Av. Elena Radu: Cum se acoperă ilegalitățile puterii executive de până acum prin inițierea de proiecte de lege? + IDENTITATEA DIGITALĂ A ELEVULUI (în proiectul de lege al învățământului preuniversitar)

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


In legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului exista articolul 118 care se refera la direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului și serviciile publice de asistență socială și Serviciile publice de asistență socială organizate la nivelul municipiilor și orașelor si la consiliile locale. 

Ce a facut Guvernul? 

Invocand art. 118 alin 3 a dat un HG (nr. 691/2015 pentru aprobarea Procedurii de monitorizare a modului de creștere și îngrijire a copilului cu părinți plecați la muncă în străinătate și a serviciilor de care aceștia pot beneficia, precum și pentru aprobarea Metodologiei de lucru privind colaborarea dintre direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului și serviciile publice de asistență socială și a modelului standard al documentelor elaborate de către acestea): https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/171051

In acest HG a bagat de la el putere ce criterii a vrut, fara ca respectivele criterii sa se regaseasca in lege. 
IN anexa nr 2 - Metodologie a bagat Guvernul, de la el putere, numeroase criterii, adica taman criterii pecare vrea sa le legifereze acum prin PLX nr 145/2023 sub pretextul preventiei, PLX care a generat revolta in societate. 
Aceste criterii nu vizeaza numai copii cu parinti plecati in strainatate, ci ORICE copil. 

Daca Guvernul ar fi avut temei de drept in vreo lege ca sa poata sa instituie asemenea criterii, nu ar mai fi propus acum un proiect de lege care sa contina astfel de criterii (ca ar fi exista deja intr-o lege). 

Cum a facut proiect de lege pentru asta, inseamna ca ce e in HG ul in vigoare din 2015 nu avea temei de drept in vreo lege sa faca asta, nu avea ce lege sa puna in aplicare prin HG. 

De altfel, asa cum aratai anterior a invocat art 118 alin 3 din Legea nr 272/2004, articol care nu prevede nimic in acest sens. 

Ce a mai bagat Guvernul in Metodologia din HG?

art. 9 lit d) 

Articolul 9

Pentru desfășurarea activității de identificare a situațiilor de risc și planificarea intervențiilor serviciul public de asistență socială are obligația de a realiza o listă a resurselor existente la nivel local care să cuprindă:

d) INFORMATII cu privire la instituțiile și organizațiile care pot furniza asistență și consiliere la nivel județean: direcția generală de asistență socială și protecția copilului, agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă, agenția județeană pentru plăți și inspecție socială, centrul județean de resurse și asistență educațională, INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN etc., precum și organizațiile neguvernamentale acreditate. 

Asta in conditiile in care in legea nr 272/2004 nu se prevedeau asemenea obligatii pnetru inspectoratele scolare:

- art 52 - inspectoratele scolare aveau obligatia sa ia masuri de sprijinire, educatie, etc, iar cadrele didactice erau obligate ca in privinta  CAZURILOR de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului SA SEMNALEZE  serviciului public de asistență socială sau, după caz, direcției generale de asistență socială și protecția copilului, aceste cazuri.

- ART 91 (3) În situațiile în care copiii de vârstă școlară SE SUSTRAG procesului de învățământ, desfășurând munci cu nerespectarea legii, unitățile de învățământ sunt obligate SA SESIZEZE de îndată serviciul public de asistență socială. În cazul unor asemenea constatări, serviciul public de asistență socială împreună cu inspectoratele școlare județene și cu celelalte instituții publice competente sunt obligate să ia măsuri în vederea reintegrării școlare a copilului.

Ce a facut Guvernul, prin HG?

A creat criterii care nu erau prevazute in lege si a dispus la art 9 lit d) sa se colecteze date despre toti copii pe criteriile stabilite de el, care nu au nicio treaba cu ce scria in lege. 

Ce s-a intamplat?

S-au creat baze de date prin obligarea profesorilor sa introduca in bazele de date toate datele personale ale copiilor, s-au folosit criterii, se stabilesc scoruri pentru diverse, inclusiv abandon scolar care nu au treaba cu realitatea. 

Toate aceste baze de date create sunt ILEGAL constituite, nu exista temei in vreo lege pentru constituirea lor. 
Dreptul la viata privata al tuturor la fost incalcata, dar pe de alta parte ne povestesc de legislatia pe GDPR. 

Mai mult, pe langa acel PLX 145/2023 prin care incearca sa bage in lege ceea ce au facut deja faptic, in mod ilegal, in proiectul de lege privind invatamantul preuniversitar s-a introdus urmatorul articol: 

Art. 81. (1) Începând cu învățământul primar, elevii primesc CARDUL NATIONAL DE ELEV.

(2) Cardul Național de Elev este nominal și atestă că titularul cardului are calitatea de beneficiar al tuturor facilităților prevăzute în prezenta lege sau al altor facilități adresate elevilor cuprinse în legi speciale.

(3) În baza Cardului Național de Elev, operatorii economici pot oferi
facilități elevilor.

(4) Cardul Național de Elev se distribuie gratuit elevilor, prin unitățile de învățământ, la începutul fiecărui ciclu de învățământ.

(5) METODOLOGIA de funcționare, utilizare și APROBARE A FORMATULUI Cardului Național de Elev, se stabilesc prin hotărârea Guvernului, inițiată de Ministerul Educației, în termen de 2ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi.”

Ce va scrie Guvernul in Metodologia cu FORMATUL cardului de elev. Vazurati mai sus ce se practica: va scrie in el ce va vrea si va colecta orice informatie despre copil si familia lui, ceea ce deja se intampla faptic. 

CE e cardul asta de elev, de fapt? 

IDENTITATEA DIGITALA A ELEVULUI.
 
 Ar putea fi o imagine cu text

 Ar putea fi o imagine cu text
 
 
Ar putea fi o imagine cu text
 
 Ar putea fi o imagine cu text care spune „123 Art. 81. Național Incepând cu lev. elevii primesc Cardul Art. mută SecÈiunea Grup parlamentar acordă Începând învățământul primar. elevii primesc Cardul NaÈional Cardul Național format Cardul Național Elev Consiliului solicitarea nejustificat Cardul anului espectiv. Autor: Deputat PNL Pavel Popescu retras care absenteaz număr Cardul Național nominal atestă titularul calitatea beneficiar facilitătilor prevăzute prezenta lege adresate speciale. baza Național operatorii economici pot oferi facilități elevilor. Național unitățilede învățământ, Metodologia funcționare, Cardului NaÈional stabilesc prn inițiată Ministerul Educației, termen 2ani vigoare prezentei limimare Elev distribuie elevilor, prin învățământ. Guyernului intrarea”
 
 
Ar putea fi o imagine cu lemurieni și text
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Sosocaru 27.04.2023 20:47
  De la vaccin I se trage
 • UN_OM 28.04.2023 08:48
  Coroborată cu PLx-ul lui Firea va reprezenta o nouă 'cheie de control' a maselor, back in time, când stăpânul avea toate drepturile asupra 'bunului' (sclav) deținut..
 1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

 2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

 3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

 4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

 5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

 6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

 7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

 8. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

 9. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

 10. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

Ultima oră

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO