Av. Elena Radu: Identitatea digitală începe cu identificarea și crearea infrastructurii aferente

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe la finalul anului 2022 odata cu subiectul ”sa abrogam pensiile speciale” (praful in ochi care vi se arunca mereu ca sa vi se distraga atentia), Guvernul a mai dat o HG pe care nu a observat-o nimeni. 

Prin HG 1606 din 28 decembrie 2022 (publicata in Monitorul Oficial pe 3 ian 2023) i-a mai dat o mică atributie Autoritatii pentru digitalizarea Romaniei (ADR) și anume să implementeze proiectul «Platformă software centralizată pentru identificare digitală - PSCID» cod MySMIS2014+: 130599. 

(https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/263614) 

Binențeles că s-a invocat ca temei de drept: 

- OUG  nr. 89/2022 privind înființarea, administrarea și dezvoltarea infrastructurilor și serviciilor informatice de tip cloud utilizate de autoritățile și instituțiile publice (AIA DESPRE CARE V-AM SPUS CA ESTE PIATRA DE TEMELIE A INFRASTRUCTURII PENTRU MONITORIZORE IN MASA SI CONTROLUL PRIN INTERMEDIUL PORTOFELULUI DIGITAL SI V-AM ZIS SA IESIM SA NE EXPRIMAM NEMULTUMIREA CU PRIVIRE LA APROBAREA EI, DAR V-A  DURUT PE TOTI IN BASCA, NU A VRUT UNU):

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/257057

(Primele centru de date pentru cloudul guvernamental va spune ADR ul in proiectul tehnic din anuntul asta unde vor fi ”construite”: ”Locațiile celor 4 Centre de Date sunt municipiul București, localitatea Giroc din jud. Timiș, localitatea Cristian din jud. Brașov, municipiul Sibiu din jud. Sibiu.” Binenteles ca ele vor fi interconectate la reteaua europeana de supercalculatoare, ca doat nu le fac degeaba. 

https://www.adr.gov.ro/board-ul-consiliului-national-pentru-transformare-digitala-s-a-reunit-pentru-a-dezbate-studiul-de-fezabilitate-si-proiectul-tehnic-aferente-cloudului-guvernamental/?
_gl=1*psbiuu*_up*MQ..*_ga*NTUzOTczNjczLjE2NzMxODkwNDc.*_ga_5PB3SY563L*MTY3MzE4OTA0Ni4xLjAuMTY3MzE4OTA0Ni4wLjAuMA..

Despre reteaua aia de supercalculatoare (EUROHPC JU) va puteti informa din ”date oficiale”: https://eurohpc-ju.europa.eu/index_en

- Legea nr. 242/2022 privind schimbul de date între sisteme informatice și crearea Platformei naționale de interoperabilitate: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/257856

Pe site-ul ADR se menționează că se lucrează cu spor la acest proiect: https://www.adr.gov.ro/proiecte-in-implementare/platforma-software-centralizata-pentru-identificare-digitala-pscid/ _gl=1*6yhe8y*_up*MQ..*_ga*MzAwNTU2NDU3LjE2NzMxODQ0NTY.*_ga_5PB3SY563L*MTY3MzE4NDQ1NS4xLjEuMTY3MzE4NDk1MC4wLjAuMA..

Daca o sa va uitati atent in ce scrie la platforma asta: suntem ”inrolati” in platforma asta, iar daca va uitati la prezentarea ei: se vorbeste, printre altele de cartea de identitate electronica  (dupa niste povesti cu furnizorii de identitate digitala). 

Mai mult, prin desene aveti eID - card.

Stiti ce e ala? ”portofelul digital” - identitatea digitala europeana unică.

Daca nu ma credeti, cititi aici: https://www.consilium.europa.eu/.../european-digital.../

Cand va spuneam că în OUG nr. 97/2005 s-a bagat autentificarea cu cartea de identitate electronica si ca nu e degeaba, ci pentru identitatea digitala (portofelul digital) ziceati ca e conspiratie. 

Amagiti-va in continuare cu conspiratia si nu faceti nicio opozitie.

Intre timp, vedeti ca ADR nu sta degeaba, pe langa e-guvernare implementat deja, mai are destule proiecte in implementare: 

- Sistem Informatic pentru registrele de sănătate - RegIntermed - parca in legea nr. 95/2006 se prevedea ca accesul la dosarul electronic de sanatate aveai numai cu cardul de sanatate (tu si medicul tau si trebuia sa iti dai consimtamantul ca el sa vizualizeze dosarul tau), iar accesul altora parea ca e extrem de securizat, dar daca te uiti in obiectivele sistemului asta: s-a cam dus consimtamantul tau, 

- Sistem Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă – SIIEASC: cu actele de stare civila emise electronic in sistemul asta te identifici in societate, in familie si in relatia cu statul, ca asa scrie in Legea nr. 119/1996 modificata

si mai sunt si alte sisteme. Stati linistiti ca le fac interoperabile si le vor interconecta pe toate la final. 
Acum le fac asa ... pe bucatele si va povestesc ce bine e pentru voi cu fiecare in parte. 

Cand vor termina de implementat infrastructura (adica sistemele astea), vor da o lege pentru binele nostru: ce atatea carduri/cipuri? 

Ca sa salvam planeta (ca e penurie de cipuri) le vor pune pe toate-n intr-unul numit portofel digital/identitate digitala si gata monitorizarea in masa, control, impunere si conformare a celui mai mic detaliu din viata ta la cum îți impune ”statul”. 

Intelegeti acum de ce va suparati degeaba cand va zic ca va duceti in balarii, pe subiecte care va distrag atentia, in loc sa va axati pe ceea ce conteaza cu adevarat azi in domeniul legiferarii pentru ca acum se lucreaza intens la  toate legile care va vor ”modela” viata dupa cum va va impune statul? 

Care este atitudinea voastra? 

Sunteti indiferenti si acceptati. Nu faceti nimic sa va exprimati dezacordul pentru a nu se implementa asta. 
(Cei cativa care ati facut cate ceva atât cât ați putut, nu mai sariti in sus ca arși, ca nu pentru voi scriu, ci pentru restul 19 milioane si ceva).

PS:
 
Stiti cât a costat una buc camera de monitorizare trafic? In STRATEGIA NAȚIONALĂ din 25 mai 2022 privind siguranța rutieră pentru perioada 2022-2030 : "500 de camere video x 62.500 = 31,25 mil. euro .
 
Aceste camera video inclusiv software-ul relevant, diferă din punct de vedere al costurilor în funcție de complexitatea lor - capacitatea de a recunoaște numerele de mașini, abilitățile de mediu etc. " Se pare ca s-a luat în calcul un cost mediu de 62.500 euro.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Neptune 09.01.2023 14:24
    Aveti dreptate doamna avocat dar ce putem face concret noi impotriva acestor abuzuri? Nu ne e indiferent ce se intampla, cel putin mie nu imi este ca sa nu vorbesc in nume colectiv, imi dau seama ca sunt mai multi pasi mici care in final vor duce catre controlul absolut asupra populatiei dar care sunt caile prin care putem sa luptam contra acestor implementari? Multi dintre noi nu ne pricepem la legi si nu stim exact ce mijloace pot fi folosite pentru a ataca aceste abuzuri. Iar de protestat nu avem un leader care sa stie cum sa organizeze aceste proteste incat ele sa aiba o finalitate concreta.
  • Elina 09.01.2023 15:57
    Eu va citesc toate articolele si, personal, va multumesc pentru aceasta munca extraordinara pe care o depuneti. Va inteleg supararea. (Sunt intr-o situatie similara, la alt nivel, desigur, cand incerc sa le vorbesc cunoscutilor despre aceste lucruri.)
    Dar, si daca ne-am mobiliza si ne-am ridica, credeti ca s-au putea schimba ceva? Revolta inabusita a camionagiilor canadieni si instituirea starii de urgenta de catre mascariciul trudeau mi-a lamurit un lucru: tavalugul nu poate fi oprit. Daca Canada, o tara democratica (!), permite asa ceva, ce sansa avem noi, un laborator de mana a 3-a, bun pentru studii de revolutii furate, reeducari demonice, uitarea credintei ?
  • Orizont 09.01.2023 17:23
    Am urlat ani la rand pe problema sistemului biometric 666 - am atras atentia oriunde am avut ocazia si am ramas surprins ca exista ostilitate fata de acest sistem - la nivel gregar , la coada la bancomat sau la reticenta de a folosi sistemul fara casier din Kaufland..Romanii SIMT ca e ceva malefic , ceva despre antihrist..
    Prin contracte de achizitii si banii din tiparnita satanei sunt cumparate toate deciziile politice, iar asa-zisa "opozitie" croncane tot in siajul noii securitati , luandu-si de fraieri sustinatorii :
    :
    https://aurnews.ro/2022/12/03/george-simion-unica-solutie-la-birocratie-si-coruptie-este-digitalizarea-partidele-si-au-angajat-membrii-la-stat/
  • dejuan 09.01.2023 21:45
    Stimata doamna avocat, vedeti ca sunteti urmarita pe net de securistii de la feisbuc: linkurile pe care le postati au in coada niste adaosuri care le arata acestor securisti cum ati ajuns si pe unde ati fost. De exemplu, postati linkul CU ZURGALAI:

    https://www.adr.gov.ro/proiecte-in-implementare/platforma-software-centralizata-pentru-identificare-digitala-pscid/ _gl=1*6yhe8y*_up*MQ..*_ga*MzAwNTU2NDU3LjE2NzMxODQ0NTY.*
    _ga_5PB3SY563L*MTY3MzE4NDQ1NS4xLjEuMTY3MzE4NDk1MC4wLjAuMA..

    in loc de linkul curat:
    https://www.adr.gov.ro/proiecte-in-implementare/platforma-software-centralizata-pentru-identificare-digitala-pscid/

    sau scrieti tot cu zurgalai:
    http://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2022/12/06/european-digital-identity-eid-council-adopts-its-position-on-a-new-regulation-for-a-digital-wallet-at-eu-level/?fbclid=IwAR36jqBFGQ84_V_83JND4Mtde2xJkaMl0veDNa54cDo9wtRKfBop_FqyaHE

    in loc de curatul:
    https://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2022/12/06/european-digital-identity-eid-council-adopts-its-position-on-a-new-regulation-for-a-digital-wallet-at-eu-level/

    Unde sunt oamenii sa protesteze, intrebati. Pai sunt in mismatch! Inainte de 89, tara asta producea mii de ingineri, unii nu tocmai prosti, care acum se zbat in pensii mizerabile, in timp ce colegii lor de liceu care se duceau la ASE su Drept erau, scuzati-mi franchetea, cei mai prosti dintre elevi! (Persoanele tinere ca dv.se exclud din discutie, nu erati nascuta atunci.)
    Acesti ingineri vad acum cum repetentii clasei au ajuns sa ii conduca (Citzu e standardul) ! Credeti ca se poate face ceva contra securistului care ne prinde ca intr-o plasa de paianjen in hamurile legislative ale caror semnificatii ni se ascund? Cand ni se da in cap cu maciuca saraciei practic zilnic? Cand s-a ajuns la vanzarea regiilor autonome pentru ca nu mai au cu ce sa isi imbuneze stapanii sa-i lase in scaune?
    In aceste zile, ce mai conteaza ca vor sa te urmareasca prin oras, sa te pozeze video pe strada sau in bloc, si-ti mai cer sa si semnezi "consimtamantul" ca ii lasi! (Culmea ipocriziei securistice!)
    Ce mai conteaza ca ai platit telefonul la 5.1RON per 1 euro timp de 1 an, in timp ce euro nu este 5 lei, iar guvernul nu tine partea cetateanului contra multinationalei?
    Ilie Serbanescu ne-a spus de acum cativa ani ca lucrurile merg in directia in care Romania se va desfiinta. Cred ca vechii ingineri si ceilalti de la stiintele exacte s-au obisnuit deja cu gandul.
  • Tabără Octavian-Adrian 10.01.2023 13:26
    Acest lucru se intampla cand preiei linkurile direct din Fb. Practic, are acces si Zuckenberg, sau Fb, la informatiile pe care tu le utilizezi(ce, unde, de ce accesezi), fac un profil al utilizatorului, din care ei stiu mult mai multe informTii de finete ( gusturi, asteptari etc) iti fac practic un eID, doar pentru ca tu esti de acord cu politica de cookie a Fb. Recomand sa fiti de acord doar cu cookie-urule esentiale si sa folositi siteul fb, nu aplicatia, ca acolo iar te obliga sa le dai datele tale, pe care aplicatia le foloseste dupa bunul plac, legal, cu acordul tau.
  • INJECTIA FINALA 09.01.2023 21:55
    Felicitări dna Avocat, faceți cinste breslei! Multumim din inimă pt tot ceea ce infaptuiti întru binele Romanilor.
    Domnul să vă ocroteasca și să vă întărească.
    Războiul total care se rostogolește spre noi vă fi nimicitor, nemaivăzut, apocaliptic.
    Să ne pregătim fraților!
    La Multi Ani tuturor!
  • IC XC NI KA 09.01.2023 22:46
    “Sunteți indiferenti si acceptati.”

    NU, NU SUNTEM INDIFERENȚI ȘI NU ACCEPTĂM NIMIC din ce aduce conducerea!

    Să vedem acum cu a Cui putere vom și reuși?!

    ***

    Termenul ”înrolați” ..era “fișarea” ÎNTREGII populații ..cândva de mult .. de mult .. prin niște protocoale ale si0niștilor date din 18 în 18 ani (6x3, adică 666) .. nu știau ei atunci cât de mult va avansa tehnica, că-i spuneau direct eID..

    Ei, acum ce-ți e înrolarea .. ce-ți e fișarea .. tot un drac, că el e în spate.. de mult de mult, fix din rai.
    De când ne-a înșelat de l-am pierdut (pe mâna noastră), ne-am lăsat înșelați și ‘nereabilitați’.
    Dumnezeu a venit, a strigat "Adame, unde ești?", doar doar Adam VOIA să se ‘reabiliteze’ - să se căiască pentru primirea iertării .. și ‘pauză’.
    Ei, diavolul își continua ‘lucrarea’ sa de înșelare pentru a pierde din nou raiul, însă de data asta DEFINITIV.
    Dumnezeu și-a făcut TOATĂ Lucrarea Sa pentru a avea noi toate ‘datele problemei’ pentru a (re)câștiga raiul.. acum de noi depinde, variabila suntem noi..
    Împărăția ne așteaptă ..să o dobândim!

    Pentru a ne salva sufletele, mă rog viața (pentru cei cărora nu este clar care e ‘scopul și durata vizitei’ pe aici pe pământ, ce-i viața, ce-i sufletul), pentru a putea să ne MÂNTUI SUFLETELE ..trebuie SĂ NE PREGĂTIM!

    Pentru ce?

    Vom fi puși să alegem între PÂINE și
    C R U C E! Iată ..“Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.” (Apocalipsa 13,17)

    Mulți nici măcar NU vor ști că în față le va sta această ALEGERE! Crucială!


    Dvs. știți? Și dacă da, cum credeți că vom REUȘI să facem față de pe ACUM.. să ne opunem.. să rezistăm.. Atenție, vorbim de ceva infinit mai înșelător, mai opresiv decât în cazul vacc. pus la cale de mult .. de mult. Și RADICAL! Ori, ori.

    Deci, ce vom alege? Aceasta e întrebarea?


    Părintele Justin Pârvu Sfânt al închisorilor comuniste, ne-a spus EXACT ce se întâmplă acum și ce avem de făcut ..
    SĂ DUCEM LUPTA SĂ NU ACCEPTĂM NIMIC DIN CE VINE ..
    SĂ SPUNEM CE SE ÎNTÂMPLĂ SPRE TREZIREA APROAPELUI pentru că
    S O L U Ț I I O M E N E ȘT I
    N U M A I E X I S T Ă!

    Deci,

    NU
    A C C P T Ă M
    N I M I C!!

    Dar pentru asta TREBUIE SĂ NE PREGĂTIM, SĂ NE ÎNTĂRIM ÎN CREDINȚĂ!

    Deci, cine cunoaște învățătura de credința ortodoxă, cunoaște toată “conspirația” cap coadă din ‘Ghidul de supraviețuire’ - BIBLIA ORTODOXĂ - unde avem toată ‘schema’ supra(-)viețuirii! Numai să VREM!

    Deci, numai celor cărora nu le sunt clare lucrurile .. care nu cunosc VALOAREA UNUI SINGUR SUFLET DE OM.. vor fi indiferenți si vor accepta.. la ce va veni!

    Și .. nu avem cum, E EXCLUS!, să cunoaștem valoarea unui suflet de om.. dacă NU cunoaștem ce lupta se dă pentru el ..cine o poartă, de când o poartă .. și până când o poartă, Cine e de partea noastră, care e a Lui LUCREA-JERTFĂ-CONTINUUĂ și pentru cine.. în fine, dacă NU cunoaștem cum am pierdut raiul și cum îl putem (re)câștiga sau pierde, dar de data asta DEFINITIV!

    “Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” (Matei 22,29)


    "Căutați-Mă și veți fi VII!” (Amos 5,5)

    Doamne, ajută!
Ultima oră

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

09:09

Gabriela Firea, dezvăluiri din ședința de 16 ore a coaliției, la Marius Tucă Show. De ce a renunțat alianța la ideea unui candidat ”independent” - VIDEO

09:02

A murit Laurent Cantet, câștigător al premiului Palme d'Or în 2008. Cineastul avea 63 de ani

08:51

Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, puși sub acuzare în ”Dosarul Mineriadei”

08:00

26 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Vasilevs, episcopul Amasiei; Sfânta Glafira; Sfinții Mucenici din Dobrogea Chiril, Chindeu și Tasie din Durostor și Axiopolis - CERNAVODĂ DE AZI