Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

De Cronicar  /  

Preoteasa Laura Mega, producătoarea filmului „21 de rubini”, pe covorul roșu de la Moscova (st) și o scenă din film oferită de realizatori portalului de specialitate Cinemagia cu procuroarea care aduce a Laura Codruța Kovesi și șefa ei europeană, cu numele din film Nicoletta Delalachiessa (de la Biserică)

Preoteasa Laura Mega, producătoarea filmului „21 de rubini”, pe covorul roșu de la Moscova (st) și o scenă din film oferită de realizatori portalului de specialitate Cinemagia cu procuroarea care aduce a Laura Codruța Kovesi și șefa ei europeană, cu numele din film Nicoletta Delalachiessa (de la Biserică)

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Controversatul film „21 de rubini”, al regizorului Ciprian Mega, preot în Oradea, produs chiar de soția sa, preoteasa Laura Mega (foto st. sus), a fost taxat la scurt de artistul și ieromonahul Savatie Baștovoi drept „21 de rabini”, într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Cunoscutul călugăr basarabean are darul de a îngemăna sufletul rusesc cu mintea românească și invers, așa că nu putea să fie un mai bun analist al acestui film realizat în România dar aruncat de pe trambulină în Rusia, la Moscova. Scriitorul, poetul, absolventul de filosofie, artistul și rucodelnicul de peste Prut a venit acum cu o analiză personală, pe care o reproducem în continuare integral:

„Nu am vrut să comentez filmul 21 de rubini pentru că a fost introdus, de la bun început, ca o temă de dezbateri publice.

Intriga servită presei înainte de proiectarea filmului, aceea că este un film despre homosexualitate în biserică, nu a fost acoperită, singurul ei scop fiind acela de a atrage cît mai mulți curioși la film. Totuși, în materie de deconspirare filmul nu a spus nimic mai mult decît ancheta și hotărîrea Sfîntului Sinod sau filmulețele Recorder. A face din asta temă de scandal, a fost o ciudățenie.

21 de rubini este o pledoarie despre corupție. Este atît de mult despre corupție, încît partea artistică și coerența logică nici nu mai contează.

Dacă filmul nu ar fi fost făcut de un preot, ar exista suspiciunea că e un spot anticorupție finanțat de UNDP (În Republica Moldova instituția ONU joacă un rol „moralizator” asemănător DNA și CNA - Nota Red.).

Scenele cu Mickey Rourke par filmate pe trapa avionului pentru că omul se grăbea acasă.

Personajele bisericești, deși jucate de actori foarte buni, sînt atît de schematice încît alunecă în caricatură.

Machiajul patriarhului te duce cu gîndul la filmele indiene în care personajul la bătrînețe este jucat de același actor, doar cu barbă și sprîncene albe lipite. Un soi de Las Fierbinți la care nu rîzi. Cred că dacă filmul ar fi fost făcut mai comedios, cu Cabral în locul lui Mickey Rourke, ieșea și mai ieftin, și mai cu priză la public.

În sfîrșit, regizorul a fost acuzat, sau înălțat, pentru cele mai ciudate cauze. Unii au zis că filmul e plătit de ruși pentru că bate în pandemie și valorile euroatlantice. Alții au zis că e un film masonic pentru că bate în biserică și nu arată și partea bună a lucrurilor. Cu alte cuvinte, fiecare a arătat cu ce și-a umplut capul. În acest sens, filmul a fost un test sociologic foarte eficient: din toată gama de comentarii, nu se desprinde nici măcar o singură observație despre esența filmului. (Aici talentatul artist monahal nistrean se înșeală: două analize ale Profesorului Ilie Bădescu publicate de ActiveNews au atins esența mesajului transmis de producție: 21 de rubini și Oarba călătorie - Nota Red.)

Din punct de vedere duhovnicesc, avem a trage o concluzie catastrofală: noi nu mai judecăm după har, ci după lege.

Din multele tipuri de corupere înfățișate în film, pe cea mai gravă nu a observat-o nimeni. Cel mai corupt personaj este tînăra procuroare care rîvnește să ajungă procuror general al României.

Domnișoara procuror este coruptă chiar de funcția pe care vrea să o ocupe. Pentru aceasta, ea rabdă toate umilințele și minciuna în care trăiește. Ea tace atunci cînd este abuzată sexual și cînd i se spune deschis că va trebui să se prostitueze dacă vrea funcția (scena la bazin). Atenție, ea nu este un duhovnic care e dator să tacă și să acopere păcatele altora, ea este Procuror. Cu toate acestea, domnișoara procuror nu își reclamă abuzatorul (abuzatoarea) și nici nu rîvnește să deschidă vreo anchetă împotriva sistemului din care face parte, ci singura ei obsesie este să se lupte cu mita și pomelnicile din biserică.

Acest soi de procurori care au o singură obsesie și se prostituează pentru funcție sînt expresia supremă a corupției, iar adorarea lor de către mulțime este dovada că am ajuns suficient de proști pentru a ne așterne hainele în fața antihristului.

În rest, rămîn să cred că nu filmul, ci cartea este forma cea mai potrivită de predică.

Hristos a înviat!”

Adevărat a înviat!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Eminescu decriptat de un general din serviciile secrete - criptologul Ilie Torsan

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
  • georg xanthu 19.05.2024 17:30
    Asa cum am mai spus cu altä ocazie,noi nu avem talente sau creatori de artä.Nici in timpul comunismului,nici in cei 30 de ani de libertate.In comunism,ne impäcam cu gindul cä avem talent.suntem victime si asteptam sä vinä timpul cind vom aräta ce putem.Aceste timpuri au venit...dar in cei 30 de ani,niciun talent.Noi nu avem artisti adevärati.Noi avem imitatori in scris si film.Iar in politicä,hoti.In rest ne läudäm intre noi.Acest film,``21rubinii``,este o glumä proastä,färä duh artistic si cu preoti si preotese imbräcate gen CANNES,..Restul este foarte romanesc..
  • Radu Comsuta 19.05.2024 19:20
    Acum chiar că m-ați făcut curios. Trebuie să mă uit să vad cine o pupă pe gură pe procuroare! E Loredana Groza sau Dana Rogoz? Trebuie să spulber în seara asta acest teribil mister, altfel nu mai am somn toată noaptea.
  • INJECTIA FINALA 20.05.2024 06:03
    Frate drag, am gasit abia ieri comentariul tau din 29 aprilie si m'am grabit sa raspund, cu scuzele de rigoare.

    HRISTOS A INVIAT !
  • DanielaBMED 19.05.2024 21:50
    Din cum este descris, inclusiv de către părintele Savatie, filmul este deprimant. Cât de mici sunt oamenii în film, cât de alipiți sunt de faimă și de bani, de avere, de curvie...! Chiar că antihristul pare să zburde vesel în film, totuși nădăjduiesc că filmul ăsta bate viața, arată mai grețos "realitățile" ; își propune să arate răul în toată "splendoarea", deși cred că se putea și mai rău... ... "Arta" începe să se ocupe cu predilecție de zugrăvirea răului din noi , din viață, iar binele ... a devenit desuet, neinteresant, greu de aflat de către ochiul rău al "artei", al artiștilor . Era arta cum era, dar acum greu mai joacă un rol mântuitor ! PARE că ține cu vreo ...dreptate, cu vreun... adevăr... dar mai mult mânjește și îmbolnăvește sufletele ... Greu este de găsit ceva frumos, dumnezeiesc, în artă. Nu știu dacă să mai pun ghilimele, iertați -mă... :((
  • Mars.60 Stefan 20.05.2024 10:40
    Foarte buna observatia, felicitari!
  • Tic ► Mars.60 Stefan 20.05.2024 18:32
    Subscriu.
  • DanielaBMED 19.05.2024 23:09
    Nici desenele animate nu mai sunt pentru copilul din noi. Astfel de filme au decolteu adânc, până în adâncurile răutății, un decolteu care omoară copilul din noi pentru faimă, avere, curvie... Nu vă uitați la astfel de filme că nu sunt pentru...copiii sub 12 ani, care îl mai aveți în voi. Mie mi-e frică să îl văd... Mi-e rușine să îl văd. Și lui Dumnezeu Îi e rușine, cred...
  • Davinci 20.05.2024 05:58
    Romania o tara de bangustanelzi si ca mireni si ca așa ziși credincioși care îmbină frumosul cu utilul spre binele lui iar cele dumenzeiesti lasataa mai la coada ca deh oameni sintem. Nu ați luat in considerație ce tot scriu anume de a nu verifica la singe cine este acest patriarh mason care a fost pus in funcție de colegul de Elveția acel Frunzaverde tatăl masoneriei cu care a stat areo 10 ani prin Elveția. NImic. Nu tot dosar la CNSAS ce l-a făcut pina si pe duplicitarul Dinescu sa se mire. Da nu are niciun dosar cind era normal sa aibă fiind in străinătate. CIobotea creiticat de propriul frate ca sa nu mai vorbim de pro vaxxinare care nu a dat o mina de ajutor prelaților ortodocși bătuți si inchsi in tara " pretina". Ucraina. Nimic. Basescu este tot acolo si nici ca îl doare ceva... nimic. CUm a fost cu inmormintarea lui PITTIS acel cocteil de ritualuri unde cei de la masonerie au dominat? Unde? Si voi tăceți. Chiar daca nu vreți să-l acuzați pe fata dece nu luați taurul de coarne? Dece a fost încălcat testamentul lui Teoctist de realegere a patriarhului? Cum stam cu clubul Rotary masonic care a invadat România si biserica?
    Ca sa vo ci excepté ca regula compromitind o biserica unica a românilor este prea mult. Adică cei care au murit pentru tara pentru biserica sint uitați prin cimitire uitate si morminte cenzurate si nu spuneți o vorba ? Gafencu si toți legionarii de la Codreanu. la. Paulescu, Gyr, Galeriu, Calciu, Staniloae este o rușine mare. Sa vine un papagal de preot de doi lei care uita ce a făcut Gafencu si nu faci film despre dumnezeirea acestui sfitn al închisorilor si vi cu mizeriile astea unde mai pui si acte homosexuale ca linie generală de a fi in aceasta biserica este o blasfemie. Sigur ca au fost cazuri dar... dar.... așa a fost si cu Tanaca. Exorcizări nu pot exista dar pot exista îngeri de care Plesu putea scrie. Prin tăcere sinteti parte la problema. Atacai pe acest papagal si filmul de doi lei unde pina si protagonsitii au spus despre porcăria asta ce se vrea film va face parte la problema. Nimic de cei care au murit pentru tara pentru biserica si sint atit de mulți. Redau iarăși lista preoților închiși si maltratați in pușcăriile comuniste. SI voi tăceți? O rușine draga redacție....

    Listă de preoți victime ale regimului comunist din România
    • Vasile Aftenie
    • Bartolomeu Anania
    • Ioan Bălan
    • Arsenie Boca
    • Adalbert Boroș
    • Gheorghe Calciu-Dumitreasa
    • Tit Liviu Chinezu
    • Alexandru Cisar
    • Horia Cosmovici
    • Ioan Dragomir
    • Ioan Duma
    • Alexandru Filipașcu
    • Valeriu Traian Frențiu
    • Gheorghe Drăgulin
    • Vladimir Ghika
    • Marcu Glaser
    • Gheorghiță Guțescu, preot gorjean din comuna Bălănești, dar cu parohie în localitatea Pișteștii din Deal. Profesorul Grigore Haidău, din municipiul Târgu Jiu, care a scris o lucrare despre părintele Guțescu.[1]
    • Iuliu Hirțea
    • Iuliu Hossu
    • Vasile Hotico
    • Gherasim Iscu, starețul de la Mănăstirea Tismana, a fost unul dintre principalii luptători împotriva comunismului din Oltenia. Acesta a fost unul dintre liderii Mișcării Naționale de Rezistență din Oltenia (MNRO), alături de generalul Ioan Carlaonț, care a condus această organizație, și a fost exterminat într-o închisoare comunistă.[1]
    • Ioan Iovan
    • Ilie Lăcătușu
    • Grigorie Leu
    • Áron Márton
    • Nicolae Mărgineanu (psiholog)
    • Hieronymus Menges
    • Ștefan Meteș
    • Octavian Moisin
    • Nicodim Munteanu
    • Lucian Mureșan
    • Zosim Oancea
    • Pompeiu Onofreiu
    • Augustin Pacha
    • Liviu Victor Pandrea
    • Arsenie Papacioc
    • Ioan Ploscaru
    • Anastase Popescu [2]
    • Nicolae Popoviciu
    • Visarion Puiu
    • Alexandru Rusu
    • János Scheffler
    • Joseph Schubert
    • Ioan Suciu (episcop)
    • Aladár Szoboszlay
    • Alexandru Todea
    • Sandu Tudor
    • Petroniu Tănase
    • Constantin Voicescu
    • Adrian Cărăușu, preot în satul Nadișa, comuna Strugari, jud. Bacău. [3][4]
    • Alexandru Ghiță [5]
    • Alexandru Nica [6]
    • Alexandru Șendrea [7]
    • Amos Florea [8]
    • Andrei Iancu [9]
    • Aurel Bazilescu [10]
    • Aurel Gliga [11]
    • Aurel Negoescu [12]
    • Axinte Iepure [13]
    • Benedict Ghiuș [14]
    • Boris Răduleanu [15]
    • Constantin Necșulescu [16]
    • Constantin Pătuleanu [17]
    • Constantin Sârbu, ucis în spital [18][19]
    • Cornel Tomescu [20]
    • Crăciun Oprea [21]
    • Dimitrie Balaur [22][23]
    • Dimitrie Bejan [24]
    • Diodor Todea [25]
    • Dumitru Bălașa, istoric, a refuzat să devină membru al Academiei Române [26][27][28]
    • Dumitru Argint [29]
    • Dumitru Biolănescu [30]
    • Dumitru Iliescu Palanca [31]
    • Dumitru Mihăilescu [32]
    • Dumitru Mitoiu [33]
    • Dumitru Moldovanu [34]
    • Dumitru Morega [35]
    • Dumitru Rădulescu [36]
    • Dumitru Uta [37]
    • Emanuel Păsculescu-Orlea [38]
    • Emilian Doicu [39]
    • Enache Graur [40]
    • Evmenie Moraru[41]
    • Honoriu Filimon [42]
    • Gheorghe Beșchea [43]
    • Gavriil Burzo [44]
    • Gavril Branea [45]
    • Gheorghe Cârstoiu [46]
    • Gheorghe Beldiman (preot) [47]
    • Gheorghe Cotenescu (1886-1965) [48]
    • Gheorghe Doară [49]
    • Gheorghe Dragomirescu [50]
    • Gheorghe Giurgiu [51]
    • Gheorghe Lungu [52]
    • Gheorghe Nițu (preot) [53]
    • Gheorghe Perian [54]
    • Gheorghe Popa (preot) [55]
    • Gheorghe Precupescu, unul dintre martirii care au fost prigoniți de comuniști și întemnițați din cauza credinței lor [56]
    • Gheorghe Purdea [57]
    • Gheorghe Vețeleanu [58]
    • Gheorghe Tarcea [59]
    • Grigorie Bogza [60]
    • Florea Mureșan [61][62]
    • Florea Mureșanu [63]
    • Ilarion Felea [64][65]
    • Ilie Imbrescu [66][67][68][69][70]
    • Ioan Coliță [71]
    • Ioan Datculescu [72]
    • Ioan Dovăncescu [73]
    • Ioan Duma [74]
    • Ioan Iovan [75]
    • Preotul Ioan Moldovan [76]
    • Ioan Neagoe [77]
    • Ioan Negruțiu [78][79]
    • Ioan Sărăcuțu [80]
    • Ioan Sevastre [81]
    • Ioan Șandra [82]
    • Ioan Tomuță [83]
    • Ion Băldescu-Popescu [84]
    • Ion Dobrotescu [85]
    • Ion Druțu [86]
    • Ion Iorgulescu [87]
    • Ion Lupșa [88]
    • Ionel Pavel (preot) a îndurat șapte ani de schingiuire și foamete în penitenciarele Jilava, Gherla, Pitești și la Canal.[89][90][91]
    • Ioniță Diaconescu [92]
    • Ilie Cioruță - preot, tuns în monahism [93][94]
    • Ilie Imbrescu [95]
    • Laurențiu Pop [96]
    • Laurian Moraru [97][98]
    • Lazăr Cârja [99]
    • Liviu Brânzaș [100]
    • Liviu Galaction Munteanu [101]
    • Marin Neamțu [102]
    • Marin Tănase [103]
    • Metodie Popescu [104]
    • Mihai Tipa [105]
    • Mihail Toderașcu [106]
    • Nicolae Adam [107]
    • Nicolae Anghel [108]
    • Nicolae Cantaragiu [109]
    • Nicolae Deliu [110]
    • Nicolae Iordănescu [111]
    • Nicolae Petculescu [112]
    • Nicolae Târcă [113]
    • Oprea Crăciun a plătit dragostea pentru credință cu opt ani de închisoare, în lagărele comuniste [114]
    • Panait Iordache [115]
    • Pascu Trif [116]
    • Paul Munteanu [117]
    • Pavel Glavan [118]
    • Petre Focșăneanu [119]
    • Petre Roșu [120]
    • Roman Braga [121][122][123][124]
    • Romul Grecu [125]
    • Sinesie Ioja [126]
    • Ștefan Smărăndescu [127]
    • Ștefan Stoica [128]
    • Toma Chiricuță [129]
    • Toma Gherasimescu [130]
    • Toma Suru [131]
    • Traian Moșic [132]
    • Valerian Zaharia, dat jos din ierarhie de comunisti, pentru ca "vorbea" prea mult, s-a retras la Biserica Podeanu din Bucuresti.[133]
    • Vasile Bârluțiu [134]
    • Vasile Cenușă [135]
    • Vasile Georgescu [136]
    • Vasile Păstrașcu [137]
    • Vasile Samoilă [138]
    • Vasile Țepordei (Basarabia) [139]
    • Viorel Todea [140]
    Susținători ai partizanilor
    • Dumitru Iliescu-Palanca [141]
    • Dumitru Laslău [142]
    • Gheorghe Cotenescu [143]
    • Ștefan Marcu [144][145]
    • Victor Paul [146]
    Autori de cărți
    • Liviu Brânzaș - „Raza din catacombă” [147]
    Preoți prigoniți în Basarabia
    • Vasile Țepordei (1908-2002) [148]
  • Simplu-Mihai 21.05.2024 18:24
    Hristos a Înviat!
    Vă mulțumesc pentru toate informațiile pe care le-am cules din intervențiile dv.pe acest sit.
    Mă gândesc cu groaza la inumanul și blestematul deceniu care a DECIMAT la propriu toată floarea intelectualității din România.
    Doamne ajuta.
  • INJECTIA FINALA 20.05.2024 06:25
    De la preotul-artist Savatie, omul care si'a curmat brusc activitatea pe blog dupa represiunea antiromaneasca din BASARABIA in 2009, nu mai astept mare lucru.
    I'a lasat pe voronini sa schingiuiasca si sa omoare, fara sa mai comenteze, fara sa se implice.
    A tacut, s'a dat la fund, a amutit...

    Si reactia lui la filmul celuilalt artist-preot e slabuta, aproximativa, trasa de par intrucatva, un comentariu de mucava, scris in timp ce manca halva, cu atac la prostime, ca el e preot si vede esenta mai bine... Si e convins Parintele mestesugar ca multimea adora pe procurorii corupti ?

    In fine, a comentat, tot e ceva.
    Prostimea (masa ortodocsilor) i se va inchina !

    Hristos a Inviat, Sfintia Ta !
  • Adr 20.05.2024 08:48
    Pai ce sa vezi. Astia suntem. Toti avem cate ceva. Nimeni nu e drept. Conteaza sa fie stradania in directia buna si nu in aia rea
  • Adr 20.05.2024 08:21
    Pai daca Apostolul Pavel zice că "Căci cele ce se fac întru ascuns de ei, rușine este a le și grăi."


    Atunci eu ma gândes nu este rușine și a reproduce homosexualitatea (cele 2 care se saruta pe gura)?


    Asta este până la urmă o oarecare normalizare in subconstientul ortodoxului de rând . Începem să i vedem destul pe stradă că se ling . Ii vedem si pe internet si la televizor de cand cu agenda lor woke . Mai trebuia sa-i vedem si intr-un film crestin cum se ating bot in bot ? Oare nu stia lumea ca avem in biserica asemenea oameni . Trebuia un film pt asta? Oare a reproduce aceasta dereglare fie ea si de dragul artei nu e pacat?
  • Mars.60 Stefan 20.05.2024 10:37
    Subscriu.
  • Tic ► Mars.60 Stefan 20.05.2024 18:47
    Subscriu.Arta înseamnă tranfigurare,transformare,iar scenele explicite de amor,violență,nu sunt arta si nu sunt nici naturalețe,joc actoricesc natural.Transfigurarea Se poate extinde întregii arte.Ce frumos răzbate fiorul sărutului in poemele eminesciene si cât de înălțătoare este trăirea ce o iradiază,pe când astfel de creații nu sunt decât a aduce vulgaritatea ,căderea ,mocirla societății pe care toti o stim,o bănuim ,in casa noastră. Știam cât de corupți,proști,stricați sunt unii dintre noi ,dar cum ni-i aduce nenea Iancu pe scenă ne face să ne gândim ,sa simțim că nu-i totul pierdut,că îi putem amenda pe aceia la modul înalt,în care ne păstrăm respectul pt oameni și pt noi înșine.Pe Eminescu îl cităm,pe Caragiale ,pe Coșbuc,pe Marin Preda,cităm replici din Filantropica,dar din filmul ăsta rămâne doar zgura.
  • Mars.60 Stefan 20.05.2024 10:30
    Dupa umila mea parere, hrana spirituala a crestinului autentic e Sfanta Scriptura, nu asazisa "arta" care sub diferite pretexte "de bine" indeamna la rau si propovaduieste desfraul, spre pierderea in Iad a cat mai multor suflete nehotarate. Cine asculta de Dumnezeu, de Cuvantul Lui si-L pune in practica in viata zilnica, n-are de ce sa se teama de ziua de maine. Dumnezeu e mereu acolo!

    1 Timotei 4:1-2

    1. Dar Duhul grăiește lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credință, luând aminte la duhurile cele înșelătoare și la învățăturile demonilor,
    2. Prin fățărnicia unor mincinoși, care sunt înfierați în cugetul lor.
    ...

    Romani 1:21-32

    21. Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor și inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
    22. Zicând că sunt înțelepți, au ajuns nebuni.
    23. Și au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios și al păsărilor și al celor cu patru picioare și al târâtoarelor.
    24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăției, după poftele inimilor lor, ca să-și pângărească trupurile lor între ei,
    25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună și s-au închinat și au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
    26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci și femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
    27. Asemenea și bărbații lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea și luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
    28. Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
    29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de purtări rele, bârfitori,
    30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeți, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, nesupuși părinților,
    31. Neînțelepți, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
    32. Aceștia, deși au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le și încuviințează celor care le fac.
    ...

    Efeseni 5:3-7

    3. Iar desfrâu și orice necurăție și lăcomie de avere nici să se pomenească între voi, cum se cuvine sfinților;
    4. Nici vorbe de rușine, nici vorbe nebunești, nici glume care nu se cuvin, ci mai degrabă mulțumire.
    5. Căci aceasta s-o știți bine, că nici un desfrânat, sau necurat, sau lacom de avere, care este un închinător la idoli, nu are moștenire în împărăția lui Hristos și a lui Dumnezeu.
    6. Nimeni să nu vă amăgească cu cuvinte deșarte, căci pentru acestea vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.
    7. Deci să nu vă faceți părtași cu ei.
    ...

    Efeseni 5:11-12

    11. Și nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiți-le pe față.
    12. Căci cele ce se fac întru ascuns de ei, rușine este a le și grăi.
    ...

    1 Timotei 2:3-6

    5. Căci unul este Dumnezeu, unul este și Mijlocitorul între Dumnezeu și oameni: omul Hristos Iisus,
    6. Care S-a dat pe Sine preț de răscumpărare pentru toți, mărturia adusă la timpul său.
    ...

    Slavit si binecuvantat fie in vecii vecilor Domnul, Mijlocitorul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, Amin!
Ultima oră

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A piedut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungarei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania

14:43

Alianța Părinților și Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților solicită organizarea unei dezbateri ample și autentice referitoare la instruirea personalului ucrainean care operează avioane F-16 din Baza Aeriană-Fetești

13:41

Răsturnare de situație! Viktor Orban i-a întors spatele lui Iohannis și merge cu Rutte la șefia NATO

13:38

Patriotismul de stadion și cei care vând meciurile României

12:19

Raidurile israeliene continuă să facă ravagii în taberele de refugiați. Doar astăzi au fost uciși 17 palestinieni. Totalul se ridică la peste 37.000 de morți

11:33

"Mașini spirituale": Invazia jefuitorilor de suflete