Av. Elena Radu: Demisia, Predoiu!

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avand in vedere cele prezentate chiar de tine in conferinta de presa de azi, respectiv cele constatate de Corpul de Control:  sirul de incalcari ale legii de natura infractiunilor savarsite de catre mai multi angajati ai MAI, repetitive, cu privire la aceeasi persoana - autor al tragediei care a avut loc in 2 Mai:

Reiese că toate acestea s-au desfasurat sub conducerea ta de sef al unui intreg sistem public- Ministerul Afacerilor Interne. 

Ai prezentat astfel, ”neputinta” ta de manager al sistemului public care este asigurat sub Ministerul Afacerilor Interne. 

Setul de masuri pe care ni l-ai prezentat, indiferent cat de bine suna, nu poate fi pus in aplicare de catre tine!
Ne-ai demonstrat in calitate de ministru al Justitiei cu n mandate cat de multe ai ”rezolvat” in justitie. 

Totodata, dovada ca functiile de mare sef de sisteme te-au ”deformat” sta si in faptul că în conferinta de presa vorbeai de prezumtia de vinovatie (nu cea de nevinovatie). 

Chiar daca ai ”remediat” exprimarea, stim si noi vorba aceea ”Gura pacatosului, adevar graieste!”

Ai demonstrat deja ca nu ai abilitati de conducator - manager al unui sistem public!

Pe de alta parte, sloganul ”a trebuit sa moara oameni!” ti se aplica si tie! Abia dupa nenumarate decese si sub mandatul tau care au creat revolta in randul cetatenilor, ai iesit public sa ne spui ca trebuie sa se ia masuri.

PS: in comentarii gasiti declaratiile din conferinta de presa.

PPS: Predoiule combati traficul de droguri cum l-ai combatut atunci cand erai ministru al justitiei? Cu 14 procurori DIICOT la 7.000 dosare?


Pentru tanti ”În politică sunt permise artificii, chiar dacă se încalcă Constituția!”, recompensata cu functia de ministru al Justitiei ”pentru merite deosebite”: 

vezi ca in organigrama Ministerului Justitiei ai un departament denumit ”Sistemul judiciar, politici publice și relația cu Ministerul Public ” care are o direcție (Direcția de prevenire a criminalității) care are în atribuții să planifice  strategic implementarea politicilor publice de prevenire și combatere a corupției și formelor grave de criminalitate și se asigură autoritatea prevăzută la art. 132 alin. (1) din Constituția României, republicată, potrivit legilor de organizare a sistemului judiciar și a înfăptuirii justiției ca serviciu public.

Direcția de prevenire a criminalității îndeplinește următoarele atribuții:

... e) participă la elaborarea, coordonarea și monitorizarea implementării strategiilor, programelor și planurilor de prevenire și combatere a formelor grave de criminalitate;

f) propune inițierea unor acte normative sau, după caz, colaborează cu Direcția elaborare acte normative, precum și cu alte compartimente din cadrul ministerului și cu instituțiile subordonate la elaborarea unor proiecte de acte normative în domeniul său de competență;

Daca nu stii, potrivit Legii nr. 304/2022 privind organizarea judiciara: 

- art 5 alin (2) Ministrul justiției exercită autoritatea constituțională sub care își desfășoară activitatea procurorii, în limita competențelor prevăzute de lege în sarcina sa;

- art. 5 alin (3) Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii cooperează loial în exercitarea propriilor competențe referitoare la buna organizare și administrare a justiției ca serviciu public;

- art. 67: Ministerul Public exercită, prin procurori, următoarele atribuții:

h) acționează pentru prevenirea și combaterea criminalității, sub coordonarea ministrului justiției, pentru realizarea unitară a politicii penale a statului;

i) studiază cauzele care generează sau favorizează criminalitatea, elaborează și prezintă ministrului justiției propuneri în vederea eliminării acestora, precum și pentru perfecționarea legislației în domeniu;
- Articolul 74

(1) Ministrul justiției, când consideră necesar, exercită controlul asupra procurorilor, prin procurori anume desemnați de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sau, după caz, de procurorulșef al Direcției Naționale Anticorupție, de procurorulșef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism ori de ministrul justiției.

(2) Controlul constă în verificarea eficienței manageriale, a modului în care procurorii își îndeplinesc atribuțiile de serviciu și în care se desfășoară raporturile de serviciu cu justițiabilii și cu celelalte persoane implicate în lucrările de competența parchetelor. Controlul nu poate viza măsurile dispuse de procuror în cursul urmăririi penale și soluțiile adoptate.

(3) Concluziile controlului vor fi prezentate de către ministrul justiției Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii și procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

(4) Ministrul justiției poate să ceară procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sau, după caz, procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție ori procurorului-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism informări asupra activității parchetelor și să dea îndrumări scrise cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea și combaterea eficientă a criminalității.
Daca nu stii, esti si membru de drept al CSM. 

In plus, tot pentru stiinta ta, e cazul să citesti OUG nr. 78/2016 ca sa vezi ce e cu DIICOT-ul. 

Vezi ca in ea la art. 5 alin 1 si 2 scrie așa: 

”(1) Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism se încadrează cu procurori numiți prin ordin al procurorului-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, în limita posturilor prevăzute în statul de funcții, aprobat potrivit legii.”
 
”(2) Numărul procurorilor încadrați în structurile direcției este stabilit de procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în funcție de volumul și complexitatea activității desfășurate, în limita numărului total de posturi aprobat.”

Drept urmare, comunicatele tale de presa si plansul de mila procurorilor DIICOT, conform cărora DIICOT are NUMAI 14 procurori in sectia de combatere a traficului de droguri, ca sa cerceteze 7.000 de dosare, nu ne incalzeste cu nimic. 

Cam cum ai vrea dumneata sa se combata traficul de droguri din Romania cu 14 procurori care cerceteaza 7.000 dosare? 

Ca ministru al justitiei vad ca dormi in papuci. Nici nu ai avea altfel cum, avand in vedere ca pentru dumneata Constitutia este optionala, asa cum ai declarat public. 

Asa ca LASA-NE cu vrajeala ieftina! 

Rolul tau nu este sa le plângi de milă, ci să remediezi situația!

Asa ca citeste cu atentie articolele alea pe care ti le indicai mai sus si poate observi ca ”salutarile de bine” transmise Procurorului general sunt vax albina. Iar prioritatea nu e ”recuperarea prejudiciilor”, ci disparitia drogurilor de pe toate cararile. 

Daca nu ai habar nici cine si ce treaba are prin Ministerul Public este vai de mama noastra cu tine in functie. 

Sa il intrebam si pe ”bunul tau prieten” Predoiu - ministru cu n mandate la justitie cam ce a facut el in alea nspe mandate ca sa combata traficul ilicit de droguri, daca DIICOT are numai 14 procurori pentru asta. 

Vad ca toti va tavaliti pe jos de griji, dar nu faceti nimic ca să existe vreo lupta efectiva impotriva traficului de droguri. 

Va plangeti numai pe la TV si prin comunicatele de presa, atunci cand se mediatizeaza o tragedie.

Azi ne povestea Predoiu cum o sa ”rada” el traficul de droguri. Hai, sictir!

PS: Poate faci niste controale pe la DIICOT. Vezi cum faci sa existe procurori care cerceteaza materialul probator si nu ofiteri de-ai lu' SRI. Nu de alta, dar e ”puțintel” ilegal.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  9. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

  10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie