Av. Elena Radu: Prin proiectul de lege cu abuzul și neglijența în serviciu, senatorii au ”desființat” faptele obișnuite, iar pentru cele contravenționale au introdus amenzi exorbitante

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorii din coaliția PNL -PSD -UDMR au introdus un articol (VI)  în proiectul de lege, conform căruia au zis ca daca prejudiciul este sub pragul de 250.000 lei (fapta nefiind astfel infracțiune) atunci fapta este contravenție și se sanționează cu amendă:

- de la 20.000 lei la 200.000 lei dacă e cu intenție;

- de la 10.000 lei la 100.00 lei, dacă e din culpă. 

Adica si daca creezi prejudiciu 1 leu, plătești amenda de la 10.000 lei la 200.000lei. 

Oare contravențiile pe care le avem acum în legile în vigoare ce or reprezenta? Cum or fi apărut ele? S-or fi gandit ei senatorii inainte de a se apuca sa scrie prostii in proiectul de lege si sa le si voteze?

De ce e o fapta contravenție si trebuie sa plătești amenda conform legii? Nu cumva tocmai pentru ca încalci o normă dintr-o lege, ordonanța, OUG?

Oare ce scrie în OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor or fi citit ei sanatorii? 

Or fi citit ei vreo lege in viața lor în care scrie de contravenții (că majoritatea legilor, OG-urilor, OUG -urilor au și prevederi cu privire la contravenții). 

Iar, legile alea au fost votate de ei, așa cum au votat și legile de aprobare a OG-urilor și OUG -urilor. 

S-au apucat să dea o normă generală ca să facă o DUBLARE DE REGLEMENTARE în domeniul contravențiilor, sa desființeze faptele obișnuite, ceva de noaptea minții. 

NU  ORICE faptă pe care o săvârșește cetățeanul încălcând legile este o faptă contravențională sau o faptă penală. Mai există și FAPTELE OBISNUITE care atrag numai RĂSPUNDEREA CIVILĂ delictuală sau contravențională, fapte pe care TOCMAI LE-AU ANULAT prin introducerea articolului acesta in proiectul de lege înregistrat la Senat sub nr. 1/2023. 

Deci,  ca să înțelegeți, în România:

- dacă un cetățean încalcă o norma dintr-o lege, OUG, OG și creează un prejudiciu unei alte persoane (fizica sau juridica privata sau de stat), răspunde civil, fiind vorba de o RĂSPUNDERE CIVILĂ DELICTUALĂ (adică că nu ai respectat legea, normele de conviețuire socială). Mai există și răspunderea civilă contractuală, adică că nu ai respectat prevederile din contractele pe care le-ai încheiat (de aia plătești penalități, de  ex). ACESTEA SUNT ”FAPTELE OBISNUITE”. 

- dacă se consideră că, dacă mai mulți cetățeni ai ar încălca normele de conviețuire socială din lege, OUG, OG, s-ar crea un PERICOL SOCIAL, INSA NU PREA GRAV, atunci în legi se bagă și RĂSPUNDEREA CONTRAVENȚIONALĂ (amenzile). Adică, dacă în lege spune: nu trebuie să faci asta ...., tot în legea respectivă spune că dacă cetățeanul a încălcat interdicția respectivă, plătește si o amenda prevazută de lege, amenda care devine venit la bugetul de stat. ACESTEA SUNT FAPTELE CONTRAVENȚIONALE.

In aceasta situație, dacă cetățeanul încalcă o normă dintr-o lege: plătește și despăgubiri civile (către cel pe care l-a vătămat, fie el persoana fizică sau persoană juridică privată sau de stat), însă și amendă la stat. 

- dacă se consideră că, dacă s-ar încălca normele de conviețuire socială din lege, OUG, OG, s-ar crea un PERICOL SOCIAL GRAV, atunci în legi se bagă RĂSPUNDEREA PENALĂ (închisoarea sau amenda penală). ACESTEA SUNT FAPTELE PENALE. 

În această situație, cetățeanul care încalcă norma din legea penală: primește o condamnare cu închisoarea (mai mare sau mai mică, in limitele impuse de lege, luandu-se in considerare mai multe circumstante în care a savarsit fapta, precum și circumstantele lui personale) sau cu amenda penală. 

Astfel, dacă cetățeanul încalcă o normă dintr-o lege cu consecințe GRAVE PENTRU SOCIETATE: e condamnat la inchisoare sau la amenda penală și plătește și despăgubiri civile (către cel pe care l-a vatamat, fie el persoana fizica sau persoana juridica privata sau de stat).

Practic, prin ceea ce au introdus senatorii, FAPTELE OBISNUITE DISPAR. Pentru orice fapta obișnuită se va da si amendă de la 10.000 lei la 200.000 lei. 

Exemplu ca sa înțelegeți: 

Codul civil prevede dreptul de trecere: ca vecinul trebuie sa îti dea drept de trecere pe terenul lui,  daca nu ai acces la calea publica. 

”Proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publică are dreptul să i să permită trecerea pe fondul vecinului său pentru exploatarea fondului propriu.”

Daca vecinul nu respecta aceasta obligație dea îți permite să treci pe terenul lui ca să ajungi la drumul public, legea nu prevede o sancțiune pentru el (cu închisoarea sau amenda contravențională sau penală). 
Îl dai in judecata, arati ca nu ai acces la drumul public, ii ceri instantei sa il oblige sa te lase sa treci pe terenul lui, el cere sa te oblige la plata unei sume ca ii folosesti terenul. 

Este un litigiu pur civil. Nu te lasă sa treci, e o fapta obisnuita, nu se dau nici amenzi, nu e nici infractiune pentru vecin. Tranșeaza litigiul dintre voi instanta civila. 

Or, pe ce bălării au introdus în lege senatorii, dacă ești angajatul unei societati comerciale private care are un teren arabil și nu il lasi pe vecinul care nu are acces la drumul public sa treaca pe terenul societatii ca sa aiba acces la drumul public: 

- daca vecinul spune ca i-ai cauzat prejudicii că nu si-a putut cultiva terenul, iar prejudiciul este PESTE 250.000 lei lei, atunci este infracțiune si poți fi condamnat penal la  închisoare, ca e abuz in serviciu;

- daca vecinul spune ca i-ai cauzat prejudicii pentru că  nu si-a putut cultiva terenul, iar prejudiciul este SUB 250.000 lei lei, atunci este contravenție si poți fi obligat la o amenda intre 20.000 lei si 200.000 lei. 

Asta in condițiile in care legislatia actuala nu prevede ca fapta este nici infractiune si nici contraventie, e o fapta obisnuita care se transeaza in instanta civila. 

Exemplu de DUBLARE DE REGLEMENTARE pe amenzi: 

- sa zicem ca in Codul fiscal se prevede acum că dacă nu depui declaratia pentru veniturile din chiriile obținute ca urmare a inchirierii unui apartament pana la data de 30 mai este contraventie si primesti amenda de pana la 500 lei.

- pe articolul pe care l-au introdus senatorii, pentru ca încalci legea si nu depui declaratia în termen, amenda este intre 20.000 lei si 2000.000 lei. 

Adică, vom avea 2 legi contraventionale, dublare de reglementare: 

- una care zice ca amenda e de maxim 500 lei;

- alta care zice ca amenda este intre 10.000 lei si 200.000 lei. 

Înțelegeți ce aberații au adoptat la Senat?

Eu mă întreb: parlamentarii - senatori care au introdus aceste norme si-au folosit vreun neuron atunci când le-au redactat?

Unii mai sunt si avocați. 

Ma mai întreb si ce caută in functie, dacă după aproape 3 ani nu au înțeles cum sta treaba cu faptele obișnuite, contravențiile, infracțiunile si ei adopta legi in privinta asta?

https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L1&an_cls=2023
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Badass 02.04.2023 20:05
    In cazul unei asociații organizate după og 26/2000, un car al pensionarilor cu 60.000 de membri asociați înscriși , in împrejurarea că ,conducerea a făcut lucrări de construcție mult supraevaluate in urma cărora au scos zeci de miliarde din banii tuturor membrilor, ar putea fi acuzați de abuz în serviciu, neglijenta în serviciu? Mulțumesc
  • Leustean 02.04.2023 20:40
    Pentru avocat ELENA RADU:
    Va rog sa aruncați o privire pe PL-x 47/2023. Intenția e sa-i confere baza legală Planului pentru Mobilitatea Urbană Durabilă (PMUD, sau așa-numitul “Oraș de 15 minute”).
    Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, in regim de urgenta.
    Camera decizionala e Camera Deputaților. Ar ajuta mult un text argumentat juridic, pe care sa-l putem trimite deputaților, ca sa nu susțină aceasta lege aberanta.
    Mulțumesc anticipat!
  • Enya 02.04.2023 21:38
    Asta se intampla cand permiti unor administratori de firma sa faca pe politicienii!

    Popor roman! Trezeste-te din MINCIUNA!

    Nu putem scapa de GENOCIDUL criminalilor astora si de toata agenda globalista cu care vor sa ne extermine pana nu scoatem Adevarul la iveala, si-anume ca:

    1. Romania a devenit o Corporatie in 1991, iar corporatiile NU AU CONSTITUTIE, ci AGA (adunare generale a actionarilor)!

    Prin urmare, scopul acestor indivizi care alcatuiesc firma privata numita Corporatie este doar profitul financiar si nu are nici o legatura cu bunastarea, siguranta, suveranitatea, drepturile si libertatile romanilor!

    Cladirile pe care ei le declara a fi “institutii” au titulatura de sedii de firme comperciale PRIVATE, iar autoritatile statului nu sunt de fapt decat administratorii acestor firme!

    2. Romania ca stat nu exista! Nu are nici act de infiintare si colac peste pupaza au mai facut-o si corporatie in 15 martie 1991!

    In acest moment, Romania noastra draga si furata este Corporatia “Statul roman prin Ministerul finantelor publice SRL” ,

    https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.statul_roman_prin_ministerul_finantelor_publice.70b16ac99599c3573736d3db4962f642.html

    si este o firma privata subordonata C.F.I., firma pamanteana a demonilor NEpamanteni prin care acestia guverneaza financiar toata Terra! Ce s-a intamplat cu tara noastra au facut aproape tuturor tarilor din lume! Acum, tarile sunt companii private, presedintii, ministrii, primarii, prefectii samd sunt administratori de firme, iar cetatenii acestor foste state sunt la fel, firme comerciale!

    De ce a fost nevoie ca oculta sa confiste suveranitatea statelor si suveranitatea individuala si sa le transforme in firme? Pentru ca in legile justitiei oculte in care au bagat umanitatea de atatea secole nu poti semna contracte intre o fiinta vie libera (suverana) si o firma, ci ori intre 2 fiinte vii libere (suverane), ori intre 2 companii comerciale private! Aceasta este legea dreptului roman, a Amiralitatii, a marii si Legea UCC (Legea contractelor comerciale) care impreuna alcatuiesc justitia de pe pamant din aceste momente (si de secole) prin care judecatorii, avocatii, procurorii si grefierii ne judeca pe noi, pamantenii. Cea in care noi nu mai suntem fiinte SUVERANE, ci sclavi sub autoritatea CORPORATIEI demonilor si a Trustului global al carui mare sef este dracul viu de la Vatican.

    Asadar, in acest moment in Romania institutiile publice, ministerele, administratia prezidentiala, prefecturile, primariile, partidele politice, militia, armata etc SUNT FIRME PRIVATE, iar politicienii doar administratori de firme! Acesti administratori de firme ni se prezinta noua in continuare ca fiind politicieni si fac un spectacol de zile mari in parlament combinat cu numere de circ si piese de teatru la care oile se uita hipnotizate prin cutia televizorului!

    Ei, si-n acea cladire careia i-au pastrat numele de “parlament”, ea fiind acum doar sediul unei firme comerciale private, papitoii aia criminali ce se autonumesc fals senatori si deputati ne decid noua soarta!

    La doi pasi de parlament, la cotroceni, dulapul tradator isi face si el numarul de “presedinte” cand de fapt paiata aia semianalfabeta e doar un functionar al firmei comerciale private “Administratia prezidentiala”!

    https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.administratia_prezidentiala.cdcdceb3e1b58a20ee0bc9611d807fc9.html

    Toti astia fals denumiti politicieni fac legi! Oameni buni, criminalii astia care fac GENOCID din 2020 si care inca circula liberi, fac “legi”!!!!!! Si ne constrang pe noi sa acceptam ca ceea ce fac ei acolo e bine, e moral, e legal!!!

    Constitutional nu este pentru ca nu mai avem Constitutie! Legal nu este pentru ca sunt firme private si administratori de firme! Ce sa facem noi? Sa ne plangem judecatorilor? Pai si ICCJ, CCR si toate tribunalele si judecatoriile sunt firme private, sunt ale ocultei satanice!

    https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.inalta_curte_de_casatie_si_justitie.13988934eafdd09a0e1d76d76f0ead90.html

    https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.curtea_constitutionala.c9b12dc4bfac4f4ee8c26f5dbd485df8.html

    http://www.rcompanies.com/tribunalul-bucuresti-cui4340633/

    La cine sa te mai plangi? La avocatul diavolului? E tot al ocultei!

    https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.avocatul_poporului.ceb73d0fa0f64e37f787e799230f7f93.html

    La DNA? Idem!

    https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.directia_nationala_anticoruptie.5eec1774a577569967a6e90a055aa485.html

    si asa mai depare cu absolut toate asa-zisele insitutii ale statului roman, in realitate Corporatia Romania. Ma doare sufletul de cate ori trebuie sa spun corporatie TARII NOASTRE DRAGI, dar daca tradatorii de patrie si popor au vandut-o cu noi inauntru, ce pot eu sa mai fac? Ce putem noi sa mai facem?

    Stati linistiti ca nu urmeaza o jelanie si o acceptare a sortii nenorocite in care ne-au bagat toti tradatorii care s-au perindat cu numele de politicieni de 33 incoace, ci solutii!

    Da, avem solutii!

    Prima este sa constientizam forma de organizare in care noi si tara noastra functionam! Si-anume ca nu mai suntem stat suveran, ci doar firme cu totii! Si ca politicienii nu mai sunt politicieni, ci doar administratori de firme!

    In aceasta situatie, ei fac uzurpare de calitati oficiale, fals in acte si uz de fals, adica infractiuni! Pentru acestea, ei trebuie sa intre de urgenta la inchisoare! Dar pentru ca ei si eroii au mai si comis un GENOCID, Tribunalul Poporului ii va judeca direct pentru crime impotriva umanitatii si-i va condamna pe toti la moarte!

    In acest fel trebuie sa privim noi aceste mizerii umane care misuna in Casa poporului, ca asta e denumirea corecta, si in palatul Victoriei care e tot al poporului!

    Apoi, constientizand si bomba despre SUVERANITATEA INDIVIDUALA pe care trebuie sa ajungem sa o mancam pe paine ca sa ne-o revendicam cu totii, avem imaginea de ansamblu si-anume ca in tara asta niste criminali isi fac de cap, iar noi ne uitam la ei ca la legiuitori!!! Ne uitam la ei cum ne baga latul tiraniei digitale pe gat fara sa zicem nici pâs cand de fapt astia sunt niste criminali!
    CRIMINALI! CRIMINALI! CRIMINALI!!!!!!!!!!!

    Ce avem noi de facut in aceasta situatie!

    FACEM REVOLUTIE, STOP, NU SE MAI POATE! Nu se mai poate!!!!! Niste nenorociti ordinari, aparati de alti nenorociti ordinari cu bastoane si arme, pe care ar trebui sa-i calcam pe cap ca indraznesc sa ne ameninte integritatea si viata si culmea, PLATITI DIN BANII NOSTRI, se fac ca dau “legi” si le impun fraudulos si fals in viata noastra prin frica, teroare si propaganda altor nenorociti ce functioneaaza sub numele de mass media, iar noi sa acceptam?

    NU! NICI VORBA! GATA CU DOMINATIA CRIMINALILOR ASUPRA VIETILOR NOASTRE!

    Iesim in strada, strigam peste tot, scriem peste tot pana ne pica degetele de la maini si de la picioare si aratam lumii intregi frauda colosala, minciuna in care traim si sclavia artificiala in care ne-au bagat!

    Ne informam la sange despre suveranitatea individuala, citim si vizualizam tot ce se poate de pe netul romanesc si cel strain, apoi incepem sa urlam! Le urlam si lor pe unde-i prindem, urlam pe strazi, urlam pe fb, urlam in institutii si spunem intregii lumi ca o mana de criminali genocidari exista ilegal, imoral, inuman, dau legi din functii inexistente si ne fura dreptul la viata sub toate formele desi nu au nici un contract semnat cu noi prin care sa fi obtinut consimtamantul ca da, suntem de acord ca aceste mizerii sa ne bage in custi de lungimea catorva strazi, sa ne digitalizeze, sa ne injecteze si sa ne omoare la propriu!

    Primul pas este constientizarea!

    Daca nu intelegeti ca astia nu sunt politicieni, ci doar administratori, ca ei nu sunt mandatati de noi sa faca legi, ca legile pe care le fac sunt impotriva vietii si a moralei divine lasate de Dumnezeu pe pamant, atunci cu greu ii vom putea infrange!

    Insa in momentul in care romanii vor pricepe in ce minciuna fantastica traiesc, atunci va pica si sandramaua lor! Cum? Fiecare sa-si imagineze ce vrea, dar in visele mele apar niste secvente foaaaaaaaarte placute sufletului meu pe care aproape ca mi l-au distrus in cei 2 ani de pandemie inchipuita!

    Ei nu pot face nimic impotriva noastra si mai ales fara acordul si consimtamantul nostru! Acesta este leitmotivul libertatii noastre!

    E vremea ca poporul sa se pregateasca pentru ceva….

    Iar primul pas este TRIBUNALUL POPORULUI ROMAN!
  • Rusi 03.04.2023 16:55
    Ma mir ca celor care au prejudiciul sub pragul de 250.000 nu li se acorda diploma de merit.
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO