Av. Elena Radu: Cazul crimei de la Sibiu. Șoc și groază

De Av. Elena Radu  /  

Foto: Antena3

Foto: Antena3

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Si se zbătura ele autoritățile în neputința lor și identificara "criminalii", taca-paca, repede, ieșiră în conferința de presă că i-au identificat, ca gata, e ca și rezolvat cazul. 

Numai ca identificara nimic. În loc de nea Ionel,  terfelira un nea Gigel care nu avea săracul nicio treaba în propoziție.

Asa ca "identificarea criminalilor" nu prea e.

Ceea ce ar trebui sa ne pună foarte tare pe gânduri este cum au ajuns ei la nea Gigel ca să se ducă sa îl fileze, sa sara pe el, sa ii pună cătușele, sa îl plimbe prin tara cu mașina?

Ca semăna, dar nu prea răsărea.

Nu cred ca a zis nici vreun polițist, nici vreun procuror, ca a visat el noaptea ca undeva, pe un coclau, printr-un sat la niște sute de km este un nea Gigel care parca ar aduce cu unul dintre criminali, conform nu știu cărei probe.
Nea Gigel a fost asa..... nefericitul câștigător al identificării apărute din spumele marii.

Cel mai probabil, în era digitalizării, nea Gigel a fost "identificat"  cu softurile de recunoaștere faciala, "inteligenta artificiala".

Și-acum apare problema: dacă digitalizarea înseamnă să fii identificat ca autor al unei crime săvârșite la niște sute de km, oare e pentru binele nostru?

Daca astfel de soluții vor deveni regula, ce șanse ai sa te mai aperi și sa dovedești ca nu ai fost tu autorul unei crime?

Cât va mai fi ascultata și "povestea" ta?

Acum in spatele unei oglinzi erau niște oameni și stai asa ca nu e asa, ca nea Gigel asta nu e nea Ionel.
Însă, dacă nu mai sunt oamenii și totul e "din soft", cum vei putea sa combați softul, ca să arăți ca nu e cum zice el?

Credeți voi ca aia care vor crea, gestiona și controla cu softul ala totul, vor recunoaște vreodată ca softul a greșit, ca e o eroare?

Asta în condițiile în care pentru softul ala ei vor incasa bani, vor avea o "poziție privilegiată" pe care orice eroare recunoscuta poate sa le-o anuleze.

Credeți ca pentru ei va conta viata unui om sau  apărarea softului și afacerii lor? 

Sa revenim iar la  zilele noastre:

Nu știu care sunt probele din care rezulta indiciile ca nea Ionel ar fi fost făptașul.

Dar dacă de la Ionel ajunseră la nea Gigel, polițiștii aia cred ca au analizat și ei asa: nume, prenume, locul de munca, "rutele" pe care a mers și pe unde a fost în ultimele 6 luni, conform "semnalului" telefonului (ca doar știm ca ne monitorizează pe toți asa și au acces la istoric).  În primul rand, numele nu "pupa".

Si cu toate astea s-au dus, l-au filat și l-au săltat pe nea Gigel și l-au dus la Sibiu, sa fie siguri.

Care va sa zică, încă de azi "softul" are o mare "credibilitate", contrar evidentei. 

Ca dacă nu ar fi avut, nu-l saltau și nu-l plimbau pe nea Gigel.

Numai ca încă nu e legalizata la scara larga. Ca dacă era, nea Gigel era arestat preventiv azi, ca asa zicea softul, ca el e. 

Deci, ne place cu digitalizarea asta în tot și toate?

E ea sigura și eficienta?

Ne asumam toți riscul ca într-o zi sa fim oricare dintre noi în locul lui nea Gigel și sa nu putem sa combatem nimic pentru ca a zis softul, iar dacă a zis sigur e asa?

PS: nu, nu e o simpla greșeală omeneasca.

E o problema care poate fi generalizata la scara larga, dacă nu luam masuri ca cel care analizează și decide sa fie omul, nu softul.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • BLUE 19.11.2023 13:31
    Da, este "sigură și eficientă"și tehnologia,Exact ca vaxxul cu ulei de șarpe ce ne-a fost îndesat pe gît cu atîta hotărîre, și lăudat cu toate trîmbițele mizerabile de mizerabilii vînduți Anti-români!!! Și dacă Nu ne trezim la cruda realitate, dracu' ne ia!!!, ca pe Gigel, prin "tragere la sorți"!!!
  • IC XC NI KA 19.11.2023 14:50
    Soft-ul dacă dă rateuri nu-i problemă..se îmbunătățește până ajunge “sigur și eficient” Așa se vrea, iată o mo(n)stră ..film psihologic:

    https://m.youtube.com/watch?v=RJOoYhQcQBI

    Numai că Tata e la cârmă.

    Doamne, miluiește.
  1. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  2. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

  3. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  4. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

  5. Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

  6. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  7. George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

  8. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

  9. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  10. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal