Av. Elena Radu: Cartea de Identitate Electronică = Portofelul Digital = Controlul Total

De Av. Elena Radu  /  

Foto: Business Magazin

Foto: Business Magazin

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cartea de identitate electronica (aceasta va fi forma materiala a portofelului de identitate digitala persoanala in Romania) - Nu este basm, este realitate, ca scrie in legile alea despre care nu aveti habar ca exista si chiar daca aflati ziceti ca nu intelegeti voi, ca e prea tehnic:

Bălăriile au fost votate de parlament și introduse în legislație prin Legea nr 162 din 03 aug 2020 (fiind vorba de un proiect depus încă din oct 2017, dar au prins momentul sa îl voteze în pandemie, când pe noi ne țineau prinși în "mrejele" apocalipsei cu pandemia).

Pentru a înțelege cam care este scopul și rolul cărții de identitate electronica, citiți expunerea de motive a proiectului devenit legea 162/2020 (foto atașate).

Daca va veti uita cu atentie , veti vedea ca in Expunerea de motive a proiectului de lege depus  in 2017 se  la pct 3 se mentioneaza ca fara a exista la nivel european o conditionare directa bla bla. 

Numai ca in 2019 a aparut legislatia la nivel european, iar ai nostri au asteptat sa apara si au votat legea nationala dupa aceea. 

La pagina 6 si 7 din Expunerea de motive veti vedea si care este scopul real al acestei carti de identitate electronice (pct 1: sa te identifici on-line pentru a beneficia de diverse servicii electronice si enumera cateva, exemplificativ, bancare, fiscale, sociale, financiare, educatie, etc. Numai ca intre timp, se digitalizeaza TOT. Asa ca pentru a avea acces la orice). 

Luați în considerare ca între timp au fost adoptate multe alte legi care se vor aplica coroborat (adica se vor adauga si alte ”date” la Cartea de identitate electronica)

Momentan, conform legislației interne, cartea de identitate electronica este opțională.

Insa, potrivit Regulamentului UE 2019/1157 (art 5 alin 1) care este obligatoriu aplicabil de la 02 aug 2021:

Eliminarea treptată

(1) Cărțile de identitate care nu îndeplinesc cerințele prevăzute la articolul 3 încetează să fie valabile la data expirării lor sau în termen de 3 august 2031, oricare dintre aceste date SURVINE MAI INTAI.

(2) Prin derogare de la alineatul (1):

(a) cărțile de identitate care nu îndeplinesc standardele minime de securitate stabilite în partea 2 a documentului OACI 9303 sau care nu includ un MRZ funcțional, astfel cum se definește la alineatul (3), își încetează valabilitatea la expirarea lor sau în termen de 3 august 2026, oricare dintre acestea survine mai întâi;

(b)  cărțile de identitate ale persoanelor în vârstă de 70 de ani și peste la 2 august 2021, care îndeplinesc standardele minime de securitate stabilite în partea 2 din documentul OACI 9303 și care au un MRZ funcțional, astfel cum este definită la alineatul (3), își încetează valabilitatea la expirarea lor.

După cum am văzut ca practica românașii nostri: ori vor zice ca se aplica direct regulamentul și la nivel național (ca prin articolele de presa a tot scris ca la 3 aug 2031 isi încetează valabilitatea cărțile de identitate "fizice") ori vor da ei o lege/OUG prin care sa modifice legislația în sensul asta. 

In plus ”pălăria” care se va pune la toata mizeria asta va fi Regulamentul UE privind identitatea digitala. Proiectul este deja depus in Parlamentul UE (COM 281/2021). Vedeti:

(16) se introduc următoarele articole 12b și 12c:

„Articolul 12b

Utilizarea transfrontalieră a portofelelor europene pentru identitatea digitală

(1)    În cazul în care statele membre solicită o identificare electronică utilizând un mijloc de identificare electronică și o autentificare în temeiul dreptului intern sau al practicii administrative pentru a accesa un serviciu online furnizat de un organism din sectorul public, acestea acceptă, de asemenea, portofele europene pentru identitatea digitală emise în conformitate cu prezentul regulament.

(2)    În cazul în care beneficiarii privați care furnizează servicii sunt obligați de dreptul național sau de dreptul Uniunii să utilizeze autentificarea strictă a utilizatorului pentru identificarea online sau în cazul în care autentificarea strictă a utilizatorului este impusă în baza unei obligații contractuale, inclusiv în domeniile transporturilor, energiei, serviciilor bancare și financiare, securității sociale, sănătății, apei potabile, serviciilor poștale, infrastructurii digitale, educației sau telecomunicațiilor, beneficiarii privați acceptă, de asemenea, utilizarea portofelelor europene pentru identitatea digitală emise în conformitate cu articolul 6a.
...” 
si anexa LISTA MINIMĂ A ATRIBUTELOR: 
1.adresa;
2.vârsta;
3.genul;
4.starea civilă;
5.componența familiei;
6.cetățenia;
7.calificări educaționale, titluri și licențe;
8.calificări profesionale, titluri și licențe;
9.autorizații publice și licențe;
10.date financiare și date privind societatea comercială.

Fisa proiectului de lege o găsiți aici

OUG 97/2005 privind cartea de identitate electronica o găsiți aici (actualizata): 

Regulamentul UE 2019/1157

Proiectul de regulament UR privind portofelul de identitate digitală personală (COM 281/2021)

Si daca tot nu credeti, uite aici cum va explica Comisia Europeana pe site-ul sau ca totul va fi spre binele vostru. Insa, uitati-va putin la schite si ganditi-va cat de bine va va fi, daca accesul la TOT este conditionat de identitatea digitala (portofel in care vor fi toate datele existentei voastre). 

Binenteles ca vi se prezinta doar avantajele confortului oferit: 

Identitatea digitală europeană poate fi folosită în numeroase situații. De exemplu, veți putea:

să utilizați servicii publice (să solicitați certificate de naștere sau adeverințe medicale, să semnalați o schimbare de adresă...)

să vă deschideți un cont bancar 

să vă depuneți declarațiile fiscale

să vă înscrieți la universitate, în țara de origine sau în altă țară din UE

să stocați rețete medicale pe care să le puteți utiliza oriunde în Europa 

să vă dovediți vârsta

să închiriați o mașină folosind un permis de conducere electronic

să vă înregistrați la sosirea într-un hotel etc. 

Aici gasiti fisa proiectului de regulament si rapoartele care s-au intocmit pana acum de comisii

Dar, daca ati uitat, si cu certificatul si cu vacc vi s-au prezentat numai avantajele, aduceau numai lapte si miere și ați văzut ce bine v-a fost cu ele. 

https://ec.europa.eu/.../eur.../european-digital-identity_ro

Uite si strategiile UE in care sunt prevazute toate cele de care va atrag atentia ”conspirationistii” de ceva timp, iar voi: Batman! Batman! 

https://ec.europa.eu/.../europes-digital-decade-digital...

Modelarea viitorului digital al UE: 

https://digital-strategy.ec.europa.eu/ 

Dar, binenteles, ca sa intelegeti trebuie sa mai si cititi (sa intrati pe toate paginile si toate link urile si sa cititi), ca nu pot eu sa scriu intr-o postare tot ce ni s-a pregatit de niste ani buni. 

Insa, multi sunt certați cu cititul, ăși obiosesc ochii si creierașul. 

TOTUL ESTE LA VEDERE! PUBLIC!

NUMAI DACA NU VREI NU STII. 

Dar nici cu vaccinul si nici cu certificatul nu ati vrut sa stiti, după care va plangeati pe la colturi, ca public nu ati avut tupeu să o faceti.
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
 • Andri 04.12.2022 14:25
  Control total + pecetea fiarei.

  In Olanda se face reclama la cipuri in creier in emisiunile pentru copii:

  20% discount off for getting a MICROCHIP in your CHILD'S BRAIN!!!

 • Andri 04.12.2022 16:12
  Linkul

  A TV show in the Netherlands, ‘School TV’ , is promoting getting a chip in your brain to school kids. The sell is being able to do things like comment on TikTok “hands free” by simply “thinking” about something.

  https://twitter.com/Sgtnewsnetwork/status/1598929214131949568?t=_daRIklXFfz-8cbrpoow9Q&s=19
 • UN_OM 04.12.2022 14:45
  Cum poate opri comunitatea 'unită' (?!) implementarea/dezvoltarea acestor programu subscrise 'marii resetări' ?! In topic : aducerea la cunoștința opiniei publice a unor pericole (REALE) nu este incumbă rezolvarea / înlăturarea lor..
 • Tic 04.12.2022 18:30
  Este primul pas. Apoi, repetiția este mama învățăturii. Deci repetam tuturor"inocentilor"pana ceva-ceva tot va rămâne!
 • UN_OM ► Tic 05.12.2022 09:42
  Populația are puține mijloace de împotrivire, INEFICIENTE, Și repetarea unei minciuni îi conferă acesteia valoarea de 'adevăr
 • Radu Comsuta 04.12.2022 19:59
  Și întotdeauna în orice situație este undeva și o ușă de scăpare dar nu e evidentă. Ea trebuie căutată. Și nu știm ce surprize ne mai poate oferi și viitorul. Cu siguranță Dumnezeu nu va sta impasibil cu mâinile încrucișate când situația impune ajutor divin. Însâ primii pași va trebui să-i facem noi dovedindu-se astfel credință, nădejdea dar și dragostea unii față de alții.
 • Gligor ► Radu Comsuta 05.12.2022 06:55
  Tot ajutorul divin ne-a fost dat prin invatatura rastignirii lui Iisus. A venit vremea "pasilor nostri", asa cum bine spui.
  "În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea."(In16,33b)
 • UN_OM ► Radu Comsuta 05.12.2022 09:50
  Asta cu ' ușa de scăpare' nu se aplică, în genere, glodului, despre divinitate romănii au zicala : până la Dumnezeu te mânâcă sfinții (în context se poate citi : dezaxații lumii).. Istoria omenirii a consemnat atrocităti de tot felul, cu voia Domnului ?!
 • Mircea Dragan 04.12.2022 21:34
  Subiectul nu prea ma intereseaza. Nu am copii iar in 2031 voi fi bosorog asa ca..... Tipii si gagicile astea tinere tip milenians si Z ar trebui sa fie mai active.
  Nici ce se va intampla cu injectatii nu ma intereseaza atata timp cat ei stau ca c... in iarba.
 • UN_OM ► Mircea Dragan 05.12.2022 09:57
  Una dintre trăsăturile omenești este aceea de a pasa altora, din diverse motive, rezolvarea problemelor, sau, altfel\ spus : lasă pe mâine ce poți face azi că poate nu mai nevoie..
 • Mircea Dragan ► UN_OM 05.12.2022 17:23
  Nu. Am luat atitudine fata de taierile de paduri inainte sa apara ong-urile gen agent green in timp ce romanii alergau cu buletinele la banci sa ia credit. Am luat atitudine fata de injectare pe cand altii s-au conformat ca oitzele si si-au vazut de ale lor. Am luat atitudine fata de aparitia cip-urilor in pasapoarte si am platit cate 260 de lei ptr 6 luni de valabilitate pe cand supusii au platit 300 lei valabiliate 10 ani,. Am protestat impotriva hotiei prin e-mail, telefon sau prezenta fizica.
  E putin?
  Tu ce ai facut?
  D-aia acum consider ca nu mai e treaba mea.
  Injectatii sa moara in liniste iar cei ce scapa sa fie amprentati si urmariti ca infractorii daca asa vor.
  M-am saturat sa ma opun doar eu in timp ce pe altii-i doare-n dos.
 • Carbid 04.12.2022 19:34
  Ei, aici e aici!
  Lăsați olanda si nederlanda...urmeaza cernerea cea mare!! vax a fost un biet inceput!
  Actele digitale au o profunda implicație asupra creștinilor ortodocși in primul rand!!!!
  Nota bene!
 • Andri 05.12.2022 05:36
  Injectia e prima parte a pecetei.
  Actul digital e a doua parte.
  Asa cum am refuzat injectia, asa vom refuza si id-ul digital. Vor face cadou in cip pe frunte sau pe mana, deci ce se intampla in Olanda e chiar interesant…

  O sa cam ramanem flamanzi si pe drumuri, si vanati de politia noii ordini mondiale, dar daca nu am accepta asta, de ce am spune ca suntem “crestini”? Cum spunea parintele Iustin: ne vor cauta si-n gaura de sarpe.
  Vai de cele cu copii insa…
 • IC XC NI KA 04.12.2022 19:38
  „Nici o răutate si nici unul dintre eresuri, nici însuși diavolul nu poate să înșele pe cineva, numai dacă se preface în chipul faptei bune.”
  Sfântul Dorothei


  Nu vom accepta cartea de identitate electronică! Nu ne vom supune!
  Vom fi mulți. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să ne întărească în credință, să fim câți mai mulți. Și uniți!

  Doamne, ajută!
 • Carbid 04.12.2022 20:05
  1987, Pr Paisie... ”Vă vor da cartele/carduri ca să vă obișnuiască cu ele. Când însă, le vor aduna cândva pe toate (voia sa spună buletinul, pașaportul, cardul de sănătate, permisul de conducere etc.) pe o singura aplicatie, pe acesta să nu-l primiți, pentru că acesta va avea legătură cu pecetluirea”.
 • dejuan 06.12.2022 03:12
  Asta cu identificarea faciala... Pas cu pas.
  Sa luam exemplul unei bloc de locuinte care are camere video pt."siguranta". Cand asociatia de locatari v-a cerut sa pemiteti prelucrarea datelor personale de catre firma privata care intretine camerele s-a opus cineva sa dea datele? S-a opus cineva sa va faca poze securistii in toate anotimpurile si la toate varstele? Chiar Dv., dna avocat Elena Radu, ati indraznit sa spuneti asociatiei si, indirect, securistilor de la camerele video ca nu vreti sa le dati datele personale sa le prelucreze? Aud?
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani