Artin Side: România 2.0 - O abordare pragmatică a naționalismului

De Artin Side  /  

Foto Arhivă

Foto Arhivă

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este imposibil să fii român și să nu observi că țara ta se scufundă încetul cu încetul. Oricât de prost și de spălat pe creier ai fi, nu poți să nu vezi că marile corporații străine dețin monopolul economic și că politicul protejează în mod evident interesele lor financiare.
 
Iar acum, pentru că industria și resursele naturale și minerale ne-au fost deja luate, s-a trecut la faza a doua: cumpărarea terenurilor agricole. Pe vremea stăpânirii turcești, maghiare, austriece sau rusești erai doar iobag; aveai un petic de pământ, iar stăpânii îți luau tribut. Acum o să fii sclav; n-o să ai nimic, iar stăpânii vor face ce vor ei cu tine! Parcă am fi pierdut un război și acum invadatorii ne anihilează metodic.
 
Bineînteles că unii dintre noi s-au prins și au început să caute soluții de a rezista. Nenorocirea este însă că marea majoritate a populației este complet incapabilă să realizeze ce se întâmplă.
 
Sau chiar dacă mai au câte o tresărire de neuroni, nu fac decât să plângă ca niște potăi fără dinți, care nu pot mușca... și nici n-au curaj. Cei care au totuși curaj să protesteze... n-au creier. Poate o să vă supărați pe mine, dar asta-i cruda realitate! Ați făcut ceva cu protestele voaste până acum? Ați reușit măcar să vă faceți ascultați? Hai să nu ne mai căcăm pe noi, că toți știm răspunsul...

Bun, atunci ce-i de făcut? Pentru început va trebui să înțelegeți cum acționează dușmanii voștrii. După cum ați putut observa până acum, principala lor armă este: economia. Nu ne cuceresc... ne cumpără! Cum ne putem opune? Să facem o revoluție? Să vă iasă din cap; nu e posibil! O revoluție presupune un grad de organizare imposibil de atins de către niște oameni disperați. Toate - rețineți, vă rog: toate! - revoluțiile din istorie au fost planificate minuțios și executate atent de forțe pe care noi nu le putem înțelege, pentru că istoria pe care o învățăm noi la școală e o poveste de adormit copii. Oamenii disperați nu fac decât răscoale... și astea nu reușesc niciodată. Atunci se mai poate face ceva? Da, se poate! Să vă dau un exemplu:

La sfârșitul Celui de al Doilea Război Mondial, Japonia era o țară distrusă. Americanii învingători au început prin urmare s-o colonizeze economic... exact cum este colonizată România astăzi! Concernele americane ocupaseră toate nișele economice și lansau pe piață produse mult mai ieftine și mai bune decât puteau oferi producătorii japonezi. Problema era că... nu se vindeau! În ciuda prețului mai mare și a calității inferioare, produsele japoneze se vindeau și cele americane... nu. Atunci americanii au adus experți în marketing.
 
Au crezut că probabil este o problemă de comunicare. Și-au adaptat așadar mesajul comercial la specificul culturii nipone. Dar tot n-a mers. Au făcut tot ce le-a stat în putință: prețuri mai mici decât costul de producție, introducerea de legislație care să pună producătorii japonezi în dificultate, tehnici de manipulare psihologică; cum că produsele japoneze le pun sănătatea în pericol (cum e și la noi cu pesta porcină!), etc... dar nimic n-a funcționat. Știți de ce? Pentru că japonezii întorceau fiecare produs pe partea cealaltă... și dacă nu scria acolo: "Made in Japan", nu cumpărau. Nu i-au putut păcăli nici măcar cu firme mixte americano-japoneze! Înainte de a cumpăra, un japonez se interesa a cui este firma producătoare. Toți japonezii care lucrau cu americanii erau sistematic izolați social.
 
Nu erau bătuți, nu erau înjurați, nu erau intimidați... ci doar izolați. În decurs de aproape 15 - 20 de ani America a pierdut războiul economic cu Japonia, deși îl câștigase pe cel militar. Nu au fost învinși de o "revoluție" japoneză, sau de vreo forță organizată la nivel superior, ci de o rezistență pasivă, dar îndârjită, a fiecărui japonez în parte.
Situația actuală a României seamănă cu cea a Japoniei de la sfârșitul ultimului război mondial. Am fost cuceriți de către un conglomerat Americano-Euro-Rus. Cuceritorii noștrii și-au împărțit sferele economice și și-au implantat aici corporațiile, distrugând sistematic orice concurență românească. Din nefericire pentru noi, au învățat câte ceva din lecția japoneză și la noi lucrează mult mai subtil și mai eficient. Nici măcar nu ne lasă să ne dăm seama că suntem cuceriți. La noi n-a fost un război vizibil, ci unul derulat la nivelul serviciilor de informații.
 
Au corupt toți politicienii și toate structurile de autoritate ale statului... însă sunt suficient de șmecheri ca să ne lase iluzia că trăim încă într-o țară liberă. Realitatea este însă mult mai sinistră. Trăim într-un lagăr de muncă! Politicienii noștrii, toți de la A la Z sunt doar niște gardieni, puși în funcții ca să se asigure că sclavii; adică noi, românii!, muncesc cuminției pe bani de nimic și nu se revoltă. Controlul străin merge până la cele mai mici și insignifiante structuri de organizare. Până și organizațiile așa-zis naționaliste sunt supravegheate și deturnate în direcții inofensive.
 
Vă pun să vă bateți pentru cimitire de eroi, pentru steaguri străine arborate pe clădiri oficiale, pentru școli cu predare în limbi străine, etc. Nimeni nu spune că nu-i important pentru sentimentul național... dar nu duce nicăieri. În timp ce voi vă bateți pentru căcărezele astea inutile, ei câștigă milimetru cu milimetru războiul economic!
Sunt două mari soluții pe care le putem adopta ca să ne recuperăm țara. Nu așteptați vreun salvator, că nu va veni niciunul... Trebuie s-o facem fiecare dintre noi!

1. Nu mai cumpărați produse străine!

- Începeți să vă interconectați între voi. Pentru orice nevoie căutați resurse locale. E mai bine să porți un pulover tricotat de băbuța din colțul străzii, decât un jerseu de la cea mai vestită casă de modă străină.

- Orientați-vă către piața de produse agricole a țăranilor români. Deocamdată și ei pun îngrășăminte chimice... dar nu chiar otrava pe care o pun marile corporații străine. Rugați-i să vă vândă produse curate. Habar n-aveți ce poate face o rugăminte sinceră.

- Dacă produceți ceva sau oferiți vreun seviciu, orice ar fi acesta, nu practicați prețuri mari. Nimeni nu s-a îmbogățit din mizeria propriului său frate. Gândiți-vă că e ca și cum suntem toți pe aceeași corabie; dacă ambarcațiunii îi merge prost... la toți ne merge prost!

- Nu mai folosiți serviciile străine. Retrageți-vă conturile de la băncile lor, sau mutați-le în bănci românești. Pentru utilități de întreținere, construiți-vă facilități locale: panouri solare, centrale termice, puțuri de apă cu pompe proprii, etc. Nu-i mai lăsați pe străini să vă ia bani pentru nimic.

- Căutați să nu vă mai angajați la firme străine. La început nu va fi posibil, pentru că nu prea mai există firme românești. Dar pe măsură ce ne vom relansa economic, mutați-vă la firme cu capital autohton.

- Faceți ca japonezii: întoarceți produsele pe partea cealaltă și citiți unde au fost fabricate. Verificați cine deține firmele cu care aveți de-a face. Nu e din România, nu contractezi și nu cumperi nimic!

2. Nu mai votați candidații partidelor politice!

- Nu mai participați la jocul lor corupt de-a "democrația". E o păcăleală și o strategie de a legitima dominația străină! Vă vor rânji în față și vă vor spune: "Voi v-ați votat reprezentanții, voi să-i ascultați!". Dar ei sunt deja corupți de cuceritorii voștrii! Ei nu reprezintă interesele voastre, ci ale străinilor. Nu puteți aștepta nimic bun de la ei.

- Nu votați persoane care vă sunt băgate pe gât pe liste de partid, ci numai persoane pe care le cunoașteți bine. Dacă un candidat are un trecut incert sau dubios, e clar că nu are ce căuta în politică.

- Încercați să nu mai lucrați pentru administrația politică. Dacă nu aveți altă variantă, țineți minte că sunteți în primul rând români și abia apoi angajați ai statului. Judecați singuri ce e bine pentru România. Voi nu datorați loialitate statului... ci țării voastre și fraților voștrii.

Trebuie să înțelegem că suntem toți frați și ne aflăm într-o situație de criză. Dacă nu stăm uniți și nu ne ajutăm unul pe celălalt, nu vom supraviețui! Dar dacă vom acționa împreună și cu sinceritate... de restul se va ocupa Dumnezeu. Și veți vedea că, oricât de puternici par cuceritorii noștrii, tot noi vom câștiga!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Suflete al meu, glas 6, facerea Preasfințitului Arhiereu Kesarie Sinadon. Psalt: Liviu Cruceru

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Pixelu Albastru 07.02.2023 10:14
    Bun articolul. Punctează la milimetru realitatea românească și sugerează soluția japoneză ca metodă de luptă.
  • Cc Cc 07.02.2023 14:18
    Dacă a comentat trollul de Kak Chinaski într-adevăr ai nimerit cuiul în cap. Economic aceasta este soluția. Dar eu de mai mult timp cumpăr produse românești, chiar și din Kaufland, dar parcă nu se vede. Și prefer să cumpăr de la piață ceea ce se poate, nu de la supermarket. Ce nu cumpăr românești sunt autovehiculele; ale noastre încă nu merită.
    Politic, cel mai bine este boicotarea în masă a alegerilor generale; la locale este altă socoteală, aici mai cunoști oamenii. Dar la generale, dacă merg doar cei 1-2% la vot care profită de sistemul actual, cred că învingem. Nu e o soluție viabilă dacă 50% anulează votul, căci STS-ul va declara, că 5% au anulat votul. Dar neprezentarea la scrutin n-o pot acoperi prin minciuni!
  • IC XC NI KA 07.02.2023 14:28
    “.. de restul se va ocupa Dumnezeu”.. când unitatea nu va fi doar lumească, ci ȘI duhovnicească!

    Când luăm jugul Lui (că-i bun) si povara Sa (că-i ușoară) .. atunci, și numai atunci, “de restul se va ocupa Dumnezeu”..

    Ce e criza.. de fapt?!
    Apostazia oamenilor!

    Sfântul Nicolae Velimirovici - despre criza mondială:
    „Criză” e un cuvânt grecesc, și înseamnă „judecată”.

    ..atunci când se rostește un cuvânt pe înțeles, cum este “Judecată”, se știe și pricina pentru care a venit restriștea, se știe și Judecătorul care a îngăduit-o, se știe, în fine, și scopul pentru care a fost îngăduită ea. Iar când e folosit cuvântul „criză”, cuvânt neînțeles de toți și de oricine, nimeni nu știe să lămurească nici de ce, nici de la cine, nici pentru ce..

    Prin păcatul apostaziei au provocat oamenii această criză, și Dumnezeu a îngăduit-o ca să-i trezească, să le deștepte conștiința, să-i înduhovnicească și să-i întoarcă la Sine..

    Cât va ține criza?
    Atâta timp cât duhul oamenilor va rămâne NESCHIMBAT.
    Atâta timp cât trufașii pricinuitori ai acestei crize nu vor CAPITULA în fața Celui Atotputernic.
    Atâta timp cât oamenii și popoarele nu se vor gândi să TRADUCĂ neînțelesul cuvânt „criză” pe limba lor și să strige cu suspinare și pocăință: “Judecata lui Dumnezeu!”
  • ion ion 7995 07.02.2023 14:47
    bun articol, insa tot mapamondul e asa, cucerirea s-a facut la nivel mental , 80-90% sunt zombi, Japonia a fost cucerita mult inaintea Romaniei ,ei sunt pestii sanitari ai acvariului numit Pamant, comportamentul de turma e relevant pt cei care urmaresc sistemul de indoctrinare, satanismul a copiat crestinismul si l-a aplicat populatiei fara Dumnezeu cu ajutorul unor dogme , comunism , fascism, evolutionism etc. In calea celor care conduc a ramas omul liber de constrangeri care se supune doar legilor lui Dumnezeu si care are curajul de a spune nu ofertei venite de la sarpe: nu port masca , nu ma injectez, nu cumpar de la supermarket, nu-mi fac buletin biometric, nu-mi fac cont bancar samd pt ca orice compromis duce la strangerea lantului si la pierderea sufletului in cele din urma
  • Carbid 07.02.2023 15:45
    Da, subscriu...Foarte bun articolul, dar...
    Ce te faci ca Japonia nu a avut tradatorii de neam pe care îi are Ro azi!
    Ce te faci ca pe grâu/porumb din ukraina scrie Made in Romania!
    Ce te faci ca in curand nici nu va mai scrie ce e în pachet (ingrediente) si nici de unde este...
    Frauda si nelegiuirea sunt la cote inimaginabile in 1945-1950-1970...etc!
  • casuta postala 07.02.2023 22:01
    Admirați solidaritatea și motivația japonezilor? Oare nu a stat la baza acestora niște bombe nucleare care au spulberat milioane de oameni într-o clipă? De ce sfârșim mereu într-un mod lamentabil în a ne dori să fim o țară ca afară? Atâta vreme cât avem un comportament de nevastă veșnic nemulțumită și frustrată, nu vom putea salva ceva. Iar de salvat, în primul rând sufletele să ni le scăpăm că dacă ne plângem mai rău ca pe vremea comunismului de foame și frig... mâniem pe Dumnezeu. Orice amărât acum se bucură măcar din când în când de lucruri pe care acum o sută de ani, nici un voievod nu visa să aibă. Puținul pe care-l plângem încontinuu este doar în comparație cu ce vedem mult la alții.
  • VladcelBun 07.02.2023 22:38
    Tare articolul, DAR este gresit la punctul 2). Vrei-nu-vrei politica inseamna putere efectiva, asa ca e musai sa votezi ca sa contezi. Altfel, cu toate alternativele din lume (sprijin local, cumparat Made in Romania si asa mai departe), tot nu o sa poti face fata cand o sa iti tranteasca o lege sa-ti mai fure o gaina, sa-ti mai reduca numaru de animale sau sa-ti creasca facturile.

    Deci degeaba faci figuri de razvratit paralel ca nu merge. Dar inteleg pe toti cei care sunt dezgustati si nu voteaza, am facut si eu asta mult timp. Acum a aparut AUR, ii votez indiferent (stiu ca nu sunt roz, dar daca fac si 10% din ce promit tot e altceva).

    Comportamentul politic corect si eficace este sa votezi intotdeauna raul cel mai mic. Chiar si cand n-ai chef, e singura solutie logica. Daca n-ai chef de logica, atunci bea ceva inainte. Astia care vor sa fie rau intai ("accelerationistii") sunt niste dementi, dar in primul rand sunt ilogici. La locale doar mi se pare ca partidul e mai putin important, e vorba de candidat, ce are in cap si cu ce te poate ajuta la nivelul ala. Oricum intr-o buna zi o sa-i trag in tzeapa pe toti. Am zis!
  • Lykon 08.02.2023 04:51
    Da, foarte bun articol!
    Ofera cateva sugestii care merita incercate, dezbatute, imbunatatite. Asta poate da sperante reale oamenilor resemnati.
    Asa cum s-a spus, "Cateva masuri de plamada buna, dospesc tot aluatul." Lasati micul "bulgare de zapada" sa se rostogoleasca, va capta imaginatia oamenilor si va deveni tot mai mare, ajungand la o masa critica in timp.
    Cand oamenii incep sa CREADA ca exista solutii se dezmortesc, imaginatia si "contagiunea" ideilor prind. E primul pas si MIRACOL!
    Acolo unde logica ne descurajeaza, miracolul o sfideaza.
    Pe langa cele amintite de autor si cititori, as adauga pentru cei credinciosi, sa se roage din adancul fiintei lor si sa roage preotii si monahii pe care ii cunosc ca sunt induhovniciti, nu doar sa se roage in general pt neam si tara, ci sa-l ceara lui Dumnezeu povata, sfat, solutii privind ce trebuie facut. Si apoi sa raspandeasca ceea ce le este ingaduit.
    Celui ce a deprins "rugaciunea inimii", adevarata conversatie cu duhul, aceluia Dumnezeu ii raspunde. Poate nu este ceea ce am astepta, dar va fi adevarul de care avem nevoie.
    Noi suntem subiectivi, marginiti, vedem lucrurile partial, El are perspectiva Intregului. Cum? Nu stiu. Pot doar sa speculez, dar in final, asemeni lui Socrates, care se spune ca se conversa si el cu "duhul interior" -- "Tot ce stiu cu adevarat este ca nu stiu nimic..." sau cum spune Sf. Apostol Pavel, "Caci stiinta acestui veac este nebunie" - citat aproximativ, din memorie.
    Tot Socrates ar fi intemeiat "maieutica", arta/tehnica "mosirii" adevarului prin dialog/conversatie/controverse atunci cand mai multi sunt siliti sa gandeasca in afara tiparelor, sa puna sub semnul indoielii ceea ce au fost invatati in societate si, in final, sa descopere limitele conceptiilor si notiunilor agreate de societate in epica. Este o gandire critica speciala, nu tocmai ceea ce se preda in universitati, scolile de drept etc. Este intr-un sens aproape de Buddhism si de "coboratrea mintii in inima" prin eliberarea mintii de sub tirania abstractiilor si teoriilor, "golirea mintii de ganduri"/concepte si coborarea in centrul inimii. Dar asta este o alta discutie.

    Nu trebuie sa fii sfant ca sa deprinzi aceasta rugaciune, ci doar sa deprinzi "limba inimii" cu care te adresezi Celui ce se afla in tine si pretutindeni. "Indrazniti! Bateti si vi se va deschide. Cereti si vi se va da."
    Nu trebuie sa ma credeti pe mine, ci sa traiti aceasta experienta o singura data si nu veti mai uita! Este cutremuratoare si transfiguranta. Si nu veti mai voi sa va dezlipiti de Domnul.
    Sunt prin intreaga mea educatie si formatie un om al acestui veac, dar abia tarziu am inceput sa inteleg si nu incetez sa ma simt miscat din temelii.
    Si cred ca ar trebui sa ne grabim sa deprindem acest "limbaj al inimii" inainte ca psihopatii lumii sa ajunga sa ne zombifice definitiv, pe o cale sau alta, sa ne blocheze "canalele de emisie-receptie", de comunicare cu divinul, Constiinta universala nepieritoare, cu Duhul, pe care le avem natural de la zidire, genetic adica.
    Odata deschis acest canal de comunicare, odata stabilizata coerenta energetica dintre minte si inima, omul are dovada certa, personala, a celor spuse de sfintii din vechime. Si cel mai important, intelege ca nu e singur, ca are cel mai solid suport impotriva oricaror dusmani si ticalosii si nu se mai teme orice ar fi.

    Vedeti aici o parte din "Sbornicul", pretioasa colectie de invataturi ortodoxe:
    https://m.youtube.com/watch?v=fC7S-3QMXn8
    Doamne ajuta!
Ultima oră

12:32

Consiliul Europei îndeamnă comunitatea internațională să nu recunoască alegerea lui Putin

11:58

General polonez: Ucraina e pe cale să piardă războiul - Pierderile ucrainenilor sunt la nivel de Milioane de oameni

11:29

România, teatru de război? Cea mai mare bază NATO din Europa se construiește la Kogălniceanu

10:49

Moartea subită lovește și la case mari: Iubitul Arynei Sabalenka, locul 2 WTA, a încetat din viață la numai 42 de ani

10:01

Ion Cristoiu: Vladimir Putin a primit mandat de la ruși să meargă până la capăt în războiul cu Occidentul

09:35

De-a râsul-plânsul! Primul tren din lotul de 2,5 miliarde de lei de la Alstom s-a stricat de cum a ajuns în România

09:06

Sătul de Abrams și Leopard, un politician ucrainean a trecut pe Rolls. Deputatul Ghenadi Vațak, printre primii europeni care au cumpărat noul Rolls-Royce Spectre de 600.000 de euro - VIDEO

08:34

Doliu în lumea artistică. Coregrafa Adina Cezar, considerată unul dintre pionierii dansului contemporan, a murit la vârsta de 82 de ani

23:30

Părintele Justin: ”Postul este cel mai bun străjer al sufletului”

23:00

IPS BARTOLOMEU ANANIA. 31 ianuarie - 13 ani de la plecarea la Domnul. 18 martie 2024 - 103 de ani de la naștere. Legăturile IPS Bartolomeu Anania cu Mănăstirea Văratic - de Stavrofora Iosefina Giosanu, stareța mănăstirii

22:30

Un preot român demontează propaganda rusofilă din Republica Moldova. Pr. Eftimie Mitra: ”Nu putem schimba aceste valori ale noastre, ele rămân în popor, pentru că fac parte din sufletul nostru” - VIDEO

22:21

Orașul Arad va fi supravegheat de 1.500 de camere video dotate cu inteligență artificială, proiect de 11 milioane de euro – Va fi posibilă recunoașterea automată a obiectelor și persoanelor

22:10

Traian Vuia, primul om din lume care a zburat cu un aparat mai greu decât aerul auto-propulsat. 18 martie 1906: primul succes aviatic al lui Vuia. Români care au marcat istoria

22:00

18 martie: Nașterea la Ceruri a Sfântului Nicolae Velimirovici, episcopul cu studii la Oxford. Predica Sfântului despre etică si tehnologie

21:41

După victoria la alegerile prezidențiale cu un procent mai mare și decât al lui Iliescu în 1990, Putin a declarat că Navalnîi urma să fie eliberat chiar înainte de moartea sa. ”Asta e viața!”