Av Gheorghe Piperea: Cum au distrus oligarhii ruși România. Fiecare leu dat pentru carburantul din România merge la oligarhii lui Putin și serviciile speciale rusești. De unde a apărut periculoasa simpatie pentru regimul chinezesc și autoritarismul rusesc

De Av. Gheorghe Piperea  /  

Foto: Oligarhul Arkady Rotenberg, decorat cu „Ordinul Prieteniei” de... prietenul lui din copilărie, Vladimir Putin. Împreună cu fratele său, Boris Rotenberg, a fondat Stroygazmontazh (grupul S.G.M.), cea mai mare companie de construcții de conducte de gaz și linii de alimentare cu energie electrică din Rusia. Fiul lui cel mare, miliardarul în euro Igor Rotenberg, născut în 1974, este acționarul majoritar al Gazprom Foraj iar cel de-al doilea fiu al său, Roman Rotenberg, este vicepreședinte al Gazprombank. Copiii din a doua căsătorie, cu Natalia, o fostă gimnastă născută în 1981, locuiesc în Marea Britanie

Foto: Oligarhul Arkady Rotenberg, decorat cu „Ordinul Prieteniei” de... prietenul lui din copilărie, Vladimir Putin. Împreună cu fratele său, Boris Rotenberg, a fondat Stroygazmontazh (grupul S.G.M.), cea mai mare companie de construcții de conducte de gaz și linii de alimentare cu energie electrică din Rusia. Fiul lui cel mare, miliardarul în euro Igor Rotenberg, născut în 1974, este acționarul majoritar al Gazprom Foraj iar cel de-al doilea fiu al său, Roman Rotenberg, este vicepreședinte al Gazprombank. Copiii din a doua căsătorie, cu Natalia, o fostă gimnastă născută în 1981, locuiesc în Marea Britanie

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oligarhii ruși fac afaceri în România de peste 20 de ani. Nu pentru a face neapărat profit, ci mai ales pentru a deține controlul asupra unei părți din economie și asupra politicienilor. Rolul oligarhilor ruși a fost întotdeauna acela de para-trăsnet al serviciilor secrete ruse. Așa cum serviciile secrete și multinaționalele vestice utilizează „societăți cu scop special” (SPV), serviciile secrete ruse utilizează oligarhi - având familii și interese personale, deci vulnerabilități, ei pot fi mult mai ușor păpușați.

Prin șpăgi, „sponsorizări” politice, șantaj emoțional sau onorarii grase (platite unor consultanți sau influenceri, românași de-ai noștri, care mai lucrează, uneori, și prin big five/fat four), oligarhii ruși au reușit să obțină controlul asupra unor sectoare strategice ale economiei românești.

De exemplu, metalurgia, care le-a fost făcută, practic, cadou la privatizare: Alro Slatina, TMK Alprom, COS Târgoviște, Ductil Buzău, Industria Sârmei Câmpia Turzii. Piața carburanților este covârșită de oligarhi - Lukoil, Rompetrol (deținută de o „independentă” companie din Kazahstan), OMV (deținută, direct sau indirect, de Gazprom) și Petrom (deținută de OMV) înseamnă cam 80% din piață. Fiecare litru de carburant de 9 lei (13 lei în curând) înseamnă bani care merg, direct sau indirect, la oligarhii ruși.

Gazul, de asemenea, este o unealtă cu care economia românească a fost (și este încă) ținută sub control de oligarhi. De exemplu, timp de peste 20 de ani, Elcen București, actualmente în insolvență, a pre-cumpărat gaz de 150 de milioane de euro anual, ca să fie bine, în caz de cine știe...

Asta în condițiile în care România are gaz și chiar doi producători de gaz - Romgaz și Petrom (deținut de OMV, deținut de ... Gazprom).

Industria chimică și petrochimică este, de asemenea, sub controlul oligarhilor.

Grupul de firme ale lui Ioan Nicolaie (cel cu elefantul împăiat), care produce îngrășăminte chimice și explozibil, este în insolvență și în faze avansate de vânzare către oligarhi, aceiași care au dat materie primă cu pipeta, ca să fie bine și la vară cald.

Am organizat noi lucrurile să fie așa? Poate piața liberă? Poate alinierea astrelor? Nici vorbă.

Totul a fost planificat de păpușarii oligarhilor ruși, care au avut banii, influența, consultanții și rakeții numa' buni pentru a cumpăra sau șantaja politicienii români.

Politicieni, tehnocrați, avocați - politicieni, televiziuni, presa scrisă și, mai nou, paginile sau grupurile dedicate de pe rețelele de socializare - toți au dat totul pe teren, și-au dorit mai mult victoria și au „înfrânt” prin frumoase auto-goluri înscrise metodic în poarta României.

Acum, cu embargoul european impus oligarhilor, zecile de mii de salariați care încă lucrează în întreprinderile deținute de oligarhii ruși riscă să intre în șomaj. Falimentul acestora, consecutiv interzicerii patronilor lor direcți sau din umbră, va determina pagube enorme salariaților, clientelei, companiilor de utilități, comunităților locale, băncilor și fiscului. Adică, va fi un glonț tras în propriul picior.

Suntem favorabili acestor sancțiuni impuse stâlpilor economici ai regimului lui Putin, dar ar fi momentul să ne întrebăm cum s-a ajuns aici și cine sunt vinovații.

Unii dintre noi încercăm, cu puținele resurse pe care le avem, să îi combatem. Ar trebui să îi știe și „organele”, dar mai ales serviciile noastre secrete. Ar trebui ca aceștia din urmă măcar să se prefacă, să ne mintă frumos, că încercă să îi combată.

Pe de altă parte, însă, toți cei care au făcut afaceri cu oligarhii ruși, punându-le o parte din țara asta la picioare, ar trebui să își declare public interesele și implicarea în aceste afaceri. Ei se știu și, psihologic, sunt perceptibili, pentru că dau semne că se tem - unii dintre ei își vopsesc obrazul cu albastru - galben, deși au în suflet nașul alb-albastru-roșu, alții fac legi, proceduri administrative și platforme online de depistare a pro-rușilor, punând în practică, în același timp, cele mai putiniste metode de cenzură a informațiilor și de dezinformare oficială.

PS: Putin ar fi putut fi învins, ar fi putut fi oprit de la dezastrul umanitar pe care l-a cauzat. Dar Vestul a preferat, timp de 22 de ani, să facă afaceri cu el și cu regimul lui autocratic. Pe de altă parte, Putin ar fi putut fi învins dacă Vestul ar fi oferit lumii un reper moral, onest, democratic, scrupulos cu drepturile și libertățile omului, un regim politic condus de lideri raționali și dedicați democrației. În schimb, Vestul a dat lumii minciună, corupție, captivitate, apartheid sanitar și lideri senili, abulici, infracționali, unii dintre ei chiar tiranici. De aici a apărut periculoasa simpatie pentru regimul chinezesc și pentru autoritarismul iliberal al lui Putin. Aceiași simpatizanți de ieri ai celor două „modele” au descoperit azi că Putin este demonul absolut - stai și te întrebi cine este mai vinovat, demonul dezlănțuit sau cei care i-au deschis porțile iadului?

Ilustrație din articolul OLIGARHII LUI PUTIN. Globaliștii ruși cărora le pute Rusia și își învârt miliardele de euro în Occidentul diavolesc. HAARETZ: Marea evadare a oligarhilor evrei: Se cutremură pământul. Ei vor intra în Israel

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • aspenter2002 19.03.2022 16:46
    https://amp.rfi.fr/en/international/20220311-us-funded-biolabs-in-ukraine-at-the-core-of-ongoing-propaganda-war
  • seniordady 19.03.2022 21:35
    Nu oligarhii rusi sunt problema, lupii ăștia îmbrăcați în blana de oaie, ăștia care conduc tara sunt adevărata problema.
  • UN_OM 20.03.2022 08:17
    ' Glume și suspiciuni ridicole ', să fi uitat domnul Piperea cum s-au făcut privatizările în România, uită că vorbește despre două state comuniste, despre valul de sancțiuni (CORECTE) impuse Rusiei, în atare condiții cine ar fi făcut altfel !
  • aspenter2002 20.03.2022 10:10
    Sancțiunile sunt vax-albina,cred că sunt înțeleși. Turkish Airlanes( țară NATO vezi dom'le) zboară binemersi prin Rusia,Boris Johnson a primit 2.3 milioane de lire sponsorizări rusești( oligarhi cu dublă cetățenie).
  • mariusmioc 20.03.2022 11:23
    Să fim obiectivi. Există unele firme din România deținute de ruși dar să dai vine pe ruși pentru ce merge rău în România e exagerat. Sînt și mai multe firme din România deținute de români, nemți, franceji, americani. Pentru ce merge rău în România de vină sînt în primul rînd românii, fie direct, fie indirect, datorită conducătorilor pe care românii i-au votat. Să dai vina pe străini (de orice fel) nu e nici corect, nici patriotic. Întîi să ne ocupăm de bîrna din ochiul propriu și apoi de paiul din ochiul altora.
  • OMAGA 20.03.2022 12:00
    Acesti oligarhi sunt doar o parte a problemelor noastre. Nu toate companiile si resursele Romaniei sunt detinute de rusi. Adesea sunt firme europene sau americane. Sa fim seriosi, adevarata problema este tradarea tarii si vanzarea ei pe bucati.
  • Tic 20.03.2022 14:02
    Oligarhii rusi au nume cam.. semite. Ca și cei de pe la noi care administrează, spre ex Fondul Proprietatea(a cui o fi proprietatea, ca eu nu simt ca as fi proprietar pe acolo). Ca și oligarhii lui Zelenski.
    Oligarhii ăștia sunt cam peste tot pe planetă,iar serviciile secrete plătite de statele națiuni, au pus de închiriat și fac afaceri cu susnumitii oligarhi. Ca este mai lucrativ, mai profitabil.
    Deci înțeleg ca bătălia pe prada se da între oligarhi, iar clovnul cel pederast vrea sa murim noi pt încăierarea lor. Bun plan, prost ii ala care se bagă, mai ales când nu se știe cum se termină afacerea.
    Nu mai murim pt ei, nu mai muncim pt ei. Aici sa lucrăm.
  • Aljones 20.03.2022 15:51
    Problema e ca tara a fost tradata din interior. Daca Nu am fi stat capra nu se mai vindea nimic. Acum toate tunurile sunt pe China si rusia. Nu se mai vorbeste nimic de Canada Sau de Biden , sau Macron, sau Germania. Bineinteles ca Putin e o alta lepra Care joaca la doua . Vorbim de refugiatii din ucraina. Fereasca Dumnezeu ca Nu dam cu paru in oameni lipsiti de aparare, Dar nimeni Nu ne-a compatimit pe noi Cand rusii Au luat basarabia si bucovina si Au fost o multime de refugiati romani. Basca, ca ne-au si masacrat Inainte sa trecem prutul .
  • Piatra 20.03.2022 19:56
    Cumpărând combustibil de proveniență rusească, banii merg la rușii și la statul român( accizele). Cumpărând combustibil de proveniență românească, banii merg la austrieci sau kazahi, și la statul român(accizele). Cine ne fură mai mult ? Dacă cumpăr de la ruși, îl susțin pe Putin ? Nu cred că a intrat în războiul ăsta nefiind puternic bazat pe ce are, și având foarte bine pregătite planurile,,B", ,,C", ... . Nu stau rușii cu ochii pe conturi dacă le mai intră o ,,para chioară" de la mine, sau neamț, sau chinez, sau polonez. Iar proverbul ,,Cine seamănă vânt, culege furtună" i se potrivește lui Zelenski, azi. Din nefericire suferă milioane de oameni, și cei care nu l-au votat, și cei care l-au votat ca președinte, să conducă țara spre mai bine, nu spre ruine. Cred că dacă vor face pace multe din mizeriile de acolo vor rămâne secrete ca preț al înțelegerii, dar și surse de santaj continuu. Altfel, rușii vor ieșii cu multe informații ca să-și justifice intervenția, ce vor provoca mișcări tectonice în ,,curțile imperiale" ale UE, SUA, GB, big pharma..., ceea ce n-ar fi câtuși de puțin rău, că prea duc lumea într-o direcție demonică.
  • Piatra 21.03.2022 00:37
    ,,...de proveniență românească", adică extras și prelucrat în România. Poate cândva vom afla și cum au ajuns aceste resurse în mâinile austriecilor(ilegal, parlamentarii de atunci știu de ce), si ale kazahilor( prin presiunile făcute, până la cedarea psihică și fizică, asupra lui Dinu Patriciu). Și genul de trădare a intereselor naționale de către politicieni, și criminalitatea economică asupra statelor foste ,,comuniste", și nu numai, de către ,,investitorii" care de care mai hrăpăreți s-au ,,armonizat" la noi. Iar cei care au încercat să facă ceva și pentru țară, au fost eliminați din viață politică, ba prin dosare penale, ba prin excluderea din partide, și să li se închidă gura, și să fie exemplu pentru alții care mai simt românește. Suntem la ora asta ca un ,,sat fără câini", da azi avem un superman ,,ghinion" de măciucă. Frica este ucigașul minții! Apoi vine dezbinarea, manipularea, pumnu-n gură și controlul.
Ultima oră

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!

11:43

Dr. Răzvan Constantinescu: ȘTIU CĂ SUNTEȚI CONTRARIAȚI

11:08

Mihai Tîrnoveanu: Biruința Crucii de la Valea Uzului

10:20

Ion Cristoiu: ”Ciolacu îi face lugu-lugu Gabrielei Firea ca să-i ia gâtul”

10:04

Klaus Iohannis, întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu un avion de lux: ”Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”

09:31

Valerian Stan, candidat la Primăria Capitalei: ”Se încearcă eliminarea PNȚ-MM”

09:20

Luminița Arhire: VIZITĂ DE LUCRU

07:38

2024 - un thriller plin de suspans. Cum s-a încercat provocarea unui Război Mondial