Av. Elena Radu: Creșterea prețurilor la energia electrică în România. Cum s-a ajuns aici?

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum ne prostesc partidele politice din România? Cum distrug țara, după care se pretind salvatori, dar ne îngroapă și mai tare? De actualitate este creșterea prețurilor la energia electrică. Cum s-a ajuns aici?

Prin OUG nr. 1/2020 s-a liberalizat piața energiei din România, începând cu 01 ianuarie 2021, pentru clienții casnici.  (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/221921

Până atunci, ANRE era cea care stabilea prețul energiei electrice în România. 
Guvernul Orban a adoptat OUG nr. 1/2020, invocând NIMIC. 

Cu toate că potrivit art. 115 alin (4) din Constitutie ”Guvernul poate adopta ordonanțe de urgență numai în situații extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, AVÂND OBLIGAȚIA DE A MOTIVA URGENȚA ÎN CUPRINSUL ACESTORA,” 
in OUG nr. 1/2020 NU ESTE MOTIVATA NICIO URGENTA pentru modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012. 
 
Deci, OUG nr. 1/2020 este neconstituțională sub acest aspect. 
OUG nr. 1/2020 s-a depus in Parlament pentru aprobare. 

Senatul a respins OUG nr. 1/2020
https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L1&an_cls=2020 
 
In Camera Deputaților a fost înregistrat sub PL- x nr. 14/2020, nefiind supusă votului nici până azi. 
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2

Ce s-a întâmplat în baza OUG nr. 1/2020?
Furnizorii de energie electrică s-au apucat să cumpere energia de pe piață pentru ziua următoare. Cum nu le mai impunea nimeni prețurile, s-au apucat de speculă, crezând ca prețul va scădea. 
Astfel, nu au mai cumpărat energie de pe piață la termen. 
O evoluție a preturilor pe MW/H o vedeți aici (ca sa vedeți diferențele de preț): https://opcom.ro/pp/home.php
Fiind cererea mare, prețul pe piață pentru ziua următoare a sărit în aer, și facturile noastre la fel. 
 
De la jumătatea anului 2021 s-a mai întâmplat o nebunie, s-a unit întreaga piață europeană, iar producția internă de energie a României putea să fie cumpărată și de alte societăți din UE (nu numai cele care furnizau energie în România). Așa că cererea de energie electrică a crescut și mai mult și au crescut și prețurile în mod corespunzător. 

Cum se dau partidele de guvernământ mari salvatoare acum?
Ne spun că va subvenționa statul roman (cu banii din buget strânși de la noi) parte din prețul energiei, iar parte îl suportăm noi direct, plătind facturile. 
Practic, nu fac altceva decât să ne facă să suportăm în continuare prețuri exorbitante ale energiei electrice, parte direct plătind facturile, practic indirect, prin subvenționarea de la buget. 

Producția de energie electrica a României acoperă aproape integral consumul din România. 
Așa rezultă din informațiile postate pe site-ul https://www.sistemulenergetic.ro/ 
Producția de energie electrica a României o găsim si pe site-ul Transelectrica https://www.transelectrica.ro/ro/web/tel/home 

Vedem că cca 1/8 din energia produsa în România este din cărbune, producție pe care vor să o închidă
În condițiile în care România are o producție de energie electrică ce îi permite să acopere consumul național, de ce nu face nimic de către marii ”conducători” ai țării ca să rezolve prețul energiei electrice pe teritoriul național? 
De ce nu se declară o problemă de securitate națională și nu se prevede vânzarea cu prioritate a producției de energie națională pentru consumul național, astfel încât să se normalizeze prețurile și numai surplusul să poată fi vândut la extern? 
Sunt convinsă ca dacă s-ar vrea, s-ar găsi soluții. Dar, nu se vrea. 

Între timp, multe societăți românești producătoare de diverse bunuri își reduc sau închid activitatea din cauza creșterii exorbitante a prețului la energia electrică, ceea ce va determina mai devreme sau mai târziu falimentul acestora, ceea ce va atrage și pierderea locurilor de muncă (creșterea șomajului), precum și dispariția unor producători autohtoni, crescând gradul de dependență al României de alte state (devenind consumatori ai produselor acestora). 

Am văzut în martie – aprilie 2020 când toată lumea și-a închis granițele, că noi nu eram în stare să producem nici niște amărâte de cârpe sau halate pentru spitale.  
Am văzut atunci că multe nu aveam și nu eram în stare să le producem pentru asigurarea consumului intern. Însă, nimănui nu i-a păsat și nu îi pasă. 
Se pare că există o politică concentrată de a distruge și ceea ce mai avem în țara asta pentru a deveni dependenți de alte state. 
Se pare că pentru a pune în practică politica de federalizare a UE, marii noștri conducători fac tot ce pot pentru a falimenta tot în România și să ne spună ulterior că fără UE nu se poate. 

PS: Băieții deștepți cu ochi albaștri trecuți în rezervă înțeleg că sunt mari consultanți ai furnizorilor de energie electrică. Așa că cum să se reducă prețurile la energia electrică pe piața internă? Cum să le scadă comisioanele acestor consultanți desăvârșiți?
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Orizont 08.01.2022 21:25
  Observatii esentiale pe care sper ca le citesc cat mai multi .
 • Orizont 08.01.2022 21:36
  Mafia securista care linge cururile Cabalei si-a pus planul in aplicare ! Se intampla EXACT ce anticipam de anul trecut si nu inteleg ce asteapta prostimea din tara asta ! ?Sa faca cozi la polonicul cu laturi imputite al UE , bineinteles dat numai cu Cartela 666 !?
  Economia este falimentata INTENTIONAT prin inflatie creata artificial : - Aaaaa , romanilor , nu mai vreti in UIE ? Lasa ca va punem noi in genunchi , va talharim la ultimul leu si apoi punem furnizBisnitarii germani ,italieni, francezi ,etc sa va traga heblul la curent !
 • Lolek Bolek 08.01.2022 22:07
  Cateva randuri despre energie:

  Brusc, tot ce a fost BINE in trecut a devenit RAU in prezent.
  De aceea acest "sistem de lucruri" a fost numit metaforic, prin inspiratia Divina primita de Moise, "pomul cunostintei binelui si raului".

  La inceput, omului i se par ca "tehnologiile" pe care duhurile necurate le-au descoperit omenirii, in ultimele doua sute de ani, sunt "BUNE".
  Apoi se dovedeste ca sunt RELE.

  Nemaipomenita energia provenita din combustibilii fosili.
  Fantastica energia electrica (hidro, eoliana, etc.).
  Extraordinara energia provenita din reactia atomica.
  Toate au fost BUNE zeci si zeci de ani, toata planeta a trait sub trei "revolutii industriale".

  Acum, la "a patra revolutie industriala", nimic nu mai este BUN, totul este RAU.

  Build Back Better (https://en.wikipedia.org/wiki/Build_Back_Better_Act) nu ne explica de ce toate aceste tehnologii, in urma carora omenirea a obtinut energie, nu mai sunt bune.

  Pai nu tot voi, controlorii globali (duhurile necurate) ati inhamat omenirea timp de aprox 200 de ani in trei revolutii industriale, mintindu-ne ca toate acestea sunt "BUNE"?
  Acum sunt "RELE".

  Build Back Better - cine ne garanteaza ca de aceasta data, tehnologiile pe care ni le propuneti voi fi "BUNE"?
  Daca ne-ati mintit in trecut, cine mai pune botul la vrajeala voastra?

  Cum cine?

  Botulinicii.
  Vizionarii zilei: WEF, NOM, UE, ONU, etc.

  Uitati-va la ei cum se guduresc, ca niste caini in calduri, pe langa pomul binelui si raului, care mai de care dornic sa isi lase si el "marcajul" pe acel pom.

  Evident ca nu se mai pune problema ca energia sa fie un subiect pentru care se decide local (national), despre ENERGIA BBB se poate discuta doar GLOBAL.

  Un GUVERN GLOBAL, un SISTEM FINANCIAR GLOBAL cu o MONEDA UNICA, cu o ENERGIE GLOBALA.

  Toata lumea stie ca dolarul american nu mai are nicio acoperire. El se bazeaza doar pe "incredere". Ultima "acoperire", care dateaza de aprox 50 de ani, este cea din energie => Petrodolarul.

  Sistemul mondial se reseteaza, asta inseamna ca se reseteaza tot: bani, guvernare, credinta, energie.

  Iata "energia noua" propusa de catre Balaur:

  "Soarele artificial": experimentul de un trilion de dolari al Chinei. A atins o temperatură de 5 ori mai mare decât cea din interiorul Soarelui ceresc:

  https://www.ziuanews.ro/stiri/soarele-artificial-experimentul-de-un-trilion-de-dolari-al-chinei-a-atins-o-temperatur-de-5-ori-mai-mare-dec-t-cea-din-interiorul-soarelui-ceresc-1567782

  [...]Este estimat că EAST va costa China peste un trilion de dolari până la finalul lunii iunie când se va termina experimentul și el va fi folosit pentru a testa tehnologii pentru un proiect de fuziune și mai mare: Reactorul Termonuclear Experimental Internațional (ITER) care este construit în prezent în Franța la Marsilia. Acesta va fi cel mai mare reactor nuclear din lume și va încununa o colaborare între 35 de țări, printre care fiecare stat din Uniunea Europeană, Marea Britanie, India și Statele Unite.

  ITER va fi dotat cu cel mai puternic magnet din lume, acesta putând genera un câmp magnetic de 280.000 de ori mai puternic decât cel din jurul Pământului. Este așteptat ca ITER să fie pus în funcțiune în 2025, acesta urmând să ofere oamenilor de știință și mai multe informații despre aspectele practice ale generării puterii soarelui pe planeta noastră.[...]

  Observam sumele implicate in acest NOU PROIECT - "Soarele artificial"?

  Doar China arunca 1 trilion de dolari pentru "EAST". Doar China plateste 1.000 de miliarde $USD.
  Cat costa "ITER" nu stiu (https://en.wikipedia.org/wiki/ITER).

  2025 Planned: assembly ends; commissioning phase starts. Planned: achievement of first plasma.
  2035 Planned: start of deuterium–tritium operation.

  Aceasta este toata combinatia.
  NU mai au nevoie de energia provenita din combustibil fosil (carbune, petrol, gaze), energie nucleara, hidro, eoliana, solara.
  Toate acestea polueaza.
  Toate acestea vor fi inchise, ASAP!

  In 2035 este programat sa porneasca "Soarele artificial" = ENERGIA GLOBALA pentru GUVERNAREA GLOBALA.

  Este visul suprem, Balaurul ne promite "FREE ENERGY".
  "Free" pentru cei care i se vor supune!

  ITER is funded and run by seven member parties: China, the European Union, India, Japan, Russia, South Korea and the United States. The United Kingdom participates through EU's Fusion for Energy (F4E), Switzerland participates through Euratom and F4E, and the project has cooperation agreements with Australia, Canada, Kazakhstan and Thailand.

  Toti au pus umarul sa impinga caruta...absolut toti.

  Daca "Soarele artificial" va exploda?
 • Dromihete 08.01.2022 22:35
  Doamna avocat, cu respect, am renuntat sa comentez atat de des pe platforma, dar urmaresc atent, bine informat si extrem de analitic si cu simtul critic activat, ca om liber al lui Dumnezeu, cu intentia de a apara principiile vietii cu viata insasi... De ceva vreme semnalam derapaje majore de natura judiciara tinand de Dreptul Maritim (implementat abuziv si ilegitim pentru toata "umanitatea" cu concursul organelor de justitie), mai exact de cel putin 2 ani de zile, timp in care cei acreditati cu reprezentativitatea populatiei, acreditare si delegare prin consens si conventie a celor multi, a "prostimii", a po"pulimii" care inca asteapta conform consensului o rezolvare amiabila, ca voi cei care si-au asumat raspunderea si resposabilitatea, dar si beneficiile vor actiona in conformitate cu "rolul social asumat". Tin sa mentionez ca rabdarea se apropie de final si repercusiunile vor fi foarte aspre si crunte, pentru foarte multi! Furia Mielului nu va putea fi oprita si de acesta data, datorita gravitatatii faptelor, Apocalipsa (Dezvaluirea) va fi pusa in "scena" cu voia si la semnalul Domnului si se va face Justa Dreptate si pentru multe episoade anterioare, care conform credintelor sau manipularilor NU sunt uitate!!! Ca si compatrioti si oameni de bine, va cerem/imploram sa actionati organizat si civilizat inainte ca legea talionului sa repuna stapanire pe acesta tara si sa fim obligati sa ne facem singuri dreptate! Sunt constient ca singurul Domn, Iisus Hristos, a venit cu Legi Noi, blande, insa acum se incalca absolut tot si orice; asdar este nevoie de o reasezare brutala, pentru toti cei care nu mai pot intelege ca singura lege necesara si suficienta este cea a vietii! Multumim anticipat!
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

 10. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

Ultima oră

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar

12:10

"Nu am fost noi". Israelul anunță că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian