Av. Elena Radu: Până mâine la ora 12, sunați deputații PSD și PNL să facă bine să se ducă la Secretariatul Camerei Deputaților și să semneze sesizarea CCR pe Legea 5G! Dacă e așa de superbă, de ce le e teamă să sesizeze CCR?

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PUTINĂ ATENȚIE, VĂ ROG! Credeați cumva că la noi se legiferează conform conștiinței reprezentanților aleși de noi (parlamentarilor), cu respectarea Constituției, a legii și în interesul cetățenilor, evitându-se vătămarea acestora? Vă înșelați! Totul e conform ordinului pe unitate. Dacă este ordin, cu plăcere!

Un nou exemplu: 
Minunata lege privind 5G-ul (înregistrată la Senat sub nr. L532/2021)

O lege de 221 pagini, înregistrată la 10 octombrie 2021, votată de Camera Deputaților pe 07.12.2021 și de Senat pe 02.03.2022. 
 
Observați graba? Ce repede s-au mișcat ai noștri aleși, au citit și analizat consecințele asupra noastră a 221 pagini de norme? 
 
O lege care avea numai 1 articol (PL-x nr. 601/2014) prin care Salvamontul să poată folosi luminile sonore pe mașini ca să poată ajunge repede la locul intervențiilor să salveze vieți nu au reușit să o citească în 8 ani. 

Dar, dacă e ordin să o adopte citesc sau se fac că citesc. 

Mai degrabă s-au făcut că citesc. 
 
Consiliul Legislativ a dat un aviz de 189 de pagini cu observații și propuneri. Credeți că le-a citit cineva? Doamne ferește! Cititul strică vederea. 
 
Se făcură că o citiră, puțin le păsă ce scrie în ea și o votară, că doar așa fu ordinul pe unitate. (https://senat.ro/legis/PDF/2021/21L532FS.pdf)

Niște omuleți (Marina Alexandrescu și Adrian Aciu) au pierdut 5 zile și nopți ca să facă obiecții de neconstituționalitate și să le trimită parlamentarilor și Avocatului Poporului. 

Au scris omuleții ăștia 77 pagini de critici de neconstituționalitate și le-au trimis mură-n gură. N-aveau decât să citească, să verifice și să semneze ca să sesizeze CCR:
 
Pot sesiza CCR cu neconstituționalitatea unei legi înainte de promulgare: 25 senatori sau 50 deputați sau Avocatul Poporului sau Președintele României sau unul din Președinții celor două camere sau Guvernul sau ÎCCJ. 
Și ce să vezi? 
Se făcură că sesizează CCR. 

USR (pentru că are 25 senatori) sesiză CCR.
Atacă el câteva articole (din alea 221 pagini) ca să se laude că a sesizat CCR, însă niciun cuvințel de tehnologia 5G și de faptul că nu s-a făcut niciun studiu de impact să se stabilească ce e cu tehnologia aia. Ne-o afecta viața și sănătatea ăstora mulți de i-am ales? O afecta ea tehnologia 5G aparatura diversă, inclusiv a avioanelor (să nu ne pice vreunul în cap) și mediul înconjurător? O fi fost respectată tehnica legislativă și o fi fost motivat proiectul de act normativ, așa cum zice Legea nr. 24/2000 privind tehnica legislativă, făcându-se studii de impact să se vadă consecințele adoptării unei asemenea legi? 

Doamne, ferește! Cum să scrie așa ceva? Să supere stăpânii? 

Nu de alta, dar  21 decembrie 2021 directorii Boeing și Airbus au cerut guvernului SUA să amâne lansarea noilor servicii de comunicații 5G avertizând  că tehnologia ar putea avea „un impact negativ enorm asupra industriei aviației”. S-au exprimat anterior îngrijorări că wireless 5G cu spectru C-Band ar putea interfera cu electronicele aeronavei, afectând negativ capacitatea aeronavelor de a opera în siguranță. 
Nu o zic eu, o zice BCC și CNN.

Dar, ce contează că ne pică un avion în cap și mai mor niște oameni? La câți au murit din cauza lor, câțiva în plus nu se mai pun la socoteală. 

Avocatul Poporului se făcu și el că atacă. 
Cu toate că a primit cele 77 de pagini scrise de cei doi omuleți, nu a atacat Legea în integralitatea ei pentru că nu este motivată, fiind încălcat principiul legalității prevăzut de art 1 alin. (5) din Constituție, s-a legat cam de aceleași articole ca și USR. Niciun cuvințel de tehnologia 5G și eventualele consecințe negative pe care le poate produce asupra noastră, a tuturor  ăstora mulți de care nu îi pasă nimănui. 

Cum să supere Avocatul Poporului stăpânii? Să se apuce iar să o revoce și să spună că nu a îndeplinit atribuții care nu erau în sarcina ei? Păi ce? E avocatul nostru, al poporului? Se pare că e al stăpânilor. 

Aici găsiți sesizarea Avocatului Poporului.
 
Ca să vedeți că Avocatul Poporului s-a făcut că atacă, citiți ce scria cu privire la proiectul de lege în noiembrie 2020 și faceți comparație ce a mai vrut să sesizeze CCR nici măcar cu privire la propriile critici de nelegalitate invocate.
 
Ceilalți parlamentari: 

AUR și neafiliații au primit cele 77 pagini, ar vrea să sesizeze CCR -ul, dar nu au 50 deputați. 

PSD și PNL nu vor să sesizeze CCR-ul, că au votat proiectul de lege și e ordin pe unitate să nu se găsească vreunul să semneze alături de AUR. 

Serios? Păi când noi v-am votat și v-am trimis să ne reprezentați în Parlament și să faceți legi pentru noi și în interesul nostru, cu respectarea Constituției, v-am zis cumva să stați cu nasul pe sus și să o țineți că voi nu semnați alături de nu știu cine? 

Constituția? Ce e aia? Lasă că vă spune stăpânirea ce să faceți și voi executați. 

Aaa, problema e alta, de fapt. Că de 5G ați scris în PNRR-ul ăla și dacă nu îl implementați, nu vă dă UE bani (că doar am văzut în Strategia lui Boc – ”Strategia de transformare digitală a Municipiului Cluj-Napoca”. 
Nu vin banii de la UE ca să aveți voi ce fura pentru că sunteți la guvernare? 

Deci, vouă puțin vă pasă de consecințele asupra noastră a legilor pe care le votați. Bani din care să furați să fie, în rest putem să murim toți, inclusiv voi și ai voștri, dar măcar să muriți bogați. 

Nu v-ați săturat să fim luați de proști și să își bată joc de viața și sănătatea noastră cei pe care i-am votat să ne reprezinte în parlament? 

Așa că:  

MÂINE, 11.03.2022, până la ora 12.00 trebuie semnată sesizarea către CCR de cel puțin 50 deputați. 

Așa că sunați deputații PSD și PNL să facă bine să se ducă la Secretariatul Camerei Deputaților și să semneze sesizarea CCR pe Legea înregistrată la camera deputaților sub nr. PL-x 428/2021 (draftul cererii de sesizare se găsește la secretariatul Camerei Deputaților). 

Numerele de telefon ale deputatilor le găsiți aici: https://t.me/asociatiaCASD/49 

Dacă este așa de superbă legea de au adoptat-o, de ce le e teamă să sesizeze CCR?

Să verifice CCR înainte de promulgare dacă este constituțională legea asta. 

Dacă lor nu le pasă de viața, sănătatea noastră și de Constituție, nouă ne pasă și ne zbatem pentru ele. 

Nu ne lăsăm până va începe să le pese și lor!
 
Mâine să vedem sesizat CCR-ul cu toate criticile de neconstituționalitate! 
 
Minim 50 deputați să semneze sesizarea!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X