Av. Elena Radu: Proiectul de lege privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul securității și apărării naționale ÎNCALCĂ CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

De Av. Elena Radu  /  

Foto: Timi Slicaru / Cotidianul


O ASEMENEA LEGE (PROIECT PDF AICI) NU POATE FI ADOPTATĂ DEOARECE PUNE ÎN PERICOL TOȚI CETĂȚENII ROMÂNIEI! Mai mult, prevalându-se de conflictul ruso-ucrainean, invocându-se în expunerea de motive necesitatea „APLICĂRII TEMPORARE a unor măsuri de ansamblu luate pentru gestionarea corespunzătoare a crizei determinate de situația de securitate la granița estică a României și la flancul estic al NATO”, proiectul de lege vizează MODIFICAREA DEFINITIVĂ a legislației, PENTRU O PERIOADĂ NEDETERMINATĂ. 

Nici măcar legislația referitoare la pandemie, starea de asediu, starea de urgență, starea de mobilizare, starea de război nu conține asemenea prevederi. Această legislație prevede măsuri numai pe durata instituirii stării respective. 

Astfel, prin acest proiect de lege, FĂRĂ SĂ FIE INSTITUITĂ NICIO STARE ÎN ROMÂNIA (INCLUSIV PE TIMP DE PACE): 
 • La Art IV completează art. 8 din Legea nr. 291/2007 privind intrarea, staționarea, desfășurarea de operațiuni sau tranzitul forțelor armate străine pe teritoriul României. 
 • La art. V se modifică art. 11 din Legea nr. 121/2021 privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român
 • La art. VI se completează Legea nr. 122/2021 privind regimul armelor, dispozitivelor militare și munițiilor deținute de Ministerul Apărării Naționale și de forțele armate străine pe teritoriul României. 

Toate aceste modificări și completări PREVĂD că pentru ORICE OPERAȚIUNE desfășurată de forțele armate ale unui stat străin sau care sunt sub comanda unei organizații internaționale, aflate pe teritoriul României SĂ SE POATĂ PREDA/TRANSMITE COMANDA OPERAȚIONALĂ SAU CONTROLUL COMANDANTULUI ARMATEI STRĂINE CARE CONDUCE OPERAȚIUNEA ȘI CARE NU ESTE MILITAR ROMÂN. 

Mai mult, dacă regulile respectivei operațiuni pe teritoriul României, CONȚIN DISPOZIȚII CONTRARE: LEGISLAȚIEI ROMÂNE, TRATATELOR LA CARE România este parte și CUTUMELOR INTERNAȚIONALE, autoritatea militară română transmite NUMAI LIMITĂRILE ȘI RESTRICȚIILE PENTRU FOLOSIREA FORȚEI, formulând REZERVE SCRISE către emitentul regulilor de angajare. Deci, NU SE OPUNE ȘI NU REFUZA TRANSMITEREA COMENZII operaționale și controlului operațional al operațiunii. 

Toate acestea sunt în contradicție cu art. 16 alin. (3) și art. 118 alin. (1) și (5) din Constituția României: 
 • Articolul 16 alin. (3) din Constituție: ”FUNCȚIILE ȘI DEMNITĂȚILE PUBLICE, civile sau MILITARE, pot fi OCUPATE, în condițiile legii, DE PERSOANELE CARE AU CETĂȚENIA ROMÂNĂ ȘI DOMICILIUL ÎN ȚARĂ.”
 • Art. 118 alin. (1) și (5) din Constituție: 
”(1) ARMATA ESTE SUBORDONATĂ EXCLUSIV VOINȚEI POPORULUI pentru garantarea suveranității, a independenței și a unității statului, a integrității teritoriale a țării și a democrației constituționale. În condițiile legii și ale tratatelor internaționale la care România este parte, armata CONTRIBUIE la apărarea colectivă în sistemele de alianță militară și participă la acțiuni privind menținerea sau restabilirea păcii.
(5) Pe teritoriul României POT INTRA, STAȚIONA, DESFĂȘURA OPERAȚIUNI SAU TRECE TRUPE STRĂINE numai în condițiile legii sau ale tratatelor internaționale la care România este parte.”
NICIO LEGE nu poate să prevadă CEDAREA CONTROLULUI OPERAȚIONAL AL ARMATEI ROMÂNE CĂTRE UN MILITAR CARE NU ESTE CETĂȚEAN ROMÂN ȘI CARE NU ARE DOMICILIUL ÎN ROMÂNIA. 

Armata română este subordonată EXCLUSIV voinței poporului român și nu poate fi subordonată niciunei puteri străine sau organizații internaționale. Armata română poate numai să ia parte la operațiuni. Însă, pe teritoriul României, cea care deține controlul operațional poate fi numai ARMATA ROMÂNĂ reprezentată de un militar cetățean român cu domiciliul în țară. 

Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă anumite politici cu care poporul român nu este de acord s-ar implementa în România și cetățenii și-ar exprima nemulțumirea prin proteste.
 
În baza acestor modificări care vor să se facă, în orice moment se pot trimite în România armate străine care sub diverse pretexte să preia controlul operațional al armatei Române, iar armata străină să înăbușe orice protest al cetățenilor români, nelegându-i nimic de poporul român. Sau și mai rău, dacă s-ar trimite preventiv o astfel de armată, sub pretextul unei anumite operațiuni. Am văzut deja în pandemie ce s-a întâmplat prin alte țări și ni se tot vorbește de armata europeană, în condițiile în care vedem că UE duce o politică în contra cetățenilor, drepturilor și libertăților fundamentale și în contra statului de drept. 

O dovadă privind pericolul pentru cetățeni a unei asemenea legi este reprezentată și de modificările și completările Legii apărării naționale nr. 45/1994 incluse la pct. I din proiect.

Articolul 8 alin (4) al acestei legi se modifică. 

Forma actuală a acestui articol este următoarea: ”Structura organizatorică și atribuțiile Centrului național militar de comandă pe timpul agresiunii și al stărilor prevăzute la alin. 1 se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.”

Prin proiectul de lege se elimină sintagmele ”pe timpul agresiunii și al stărilor prevăzute la alin. (1)”.

Asta înseamnă că Centrul național militar de comandă va avea structura organizatorică și atribuțiile stabilite  prin hotărâre a CSAT, fără să fim în situația unei agresiuni armate sau fără să fie  instituită starea de asediu, declarată starea de mobilizare sau starea de război. 

Într-adevăr, asta înseamnă că în ROMÂNIA SE VA INSTITUI DICTATURA MILITARĂ, dacă se adoptă această lege. 

Cu atât mai mult cu cât art. 8 ind 1 referitor la ”situația de criză  în domeniul securității și apărării naționale” conține o definiție foarte largă a acestei stări, putându-se declara de CSAT pentru orice motiv, la propunerea ministrului apărării naționale, cu avizul primului ministru. 

„Situația de criză  în domeniul securității și apărării naționale”, conform proiectului, este definită ca fiind ”situația în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generată de apariția unui sau mai multor incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional, sau la amenințări, riscuri și vulnerabilități prin care sunt grav perturbate sau amenințate condițiile de viață, sănătate, mediu, proprietatea, stabilitatea politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea și apărarea națională, precum și valorile constituționale care impun adoptarea de măsuri specifice prin acțiunea unitară a autorităților și instituțiilor statului român, pentru înlăturarea cauzelor, gestionarea efectelor și revenirea la starea de normalitate.”

Se poate observa astfel că se poate invoca orice motiv  pentru instituirea situației de criză  în domeniul securității și apărării naționale, perioadă în care România ar fi condusă de Ministrul Apărării Naționale, conform  dispozițiilor CSAT. 

În această modalitate, rolul constituțional al Parlamentului ar fi ignorat, încălcându-se prevederile:
 • art. 61 alin. (1) din Constituție potrivit cărora: ”Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare a țării.”
 • art. 2 alin. (1) din Constituție potrivit cărora: ” Suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte.”
Proiectul de lege
Legea nr. 291/2007 
Legea nr. 45/1994 
Legea nr. 80/1995 
Legea nr. 121/2011 
Legea nr. 122/2011 
Legea nr. 446/2006

P.S.: Eu cred că acest proiect de lege care a ieșit pe surse, că nu îl găsesc postat nicăieri oficial, este o altă modalitate de testare a reacției populației.

Ducerea discuțiilor în bălării și critica numai a unui articol sau a altuia, fără să te duci la bază și să spui că așa ceva nu se poate legifera DELOC, nu cu amendamente, pentru că nu permite Constituția, este o altă modalitate de manipulare psihologică, cum au fost multe altele de 2 ani.

Ne-au aruncat ceva greu, ca să ni se pară de neacceptat, pentru a modifica pe ici - pe colo, să ni se pară mai acceptabil și să primim.

Așa că discuțiile nu trebuie să fie că nu așa, reacția trebuie să fie: DELOC un asemenea proiect de lege.

Mai mult, poate fi o tactică de distragere a atenției de la altceva.

Să ne uităm ce s-a mai întâmplat zilele astea și ce s-a mai legiferat sau se va legifera

Citiți și: Din criză-n criză: Nici n-au scos starea de alertă din priză, că vor să introducă STAREA DE CRIZĂ în domeniul securității și apărării naționale. Structuri ale MApN ar putea fi subordonate forțelor aliate sau comandamentelor NATO. Proiectul PDF

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Dezvăluirile Project Veritas despre Pfizer ignorate de presa neo-anti-vaccinistă și vechio-vaccinistă din România:

Articole pe ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • oarecine 08.03.2022 19:33
  Suntem înrobiți cu lingurița, tâlhăriți de bogății, drepturi și demnitate, în timp ce ni se flutură imagini utopice și platitudini moraliste.
 1. VICTORIA LUI NOVAK - Reprezentantul psihopaților și un tenisolog local au asistat la propria lor execuție. Av. Florentin Țuca: Nole-Stefanos, 6-3, 7-6, 7-6; Djokovic-Gates, 6-0, 6-0, 6-0

 2. CTP s-a ramolit: a uitat să înfiereze antivacciniștii care îl iubesc pe Novak Djokovic. Luminița Arhire: TENISUL ȘI INVECTIVUL/ ÎNTĂREȘTE NARATIVUL! (ZICĂTOARE)

 3. Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

 4. Și a fost 28 ianuarie 1990. Și apoi 29... Zile negre din Istoria României foto-povestite de Dinu Lazar. FOTOGRAFII și VIDEO

 5. Șantaj la Casa Albă: Joe Biden – Slugă la doi stăpâni. De ce să ucizi Găina cu Ouă de Aur?

 6. Raport: Armata britanică a urmărit și monitorizat persoanele sceptice cu privire la lockdown-uri. Jurnaliștii și politicieni care au chestionat măsurile pandemice au fost puși sub supravegherea unei unități speciale de Război Informațional

 7. Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

 8. NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

 9. Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană. Șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

 10. Dr. Răzvan Constantinescu: INCHIZIȚIA ȘI ERETICUL

 1. Marius Mioc: Pe mîinile nevaccinaților e sângele vaccinaților!

 2. Alexandra Șinc, deces subit la 49 de ani: Am fost hotărâtă să mă vaccinez imediat ce se poate. VIDEO

 3. Ovidiu Doka, ziarist din Carei care ridiculiza nevaccinații: În 3 ani mor, mi-am asumat! A murit subit de infarct la 40 de ani. Marius Mioc: A greșit. Au trecut 2

 4. DAVOS - CASA DE NEBUNI A LUMII. Șeful Siemens: Dacă nu o să mai mâncați carne în 11 ani compensați un zbor până în Thailanda. Eu am început. FILMAREA și ILUSTRAȚIA ZILEI

 5. Papa Francisc, declarație surpriză: A FI HOMOSEXUAL nu este o crimă! TOȚI SUNTEM copiii lui Dumnezeu

 6. Cine conduce lumea? 8 lucruri de reținut de la reuniunea Forumului globaliștilor de la Davos. Nr 1: Elitele globale nealese vor cu adevărat pașapoartele de vaccinare digitale. Fără mașini, carne sintetică, control digital total - Marea Resetare Mondială

 7. A crezut prea mult în știință? Profesorul universitar doctor Mihai Ioana, promotor al campaniei vacciniste Împreună Învingem Pandemia, a decedat subit la doar 47 de ani. UMF Craiova este în doliu, Rafila îi deplânge trecerea în neființă. ERA VACCINAT

 8. Cazul femeii ucise la Lacul Morii: A FOST SFÂȘIATĂ DE CÂINI DE LUPTĂ, NU DE MAIDANEZI! Actualizare

 9. Soția primului ministru din Țara Galilor a murit subit și inexplicabil. Clare Drakeford avea 66 de ani și s-a vaccinat în 2021. Au trecut 2 ani - 2023 E ANUL MORȚII SUBITE. Prințul și Prințesa de Wales au transmis condoleanțe. SE ÎNTÂMPLĂ ȘI LA CASE MARI

 10. Artin Side: Nu acceptați actele electronice! Veți fi discriminați și vi se va refuza accesul în multe locuri. Rezistați!

Ultima oră

23:12

Și a fost 28 ianuarie 1990. Și apoi 29... Zile negre din Istoria României foto-povestite de Dinu Lazar. FOTOGRAFII și VIDEO

22:40

CTP s-a ramolit: a uitat să înfiereze antivacciniștii care îl iubesc pe Novak Djokovic. Luminița Arhire: TENISUL ȘI INVECTIVUL/ ÎNTĂREȘTE NARATIVUL! (ZICĂTOARE)

21:30

VICTORIA LUI NOVAK - Reprezentantul psihopaților și un tenisolog local au asistat la propria lor execuție. Av. Florentin Țuca: Nole-Stefanos, 6-3, 7-6, 7-6; Djokovic-Gates, 6-0, 6-0, 6-0

20:23

Raport: Armata britanică a urmărit și monitorizat persoanele sceptice cu privire la lockdown-uri. Jurnaliștii și politicieni care au chestionat măsurile pandemice au fost puși sub supravegherea unei unități speciale de Război Informațional

19:30

Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

19:01

Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană. Șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

18:09

Șantaj la Casa Albă: Joe Biden – Slugă la doi stăpâni. De ce să ucizi Găina cu Ouă de Aur?

17:11

Noi morți subite: mamă a patru copii, de 40 de ani, a murit subit în timp ce pregătea copilul pentru școală; tânără de 19 ani a murit subit în urma unui stop cardiac

16:20

Dr. Răzvan Constantinescu: INCHIZIȚIA ȘI ERETICUL

15:12

Tragedie: un copil vaccinat anti-Covid a murit subit din cauza unor afecțiuni cardiace

14:05

Fostul general în cadrul NATO Petr Pavel a câștigat alegerile prezidențiale în Cehia. Este susținător al adoptării monedei euro și al „căsătoriilor” homosexuale

13:45

NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

13:27

Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

12:00

Un exemplu vrednic de urmat de către toți părinții vremurilor noastre care trebuie să se roage permanent pentru copiii lor - Predica ÎPS Bartolomeu Anania la Duminica a 17-a după Rusalii, a femeii Cananeence

01:00

29 ianuarie: Sf. Mc. Filoteu și prietenii lui, ferm înrădăcinați în credința în Hristos. Aducerea moaștelor Sf. Sfințit Mc. Ignatie Teoforul