Av. Elena Radu: LUNI, 17 OCTOMBRIE, ÎN TOATĂ ȚARA! MOBILIZAREA GENERALĂ A CETĂȚENILOR PENTRU APĂRAREA CONSTITUȚIEI

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Constituția României este legea fundamentală pentru existența Statului Român. Fără Constituție un stat nu există! Dacă Constituția nu este respectată, Statul nu mai există!

De mult timp, Constituția este călcată în picioare de autoritățile Statului Român.

Primii care încalcă Constituția sunt parlamentarii. Dovadă în acest sens stând numeroasele decizii ale Curții Constituționale din România prin care s-au declarat neconstituționale legile adoptate de către Parlament.

Cum ne-au afectat aceste legi neconstituționale adoptate de către Parlament? Am simțit toți în ultimii 2 ani și jumătate. Singura pârghie legală pe care am mai putut să o folosim în apărarea noastră a fost Constituția.

În prezent prin așa-zisele legi ale justiției, Parlamentul României vrea să dea lege prin care Constituția să nu mai fie respectată, judecătorii și procurorii dacă nu respectă deciziile CCR să nu mai fie trași la răspundere și, mai mult, judecătorii și procurorii să poată fi ”acoperiți” ai serviciilor de informații, fără să avem vreo posibilitate de a îi deconspira. Totodată, judecătorii și procurorii să fie ”cumpărați” de diverse persoane fizice sau juridice, române sau străine, prin intermediul aderării la diverse ONG-uri sau încasării de către aceștia a diverse sume sub pretextul că participă la diverse proiecte pe justiție finanțate de privați români sau străini.

În plus, vor ca ceea ce dispune Curtea de Justiție a Uniunii Europene să fie lege în România, indiferent de prevederile Constituției României.

Vă reamintesc că în anul 2003 când românii au participat la referendum pentru modificarea Constituției în vederea aderării la Uniunea Europeană, iar actualul articol 148 din Constituția României a fost interpretat de către Curtea Constituțională (decizia nr. 148/2003), înainte de referendum, în sensul că: după aderare, ordinea legilor va fi următoarea:

1. Constituția României
2. dreptul european
3. legile interne din România.

Or, poporul român a votat la referendum această ordine a legilor, respectiv Constituția României să fie pe primul loc.

Cu toate acestea, de câțiva ani, politicienii României dau o altă interpretare acestui articol, respectiv că se află sub dreptul european Constituția României.

O asemenea interpretare este contrară Constituției României, încalcă caracterul național și independent al statului român, iar poporul român nu a fost niciodată de acord ca tot ce se dispune de Uniunea Europeană, chiar dacă încalcă Constituția României, să fie lege în România.

Dacă Senatul României va vota ”legile justiției” care conțin normele menționate mai sus, asta înseamnă dispariția Statului Român.

Aceste legi se află pe ordinea de zi a plenului Senatului României de luni, 17 octombrie 2022.

Toți Cetățenii, indiferent de statutul social, trebuie să luăm atitudine și să apărăm singurul instrument care ne mai poate apăra drepturile, libertățile, instituțiile și buna funcționare a democrației și a statului de drept - #Constituția, Statul Român și, în subsidiar, #independența Justiției.

Să ne amintim că în toți acești doi ani, cel puțin, singura care a mai putut ține în frâu abuzurile și variile proiecte de legi nedemocratice a fost și a rămas Constituția. În contextul actual, este limpede că acum mai mult ca oricând Legea fundamentală este pilonul principal care mai poate ține România pe picioare ca stat național unitar, independent și indivizibil.

De aceea, avem o datorie sacră de a acționa #acum în sprijinul păstrării supremației ei, de a ne opune tentativelor de știrbire a acesteia, tentative care deschid posibilitatea terțelor entități străine interesului național, externe ori interne, să se înstăpânească asupra vieții noastre sociale prin diverse tertipuri, partipriuri și inginerii "legislative".

Din aceste motive, vom purcede #LUNI, 17 octombrie, începând cu #orele_10, în toată Țara, la pichetarea sediilor partidelor parlamentare, care au datoria să asculte glasul celor care i-au delegat prin mandat să le reprezinte interesele, pentru a le cere - cu argumente - două lucruri mari și cuprinzătoare:

1. Respectarea Constituției României și supremației ei!
2. independența justiției (eliminarea oricărui articol din legi care implică o ingerință ori participare directă ori tangențială în actul justiției a altor entități private sau instituționale, cum ar fi politicul, serviciile de informații, ONG -urile etc).

În acest sens, parte din cetățeni au început să se mobilizeze pentru a efectua demersuri concrete și efective pentru stoparea adoptării de către senatorii României a unor legi care afectează în mod grav Statul Român, cât și toți cetățenii României.

S-a creat pe telegram un canal în acest sens: https://t.me/ConstRO unde se vor posta detalii.
Totodată, s-a creat și un grup pe Telegram: https://t.me/+m7cQdYcnSUA0MTVk pentru a putea discuta toate modalitățile concrete pentru a face senatorii României să conștientizeze ce doresc cetățenii României și ce solicitări au.

Pentru parte din localitățile din România s-au mobilizat deja cetățenii în acest sens.

Îi invităm pe toți cetățenii care vor să se implice și să facă demersuri efective să intre pe grupul de telegram https://t.me/+m7cQdYcnSUA0MTVk sau să urmărească postările din canalul https://t.me/ConstRO

ÎN CE CONSTĂ ACȚIUNEA:

Practic luni dimineața, începând cu orele 10, ne vom strânge în toate reședințele de județ în locațiile stabilite (vezi lista, bannere) pentru a merge la birourile sediilor partidelor parlamentare din țară și din București în vederea depunerii de Petiții cu #Revendicările enumerate mai sus, vom merge deci #simultan, #sincron și cu transmisie #în_direct de la fața locului, astfel încât parlamentarii noștri să înțeleagă toți că:

- PÂNĂ AICI!
PESTE CONSTITUȚIE NU SE TRECE!

Totodată, luni, 17 octombrie 2022, începând cu orele 10.00 și până se va termina votul, vom picheta sediul Senatului României pentru a le cere senatorilor să nu voteze legile justiției care conțin normele care ne afectează direct ca stat și ca popor (menționate mai sus).

Menționăm că la acest demers vor participa cetățeni români.

Fiecare cetățean poate să aibă sau nu simpatii politice, este alegerea lui. Însă, în cadrul acestui demers suntem CETĂȚENI TOȚI, nu politicieni, nu simpatizanți politici.

Nu există alte pagini oficiale.

Mâine, duminică, vă vom pune la dispoziție aici și un nr de telefon de Contact, pentru detalii, ale persoanei din fiecare localitate care va furniza informații cu privire la această acțiune CETĂȚENEASCĂ.

Localitățile din care în care s-au mobilizat până în prezent cetățenii sunt:
-Bucuresti
- Arad
- Baia Mare
- Bacău
- Brasov
- Craiova
-Deva
- Galati
- Iasi
- Oradea
- Pitesti
- Satu Mare
- Timisoara
- Targoviste

#Anunțați_vă, vă rugăm, pe grupul de Telegram, intenția participării și localitatea. Acolo unde nu există încă nume creat, anunțați localitatea și în cel mai scurt timp vom crea unul, pentru a vă strânge toți cei din aceeași localitate la un loc.

E nevoie să acționăm TOȚI în același sens pentru a obține rezultate!

Copy/paste la aceasta postare pentru a aduce la cunoștința cât mai multor cetățeni.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Pixelu Albastru 17.10.2022 08:57
    Cu părere de rău spun că acțiunea este prea din scurt și insuficient organizată pentru a spera la un cât de mic succes. Marea majoritate a românilor nu este deranjată de faptul că este slugă (la afirmația sasului că mai bine slugi la americani decât slugi la ruși au protestat doar câțiva români cu dragoste de țară). Chiar doresc să mă înșel și chiar să fie pusă ceva presiune pe parlamentarii trădători de țară în această chestiune fundamentală!
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani