Andrei Dîrlău: China se pregătește de război. Și nu doar China. MARELE RĂZBOI GLOBAL

De Andrei Dîrlău  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sunt tot mai multe semne că Partidul Comunist Chinez se mobilizează pentru război.

Odată cu erodarea progresivă a logicii strategice bazate pe doctrina militară a descurajării reciproce între super-puteri, China pare a se pregăti și ea de război.

Și nu de orice fel de război, ci de unul modern, inclusiv nuclear, cyber, spațial, meteorologic, de generația a cincea sau de alt tip...

Astfel, analiștii interpretează atacul cu lasere chinezești din Hawaii drept încă un avertisment că ne-am apropia de un război global.

Pe 28 ianuarie telescopul Subaru din Hawaii filma și difuza imagini cu raze laser verzi care atingeau vulcanul Mauna Kea. Laserele nu erau, cum s-a crezut inițial, de la un satelit NASA, ci puteau proveni dintr-o singură sursă: satelitul chinez Daqi-1/AEMS.

Ce motivație avea China să proiecteze lasere pe un vulcan adormit din Hawaii?

Experții spun că, în mod cert, motivele erau și de natură militară, nu doar civilă.

Cu siguranță satelitul chinez nu măsura poluarea, cum s-a pretins; greu de crezut că chinezii – cei mai mari poluatori ai planetei – devin brusc interesați de poluanți și încep să strângă date de mediu tocmai dintr-un stat american din Pacific, nici cel mai industrializat, nici cel mai poluat.

Nu e vorba de interesul oamenilor de știință chinezi față de calitatea aerului din Hawaii, spune Richard Fisher (International Assessment and Strategy Center – Virginia), ci o ilustrare a caracterului dublu al programului spațial chinez. Satelitul Daqi-1 folosește laserul verde pentru a cerceta mediul și gazele cu efect de seră, dar datele despre densitatea atmosferică și vremea nefavorabilă pot fi folosite și de noile aeronave chineze hipersonice. Aceste platforme de arme „de categorie grea” au nevoie de măsurători meteorologice precise pentru ca focoasele să-și atingă ținta.

Datele de mediu au aplicații militare clare. „Satelitul Daqi-1 urmărea probabil mișcările submarinelor americane de la punctul de pornire până în zona Indo-Pacific. Nu putem exclude că azi capacitățile anti-submarin tot mai sofisticate ale Chinei sunt o amenințare pentru submarinele americane în operațiuni”, spune Brandon Weichert, autorul cărții Winning Space: How America Remains a Superpower.

„Lasere avansate plasate pe orbită pot scana adâncul oceanelor pentru a localiza și urmări submarine americane ce se mișcă tăcute la mare adâncime.”

Asta înseamnă că platformele submarine (SSBN) din clasa Ohio, așa-zis „nedetectabile”, ar putea deveni de fapt ușor detectabile de către chinezi (și nu numai).

Dotate fiecare cu până la 20 de rachete balistice nucleare (SLBM) Trident II, de tip MIRV (vehicul purtător de ogive nucleare multiple, cu ținte independente, cu reintrare în atmosferă), cele 14 submarine cu propulsie nucleară din această clasă formează prima din cele trei componente ale formidabilei Triade Nucleare americane (forța SUA de descurajare nucleară) – cea maritimă.

Și Fisher notează că laserele verzi se pot folosi pentru a observa fundul mării:

„Nu este exclus ca China să fi reușit să dezvolte lasere verzi compacte puternice pentru a monitoriza fundul mării și a efectua din spațiu misiuni anti-submarin și anti-mine.”

Tot pe 28 ianuarie – coincidență? –, balonul de spionaj chinezesc a intrat în spațiul aerian al statului Alaska. În timpul zborului de opt zile peste SUA și Canada, echipamentul de supraveghere purtat de dirijabil a putut observa două „picioare” ale Triadei. Balonul a trecut peste 48 de state americane, până pe 4 februarie când a fost doborât de un F-22 al Forțelor Aeriene SUA.

El a monitorizat, printre altele, bazele Air Force din Malmstrom (Montana), FE Warren (Wyoming) și Minot (North Dakota), care găzduiesc toate cele 400 de ICBM-uri (rachete balistice intercontinentale) Minuteman III ale SUA. Este a doua componentă a Triadei Nucleare – cea terestră.

De asemenea, balonul a trecut peste baza Whiteman (Missouri) a forțelor aeriene, sediul flotei de bombardiere B-2 cu capacitate nucleară. Cele 20 de aeronave stealth multirol B-2A Spirit (planificate a fi înlocuite de B-21 Raider începând cu 2025) formează a treia componentă a Triadei Nucleare (împreună cu cele 46 de bombardiere grele B-52H Stratofortress, cu rază lungă de acțiune, planificate să rămână în dotare până după 2040) – cea aeriană.

Și mai îngrijorător, aparatul-spion a zburat pe deasupra bazei aeriene Offutt, sediul Comandamentului Strategic care are autoritate asupra întregului dispozitiv nuclear american.

Această rută sugerează că China strânge informații în vederea unei eventuale prime sau a doua lovituri asupra armelor nucleare americane.

Adăugați la asta sateliții cu lasere verzi care au colectat date atmosferice utile pentru o eventuală lovitură aplicată de un vehicul hipersonic glisant în Hawaii, dar și cu potențial de a detecta submarine nucleare silențioase și a le urmări deplasările.

De ce Hawaii? Deoarece Pacificul este pentru China un spațiu cu importanță securitară majoră – spațiul ei de proximitate strategică, unde vrea să-și afirme puterea (eventual supremația) în următoarea perioadă.

Statul american Hawaii are relevanță militară majoră în ambițiile Chinei privind Taiwanul. În Hawaii sunt 11 baze militare americane, precum și sediul Comandamentului Pacific al SUA (USPACOM – United States Pacific Command).

Americanii au toate motivele să fie alarmați.

După balonul spion, alte trei „obiecte” au trecut prin spațiul aerian nord-american. Deși doborâte, originea lor rămâne un mister.

„China folosește noile tehnologii în moduri neconvenționale”, spune Weichert. „E începutul unui program mult mai invaziv de monitorizare a armatei americane pentru a-și actualiza informațiile despre capabilități și intenții.”

Realitatea este că aceste intruziuni au prins Pentagonul cu garda jos. Abia după ce balonul chinez a intrat în spațiul aerian al SUA, Pentagonul a analizat datele radar colectate anterior și și-a dat seama că au mai avut loc asemenea penetrări și în anii precedenți.

„Americanii sunt total depășiți”, spune Weichert. „Lipsa unui răspuns decisiv și coordonat la aceste amenințări din partea noastră – sau înclinația de a mușamaliza aceste evenimente – ne-a redus capacitatea de descurajare, încât acum China crede că poate face așa ceva fără nici o consecință.”

Chiar dacă riscurile nu sunt iminente și nimeni n-a fost ars de laserele chineze pe 28 ianuarie în Hawaii, ar fi greșit să credem că ele au fost complet inofensive sau benigne.

Oare bate la ușă Marele Război Global?

Surse aici și aici.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • meandmcgee 19.03.2023 09:13
    pune un laser pe o sticla cu apa de rau si vezi pana unde "bate"... (daramite km adancime...phew)
    oh...apropos: care sateliti ? (set-a-light?)
  • kostas.ro1608 19.03.2023 11:22
    Foarte multe articole converg spre ideea ca ccp se pregateste pentru un razboi. Dar acest lucru nu este ceva nou. China isi mareste capacitatea militara inca de cand a devenit o super putere economica, adica de acum 15-20 de ani. Insa de aici si pina la a dobandi suprematie navala si aeriana impotriva americanilor este drum lung. Trebuie avut in vedere nu numai capacitatile militare, care la ora actuala sunt sub capacitatile americane, cel putin in sectorul naval ci si experienta de lupta a celor doua armate. US Navy, spe ex. opereaza portavioane de peste 90 de ani. China a inceput productia de portavioane si instructia cadrelor in domeniu acum 15-20 de ani. US Navy invingea uriasa flota japoneza in 1946 atunci cand China nu avea nici macar flota de razboi. Armata chineza, in general, nu a mai luat parte la conflicte de 70 de ani. Americanii, ca au facut-o pentru bani sau petrol, au avut parte de un conflict la fiecare 15-20 de ani de la terminarea ww2. Si ca sa inchei, china nu este pregatita in momentul actual de un conflict deschis cu US. Altfel ar fi incercat sa preia Taiwanul de acum cativa ani dar nu are inca puterea sa o faca daca americanii ii sustin. Pierderile chineze, atat materiale cat si umane, ar fi uriase. Iar apoi ar veni sanctiunile economice care ar arunca China in haos si razboi civil. Vor mai trece inca vreo doua decade pina cand China va avea puterea sa se ridice impotriva Americii cu succes. Si asta nu este opinia mea. Este opinia multor analisti militari care cunosc realitatea de pe teren. Si care au scris in domeniu. Spre ex. "Next 100 years", cea mai cunoscuta carte, scrisa de G. Friedman. Si altii.
  • Andrei Dirlau 20.03.2023 00:08
    În secolele XIII-XIV, Imperiul Mongol, întemeiat de Ginghis Han, era cel mai mare imperiu cu contiguitate terestră din istorie, cuprinzând o mare parte din masa continentală a Eurasiei, de la Marea Japoniei până la Golful Persic și estul Europei. În 1268 invincibila mașină de război mongolă, condusă de hanul Kubilai, zdrobea în nordul Chinei armata dinastiei Song – care avea un milion de oameni. Kubilai își stabilește capitala la Beijing, apoi Xanadu.
    Chinezii mai rezistau în sud, având o flotă impresionantă, extrem de avansată pentru acea vreme. De fapt China era atunci o mare putere navală. Mongolii în schimb n-aveau flotă, unica lor experiență pe apă fusese până atunci să treacă un fluviu pe plute rudimentare și piei de animal umflate cu aer. Și totuși Kubilai reușește să-și construiască rapid o flotă redutabilă.
    În 1275 mongolii ajung, în marșul lor spre sudul Chinei, la fluviul Yangzi. Chinezii dinastiei Song de Sud pierd bătălii terestre una după alta.
    Urmează în 1279 bătălia navală de la Yaishan (sau Yamen), unde mongolii instituie o blocadă, după care flota mongolă o distruge pe cea chineză de 10 ori mai mare. De observat că ambele flote sunt conduse de amirali chinezi numiți Zhang (Zhang Shijie pentru Song și Zhang Hongfan trecut în tabăra mongolă).
    Ultimul împărat al dinastiei Song (copil) moare înecat în acea bătălie; cucerirea Chinei era încheiată.
    Dinastia mongolă Yuan va stăpâni China aproape un secol, confruntându-se însă cu rezistența acerbă a elitelor confucianiste, nenumărate revolte populare, molime, inundații, foamete și ierni extrem de aspre. Rivalitățile interne, răscoala din Tibet și atacurile la granițele din vest („Pax Mongolica” începea să se prăbușească), precum și înfrângerile externe din Japonia și Asia de Sud-est, contribuie la declinul dinastiei mongole. Urmarea: revoltele culminează cu răscoala condusă de Zhu Yuanzhang, care în 1368 se declară împărat al Chinei, fondând dinastia Ming („Luminoasă”). Au urmat dinastia Qing, Republica (1911) și regimul comunist (din 1949).
    Azi Mongolia este o țărișoară relativ neînsemnată, în timp ce China e o superputere globală. Poate că cinci milenii de istorie, așa cum e reflectată în minuțioasele cronici chineze clasice, nu sunt chiar irelevante.
    Găsesc istoria de mai sus relevantă pentru cazul de față.
    Dv. aveți dreptate, d-le Kostas. E drum lung până la supremație asupra americanilor. Totuși, China are experiență milenară în luptele navale, chiar dacă nu în bătălii recente. Iar capacități militare își construiește în ritm amețitor.
    De acord, China nu avea flotă de război în 1946. Dar avea una acum șapte secole, când în America erau doar pieile roșii.
    De acord, armata chineză n-a luat parte la conflicte de 70 de ani. Dar a luptat în mii de războaie în cei 5000 de ani ai istoriei sale – și China există și azi.
    China mai are nevoie de două decenii ca să lupte cu Statele Unite? Ținând cont de viteza cu care avansează China (dar și de viteza declinului american), s-ar putea ca cele 2 decenii să se reducă la câțiva ani.
    De altfel, n-am spus că în momentul actual China ar fi deja „pregătită pentru un conflict deschis cu SUA”.
    Am spus doar că se pregătește – ceea ce nu e același lucru.
    Dar a subaprecia China ar fi o eroare, o spun cu toată convingerea.
  • kostas.ro1608 ► Andrei Dirlau 20.03.2023 08:42
    Multumesc pentru raspuns, D-nule Dirlau. Nu, in nici un caz nu subapreciez China ca si forta militara, mai ales terestra. Din fericire pentru americani, ii despart mii de kilometrii de apa de chinezi. Acest lucru in momentul actual, cand au inca cea mai mare putere navala din lume, le confera un mare avantaj geo-politic. China nu are posibilitatea de a neutraliza America pe cale terestra. De aceea va mai lua ceva timp pina cand vor dezvolta o flota capabila sa concureze cu cea americana. Nu numai asta dar vor trebui sa construiasca baze navale cel putin in sfera lor de influenta pentru a fi capabili sa-si proiecteze forta in afara ei. Aici se vor lovi de aliatii americani, australia, japonia, poate si alte state pentru care o dominatie chineza nu le este pe plac. Nici americanii nu stau cu mainile in san. Deschid o baza militara in Papua Noua Guinee cu acordul Australiei. Chiar de curand au incheiat un acord tot cu Australia pt livrarea a 3 submarine nucl clasa Virginia, urmand ca pina in 2040 sa mai vina si altele si totodata sa construiasca submarine nucl direct in Australia. Japonia a inceput inarmarea si constructia de portavioane, etc. In concluzie, Dumnezeu sa ne ajute pe toti! Numai bine.
  • Brainless 19.03.2023 11:24
    Dincolo de faptul ca laserul nu poate fi utilizat in mediul acvatic, asa cum bine preciza comentariul precedent, tot articolul prezinta numai gogorite alarmiste. Asa-zisii "sateliti" sunt defapt baloane de mare altitudine si nimic altceva. Ideea ca poti instala pe un "satelit" o sursa de energie suficient de puternica pentru a alimenta un laser de mare putere este fictiune si nu stiinta. Deasemenea, existenta rachetelor "nucleare" este fictiune totala si inca de proasta calitate. Toate exploziile "nucleare" ce pot fi gasite pe internet au fost analizate si s-a dovedit foarte usor ca sunt false. Puteti gasi aceste informatii pe Bitchute daca va intereseaza sa scapati definitiv de gogorita "nucleara". Hiroshima si Nagasaky au fost bombardate cu bombe incendiare, la fel ca Tokyo cu 2 luni mai devreme. Au ales sa creeze fictiunea nucleara in Japonia pentru ca majoritatea cladirilor erau construite din lemn si bombele incendiare au distrus aproape tot. Adica radiatiile sunt asa de intense si raman la locul unui " bombardament mii de ani dar cele doua orase au fost reconstruite dupa cateva luni pe aceleasi vetre si se traieste bine-merci si azi acolo? Nici o fractura de logica? Ceva disonante cognitive? Bau-Baul nuclear este probabil cea mai buna inventie pentru a tine sub control masele de teama unui " Holocaust nuclear". Toata povestea este usor de demontat daca iti folosesti capul din dotare si informatiile existente la care oricine poate avea acces. Dati cautare pe Bitchute cu "nuclear hoax" si gasiti tot ce va trebuie pentru a demonta fictiunea. In ce priveste un razboi in Pacific intre USA si China...sper sa nu aiba loc dar pentru noi, poate vorbesc cu pacat, este de preferat unui razboi cu Rusia la doi pasi de Romania. Dupa un asemenea razboi nu va exista nici un castigator, toata lumea pierde. Singurul castig pe termen lung va fi ca "marile puteri" vor deveni mult prea slabe pentru a mai proiecta mizerie si dezastru la distanta. Toate fiarele se vor retrage in colturile lor sa isi linga ranile si omenirea va avea parte de ceva liniste. Ca fost jurnalist ,care avea prostul obicei sa se informeze temeinic inainte de a scrie un articol si care nu se temea sa evite capcanele naratiunii oficiale cu orice risc, asta as fi spus eu in acest articol. Cu tot respectul!
  • Andrei Dirlau 19.03.2023 15:58
    @Brainless
    Cât despre inepția că armele nucleare ar fi un „hoax”... Seriously?
    Și care e unicul argument? Copilării debitate pe un site ca Bitchute?
    Sigur, narațiunea oficială e că Pământul e rotund și se rotește în jurul Soarelui.
    Hai s-o contestăm și să susținem că Pământul e plat și staționar.
    E o aberație? Și totuși Bitchute susține teoria „Flat Earth” - că suntem pe o planetă plată.
    Să fim serioși, domnule „Fără-Creier” (nu e o insultă, Dumneavoastră v-ați ales acest pseudonim).
    Cititorii Active News sunt oameni serioși, nu înghit asemenea nerozii.
    V-ați încheiat comentariul cu expresia „cu tot respectul”.
    Dovediți însă că n-aveți nici un respect pentru cititorii Active News, servindu-le inepții de acest calibru.
    Dimpotrivă, le jigniți inteligența cu asemenea trăznăi.
  • Andrei Dirlau 19.03.2023 14:43
    @ Brainless: Daqi-1 nu este balon, ci satelit. Iată doar câteva referințe – și vă mulțumesc și Dumneavoastră, domnule Brainless (tradus „Fără creier” – aveți umor) că-mi dați ocazia să clarific și acest lucru:

    1) Daqi-1 este un satelit de monitorizare a mediului (Atmospheric Environment Monitoring Satellite) lansat pe 15 aprilie 2022 pentru a studia atmosfera Terrei. Are la bord un instrument LiDAR (Aerosol and Carbon Detection Lidar – ACDL).
    https://en.wikipedia.org/wiki/Daqi-1

    2) Daqi 1 (DQ 1) is Chinese atmospheric environment monitoring satellite.
    It is equipped with 5 remote sensing instruments including atmospheric detection lidar, high-precision polarization scanner, multi-angle polarization imager, ultraviolet hyperspectral atmospheric composition detector and wide-field imaging spectrometer, which can greatly improve global carbon monitoring and atmospheric pollution monitoring ability. The satellite is similar to Gaofen 5 and is based on the SAST-5000B bus.
    The instruments are:
    • ACDL (Aerosol and Carbon dioxide Detection Lidar)
    • DPC-II (Directional Polarimetric Camera)
    • EMI-II (Environmental Trace Gas Monitoring Instrument)
    • POSP (Particulate Observing Scanning Polarization)
    • WSI (Wide Spectral Imager)
    Aveți aici și o poză ca să vă convingeți că nu e balon ci satelit.
    https://space.skyrocket.de/doc_sdat/daqi-1.htm

    3) Alt site care confirmă că satelitul Daqi-1 a fost lansat cu o rachetă tip Long March 4C pe 15.04.2022.
    https://www.spacelaunchschedule.com/launch/long-march-4c-daqi-1-aems/

    4) Alt site ce confirmă lansarea Daqi-1 pe 15 aprilie 2022, din centrul de lansări sateliți Taiyuan (a 416-a lansare de rachete tip Long March).
    https://everydayastronaut.com/tag/long-march-4c-daqi-1-aems/

    Baloanele nu se lansează cu rachete Long March.
    Deci e satelit, nu „balon”. Chiar credeți că aceste lucruri trec neobservate și puteți scrie orice năzbâtie despre ele?
    O sumară verificare n-ar strica înainte să proliferați dezinformări.

    Cât despre inepția că armele nucleare ar fi un „hoax”... Seriously? Și care e unicul argument? Copilării debitate într-un site ca Bitchute?
    Haida de, domnule „fără creier”. Cititorii Active News sunt oameni serioși, nu merg după fente.
  • Andrei Dirlau 19.03.2023 15:55
    @Brainless
    Daqi-1 nu este balon, ci satelit. Iată doar câteva referințe – și vă mulțumesc și Dumneavoastră, domnule Brainless (tradus „Fără creier” – aveți umor) că-mi dați ocazia să clarific și acest lucru:

    1) Daqi-1 este un satelit de monitorizare a mediului (Atmospheric Environment Monitoring Satellite) lansat pe 15 aprilie 2022 pentru a studia atmosfera Terrei. Are la bord un instrument LiDAR (Aerosol and Carbon Detection Lidar – ACDL).
    https://en.wikipedia.org/wiki/Daqi-1

    2) Daqi 1 (DQ 1) is Chinese atmospheric environment monitoring satellite.
    It is equipped with 5 remote sensing instruments including atmospheric detection lidar, high-precision polarization scanner, multi-angle polarization imager, ultraviolet hyperspectral atmospheric composition detector and wide-field imaging spectrometer, which can greatly improve global carbon monitoring and atmospheric pollution monitoring ability. The satellite is similar to Gaofen 5 and is based on the SAST-5000B bus.
    The instruments are:
    • ACDL (Aerosol and Carbon dioxide Detection Lidar)
    • DPC-II (Directional Polarimetric Camera)
    • EMI-II (Environmental Trace Gas Monitoring Instrument)
    • POSP (Particulate Observing Scanning Polarization)
    • WSI (Wide Spectral Imager)
    Aveți aici și o poză ca să vă convingeți că nu e balon ci satelit.
    https://space.skyrocket.de/doc_sdat/daqi-1.htm

    3) Alt site care confirmă că satelitul Daqi-1 a fost lansat cu o rachetă tip Long March 4C pe 15.04.2022.
    https://www.spacelaunchschedule.com/launch/long-march-4c-daqi-1-aems/

    4) Alt site ce confirmă lansarea Daqi-1 pe 15 aprilie 2022, din centrul de lansări sateliți Taiyuan (a 416-a lansare de rachete tip Long March).
    https://everydayastronaut.com/tag/long-march-4c-daqi-1-aems/

    Baloanele nu se lansează cu rachete Long March.
    Deci e satelit, nu „balon”. Chiar credeți că aceste lucruri trec neobservate și puteți scrie orice năzbâtie despre ele?
    O sumară verificare n-ar strica înainte să proliferați dezinformări.
    Vă declarați „fost jurnalist care avea prostul obicei să se informeze temeinic înainte de a scrie un articol si nu se temea să evite capcanele narațiunii oficiale cu orice risc”.
    E limpede că aici nu v-ați informat nici măcar sumar, cu atât mai puțin „temeinic”.
  • Rusi 19.03.2023 16:58
    Cum se va descuraca SUA cu acesti dusmani foarte puternici,,Rusia si China?
  • dejuan 19.03.2023 18:00
    https://pbs.twimg.com/media/FrXyPENWYAEIAtW?format=jpg&name=large
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  6. Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  9. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

22:11

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației