Av. Elena Radu: Impunerea obligativității măștii prin HG este nelegală și încalcă articolul 53 din Constituție - Curtea de Apel București a anulat-o

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Impunerea obligativității măștii de protecție prin HG este nelegală și încalcă art 53 din Constituție - Curtea de Apel București a anulat-o.

La data de 16.12.2021, Curtea de Apel București a anulat in parte HG nr. 1065/2020, respectiv art. 1 din Anexa nr. 2 are prevedea obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport, la locul de munca. 

Pentru a se pronunța in acest sens, instanta a reținut, printre altele: 

"fiind vorba de o ingerință, statului îi revine sarcina de a demonstra caracterul adecvat si necesar al acesteia și, mai mult, este necesar ca demonstrația să fie una clară, fără putință de tăgadă.

În privința caracterului adecvat al obligației de a purta mască, instanța constată ca pârâții nu au fost in măsură să dovedească aptitudinea acesteia de a atinge scopul urmărit, împiedicarea răspândirii virusului.

Astfel, pârâții s-au rezumat la a susține că Institutul N_______ de Sănătate Publica a afirmat ca masca reprezintă unul din mijloacele de împiedicare a răspândirii virusului si că Organizatia Mondială a Sănătății recomandă aceasta măsură, chiar dacă la început a avut o poziție oscilantă.

Pentru a susține cele de mai sus, pârâții au indicat câteva link-uri către site-urile OMS si Centrului N_______ de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile."

Analizând conținutul informațiilor din fiecare link invocat în apărare de Guvern, instanta a concluzionat

" pârâtii nu au probat caracterul adecvat al obligației de a purta mască "în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”, nefiind dovedită legatura de cauzalitate dintre această măsură si diminuarea/împiedicarea răspândirii virusului, nici prin intermediul textelor referite, nici prin explicații tehnice (ex.dimensiunea virusului, a particulelor de aer/lichid purtatoare, a interstițiilor măștii, a mtaerialului din care trebuie sa fie confecționată mască, dacă acesta se transmite prin simpla respirație, etc.)."

" In privința caracterului necesar al obligației de a purta masca (desi, dată fiind nedovedirea caracterului adecvat al măsurii, analiza nu mai este necesară) instanța reține că pârâtii nu au demonstrat faptul ca nu existau măsuri mai putin invazive pentru atingerea scopului urmărit, spre exemplu, purtarea măștii doar de catre personalul medical implicat in îngrijirea pacienților infectați cu virusul în cauză, purtarea ei doar de catre persoanele aflate în apropierea pacientului, purtarea ei doar de catre persoanele care tușesc sau strănută, purtarea ei doar in spații închise, doar dacă există o strânsă apropiere între persoane, doar dacă se depașește o anumită durată a șederii în comun etc.

De asemenea, în verificarea proporționalității măsurii, se observă că pârâții nu au efectuat nicio analiză a efectelor negative pe care purtarea măștii le are (dintre care unele expuse mai sus), considerându-se probabil ca această masură nu are niciun impact social, economic, medical sau cultural negativ, nefiind deci puse în balanță toate consecințele unei astfel de măsuri.
În concluzie, obligația de mai sus nu respectă cerințele impuse de art.53 din Constituție."

Felicitări judecatorului pentru ca s-a aplecat asupra acestei masuri și a analizat cu obiectivitate legalitatea impunerii ei!

Felicitări lui BALAUCA Cătălin Irinel!

În aceeași modalitate, obligativitatea purtării măștii de protecție a fost impusa în continuare (inclusiv în prezent), Guvernul nedovedind niciodată și neinvocand vreodată vreun argument sau vreun studiu privind eficacitatea măștii și nici dacă aceasta are efecte nocive. (practic nu a fost motivat niciodată actul administrativ - HG ul- cu privire la aceasta masura. 

http://portal.just.ro

http://rolii.ro/hotarari/61df9d05e490099409000088

PS: Lui Adrian-Cristian Secu  nu ii scapă nicio hotărâre de admitere privind anularea vreunui HG sau părți din HG. El mi-a trimis hotărârea.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • manu_fx 16.01.2022 19:13
    Masca ilegala si testul pcr inutil. Falsa plandemie. Dupa doi ani, Fauci recunoaste ca testele pcr nu sunt bune la nimic: https://dailyexpose.uk/2022/01/15/fauci-admits-pcr-test-cannot-detect-infection/
  • dejuan 16.01.2022 19:51
    Parafraza din Pieleanu, acum 10 min, la RTV:
    "Daca ne-am vaccinat, ne putem trata acasa, --- asta spun oamenii de stiinta." Ce spui, Franz?!
    (Are de gand guvernul lui Big Pharma sa dea tratamentul in farmacii doar pt vaccinati?!)
    "Din fericire americanii l-au avut pe fauci, autentic om de stiinta." (Lui Fauci i-au murit laudatorii, are nevoie de unu' ca Pieleanu ?!)

    RTV are cel mai mare rating, mai nou, si e strans prinsa in ghearele serviciilor (Pieleanu, Chririeac), care sa ne "formeze opinia".
  • Enya 16.01.2022 20:14
    Eu astept cu sufletul amar de atata vreme ca avocatii straluciti ai tarii sa-i dea odata in judecata pe criminalii de politicieni si eroi care fac GENOCID in numele unui virus inexistent, sa fie adusi fortat in instanta ca sa demonstreze existenta acestui inchipuit covid/sars-cov2!!!

    ATAT astept eu de la stralucitii avocati ai tarii, si de atat ar avea nevoie Terra asta ca sa-i dea in gat pe criminalii care nu se opresc din GENOCID!

    Cum se face GENOCIDUL?

    Stiti deja cu totii!

    1. IN SPITALE
    - vin bolnavii de boli reale, nu imaginare, si sunt testati impotriva vointei lor cu testele frauduloase PCR care nu au fost create sa depisteze vreun “virus” sau vreo boala – nemernicie care mentine in picioare pandemia inexistenta, testele PCR mentin nazismul medical! - si care automat ii scot pozitivi (pentru un virus inexistent!)
    - apoi, fara sa le dea tratamentele pentru afectiunile si bolile lor grave pentru care au venit si la care nu mai ajung pentru ca veti vedea o liniuta mai jos de ce, ii trec automat pe protocolul criminal de aici:

    http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/247389

    - evident ca niste medicamente pentru un virus inexistent, care dau efecte directe si secundare si interfereaza cu bolile grave, duc ori la colaps ori la agravarea situatiei, si atunci
    - bolnavii ori mor, daca au sistemul imunitar slabit, stadii avansate ale bolii etc
    - ori, daca mai rezista, dar o iau automat in jos din cauza "protocoalelor", sunt sedati cu anestezice, apoi legati de pat, apoi intubati fortat, apoi hiperoxigenati zeci de ore sau chiar zile (desi maximum maximorum este de 2 ore, iar de cantitatea de oxigen pompata nici nu mai aminteac) pana le explodeaza plamanii si sunt trecuti pe certificatele de deces, FARA AUTOPSII, cu pneumonii &co, dandu-i cu aceasta ocazie si un nume covidului inexistent! Totul, ca sa le iasa numarul de morti necesar justificarii unei pandemii! Sunt dovezi peste tot, mai ramane doar ca procurorii sa deschida dosare penale, sa ancheteze si sa se porneasca astfel NURNBERG2.0!

    2. PRIN VAXXAREA cu un ser genetic experimental, incarcat cu oxid de grafen si alte substante nenorocite, care duce la boli grave sau deces!

    3. DIN CAUZA RADIATIILOR 5G sau a transmiterii prin 5G a unui camp electromagnetic care actioneaza si direct, otravind corpul injectat, dar si indirect, prin oxidul de grafen din vaxx!


    Nu exista nici o lege care sa oblige la purtarea botnitei, la vaxxare sau la obtinerea fortata, prin vaxxare directa sau indirecta, a certificatului nazist!

    Botnita, testele frauduloase PCR, vaxxarea si certificatul nazist au fost impuse prin frica si teroarea de la televizor si din ziare sustinute apoi prin cateva amenzi ilegale date pe niste inchipuiri de ordonante si hotarari de guvern si propuneri ale CNSU (Comitetul National pt. Situatii de Urgenta aka arafat), toate anticonstitutionale!

    In afara de starea de urgenta din 2020, care si aceea a fost anticonstitutionala, la toate starile de alerta a fost cu “SE PROPUNE”, pentru ca au vazut ca lumea e proasta sau accepta de frica, si de 2 ani merg tot asa, cu se propune! Orice hotarare de guvern care a stat la baza prelungirii starii de alerta s-a adoptat doar pe baza propunerii CNSU (aka arafat), va vine sa credeti?? Te doare mintea cat de usor au fost prostiti romanii si toate celelalte popoare prin artificii asemanatoare si minciuni pe fata!

    Prin urmare, orice amenda ilegala se anuleaza in instanta!

    Nu trebuie sa demonstram NOI in instanta nocivitatea botnitelor, a vaxxurilor si ilegalitatea starii de alerta, ci EI trebuie sa demonstreze in instanta ca exista acest inchipuit de virus in numele caruia au facut si continua sa faca GENOCID!

    Sa vina cu dovezile stiintifice sa demonstreze existenta covid/sars-cov2, criminalii nazisti! Dar nu pot, PENTRU CA NU EXISTA!!!!!!!

    Acest covid/sars-cov2 pur si simplu nu exista!!!!
  • Enya 16.01.2022 20:16
    Fratilor, dati botnita jos, boicotati vaxxarea si testele frauduloase PCR si nimeni nu are ce sa va faca!

    Inca se mai poate elimina dictatura nazista medicala precursoare a totalitarismului sclavagist si hibridizant al speciei umane!

    Mai puteti sa stati cu antirespiratorul ala la nas? Ca eu cand va vad cu botnitele peste tot MOR! Mor cate putin la fiecare “barbat” cu botnita de sclav pe fata! Mi se scurge sangele din cap si speranta din suflet cand vad barbatii Romaniei mai rau ca vitele sclave obediente!

    Dati botnita jos, FATALAILOR!!!!!

    Redeveniti masculi, FATALAILOR!!!!!!!!

    Vreau sa vad barbati adevarati peste tot, nu muieri! Da’ ce zic eu de muieri, ca astea sunt mai curajoase la ora actuala ca FATALAII tarii si ai celorlalte popoare!

    Unde va este gena de dac????? Sa mai traiasca acum vitejii nostri stramosi si sa ne vada ce-am ajuns, ar face prapad incepand cu noi toti, ne-ar taia in bucati ca le-am stricat sangele si genele!

    DOAMNE!!!!!
  • total 16.01.2022 20:40
    Sunt barbat din fericire nu fatalau! Aveti dreptate si unde aveti dreptate nu exista obiectiuni ! Lasitatea si frica conduce spre complicarea existentei si la sfarsit , moartea, sufletului si a trupului @ .
  • Tic 16.01.2022 22:06
    Am fost apostrofati pe stradă ca nu purtam masca de către doi bărbați e ascultați, tata și fiu, bineînțeles cu indignare proletara! Se întâmplă des sa ne auzim vorbe aruncate, asa, din mers.
  • Sweeping 17.01.2022 02:20
    Va multumim pentru aceasta informatie neprețuită, Doamna avocat Elena Radu! Dumnezeu sa va binecuvânteze pentru tot ceea ce faceți, pentru tot efortul dvs de neprețuit !
Ultima oră

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)