Av. Elena Radu: Abuzul in serviciu: V-ați dus pe fenta cu pragul minim, pe bălării? Aplaudați? Ura! Ura! Sa ne ducem oricând la pușcărie și ăia de aplaudăm, care nu suntem funcționari publici!

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă se votează proiectul ăsta de lege se va deschide cutia Pandorei, astfel încât și oricărui cetățean din ”privat, ”cu job sau fără” să i se poată face dosar penal pe  abuz in serviciu (sau neglijență în serviciu) oricând. 

Dacă nu știți, abuzul în serviciu nu este o infracțiune prevazută în Codul Penal numai pentru functionarii publici, ci este infractiune prevăzută pentru ORICE CETATEAN DIN MEDIUL PRIVAT  

(”faptelor săvârșite de către sau în legătura cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, CU SAU FARA O REMUNERATIE, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice prevăzute la art 175 alin  2 ori IN CADRUL ORICAREI PERSOANE JURIDICE” - așa scrie la art 308 alin. 1 Cod Penal). 

La privați se reduc limitele pedepsei cu 1/3. 

Mai mult, ce să vedeți?

Abuz in serviciu nu este numai atunci când încalci o normă  dintr-o lege, OUG sau OG, ci si atunci când încalci O NORMĂ DINTR-UN REGULAMENT UE. 

Așa scrie în expunerea de motive a legii propuse de Guvern. 

Aveți voi habar câte Regulamente UE sunt și ce scrie in ele?

Nu cred, că nici eu nu am habar. 

Așa că ieșirăți repede să țipați că e pragul mare de 250.000 lei, îl vruserăți mai mic și pentru voi.
 
Aplaudarăți repede când zise Ciolacu că  reduc pragul în Camera Deputaților la 9.000 lei. 

Și gata,  sunteți fericiți că ați câștigat să vi se facă dosar penal oricând pentru o sumă și mai mică, de 9.000 lei.
Vedeți cât de ușor sunteți de manipulat și fraierit?

Vă aruncară fenta cu 250.000 lei pragul, creară subiectul. Ieșiră repede să urle că e mult. Voi ieșirăți repede să îi susțineți, că habar nu aveți despre ce e vorba, dar sună bine sloganurile ”jos corupția!”, bla bla. După care cedară la 9.000 lei și gata! Vă dezumflarăți, sunteți fericiți, câștigarăți!  

Numai ca e o mică problemă: vi se distrase atenția de la ce era important,  că vi se aplică și vouă!

Vedeți cum cereți singuri să vă faceți rău?

Uite cum aplaudarăți, totodată, ca REGULAMENTELE  UE să fie ridicate în România la rang de LEGE PRIMARĂ și să mergeți la pușcărie, dacă nu le respectați (chiar și atunci când nu aveți habar ce scrie în ele). 

CCR -ul a zis până acum că legi primare sunt numai: Legea, OUG și OG. 

VEDEȚI CĂ ȘI LA NEGLIJENȚA ÎN SERVICIU E LA FEL!

Trăiască prostia!

Dacă nu mă credeți, citiți Expunerea de motive a proiectului de lege:
 
https://senat.ro/Legis/PDF/2023/23L001EM.pdf

Aici găsiți fișa proiectului de lege: https://senat.ro/Legis/lista.aspx?nr_cls=L1&an_cls=2023

INTREBARE: mai vreți să existe în lege infracțiuni de abuz în serviciu și neglijență în serviciu, când știți că vi se aplică și vouă? 

(vedeți în fotografiile atașate că scrie ce înseamnă fiecare). 
PS: 
- pentru judecători și procurori: vedeți ca sunt niște Regulamente UE care vi se aplica si vouă (cel cu EPPO si altele);

- pentru avocați: dacă căutăm mai bine, cred că sunt niște regulamente UE care ni se aplică și nouă;

- pentru jurnaliști: vedeți că sunt la Regulamente UE nenumărate care vi se aplică;
 
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
 
 
 
 
Ar putea fi o imagine cu text care spune „primar. Pe cale de consecință, pentru reținerea infracțiunii de abuz în serviciu sau neglijență în serviciu, va fi necesară încălcarea atribuțiilor prevăzute într-un act normativ de nivel primar lato sensu, după cum urmează: legi, ordonanțe, ordonanțe de urgență sau alte acte normative interne adoptate anterior actualei Constituții, care la data intrării în vigoare constituiau izvoare de drept penal (legi, decrete ale fostului Consiliu de Stat, Decrete-legi etc.), respectiv acte cu putere de lege din ordinea juridică unională (act normativ unional cu aplicabilitate directă și efecte general obligatorii regulamente în temeiul dispozițiilor art. 148 Constituție.”
 
 
 
 
 
Ar putea fi o imagine cu text
 
 
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Enya 01.04.2023 13:20
    Am ajuns in faza in care nu-mi mai pocneste mereu inima de furie si disperare la vederea marii farse in care traim, ci mai si pufnesc in ras din cand in cand.

    Asa si cu administratorii astia de SRL Romania, criminalii ce inca n-au fost pedepsiti pentru GENOCIDUL 2020-2023 din spitale si prin "vaccinare" si care-si zic cu emfaza politicieni... Le dezbatem mizeriile, nenorocirile cand de fapt singurul nostru discurs urlat de o tara intreaga intr-o singura voce ar trebui sa fie acesta:

    Cum am putut sa toleram pana acum CRIMA ORGANIZATA desfasurata in cladiri cu supranume de "guvern" si "parlament" ale unor scursuri umane CRIMINALE la propriu care trebuie bagate de urgenta la inchisoare pana vor fi judecate de adevarata justitie a poporului pentru GENOCID si TERORISM si nu comentate pe fb?!??

    Ii invit pe toti avocatii care se lupta din greu cu sistemul in piata virtuala patronata de robotul umanoid Zuckerberg sa vina in piata davei Bucuresti si sa citeasca Proclamatia de Eliberarea a Poporului Roman de sub tirania absoluta a unor CRIMINALI, in paralel si administratori de firme private, ce fac falsuri in asa-zise acte publice, uz de fals si uzurpare de calitati oficiale care NU exista (functionari publici), iar din acel punct, justitia sa preia fraiele. Cum care justitie? Aia cu salariile si pensiile speciale, ca doar judecatorii sunt mai "esentiali" decat orice vietate de pe pamant, de ce vrem noi sa ridicam cornul si limba de pe picioarele Domniilor Lor si sa ne frecam la ochi din somnul cel de moarte in loc sa ramanem acolo mici, prosti si sclavi ai sistemului ocult de care au ei grija sa functioneze ceas???! De ce? De ce?

    Dezbatem efecte ale unor criminali necondamnati in loc sa actionam la cauza: sa intelegem ca acesti criminali la propriu nu numai ca ne omoara, dar functioneaza, PE BANII NOSTRI, in niste cladiri fictive, in niste institutii fictive, intr-un stat fictiv, in numele unor oameni care NU le-au dat consimtamantul nici sa-i omoare in GENOCIDUL 2020-2023, nici sa-i introduca in sclavia totala digitala!
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO