Av. Elena Radu: Învățământul românesc și dreptul la învățătură= bătaia de joc a clasei politice românești și a "reprezentanților aleși”

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


In conditiile in care observam toti ca a scazut calitatea sistemului de invatamant romanesc, ca apar din ce in ce mai multe conflicte in scoli, atat intre elevi, cat si intre elevi si profesori, unele dintre ele grave, in Camera Deputatilor se examineaza in PROCEDURA DE URGENTA 2 legi care modifica tot ce inseamna sistem de invatamant romanesc.

Azi avem in vigoare o singura lege care reglementeaza tot sistemul de invatamant din Romania = Legea nr. 1/2011 (legea educatiei nationale), ea reglementand atat invatamantul preuniversitar, cat si invatamantul superior.

In Parlamentul Romaniei s-au depus 2 proiecte de lege care:

- "sparg" reglementarile din Legea nr. 1/2011 in doua, un proiect reglementand invatamantul preuniversitar si altul pe cel superior,

- abroga Legea actuala nr 1/2011.

Cu toate acestea, avand in vedere importanta acestor noi proiecte de lege asupra intregii societati romanesti si asupra copiilor romani si viitorului lor, aceste proiecte de lege se discuta in Camera Deputatilor pe repede inainte, adica in procedura de urgenta.

Mai mult decat atat, cu toate ca maine 24 aprilie 2023, ora 9.00 va avea loc sedinta comisiei pentru invatamant a Camerei Deputatilor -comisie de raport - care va avea pe ordinea de zi dezbaterea cel putin a unuia dintre proiectele de lege (cel cu invatamantul preuniversitar), cu mai putin de 24 ore inainte, nu apare afisata public pe site-ul Camerei Deputatilor sedinta acestei comisii si ordinea de zi.

Cele doua proiecte de lege au fiecare dintre ele niste sute de pagini.

Este vorba de:
- PL-x 253/2023 - Proiectul Legii învățământului preuniversitar;

- PL-x 254/2023 - Proiectul Legii învățământului superior

Aceste 2 proiecte initiate de Guvern:

- s-au depus la Camera Deputatilor (prima camera sesizata) la data de 05.04 2023

- s-a stabilit termen pentru depunere amendamente pe 18.04.2023

- s-a intocmit termen pentru depunere raport 26.04.2023.

Cu toate ca se invoca in Expunerea de motive o reforma a sistemului de invatamant, ca procesul de consultare a fost amplu si a durat 5 ani, cu o larga participare, continutul proiectelor de lege este varza.

Dovada in acest sens, sta numarul semnificativ de amendamente formulate, fiind formulate si cate 2-3 amendamente la cate un articol/alineat si fiind introduse noi norme la numeroase articole.

De ex, PL-x nr. 253/2023 are 269 pagini in forma depusa de Guvern, iar fisierul cu centralizarea amendamentelor formulate are 569 pagini.

Un asemenea proiect de lege presupune:

- analiza comparativa a normelor din continutul lui cu cele din legea actuala, ca sa vezi ce se aduce nou,
 
- citirea integrala a proiectului ca sa intelegi rationamentului noii legi, sa vezi daca are norme neclare, neprevizibile si care este impactul noului rationament si noilor norme asupra sistemului de invatamant, iar pentru asta trebuie sa analizezi si coroborat mai multe articole din forma propusa,
 
- analiza fiecarui amendament ca sa vezi care este motivul invocat, daca intr-adevar trebuie modificata forma initiala a articolului si care este impactul asupra restului articolelor, daca trebuie si alte articole modificate si care va fi impactul asupra sistemului de invatamant,
 
- daca este necesar sa fie modificate si alte articole din proiect (chiar daca nu s-au depus amendamente. De aia se analizeaza proiecetele de legi in comisii, ca sa se remedieze integral, nu sa se uite numai pe amendamente, ca poate in termenul scurt pentru amendamente nu s-au observat alte norme deficitare sau cu impact negativ).

Or, termenul de intocmire a raportului este 26 aprilie 2023. Adica in 3 zile trebuie analizate cuvant cu cuvant niste sute de pagini si gandit si ce impact vor avea asupra invatamantului preuniversitar.
 
Domnilor deputati GATA!

NU VA MAI BATETI JOC DE TOT CE E IN TARA ASTA!

NU VA BATETI JOC DE COPII SI DE EDUCATIA LOR!

UN SISTEM DE INVATAMANT PROST INSEAMNA CRETINIZAREA POPORULUI ROMAN!

NU AU CE SA CAUTE ACESTE PROIECTE DE LEGE IN PROCEDURA DE URGENTA!

NU POT FI ANALIZATE ACESTE PROIECTE DE LEGE PE REPEDE INAINTE, FARA SA VA PESE DE CE VA SCRIE IN FORMA PE CARE O ADOPTATI!

NU PUTETI SA TINETI SEDINTE IN COMISII FARA A ANUNTA DIN TIMP DATA SEDINTEI, ASTFEL INCAT PERSOANE CARE SUNT CU ADEVARAT SPECIALIZATE IN DOMENIUL INVATAMANTULUI SI CARORA LE PASA CU ADEVARAT DE CE SE INTAMPLA CU EL SA AIBA CUNOSTINTA DE SEDINTA, SA POATA SA PARTICIPE LA EA SI SA ISI EXPRIME PUNCTELE DE VEDERE ATAT PE FORMA PROPUSA, CAT SI PE AMENDAMENTELE PROPUSE, CA SA VA EXPLICE CARE VA FI IMPACTUL ATAT ASUPRA CALITATII SISTEMULUI DE INVATAMANT, CAT SI ASUPRA EDUCATIEI, PSIHICULUI SI EVOLUTIEI REALE A COPIILOR!

NU PUTETI NICI SA SCRIETI IN LEGILE ALEA CE VRETI, NICI SA BAGATI CE AMENDAMENTE VRETI SI NICI SA ANUNTATI PE SUSTACHE NUMAI PE UNII CARE SA VINA SI NUMAI SA VA SISTINA ABERATIILE, FARA SA AIBA LOC O ANALIZA SI O DEZBATERE REALA!

ESTE VORBA DE COPII, DE EDUCATIA LOR SI DE VIITORUL POPORULUI ROMAN!

CARE ESTE URGENTA ANALIZEI PE SUSTACHE SI PE REPEDE INAINTE A ACESTOR PROIECTE DE LEGE?

Pl-x 253/2023: https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect...

PL- X 254/2023: https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect...
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Tic 23.04.2023 16:44
  Doamne Dumnezeule, numai citind articolul dvs, și ma ia cu amețeală! Cum putem opri mizeria?
 • D123456 23.04.2023 19:38
  Ca om de rand, nu cunosc procesul prin care se fac legile. Nu m-am gandit ca este posibil sa nu se ofere, celor interesati, posibilitatea de a participa si exprima punctele de vedere.

  Este adevarat ca in legea invatamantului va fi introdus conceptul de "diversitate"?

  Nu inteleg de ce o miscare ideologica este introdusa ca valoare in invatamant?

  Chiar daca deviza UE este "Uniti in Diversitate", aceasta avea in vedere nediscriminarea. Conceptul diversitate a evoluat ca o miscare ideologica. In Romania exista legislatie privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare. Nu este chiar o incalcare a acestei legi?

  In tarile care au adoptat politici de diversitate, acestea au condus din ce in ce mai mult la excluderea persoanelor care nu împartasesc o ideologie radicala „trezita” asupra politicii identitare și la suprimarea libertatii academice de a discuta astfel de dogme. https://www.science20.com/martin_lopez_corredoira/diversity_inclusion_equity_and_the_threat_to_academic_freedom_excerpts-256355

  In prezent, "Diversitatea" este o miscare ideologica, prin care se promoveaza actiuni de excludere, discriminare pozitiva. Omul alb heterosexual, asiatici, evrei, crestini ... acestia par a fi cei "exclusi", prin discriminare, din cele observate prin tarile in care se promoveaza diversitatea.

  Am nascut si crescut pentru cativa ani in Romania un copil cu origini asiatice. Oare, ar trebui sa ma ingrijorez ca nu-si va mai gasi locul in Romania?

  Exista in Romania experti, specialisti in diversitate? Ce inseamna acest program ideologic de diversitate in invatamantul din Romania?

  Din initiativa Comisiei Europene s-a creat "carta diversitatii" ... Carta Diversitatii in Romania "susține semnatarii să pună în aplicare sau să-și extindă angajamentul în managementul diversității dincolo de rigorile și obligațiile legale."

  https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/policies/justice-and-fundamental-rights/combatting-discrimination/tackling-discrimination/diversity-and-inclusion-initiatives/diversity-charters-eu-country_en

  "Carta Diversității din România urmează modelele de succes existente în alte state europene"... in Romania nu exista un model intocmit pe principii conforme realitatii din Romania!

  Anul acesta in SUA, in vreo 12 state pana acum, au inceput sa redacteze/aprobe proiecte de lege pentru a interzice programele de diversitate.

  https://www.washingtontimes.com/news/2023/mar/23/rise-woke-ideology-instead-meritocracy/

  https://manhattan.institute/article/abolish-dei-bureaucracies-and-restore-colorblind-equality-in-public-universities

  https://idahofreedom.org/idaho-universities-are-majoring-in-diversity-equity-and-inclusion-dogmas/

  https://www.texastribune.org/2023/04/19/texas-senate-dei-universities/

  https://www.ocpathink.org/post/independent-journalism/ou-says-dei-to-permeate-business-school

  https://abcnews.go.com/amp/Politics/wireStory/gop-states-targeting-diversity-equity-efforts-higher-ed-98633087

  https://www.11alive.com/article/news/politics/georgia-gop-senators-take-on-woke-education-anti-dei-bill/85-33bbe58c-bcac-4dfb-b88a-04a993cf4e1c

  https://apnews.com/article/ron-desantis-florida-state-government-race-and-ethnicity-b1d847ddc5e1f136b17f254f71fd15dc
 • doniciuvictorl 24.04.2023 10:17
  Trebuie sa remarc un lucru ca scoala roamineasca este intr-o prapastie.Oare ce iese deacolo?
  Analfabeti functionali.Scoala lui Nicolae Ceausescu a fost buna
 • Carbid 24.04.2023 17:11
  Crede cineva ca niște oameni normali la cap ar concepe asemenea pachet de legi si strategie si proceduri? Nu!
  Totul se face din buton, probabil in Romania mai mult si mai crunt ca in alte parti (prietenii știu de ce)!!
  Ale noastre scursori trădătoare doar execută!
  Totul se leagă foarte bine si deja vizibil de versetele din Apocalipsa in ce privește dezmățul, credința si haosul!!!
  Mai crede cineva in avocti si procurori? Nu e clar ca s-au aranjat toate peste tot si acum este etapa in care se trece la operatiune?
  O ghilotina la iesirea din parlament si din guvern ar indrepta putin lucrurile! Un glonte in cap produce CO2, si alte gaze...si nu e sustenabil!
Ultima oră

00:30

20 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor, Sfântul Ierarh Calist, Patriarhul Constantinopolului

23:49

AUR și-a decis calea în Parlamentul European: Europarlamentarii români vor activa în tabăra Giorgiei Meloni, care devine un jucător cheie în Europa

23:10

Studiu în Frontiers in Immunology: Persoanele “vaccinate” Covid testate pozitiv au un risc mult mai mare să moară decât cele nevaccinate

22:44

EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

21:33

Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

20:10

La Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Medalia de Aur Dionysius Exiguus poetului Knut Ødegård, Președintele Academiei Norvegiene de Literatură - FOTO

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO