Av. Elena Radu: Deciziile EMA sunt cel puțin de neînțeles pentru mine, ca să nu folosesc alt termen

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 16 dec 2022, EMA a recomandat retragerea la nivel UE a autorizațiilor de punere pe piață pentru medicamentele care conțin folcodină. 

În motivarea deciziei a invocat că:

”Datele disponibile au sugerat  faptul că administrarea folcodinei, cu până la 12 luni înainte de anestezia generală cu anumite medicamente denumite medicamente blocante neuromusculare (neuromuscular blocking agent-NMBA), este factor de risc pentru apariția unei reacții anafilactice (o reacție alergică bruscă, severă și care pune viața în pericol) la NMBA.”

”Deoarece nu a fost posibilă identificarea de măsuri eficiente pentru reducerea la minimum a acestui risc, precum și faptul că nu a fost posibilă identificarea unui grup de pacienți pentru care beneficiile folcodinei să depășească riscurile, medicamentele care conțin  folcodină sunt retrase de pe piața UE și, prin urmare, nu vor mai fi disponibile pe bază de prescripție medicală sau fără prescripție medicală.”

https://www.anm.ro/.../Pholcodine%20Art%20107i%20referral...

Aceasta în condițiile în care cu vreo 10 ani în urmă, la 17 feb 2012 anunța că ”a finalizat o reevaluare a siguranței și eficacității folcodinei, în urma îngrijorărilor legate de faptul că utilizarea acesteia poate expune populația la riscul de a suferi reacții anafilactice (reacții alergice severe) la agenții blocanți neuromusculari folosiți în timpul intervențiilor chirurgicale. Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) al Agenției a concluzionat că dovezile existente privind acest risc sunt neconcludente și că beneficiile folcodinei continuă să fie mai mari decât riscurile acesteia. Prin urmare, comitetul a recomandat ca toate autorizațiile de punere pe piață pentru medicamentele ce conțin folcodină să fie menținute pe întreg teritoriul Uniunii Europene (UE).”

https://www.ema.europa.eu/.../questions-answers-review... 

Deci, cel puțin 10 ani acestor medicamente care conțineau folcodină le-a fost menținută autorizația de punere pe piață în UE pe celebrul principiu ”beneficiile sunt mai mari decât riscurile”, iar după 10 ani vine EMA să ne spună că, de fapt, este invers. 

Medicamentele minune cărora le-a fost acordată tot de EMA acordul pentru obținerea autorizației condiționate de punere pe piață prin invocarea aceluiași principiu ”beneficiile sunt mai mari decat riscurile, nu doar au fost disponibile pe piață (astfel încât cine considera necesar să și le administreze să poată să aleagă), ci au fost ”recomandate” și chiar impuse forțat pentru administrare prin presiune de către organul care emitea decizia de acordare a autorizației (Comisia Europeană). 

Mai mult, aceeași Comisie Europeană a emis Ghiduri, a semnat protocoale cu rețelele de socializare  și a făcut proiecte de acte normative potrivit cărora se considera fake news orice părere lansată public care neaga eficiența medicamentelor minune. 

Constatăm că și în prezent pe rețelele de socializare (cum este Facebook) suntem restricționați și ne sunt șterse postările care conțin referiri la efectele adverse ale medicamentele minune și citări din prospectele actualizate de pe site-ul EMA (fiind considerate fake news). 

Totodată, la nivel național în continuare sunt deranjate autoritățile publice dacă faci comentarii despre aceste medicamente minune și mai iese câte o autoritate să amenințe mai pe față, mai voalat medicii cu sancționarea că își permit să deschidă gura. 

Ce se întâmplă dacă peste 10 ani iese EMA să ne spună că de fapt nu a identificat beneficii mai mari decât riscurile? 

Că doar un exemplu de acest gen îl prezentai mai sus. 

De ce nu se mai permite exprimarea unor opinii pro și contra în domeniul medicinei?

De ce nu se mai permite exprimarea unor opinii pro sau contra unor  și medicamente sau ”tratamente„?

De ce am ajuns în situația în care să fie permise numai opinii pro sau numai opinii contra cu privire la ceva? 
Cum va mai evolua medicina, dacă nu se permite exprimarea de opinii?

Cum vom mai putea avea noi vreodată certitudinea că un anumit medicament sau tratament este eficient, dacă vedem că:

- poate să ni se administreze și frecție la picior de lemn, că dacă zic unii că e bine trebuie să îi credem pe cuvânt, pentru că indiferent dacă ar exista persoane care au habar și ar vrea să își exprime opinia că nu are niciun efect un anumit medicament sau tratament le este interzis? 

- pot să fie descoperite medicamente și tratamente care chiar să aibă efecte benefice pentru om și să funcționeze, dar le este interzis celor care le descoperă să vorbească și să obțină autorizarea lor, că așa vor unii (că poate le strică apele)? 

Am ajuns oare la un nivel al evoluției medicinii încât nu mai este nevoie de nimic nou?

Sau am ajuns într-o fază a omenirii în care trebuie să primim numai informația care ni se bagă pe gât și trebuie să o primim ca atare fără să gândim?

Am ajuns oare în momentul în care omenirea trebuie să pună pe pauză gândirea? 

Și dacă am ajuns în acel moment, cine l-a decis?
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • IC XC NI KA 14.02.2023 10:44
  dracu’ propune noi dispunem!

  Așadar, la întrebarea dacă “am ajuns oare în momentul în care omenirea trebuie să pună pe pauză gândirea?” răspunsul, în mod evident, căci lecția EVIDENȚEI ne este acum predată de Cel mai mare Pedagog din toate timpurile, este că suntem ÎMPINȘI CU TOT DINADINSUL să gândim! Altfel suntem .. haliți!

  Mai exact, să punem pe pauză pauza gândirii..pauza apostaziei ..toate pauzele aducătoare de moarte ..și să RELUĂM gândirea!

  Sigur, se vrea să nu gândim, să mergem pe ‘coada’ lui, încă din rai, de la cădere, tot asta lucrează ..iar Dumnezeu vrea să gândim, să mergem pe ‘Mâna’ Lui, și face asta ACUM la modul cel mai EVIDENT cu putință nouă ..să ne fie f clar ..că negândirea..ignoranța ucide!

  Ne putem pierde și viața asta .. și cea veșnică..

  Noi dispunem, noi alegem.. noi gândim!

  Doamne, ajută!
 • Tic 15.02.2023 00:34
  Subscriu.
  Avem nevoie sa gândim, sa judecăm, sa nu mai acordam încrederea unora care și-au tras firme mincinoase pe ușă!
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani