constituția, art. 53 că nu se poate. Hmm. Da-o dracu de Constituție! Partea asta nu îmi place din ea, o ignor.  

Dar lasă, că le scriu în expunerea de motive că știu că așa zicea Constituția.

Așa. Acum trebuie sa trimit proiectul. Pff, trebuie înregistrat. Îl listez pe hârtie, iau din lemnul de export. Proaste legi, trebuie sa le schimbăm. Totul on-line, cu semnătură electronică (va urma. Să nu uit). 

Gata! O listai. Cam multe pagini! Băh, dar cât scrisăi! Cât lemn pierdut!

Gata! Listat, semnat, înregistrat, transmis ( pe e-mail, nu mai consum benzina, salvez banii statului). 

Dar cât dracu aștepț eu după ăștia? 

Pun mâna pe telefon, îl sun pe unu și îi explic: tu ai văzut măh treaba cu vidul legislativ? Moare lumea dacă nu are drepturile restrânse! Mișcați-vă repede! Că e lege importantă, da-o dracu! Cine -o citește? Lasă că vă arăt eu după aia când o aplic ce e în ea. 

Ce repede rezolvai! Gata în maxim 24 ore votară aia din prima Cameră, Senatul.  

Pierdură timpul fraierii! Mă fac să aștept ca prostul după ei. 
 
24 ore? 3 comisii să analizeze ce le-am scris eu și să voteze în plenul Senatului? Niște idioți!

Ia! Se mai găsiră unii să facă amendamente? Să modifice ce am scris eu (41 pagini)? Mama lor! Lasă că rezolv la Camera Deputaților. 

Gata, ajunse la Cameră. Hai băieți, pe repede înainte! Moare lumea fără restrângeri de drepturi, auzirăți, nu? Dar, proștii de la Senat au intrat peste ce am scris eu. Aaa, rezolvați voi? Bine. 

Iar mă țin și ăștia 24 ore? Mda. În fine, votară și ăștia. La ăștia doar o comisie, nu mai multe. Înțeleseră că mă grăbesc. 

Ia să văd ce ieși!
Iete, ai dracu’! Bun băieți ăștia de la Camera Deputaților ! 

Eu scrisesem numai de măști. Ei băgară art. 5 cu tot ce ziceam eu si Președintele în declarațiile de presă. Băh, dar buni mai sunt ! Băgară și sancțiuni pentru proști, amenzi, că proștii de la Senat le scoseseră. 

Dar ce fac acum? Că e degeaba, că zice Constituția că intră în vigoare în 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial. A dracu Constituție! Niște cretini mai țin de ea. Vru unu, băiat bun, să zică că intră imediat în vigoare, dar cretinii aia comentară că e prea de tot, e prea pe față, că trebuie să aștept 3 zile după Constituția lor.

Ăștia îmi mănâncă sufletul. Fi-le-ar Constituția a dracu! Ei nu au auzit că mor oameni dacă nu le sunt restrânse drepturile? 

Românii ai dracu’ nici să moară nu vor. 

2 luni, 1000 de morți. 

Și cât ne-am chinuit să îi trecem și pe ăia în listă! Murii? De COVID, nu contează, oricum e mort! 

Da’, doar 1.000 ? 2 luni ? Băh, e pandemie! În toată lumea! Cum dracu le restrâng eu ăstora drepturile cu 1.000 morți? Că unii nici nu mai cred că există virusul că n-au cunoscut pe nimeni nu neapărat bolnav, măcar pozitiv. Iar eu le urlu toată ziua: Pandemie! Moare Lumea!

Să revenim. Cum rezolv problema? 

Ia uite, că au ăștia idei: Cică avem o lege pentru starea de alertă (OUG 21/2004), dar zise CCR-ul că nu pot să le restrâng drepturile cetățenilor dacă zic de ea. 

Ai dracu proști și ăștia. Le-am spus eu la toți că sunt proști. Lasă că românii or să mă creadă pe mine.
 
Așa, ce ziceți mă? Aaa, modific prostia asta de lege (OUG ce dracu e) prin OUG si o să fie ca nouă și declarăm starea de alertă. 

Iete că găsiră ăștia soluția. Ce bine! Achiziții în continuare la liber, facem stocuri, de de toate. La ce bani? Nu mai contează, că nu mă verifică nimeni. Și dacă se găsește vreun prost să mă verifice, le-o bag la români pe aia cu eu salvez vieți și unii vin să mă controleze. Proștii dracului!

Că doar nu or să mă oprească niște fraieri. I-auzi la ei!

Gata, repede, puneți mâna și scrieți că așa facem. Da’, vedeți că până la 12 noaptea trebuie să fie publicate toate. Să intre mâine în vigoare!

Ce zici mă? Că dacă le dau la 12 noaptea nu au românii când să știe de ele? Dă-i dracu! Să le viseze la noapte! De aia nu mai pot eu ? Că nu află românii de ele?

Băh, de mâine, tot cu declarații, ați auzit ? 

Așa, e 11 noaptea. Terminarăți ? Nu ??? Păi voiam totuși să le spun la ăștia că de mâine tot nu scapă. Ce vă spusei eu ? 

Hai! Gata ! Unii termină ce mai au de scris, trimit la Monitorul lui pește, ăilalți ieșiți la declarații de presă, să nu zică că nu au știut. 

Gata, rezolvai! 12 noaptea a venit! Românii aflară că de mâine stare de alertă, cu drepturile mai ușor. Pot să doarmă liniștiți acum, iar dacă dorm, să facă bine să viseze de alerta asta și de obligații.

Cică caută unii și nu găsesc prostiile alea de le scriserăm noi. Lasă că le spun eu mai încolo. 

Trei zile salvate! În final! 

Sancțiuni? N-avem, da’ lasă că nu știu proștii. 

Ăia de v-ați chinuit să dați vreo 170 mil euro amenzi, stați și voi acasă și odihniți-vă, că ați muncit. 

Eu îmi rezolvai problemele. Nu e bai. 

Trecură 2 zile. Încep ăștia, ai dracu, să se prindă că nu mai e poliție pe stradă și nu ia amendă. 

Băi băieți, păi așa ceva? Cum se poate? 

Ia scrieți voi frumos un răspuns la niște întrebări oficiale și postați-le la voi pe site și le spuneți așa: dă mâine, dacă nu respectați ce v-am spus acu’ două zile  (aia... cu drepturile mai ușor) pe legea veche, vă amendez pe legea nouă (aia 55/2020 care-o fi). Dar, mai scrieți și că polițistul, băiat bun, nu îți dă amendă, te dojenește, te sfătuiește. 
Ce ușor se rezolvă problemele! Gata ... îi speriai. 

Aoleu, insistă ăștia că degeaba, că nu se poate cu amenzi pe o lege pentru fapte de pe altă lege. 

Da? Insistați? Foarte bine! Mâine dimineață la ora 7.30 să vă văd drepți în sala de ședințe. 

Iete ai dracu’ că veniră!

Așa, deci conform noii legi (55/2020) , cea intrată azi noapte în vigoare, dau hotărâre de Guvern prin care institui starea de urgență la nivel național pentru 30 zile. (Vorbesc elevat, că mă dau ăștia la TV). 

Băh, da’ la doar 49% din teritoriu nu se poate? Că dacă nu, iar trebuie să mă duc la proștii ăia de parlamentari să mi-o încuviințeze. 

Aaa, se poate, dar ne stric apele? Trebuie pe tot? Că dacă nu pe restul treabă grea cu licitații publice? 

Aia e! Ce dracu să fac acum? Doar nu o să rămânem descoperiți. Nu mi-e mie frică de proștii aia, că votează. 

Și dacă nu votează? Păi lasă că scriem aici. Bagă! Alin (2) încetează aplicabilitatea Hotărârii CNSU aia cu starea de alertă de acu 3 zile. 

Și acu’, măsura de siguranță: toate actele emise în baza aleia de la alin (2) rămân aplicabile până emiteți voi altele. Vedem noi când. 

Gata, ne acoperirăm ! Aaa ? Ce ziceți ? Magistral ! Nu votează ăia din Parlament, dă CNSU hotărâre înapoi , pe legea veche, și actele sunt déjà făcute.

Acu’ puneți mâna și scrieți niște anexe. Luați-vă după art. 5 ăla de l-au băgat prietenii de la Camera Deputaților (ce prieteni!) dar lăsați totul deschis. Prin Ordine de Ministru facem tot după aia, că doar nu stăm noi acum să scriem în detaliu și să ne mai trezim cu vreun prost de parlamentar, că îl găsi conștiința și se apucă să ne modifice. Așa, și să băgați și tot ce e acum în anexele alea. 

Că zici măh? Că unele nici nu au treabă cu Legea aia nouă? Cine dracu crezi tu că o să stea să citească ce scriem noi? cu ce e în Lege? Băh! Învață, băh! Că mâine poimâine te pun șef și îmi strici ploile. 

Așa, voi scrieți acolo! Că eu trec aici că, indiferent ce scrieți voi, proștilor de români tot le dăm amenda din Legea nouă. Să-i speriem dă-i dracu! Și facem și bani la buget, că la ce gaură avem ....

Chiar, prietenii aia din Camera Deputaților nu s-au gândit și ei la gaura asta? Cum vor ei să strângem noi bani din mizeriile astea de amenzi? Puteau să se uite și ei în OUG ăla 34/2020. Alea amenzi, nu rahaturile astea. 

Gata? Terminarăți? Vă luă cam mult! Trimiserați ălora la Parlament? 

Scria în legea lu’ pește că trebuie să îmi voteze în 5 zile? Băh, voi sunteți proști? 5 zile? Ce dracu să citească ăia 5 zile? Cine îi pune să citească? Să mai modifice ceva să mă încurce? Și să mă țină pe mine în tensiune că poate se găsesc să se întoarcă din drum și să nu voteze?

Lasă că bag eu viteză în ei.

O zi nouă. Ia să ne uităm ce făcură ăștia: ședință comună mâine? Să îmi voteze? Iar în 2 zile se rezolvă tot? 
Băăă, ce băieți buni! Ce bine ne înțelegem! Pot să mă bazez pe ei. 

Așa, ia să văd! Avură ședință birourile permanente  la 13.00, până la 17.00 existau avizele comisiilor de sănătate, și până la 19.00 făcură și raportul comisiile juridice. 

Ce băiat deștept sunt! Urgență, urgență și iară urgență! Că doar mor oameni! 

Oricum proștii nu se prind că HG-ul deja dat, nu mai conta când vota Parlamentul, că eram în stare de alertă deja. 
Gata, se rezolvă și acum. Dar, în 24 ore două Camere. 

Ce tare sunt! Nu citiră ăștia nici pe dracu, că doar nu aveau când să o facă) Doar eu știu cât i-am  chinuit pe ai mei și erau mulți. 

Așa, să vedem, modificară ceva? Se prinseră de ce îmi ziceau ăștia? Că nu pupă nimic cu nimic? Și cu Constituția nici atât? 

Ai dracu, nu se prinseră, iar cu Constituția cine naiba mai ține cont de ea? Boii ăia pe la CCR câteodată. Da’ lasă că îi învăț eu minte. Ori stau în banca lor, ori îi desființez. 

Așa ... Ce se făcură că modifică, de sachi, control parlamentar? Băăă, ce băieți buni! Nu modificară chiar nimic, ba mai și trecură că pe șefii ăia din spitale, cu gura mare, putem să îi dăm afară când avem chef. 

Dar scriseră mă și pentru popor că le dăm măști gratuite persoanelor defavorizate. 

S-au prins ai dracu cum se face: o țâră de praf în ochi pentru prostime, că grosu’ e la noi. 

Făcură ăștia cum făcură și mă scăpară de vreo surpriză. Nu deteră timp niciunui prost să depună amendamentele vieții, să îmi modifice mie minunăție de hotărâre și să îmi strice apele. Cine dracu știa că are loc ședința comisiei azi? Bun, bun, să îi sun să le mulțumesc. 

Mâine la 15.00 ședință comună a camerelor să îmi voteze hotărârea? 

Să facă ce-or vrea, că mă doare-n pix. Votează, e ca noi. Nu votează, mi-am luat măsuri de siguranță: mai dau o stare de alertă pe legea veche. 

Nu scapă ei românii cu drepturi. Ce dracu sunt alea? Că doar s-au obișnuit fără ele. 

Aaaa, să nu uit pe viitor să văd cum dracu fac cu Constituția asta, să rămână doar partea aia de îmi place. Le scot drepturile de tot, le las doar obligațiile, să plătească impozite cât mai mari. De unde dracu acopăr gaura asta? Mai trebuie să îi plătesc și pe ăștia de țin cu mine și pe ăia de mă folosesc de ei. Cred că mai dau un OUG pentru asta. 
Gata! Pot să mă duc să mă culc. Am soluții pentru toate. 

Noi să fim sănătoși!

Ziua X: băăă, se ținură de cuvânt. 

Și ce frumos vorbiră în ședință. Jucară bine ai dracu. Că noi suntem răi și cam atât. 

Ocoliră frumos subiectul. Ce să vorbească despre ce votează? Niciun cuvințel. 

Băă, tu ăla de ziceai că nu se pupă cu nimic, nici cu legea, nici cu Constituția, văzuși? Ce ți-am zis eu? Nu citește nici dracu nimic. Ia și învață bă din experiență. Așa te faci mare în viață. 

Se trezise un prost de la noi că e nelegal ce se întâmplă, de îmi stătu inima în loc. Se trezi el deștept să spună tuturor, în ședință publică, să vadă toată plebea că nicăieri nu se poate supune la vot un HG. Sperie ăsta și președinții. 

Dar o scăldară bine ăștia. Și ce bine jucară. 

Se strânseră ei toți liderii parlamentari  să decidă dacă suspendă ședința că zicea unu că e nelegal ce se întâmplă.
Le spuseră președinților: lăsați-l pe ăsta, că e nebun. 

Și luă al nostru cuvântul și zise că să mergem mai departe. 

Buni băieți! Ce ziceam eu? 

De boul ăla o să am eu grijă. Am eu ac de cojocul lui. 

Să nu uit să chem bucătarul, să facem un chef deseară și să sărbătorim. Trebuie să le spun în față ăstora că îi admir. Sunt ai dracu de buni actori.

Poate o punem de un singur partid. Ce dracu să ne mai chinuim să jucăm teatru cu parlamentul și toate prostiile astea? Pierdem timpul de pomană.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Carbid 04.01.2024 12:14
    Oh, of și iar off...
    Când o sa ne intre in cap ca ROMANIA și GUVERNUL ROMANIEI sunt corporații!!!!
    Si Constituția este opțională si un moft pentru adormit boborul!!!!
    De aia totul e un simulacru de țară si de alegeri si de tot!
    Treziți-vă!
  • Rusi 06.01.2024 15:48
    Sica Mandolina trebuie bagat in puscarie.
Ultima oră

23:10

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania