Av. Elena Radu: Clarificări despre Legile Justiției. Nu au fost nici primele și nici ultimele legi care au afectat și vor afecta negativ statul și poporul român

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva clarificări:

- pentru sesizarea CCR s-au efectuat demersuri către toate persoanele care aveau calitate sa sesizare CCR acum (înainte de promulgarea legii și publicarea în Monitorul Oficial): senatori (trebuiau 25 sa semneze), deputați (trebuiau 50 sa semneze), Avocatul Poporului, ICCJ și Președintele României 

- contribuția fiecărui cetățean a avut ca efect numai sesizarea CCR de către Avocatul Poporului.
Dovada ca Avocatul Poporului a sesizat ca urmare a solicitărilor cetățenilor sta faptul ca a sesizat CCR numai cu 4 articole din una din cele 3 legi.

Toate cele 3 legi mai conțin și alte articole care sunt neconstituționale. Insa, ne-am concentrat pe 4 articole care aveau impactul cel mai grav, ca să putem sa aratam clar efectul negativ.

- senatorii și deputatii nu au fost convinși de către cetățeni sa sesizeze CCR.

Cererea de sesizare pe cele 4 articole care aveau cel mai grav impact NU a fost semnata de numărul minim de parlamentari prevazut de lege (25 senatori sau 50 deputați). A fost semnata numai de 38 deputați - numar insuficient care determina respingerea ca inadmisibila a sesizării.

De aceea, denumirea cererii nu este obiecție de neconstituționalitate, ci cerere de extindere a controlului cu privire la cele 4 articole cu care solicitam noi sa sesizeze CCR pentru a efectua controlul de constituționalitate.

Aceasta cerere nu va fi analizata de CCR ca o cerere de sine statatoare, cel mult va fi considerata de CCR o opinie a respectivilor deputați transmisa către CCR.

Dacă nu exista cererea Avocatului Poporului, cererea celor 38 deputați nu ar fi fost luata în calcul, pentru ca CCR nu fusese investita legal.

Indiferent cât de bine argumentam noi, cetățenii, dacă nu exista numărul minim de senatori sau deputați care sa sesizeze CCR, nu putem stopa o lege neconstitutionala. 

- sesizarea CCR de către deputatii USR și cei "ai lui Orban" se refera la neconstituționalitatea numai a unui articol din cele 4 (nu și la cel cu privire la obligativitatea deciziilor CCR). 

Concluzie: nu exista în prezent numărul minim de senatori sau deputați care sa sesizeze CCR cu neconstituționalitatea legilor adoptate de Parlament care ne fac rău. 

Obiective: menținerea în continuare a unui dialog permanent cu toți deputatii și senatorii pentru a ii face sa conștientizeze: care le este rolul, ca mandatul de parlamentar este individual și nu un mandat dat partidului din care fac parte, care le sunt obligațiile in exercitarea mandatului (respectarea Constitutiei și respectarea interesului național), care sunt legile pe care le au în analiza și care afectează negativ poporul roman și sa nu le voteze. 
Scopul: din ce în ce mai mulți parlamentari sa înceapă sa își respecte mandatul, sa își exercite drepturile și obligațiile cu bună-credință și sa nu mai voteze legi care conțin norme neconstituționale și care afectează poporul și statul roman. 

În cazul în care o astfel de lege este votata de Parlament, sa existe numărul minim de senatori și deputați care sa sesizeze CCR.

Legile justiției nu au fost nici primele și nici ultimele legi care au afectat și vor afecta negativ statul și poporul roman. 

Din acest motiv, din ce în ce mai mulți cetățeni trebuie sa ne implicam și sa începem un dialog cu parlamentarii prin folosirea tuturor parghiilor legale pe care le avem la îndemână, pentru a stopa adoptarea de legi neconstituționale. 

Inițiatorii unor proiecte de lege sau a unor demersuri care afectează negativ statul și poporul roman trebuie sancționați prin revocarea din functie (în cazul miniștrilor) sau determinați sa își dea demisia (in cazul parlamentarilor). 

Nu putem ca la infinit noi, ca catateni, sa stam într-o permanenta stare de veghe și sa ne luptam ca cei care sunt aleși de noi și plătiți din banii noștri sa își exercite mandatul cu respectarea Constitutiei și urmărirea interesului național. 

Asta întra în obligațiile lor, iar cine își incalca obligațiile, trebuie eliberat din funcție. 

Referitor la legile justiției: in continuare, trebuie sa facem campanii de conștientizare a judecătorilor CCR cu privire la rolul pe care îl are CCR potrivit Constitutiei Romaniei (de garant al supremației Constituției) și ca trebuie sa își respecte obligațiile in acest sens. 

Aceste campanii sunt necesare ca măsură preventiva, pentru a nu ne trezi cu surprize chiar din partea celor care au în atribuții sa vegheze la respectarea supremației Constituției României.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  8. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  9. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  10. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

Ultima oră

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă