Av. Elena Radu: Învățați din acești 2 ani! Învățați că vocea poporului contează!

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Văd că pandemia și certificatul sunt pe sfârșite - vocea cetățenilor a contat (chiar dacă au fost putini) și nu s-a legiferat certificatul. Învățați din asta: poporul poate să oprească orice lege aberantă care îl afectează. Trebuie numai să iasă din pasivitate și să ceară ceea ce vrea. 

Virusul (sau ce o fi) va exista în continuare. Însă, va începe sa fie abordat în mod normal. 
Poate de acum încolo le va păsa și de oameni, de sănătatea și de viața lor. 
Poate vor începe sa facă într-adevăr cercetare ca să afle ce e și să aplice tratamentul  corespunzător pentru a salva într-adevăr sănătatea și viata oamenilor, nu să facă business pe sănătatea și viața oamenilor.

Pe ultima sută de metri, văd că PNL se chinuie să ridice PSD-ul în sondaje cu tema aceasta.
PNL zice: nu și nu, certificatul e necesar, dar s-a opus PSD - ul. Iar asta, pe fondul unei poziții a statelor mari susținătoare a isteriei cu virusul și vaccinarea care încep sa declare ca certificatul e o prostie, iar vaccinul nu prea mai folosește.
 
Citiți și: Este tardivă o lege cu certificatul, susține Marcel Ciolacu. Marea Britanie renunță la Certificat, Franța a renunțat la mască

Una peste alta, indiferent de jocurile politice și de declarațiile politice, noi știm că nu s-a legiferat certificatul nu datorită partidelor politice din România, ci datorită cetățenilor.

Dacă cetățenii nu ar fi luat poziție, aveam o lege în acest sens încă din 05 Oct 2021 când a fost pusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților monstruozitatea de lege pentru aprobarea OUG 68/2021 (PL-x 393/2021) în care se introdusese de către PNL+USR+UDMR amendamentul privind completarea Legii nr. 55/2020 prin care CNSU putea sa propună prezentarea deținerii unui certificat pentru exercitarea oricărui drept sau libertăți.

Acum mănâncă toți rahat cu polonicul că a fost introdus certificatul prin OUG.
Asta este o minciună care este folosită numai pentru a încerca să justifice legalitatea HG-urilor.

Nu există nicio OUG în care sa existe vreun articol care să prevadă că drepturile și libertățile cetățenilor români pot fi condiționate (negate) pe teritoriul României de vreun certificat.

Însă, minciuna are picioare scurte și, după ani de așteptare, în final ICCJ va scoate adevărul la iveală pentru că nu are niciun temei legal ca să acrediteze minciuna politicienilor.

La fel ca și în cazul stării de urgență (când CCR a declarat neconstituționale OUG nr 1/1999 și OUG nr 21/2004 abia când a încetat starea de urgență), la fel se va întâmpla și în cazul stării de alertă, certificatului și a abuzurilor de drept care s-au exercitat in perioada stării de alertă de către Guvern. 

Păcat că autoritățile publice (CCR ul) și a treia putere în stat (judecătorească) nu au avut curajul sa sancționeze abuzul de drept în timpul desfășurării evenimentelor și au permis restrângerea ilegală și neconstituțională a drepturilor și libertăților cetățenilor. 

Păcat că și aceste autorități (care trebuiau sa vegheze la menținerea democrației și a statului de drept în România), lăsându- se influențate de isteria (generată și menținută de puterea executivă) cu virusul, numărul de cazuri, decese și vacccin, au permis derapaje de la democrație și de la statul de drept circa 2 ani. 
Acceptarea tacită și pasivitatea este tot un ajutor. 

Una peste alta, putem totuși să vedem că lașitatea nu a fost atât de mare încât sa confirme ilegalitățile Guvernului, ci au stat numai deoparte. 
Nu este de lăudat modalitatea de abordare pe care au ales-o. Însă, măcar nu au ajutat în mod direct și nu au adoptat o poziție de confirmare a ilegalității care să nu ne mai permită vreodată să revenim la democrație.
 
Dacă Parlamentul nu a avut tupeul sa legifereze, totul se datorează unui numai mic de cetățeni (circa 50.000) care și-au exprimat public dezacordul în toate modalitățile prevăzute de lege și în mod pașnic. 

Au fost numai 2 proteste cu un număr mai mare de cetățeni (maxim 30.000), pașnice. În rest, cred ca au fost maxim 5.000 de cetățeni care în mod constant au trimis petiții, au trimis sms-uri, au trimis e-mailuri, au trimis mesaje, au sunat parlamentarii, au protestat săptămânal în grupuri mici, au semnat petiții etc. 

Nimeni nu a crezut că noi, o țară mică și nesemnificativă în conjunctura internațională am putea să ne opunem implementării la nivel național a ceea ce se decisese la nivel mondial. 
Însă, o mână de cetățeni au sperat și nu au renunțat la luptă. Au făcut tot ceea ce legea le permitea, asumându-și riscurile și criticile aferente pentru a se opune legiferarii anormalității în România. 
Bravo lor! 

Au fost extrem de putini jurnaliști care au mediatizat și au prezentat public anormalitatea. 
Cinste lor! 
Toți și-au asumat stigmatul de "conspiraționisti" și "antivacciniști", nedrept și nejustificat aplicat și au continuat să facă opoziție că să apere principiile fundamentale, democrația și libertatea fiecăruia dintre noi. 

Probabil când vâlvătaia va trece de tot vor înțelege și ceilalți că nu noi eram anomalii. Noi încercam numai să salvăm normalitatea. 

Învățați din acești 2 ani! 
Învățați că vocea poporului contează! 

Dacă circa 50.000 cetățeni au reușit asta, gândiți-vă câte am putea schimba în bine în țara asta, dacă am învăța cât mai mulți, că atunci când ni se pregătește o lege aberantă care ne afectează pe toți trebuie să luăm poziție publică și să ne exprimăm dezacordul în mod public, trecând peste teama de a pierde ceva pe moment și gândindu-ne ce am putea pierde pe termen lung. 
 
P.S.: 
Felicitări și parlamentarilor care s-au opus. 
Probabil de unii nu vom afla niciodată cu ce și cum au ajutat ca o asemenea lege să nu se voteze. 
Cei care și-au asumat public opoziția au fost cei de la AUR și câteva voci răzlețe din alte partide. 
Însă, probabil, au mai fost și alții care în tăcere s-au opus, dar nu și-au asumat să facă publică o asemenea poziție, exprimându-și-o numai în interiorul partidului lor și poate nici acolo nu prea vizibil pentru toți. 
Din ce motiv a existat opoziție din partea parlamentarilor (pentru notorietate, capital electoral, că au înțeles solicitările cetățenilor, că au înțeles cum îi va afecta și pe ei și pe familiile lor o asemenea lege etc) nu mai are importanță. 
Important este că, în final, vizibil sau nu, parlamentarii nu au avut tupeul să dea o lege cu care poporul nu era de acord. 
Vocea cetățenilor a contat!

Să învățăm din asta și să înțelegem că în  România lucrurile pot fi după cum vrem și noi, cei mulți! 

Să învățăm din asta că, atunci când există riscul ca jocurile politice să ne afecteze în mod iremediabil viața, trebuie să trecem peste temeri și să ne exprimăm public dezacordul. 
 
Viitorul nostru depinde de noi și de cât de mult de implicăm! 
 
Indiferent pe cine am vota la alegeri, trebuie să înțelegem că nimeni, niciodată nu va pune înainte interesul poporului (chiar dacă la început ne promite asta, uită pe parcursul exercitării  mandatului). 
Din acest motiv, trebuie să fim mereu vigilenți, să le amintim de ce sunt acolo, ce impact are asupra noastră ceea ce vor să legifereze și că mai contează ce vrem și noi. 

Sunt multe de schimbat în România. 
Sunt multe derapaje și anormalități care s-au instaurat. 

Impunerea unei normalități va depinde numai de noi, cei mulți. 
 
Numai implicându-ne fiecare din noi vom putea ca în țara asta traiul să fie acceptabil pentru fiecare dintre noi. 
 
Însă totul are un început.
Românii au început să înțeleagă. 
Important este să continuăm.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Tic 19.01.2022 22:37
    Sa nu uităm!
  • Pentru fiica mea 19.01.2022 23:43
    Asa este, eu cel puțin eram disperat, nu puteam sa cred ce se întâmplă în noiembrie! Oricum eram hotărât sa renunț la locul de munca și sa caut alte variante. Am luptat cum am putut, cu alții care au simțit la fel, am scris la deputații din circumscripții și i am implorat sa nu voteze mizeria asta.! M am simțit umilit în mod constant, de niște păcălici care nu merita sa fie în parlamentul României! Mizeriile astea trebuie judecate! Dacă nu se va face bună dreptate, va continua să curgă puroiul asta!
  • dejuan 20.01.2022 04:32
    Exact ce am gandit si eu, cand am auzit de abuzurile din Grecia si de sarlatania din Austria, unde numai oamenii bogati si-ar permite sa platesca amenzile colosale, ca sa ramana cu sistemul imunitar intact. In Germania, Fauci ar fi declarat intr-un interviu ca sa se continue cu vax-ul, ca poate urmeaza o sinteza intre partle rele din delta si Omicron (o fi stiind el ceva!)
    Multa lume nu ar fi inteles ce se intampla daca d-na avocat Elena Radu n-ar fi explicat in articole scurte si la obiect despre ce sfori se trag in Comisiile de Sanatate si despre ce amendamente naziste a introdus daunatorul de hambar Citu. Acest nimeni repetent si cu otravitzii de la usr sunt cea mai mare plaga infectata din politica romaneasca. Mi-am pierdut de asemenea respectul pentru parlamentarul de la UDMR care a fost seful comisiei de sanatate in trecut, si care sustinea orbeste introducerea acestor terapii genetice intr-o lege a vaxului obligatoriu.
    Din cate am inteles, the Big Pharma vor sa subrezeasca sistemul imunitar al adultului cu 183 de vaccinuri in timpul vietii, iar in SUA deja se fac in primul an de viata 28 de doze de vaccinuri, din care 2 in utero.
  • Gheorghe Virgil Alexandrescu 20.01.2022 00:17
    Mai este mult până departe.Nu s-a terminat.Au lasat-o puțin mai moale deocamdată.Sunt destui macronieni psihopați care își doresc în continuare certificatul și vaxx.Ei merg în continuare cu treaba asta.Ei au în singe modelul macron probabil acesta a devenit un idol pentru ei.Nu vom scăpa decât atunci cand vor fi cu cătușe la mâini și aruncați în beci și pierdută cheia.
  • Sweeping 20.01.2022 01:48
    Asa este, subscriu!
  • Valentina Tonac 20.01.2022 06:30
    Nu trebuie ieșit la vot
  • LauraElla 20.01.2022 15:30
    Este foarte adevarat ca iesirea populatiei a contat dar dupa parerea mea cea mai importanta a fost refuzul marei majoritati destepte de a se intepa cu otrava la care s-a facut mari presiuni:servici,intrat in magazine,vacante,mita cu bilete loto,mici,bilete la evenimente interzis accesul in spitale a bolnavilor cronici etc si pot sa dau un exemplu cum s-a incercat implementarea certificatului nazist in marile magazine si erau pustii de au renuntat imediat ...
  1. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  2. Campioana – O elevă din Brăila s-a calificat la cea mai mare competiție de robotică din lume, FIRST Tech Challenge, din SUA

  3. Atacul cu cuțitul de la Sydney: Episcopul Mar Mari Emmanuel a scăpat cu viață ca prin minune - Atacatorul și-a tăiat singur degetele

  4. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  5. Ceaușescu era boier: Germania trebuie să interzică total circulația rutieră în weekend

  6. O LECȚIE DE PATRIOTISM! Încă un profesor le scrie colegilor săi care l-au prigonit pentru Basarabia pe elevul Vlad Țăranu de la Colegiul ”George Barițiu” Baia Mare

  7. Creșteri semnificative ale ratelor mortalității cauzate de cancer după vaccinarea ARNm Covid – nou studiu al cercetătorilor japonezi, prezentat și comentat de dr. John Campbell, într-un dialog cu reputatul oncolog Angus Dalgleish - VIDEO

  8. În aprilie 2020, judecătorul Aurelian Murgoci critica Ministerul Justiției și CSM pentru gestionarea crizei COVID. Acum este mort, la 38 de ani. AVC

  9. Calci un om cu mașina, 6 luni cu suspendare - vaccinezi fictiv Covid, închisoare cu executare

  10. 17 milioane de morți ai vaccinului și o tută. ”Amanta lui Cîțu” contrazice un studiu de 180 de pagini efectuat în 17 țări de oameni de știință cu reputație internațională cât și pe Tucker Carlson. Factual, ONG-ul cu un capital de 2.500.000 lei

Ultima oră

23:39

Campioana – O elevă din Brăila s-a calificat la cea mai mare competiție de robotică din lume, FIRST Tech Challenge, din SUA

22:20

Creșteri semnificative ale ratelor mortalității cauzate de cancer după vaccinarea ARNm Covid – nou studiu al cercetătorilor japonezi, prezentat și comentat de dr. John Campbell, într-un dialog cu reputatul oncolog Angus Dalgleish - VIDEO

22:00

O LECȚIE DE PATRIOTISM! Încă un profesor le scrie colegilor săi care l-au prigonit pentru Basarabia pe elevul Vlad Țăranu de la Colegiul ”George Barițiu” Baia Mare

21:10

CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

20:27

Atacul cu cuțitul de la Sydney: Episcopul Mar Mari Emmanuel a scăpat cu viață ca prin minune - Atacatorul și-a tăiat singur degetele

19:05

În aprilie 2020, judecătorul Aurelian Murgoci critica Ministerul Justiției și CSM pentru gestionarea crizei COVID. Acum este mort, la 38 de ani. AVC

18:10

Marius Mioc: Plățile industriei farmaceutice către medicii americani: 12,1 miliarde dolari către 826313 medici, în 9 ani și jumătate

17:18

Lansarea aplicației PATRIMONIUM, un proiect de promovare a valorilor românești

16:55

Ceaușescu era boier: Germania trebuie să interzică total circulația rutieră în weekend

16:40

“Medici pentru Consimțământ Informat” adresează Ministerului Sănătății o cerere privind controversatul Tratat pandemic al OMS. Scrisoare deschisă către OMS, inițiată de Dr. David Bell

15:32

Calci un om cu mașina, 6 luni cu suspendare - vaccinezi fictiv Covid, închisoare cu executare

14:32

Adrian Onciu: Între escaladare și salvarea aparențelor

13:51

Iohannis a semnat cererile de urmărire penală a lui Petre Roman și a lui Gelu Voican Voiculescu în Dosarul Mineriadei

13:28

Politico: "Ucraina se îndreaptă spre Dezastru"

12:11

E oficial! Israelul a luat decizia de a acționa împotriva Iranului