Av. Elena Radu: Dacă nu îți convine Recensământul, e cazul să te opui. Ce poți să pățești altfel

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amenzi pentru persoanele fizice referitoare la recensamantul populatiei si locuintelor in anul 2021 :

Art. 53 din OUG nr. 19/2020 :

(1) Constituie contravenții următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice:

”a) împiedicarea persoanelor implicate în acțiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanțe de urgență sau a desfășurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului;”

(Deci, nu am treabă cu persoanele implicate in acțiunea de recensamant, nu impiedic pe nimeni cu nimic).

b) refuzul furnizării informațiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete;

(Nu am nume de utilizator și parola sa mă autorecenzez, nu inseamna ca am refuzat. Habar nu am cum se obtin astea si nici nu sunt curioasa sa aflu.

Nu am auzit soneria cand a venit cineva la usa sa ma intrebe de ceva, cine poate sa dovedeasca ca am refuzat sa furnizez informații ?)

”c) nerespectarea de către personalul de recensământ prevăzut la art. 16 alin. (4) a dispozițiilor legale și a instrucțiunilor privind modul de înregistrare și prelucrare a datelor populației și de păstrare a caracterului confidențial al datelor personale declarate de cetățeni;”

(problema celor care s-au ”angajat” să fie personal de recensământ, poate să fie și civilă și penală)

”d) împiedicarea accesului în interiorul complexurilor rezidențiale aflate în proprietate privată, precum și în cele aparținând cultelor religioase a personalului de recensământ în vederea desfășurării tuturor activităților aferente recensământului;”

(Potrivit Constituției României: art. 27 – inviolabilitatea domiciliului

” (1) Domiciliul și reședința sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reședința unei persoane FĂRĂ ÎNVOIREA ACESTEIA.
(2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situații:
a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotărâri judecătorești;
b) înlăturarea unei primejdii privind viața, integritatea fizică sau bunurile unei persoane;
c) apărarea securității naționale sau a ordinii publice;
d) prevenirea răspândirii unei epidemii.

(3) Percheziția se dispune de judecător și se efectuează în condițiile și în formele prevăzute de lege.

(4) Perchezițiile în timpul nopții sunt interzise, în afară de cazul infracțiunilor flagrante.”

Efectuarea recensământului nu se încadrează în niciuna din excepțiile de la art. 27 alin. (2) din Constituție.

Însă, Guvernul în prostia lui s-a gândit să deroge de la Constituție și să dispună ce are chef.

Așa că nu împiedic pe nimeni, îi spun că nu sunt eu proprietar să îi dau acces în cladirea proprietate privată și să caute un proprietar pe care să îl întrebe dacă e de acord să îi permită accesul).

”e) utilizarea de către personalul de recensământ a datelor obținute în alte scopuri decât cele statistice.”

(problema celor care s-au ”angajat” să fie personal de recensământ, poate să fie și civilă și penală)

”(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) lit. a) și b) se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, iar contravențiile prevăzute la alin. (1) lit. c), d) și e) se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 5.000 lei.”

Mai departe, mai gândiți și singuri. Nu răspund la nicio întrebare.

Am scris ce o să fac eu. Fiecare sa facă ce dorește.

In privinta amenzilor: OUG nr. 19/2020 se completeaza cu OG nr. 2/2001 care zice la art 28 alin (1): ” Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.”

Asa ca daca nu vreti sa furnizati informatiile din chestionarul recensamantului, asumati-va o amenda de 500 lei (jumate din minimul de 1.000 lei) si nu va mai vaicariti atat.

Nu vreti nici amenda aia, scrieti-i avocatului poporului sa sesizeze CCR cu exceptia de neconstitutionalitate a OUG nr. 19/2020.

Dacă nu îți convine ceva e cazul sa te opui și sa iti mai asumi și riscurile.

Plângându-se, conformandu-te și așteptând sa iti rezolve altii problemele nu vei obține niciodată nimic.

PS: Ce treaba are locația GPS a imobilului cu statistica?

Ce treabă are cu recensământul transmiterea de către Ministerul Apărării Naționale către INS a celor mai recente ortofotoplanuri rezultate în urma executării serviciilor de fotogrametrie pe teritoriul României, care să acopere întreg teritoriul țării (fotografii din avion)? 

Citiți și Av. Elena Radu: Ce se ascunde în spatele recensământului populației și locuințelor

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • A.C. 18.03.2022 20:35
  " împiedicarea accesului în interiorul COMPLEXURILOR rezidențiale"...este un plural de genul "un succes, doua succesuri"....gasesc declinari in dictionar adaugate de diverse persoane, care sunt acceptate ca valabile. Vorbesc de dexonline aici. Nu se mai ocupa Academia de limba romana, pot adauga diversi forme de declinare si ele sa devina limba romana?? Nu ma mira ca guvernantii sunt analfabeti, dar poteca asta este distrugatoare pentru limba romana...
  Oricum, sa revenim...Faceti, fratilor, ceva, sa vada astia ca ne opunem!!
 • Ioan Petrescu 3927 20.03.2022 13:39
  Ar mai fi o speranta in Hacker-ii ultra-inteligenti care ar putea sterge, spre binele tuturor Romanilor, datele acestui recensamant neconstitutional.
 • Vostradamus 20.03.2022 22:06
  Înțeleg eu bine, procedura de autentificare se face doar cu CNP și o adresa de e-mail oarecare? Asta înseamnă că oricine are acces la un CNP poate sa completeze formularul de recensământ în numele altor persoane.
 1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

 2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

 3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

 4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

 5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

 6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

 7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

 8. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

 9. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

 10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO