Av. Elena Radu: CUM FUNCȚIONEAZĂ STATUL ROMÂN?

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul roman exista pentru ca exista Poporul Român. Fără popor, statul nu există. Fără Constituție, statul nu exista pentru ca nu are reguli de funcționare.  Regulile de funcționare a statului roman au fost stabilite de popor prin adoptarea Constituției.

Ce zice Constituția - cea care stabilește regulile de funcționare?

 
Constituția stabilește principiile și regulile generale (drepturi, obligații), precum și competentele fiecărei autorități în stat. 

Fiecare autoritate este compusa din oameni - tot cetățeni care sunt aleși sau desemnați de către ceilalți cetățeni. 
CCR veghează ca să fie respectata Constituția și regulile ei.
 
Dacă constata ca nu sunt respectate principiile și regulile generale stabilite de Constituție sancționează actele emise de cei de sub ea. 

Cum? 

Legile și OUG urile le declara neconstituționale. 

Dacă o putere întra peste competentele altei puteri, declara ca e conflict juridic de natura constituțională și trage de urechi puterea care și-a depășit competentele. 

Constituția prevede 3 puteri cărora poporul trebuie sa li se supună: 

- legislativă (Parlamentul) 
- executiva (Guvernul) 
- judecătorească (instanțele de judecata) 

PARLAMENTUL este cel care da legi prin care detaliază (dezvolta) principiile și regulile din Constituție. NU poate sa încalce Constituția, ca e sub ea. Ea prevede existenta lui si ce competente are. 

GUVERNUL este cel care pune în practica ce a zis Parlamentul, adică da HG uri prin care stabilește procedura de aplicare. Nu poate sa încalce nici ce zice Constituția pentru ca ea prevede existenta lui și ce competente are și nici ce a zis Parlamentul   pentru ca e deasupra lui și ii e șef, Guvernul poate numai sa execute. 

Sub Guvern sunt MINISTERELE SI INSTITUȚIILE PUBLICE care trebuie sa pună în practica  ce a zis Parlamentul, conform procedurii stabilite de Guvern.  Mai dezvolta unele proceduri prin Ordine, dar nu pot sa încalce ce au zis cei de deasupra lor, adică Constituția, Parlamentul, Guvernul. 

În situații excepționale, Guvernul poate sa stabilească el regulile, adică sa emită acte cu putere de lege numite Ordonanțe de Urgență. Sau, în perioada vacantei parlamentare poate sa dea ordonanțe simple în domeniile și în limitele pe care Parlamentul l-a împuternicit sa ii facă treaba cât se relaxează el. 

Ținându-i locul Parlamentului, Guvernul trebuie sa respecte obligațiile pe care Parlamentul le are (sa respecte Constituția). 

Însă, și ordonanțele de urgenta și ordonanțele simple se verifica de către Parlament sa vadă dacă Guvernul le-a dat cu respectarea obligațiilor pe care Parlamentul le avea sau cu respectarea imputernicirii pe care Parlamentul i le-a dat.
În cazul în care Parlamentul constata ca Guvernul și-a încălcat obligațiile, ii sancționează actele pe care le-a emis (ordonanțele de urgenta și ordonanțele simple): ori le modifica, dacă încălcările nu sunt foarte grave, ori le anulează de tot (le respinge) dacă încălcările sunt foarte grave. 

Mai mult, dacă Parlamentul constată că Guvernul nu execută ce a decis el sau își depășește competențele, il poate sancționa prin retragerea încrederii (demitere prin moțiune de cenzura). 

POPORUL (TOȚI Cetățenii) trebuie sa respecte ce au zis cei de deasupra lor sau chiar ei (daca ei au funcții în "structurile" statului român). 

INSTANTELE JUDECĂTOREȘTI sunt cele care sancționează, prin hotararile judecătorești) toate abaterile de la regulile de mai sus, anulând actele si obligând la despăgubiri pe toți cei care au obligatia de a RESPECTA SI Executa regulile stabilite de Parlament, atâta timp cât sunt constitutionale:

- anulează HG urile Guvernului, Ordinele Miniștrilor, actele administrative ale celorlalte instituții publice, dacă incalca: legea si ordonanțele de urgenta (care se prezuma ca sunt constitutionale pana când CCR ul zice ca nu sunt) sau actele celor de deasupra lor.

- dacă CCR ul spune ca o lege sau o ordonanta de urgenta este neconstitutionala, instantele nu mai pot tine cont de ea pentru ca nu respecta legea de baza, fundamentala, Constitutia pe care poporul a adoptat-o. In aceasta situație anulează și toate actele de execuție (administrative) care au fost emise în baza legii declarate neconstitutionala (chiar dacă la momentul emiterii lor legea se prezuma ca este constituțională, dovedindu-se ulterior ca nu era). 

Astea sunt regulile de funcționare a statului roman pe care le-a stabilit poporul când a votat Constitutia. 
Pentru ca ele sa poată sa fie puse în practica, toți omuleții (cetățenii) care sunt angajați ai tuturor autorităților și instituțiilor create conform legii de baza, Constitutia sunt plătiți.

De cine sunt PLĂTIȚI omuleții ?

De popor care s-a obligat sa plătească impozite, taxe și contribuții astfel încât sa se creeze bugetul de stat din care sa se plătească omuleții.

Deci, asta este structura statului roman și regulile ei de funcționare.

CINE A DECIS ASTA?

POPORUL CAND A VOTAT CONSTITUȚIA.

Vedeti verdele ala deschis din schiță, care este peste tot? 

EL REPREZINTA POPORUL PENTRU CA EL  ESTE DEASUPRA TUTUROR. 

POPORUL A CREAT CONSTITUȚIA CARE PREVEDE CREAREA TUTUROR CELORLALTE AUTORITĂȚI SI INSTITUȚII, PRECUM ȘI PRINCIPIILE SI REGULILE. 

Cum funcționează toate aceste autorități și instituții publice? 

Prin intermediul unor omuleți (niște cetățeni) care au funcții și pe care poporul ii plătește. 

Ce se intampla acum? 

Toți omuleții de prin autoritățile și instituțiile create de popor și plătiți de popor nu mai respecta legea de baza, Constitutia, regulile de baza și principiile prevazute de ea. 

Omuleții din Parlament nu mai respecta Constitutia = nu raspund, poporul nu ii poate trage la răspundere direct. 
Singurii care ii puteau trage la răspundere, conform împuternicirii date de popor prin Constituție, erau omuleții din CCR pe care poporul i-a împuternicit ca să sancționeze legile Parlamentului și ordonanțele de urgenta ale Guvernului, dacă nu respecta Constitutia. 

Insa, pe omuleții din CCR chiar ei nu mai respecta ce zice Constitutia. 

Omuleții din Guvern nu mai respecta Constitutia și nici legile = nu răspund, poporul nu ii poate trage la răspundere direct.

Cine  era împuternicit sa ii tragă la răspundere? 

Omuleții din Parlament prin demiterea omuleți lor din Guvern. 

Omuleții din instantele judecătorești prin anularea actelor emise de omuleții din Guvern și a celor de sub ei și obligarea plății unor despăgubiri bănești pentru ca au creat prejudicii. 

Omuleții din instantele judecătorești nu mai respecta deciziile CCR si implicit Constitutia = nu răspund pentru ca a dat Parlamentul lege in sensul asta și a zis CCR  ca asa e bine, contrar Constitutiei.

Poporul nu ii poate trage la răspundere direct pe omuleții din instantele judecătorești.
 

Cine ii putea trage la răspundere? Omuleții din CSM- Inspecția judiciară. Insa, nu o mai pot face pentru ca legea zice ca nu trebuie trași la răspundere.

Acum sa revenim: POPORUL, adică omuleții ăia mulți, câta frunză câtă iarba (verde deschis din poza) este în situația în care trebuie sa ii plătească în continuare pe toți OMULEȚII AIA PUTINI care au funcții în autoritățile și instituțiile publice și care trebuie sa pună în aplicare principiile și regulile stabilite DE POPOR prin Constituție.
Adică CÂȚIVA OMULEȚI s-au așezat deasupra Constitutiei, nu o mai respecta, iar ăia mulți îi și plătesc pentru asta.

CINE POATE REMEDIA SITUAȚIA?

OMULEȚII AIA PUTINI nu își vor anula ei singuri propriile avantaje pe care și le-au creat fiind mână în mână unii cu alții și acoperind-se unii pe alții astfel încât să fie deasupra tuturor.

Cine este deasupra tuturor so poate sa remedieze aberația la care s-a ajun? 

OMULEȚII AIA MULȚI (POPORUL), care a ajuns captiv și la mana omuleților putini care și-au constituit propriul stat în Statul Roman.

Cum?

Nu avem pârghii legale pentru ca și-au creat legile astfel încât sa își creeze propriul stat și sa ne lipsească pe cei mulți de vreo pârghie pe care sa o putem folosi și sa reacționam. 

Sa negam Constitutia ar însemna să negam existenta Statului Roman. Un stat fără Constituție nu există, cum nu exista nici Constituție fără stat, pentru ca ai anula regulile de funcționare a statului care țin chiar de existenta lui. 
Atunci ce putem face?

Aia mulți sa aratam ca existam și sa ii dam jos pe aia putini, sa stam pe capul lor pana își dau demisia sau li se ia puterea pe care și-au arogat-o când au ocupat funcția.
 
Ar putea fi o imagine cu text care spune „POPORUIL (CETĂȚENI) CONSTITUȚIA CCR Parlamentul Instanțele judecătoreș™ti Guvernul Ministere si institutii publice Poporul Român (cetățenii)”
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • UN_OM 11.11.2022 09:00
    E ciudat să vezi oameni pregătiți care trăiesc utopia 'statului de drept', în lipsa unei soluții (aceast nu a existat / există / nu va exista) rămânem în aceiași falsă paradigma, nicicând 'cei mulți' nu vor reuși să-i învingă pe 'cei puțini' care dețin puterea financiară, a se (re)vedea articolul : ' Cum poate să ramână omenirea fără bani și libertate: FILMUL EXPLICATIV care vă face să înțelegeți încotro se îndreaptă lumea. MONEDA DIGITALĂ și fața ei ascunsă: TOTALITARISMUL care ne pândește după colț. VIDEOTECA ACTIVENEWS '.
  • Pixelu Albastru 11.11.2022 09:56
    Mai mult decât binevenit este rezumatul funcționării statului român, numai că este doar pură teorie. În practică, am avut ocazia să vedem cu toții cum este călcată în picioare Constituția chiar de către membrii CCR. Invenția cu „Erata” lui Zegrean este un exemplu grăitor. Să ne mai aducem aminte și de declarațiile halucinante ale aceleiași forme de viață în legătură cu „măreția dreptului”, chipurile interpretabilitatea este esența justiției!
    Să nu ne mințim singuri! Din momentul aderării României la chestia aia poreclită diversionist „uniune”, România a devenit „de facto” o colonie a Vestului Europei. Era o chestiune de timp să se întâmple și „de jure”. Și s-a întâmplat.
  • Nick Cohen 11.11.2022 10:43
    Adevarul este trist , dar trebuie spus , poporul este foarte redus in capacitate mintala si nu poate sa-si creeze pirghii legal contractuale militar infortate , de control a asa zisilor reprezentati ai sai . Pina cind poporul nu va avea Armata lui , Armata Poporului nu va scapa din sclavie . Deputatii, Senatorii , Ministrii , Presedintele nu sunt reprezentantii poporului, ci dusmanii poporului . ROMANIA nu functioneaza din taxele platite de popor , ci din imprumuturi de la Bancile Internationale . Taxele sunt numai pentru a plati dobinzile imprumuturilor facute de Statul Romania . ROMANIA nu este tara noastra ci o corporatie privata, DUNS Number 53 567 7120 proprietate foreign profit a Bisericii Vaticanului inca de la 1863 . Biserica si Imperiul UE sunt fuzionate in aceasi entitate .
Ultima oră

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor