Anca Radu: VACCINAREA PRIN SURPRINDERE

De Anca Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În vreme ce noi ne facem praf cu vaccinarea obligatorie, Guvernul lucrează la căi alternative. 

În 31 august 2020 a fost lansat spre dezbatere publică proiectul unui ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației, privind asigurarea asistenței medicale în unitățile de învățământ. De atunci proiectul ăsta comun a stat la murat. Și s-a murat până în 30 martie 2021 la Ministerul Sănătății și până în 13 august 2021 la Ministerul Educației. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial în 30 august 2021 (Ordinul Nr.438/4629/2021), cu intrare în vigoare din 29 septembrie 2021. 

Și acum vine desăvârșirea: în Anexa Nr.18 a respectivului ordin, care vine atașată contractului educațional dintre școală și părinți, sub pretextul informării despre cabinetul medical al școlii, părinților li se cere acordul pentru diverse proceduri profilactice, în enumerare fiind inserat și un pachețel cu surprize: "ALTE ACȚIUNI DE COMBATERE A RĂSPÂNDIRII BOLILOR INFECȚIOASE ÎN COLECTIVITATE”.

Cât de frumos a decurs totul, cu cât calm au plămădit golănia asta – de ce erau să se grăbească în 2020? Doar vaccinarea copiilor de la 12 ani în sus a început abia în iunie 2021, pe final de an școlar. Acum ne trebuia nouă anexa mistică, la începutul noului an școlar, când părinții își dau din nou odraslele pe mâna profilactică a statului.

Dacă nu vă plac surprizele, cereți conducerii școlii explicitarea ÎN SCRIS a formulei ăleia aparent generaliste, care s-ar putea ca în suflețelu’ ei să fie nefericit de specifică.

Pentru că deja mi-ați semnalat unii dintre dumneavoastră că sunteți pasați în toate punctele cardinale când solicitați informații despre ghicitorile din Anexa Nr.18 la Ordinul comun al MS și ME Nr.438/4629/2021, să traducem mai departe împreună:

Rămăseserăm cu semnu-ntrebării-n cap cu privire la formularea "ALTE ACȚIUNI DE COMBATERE A RĂSPÂNDIRII BOLILOR INFECȚIOASE ÎN COLECTIVITATE”, acțiuni în raport cu care li se cere acordul părinților. 

Să reluăm enumerarea integrală: "[...] sunt de acord cu folosirea datelor cu caracter personal în scopuri medicale și îmi exprim acordul cu privire la efectuarea acțiunilor cu caracter profilactic în cabinetul medical școlar (triaj epidemiologic, alte acțiuni de combatere a răspândirii bolilor infecțioase în colectivitate, examen periodic și de bilanț al stării de sănătate a copilului meu, acțiuni de educație pentru sănătate).”.

De aici ne ducem la Art.3 al ordinului:

"Art.3 Evaluarea stării de sănătate, realizată prin serviciile de asistență medicală și stomatologică școlară, are următoarele componente:

a) servicii de asigurare a unui mediu sănătos prin identificarea și managementul riscurilor pentru sănătatea colectivității, asigurarea circuitelor funcționale (spațiu și instrumente), verificarea respectării reglementărilor de sănătate publică;
b) servicii profilactice de menținere a stării de sănătate individuale și colective:

(i) efectuarea triajului epidemiologic zilnic în unitățile de învățământ preșcolar, înainte de intrarea în colectivitate;
(ii) efectuarea triajului epidemiologic în unitățile de învățământ preuniversitar, după vacanțele școlare și ori de câte ori este nevoie;
(iii) EFECTUAREA IMUNIZĂRILOR ÎN SITUAȚII EPIDEMIOLOGICE SPECIALE, STABILITE PRIN ORDIN AL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, CU RESPECTAREA LEGII DREPTURILOR PACIENȚILOR;

(iv) inițierea măsurilor de control și combatere a bolilor transmisibile, după caz;

c) servicii de supraveghere și evaluare a stării de sănătate, inclusiv sănătate orală, depistarea precoce a afecțiunilor aparatului dento-maxilar, depistarea precoce a afecțiunilor cronice sau cronicizabile, monitorizarea pacienților cu afecțiuni cronice, eliberarea documentelor medicale necesare; 

d) acțiuni medicale curative gratuite: servicii medicale de asigurare a stării de sănătate, inclusiv a sănătății orale, acordarea de consultații medicale și stomatologice, eliberarea de bilete de trimitere către medici de alte specialități, eliberarea de rețete gratuite și acordarea de prim ajutor în caz de urgență; 

e) activități de educație pentru sănătate, inclusiv sănătatea reproductivă, sănătatea orală, și de promovare a unui stil de viață sănătos;

f) consilierea în vederea aplicării precoce a tratamentelor curative și de recuperare medicală.”

Ce observăm noi aici? O luăm de la punctul b) în jos, pentru că punctul a) nu e vizat de acordul părinților. Observăm că serviciile de profilaxie prevăzute de Art.3(b)-(f) pot fi grupate în categoriile mari enumerate în Anexa Nr.18 după cum urmează:

Art.3(b)(i)-(ii) = "triaj epidemiologic”
Art.3(b)(iii)-(iv) = "ALTE ACȚIUNI DE COMBATERE A RĂSPÂNDIRII BOLILOR INFECȚIOASE ÎN COLECTIVITATE”
Art.3(c)-(d) = "examen periodic și de bilanț al stării de sănătate a copilului meu”
Art.3(e)-(f) = "acțiuni de educație pentru sănătate”

Scoatem pe interval echivalența care ne interesează:

"ALTE ACȚIUNI DE COMBATERE A RĂSPÂNDIRII BOLILOR INFECȚIOASE ÎN COLECTIVITATE” = Art.3(b)(iii) "EFECTUAREA IMUNIZĂRILOR ÎN SITUAȚII EPIDEMIOLOGICE SPECIALE, STABILITE PRIN ORDIN AL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, CU RESPECTAREA LEGII DREPTURILOR PACIENȚILOR"; Art.3(b)(iv) "inițierea măsurilor de control și combatere a bolilor transmisibile, după caz"

Și uite așa acoperă acordul părinților toată plaja de servicii profilactice, inclusiv vaccinarea prin surprindere. "Cu respectarea legii drepturilor pacienților” dacă semnați.
 
DOCUMENT:
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Orizont 21.09.2021 11:25
  La Timisoara au inceput abuzurile impotriva bolnavilor si pacientilor nevaXXinati pe care ii tin in mod intentionat la intrarea in Policlinica :
  https://www.antena3.ro/coronavirus/zeci-de-pacienti-din-timisoara-lasati-ore-in-sir-in-fata-policlinicii-nu-aveau-certificat-verde-614608.html
 • Mirror 21.09.2021 11:38
  Un comunicat din luna iunie de pe site-ul Comisiei Europene precizeaza că noi tratamente anti sarscov ar putea fi disponibile în curând (octombrie) pentru a trata pacienții din întreaga UE.
  Nu se precizeaza dacă printre acestea vor fi ivermectina si celelalte care s-au dovedit a fi eficiente...
  Deci, in principiu "vaccinarea" anticvd19 NU va mai fi justificată...

  https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fr/ip_21_3299
 • Gabiu 21.09.2021 15:45
  Si uite asa, parintii se vor mira ca prostii, ca odraslele lor au fost vaccinate fara acordul lor cand de fapt si-au dat acordul prin semnatura fara sa citeasca legea. Bineinteles, in ziua de azi trebuie sa fii si jurist pe langa multe altele, ca angajatii de la stat degeaba sunt platiti, n-o sa-ti spuna dedesubturile legii, pentru ca nici ei nu sunt curiosi sa-si faca treaba.
 • Ionu Hisan 22.09.2021 08:55
  Am văzut ce scrie și nu am semnat foaia.
 1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

 2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

 3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

 4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

 5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

 6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

 7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

 8. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

 9. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

 10. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

Ultima oră

14:27

Marcel Ciolacu: Negoiță va rămâne în continuare pentru primăria de sector chiar dacă se retrage Cîrstoiu

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO