Anca Radu: ȘI DUPĂ COPILĂRIA ȘI ADOLESCENȚA DE VIS...?

De Anca Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am vorbit cu un sentiment de profundă mulțumire despre norocul pe care l-am avut cei care am crescut în anii '80. Totuși, exact generațiile alea au dat și fenomenul hipsterizării progresiste. Cum a fost posibil? N-a fost complicat deloc, s-au intersectat mai mulți factori, care pot fi grupați în 4 categorii mari — cel puțin mie astea-mi vin în minte la prima strigare:

1. Generațiile anilor '80 au fost caracterizate de o lipsă de apetență pentru funcții de conducere în rândurile oamenilor de bun-simț și ale tinerilor profesioniști — exact categoriile astea erau cele mai puțin dependente de validarea exterioară, tocmai pentru că erau oameni stăpâni pe ei, cu valori care nu necesitau confirmarea nimănui.
 
Cine credeți că au fost cei care au profitat de pe urma fenomenului? Exact șterșii generațiilor noastre, care au avut culoar liber până la vârful tuturor instituțiilor importante, ca să nu mai vorbim de politică — așa au ajuns submediocrii ăștia siniștri să ia decizii pentru noi, pentru copiii generațiilor noastre, pentru părinții și bunicii noștri, pe care i-au călcat în picioare fără urmă de remușcare după o viață de muncă.
 
2. Am fost primele generații care au putut profita de intrarea României în UE, după ce crescuserăm sub îndemnurile permanente ale profesorilor să învățăm limbi străine, să putem pleca din țară — chiar generația mea și-a încheiat studiile superioare exact în 2007, pe fundalul euforiei intrării în UE, sigur că un val gros de profesioniști s-au făcut nevăzuți cu primele avioane și duși au fost, adică din nou culoar liber în țară pentru nulitățile și pentru șterșii generației noastre.
 
3. Tot ca o consecință a intrării României în UE, au început să-și facă loc în țară tot mai multe multinaționale care au absorbit profesioniștii aflați la debutul în carieră, profitând de alternativele modeste cu care intrau în competiție și de naivitatea populației care incanta tâmpă lozinci despre "investitorii străini", salvarea nației și lumina divină. Odată intrați în multinaționale, profesioniștii noștri s-au trântit de criteriile de promovare ale acestora, care au ridicat în funcții de conducere tot nulitățile docile.
 
4. Generațiile crescute în anii '80 au fost și primele și cele mai lovite victime ale fenomenului ProTV-izării, prinse în hipnoza care a constituit fundamentul curentului progresist ce urma să crească peste noi.
A fost atât de simplu, atât de la vedere, dar atât de violent și de abrupt, încât nici nu ne-am prins ce ni se întâmplă — acum ne prindem și nu mai e nimic de făcut.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Tic 22.03.2023 11:28
  Am vreo doua decenii în plus fata de dvs, am văzut și observat trăind și în afara țării multă vreme, ca" nicicând n-a fost sa nu fie cumva "(citat Ileana Vulpescu-Ramas bun casei părintești).
  Va înțeleg dezamăgirea și starea de neputință pe care o traversați, laolaltă cu mulți dintre noi, căci oameni suntem.
  Dar simplul fapt ca recunoașteți neajunsurile vremilor ăstora și cautati o soluție, este dovada ca luptați!!!!!
  Sigur se poate face ceva, întotdeauna. Pana nu părăsim aceasta lume nu plecam steagul, chiar dacă lupta se duce doar în casa noastră, a fiecăruia, iar nu pe baricade publice asa cum ne-am dori pt a strivi hidra mizeriei umane.
  Cumpărăm cărți bune, cum știm noi, și le dam copiilor, ii învățăm jocuri de-ale noastre, le cântăm cântece frumoase, le spunem basme și le recitam spre exemplu din George Toparceanu când vad un cocoș, sau mergem la țară.
  Chiar și după ce plecam din această lume, prin ceea ce lăsăm în urma, prin grija ce o purtam urmașilor mai departe, tot mai facem ceva bun.
  Sus, ca avem treabă!
 • IC XC NI KA 22.03.2023 11:40
  “..nu mai e nimic de făcut”. GREȘIT!

  Noi, cei care observăm dezastrul, fiecare la locul lui să fie el/să facă el EXACT ceea ce așteaptă de la ceilalți!

  Apoi, nu regăsesc în expunere
  e d u c a ț i a dată celor din generația noastră. Unde e educația părinților?! Unde e educația ce are ca t e m e l i e valorile morale creștine ale neamului tău în care te-ai născut?! Nu câini cu colaci în coadă ..din afară, care, culmea, și acum sunt la putere.. tot după ei alergăm.

  Așa cum ea, educația la care m-am referit, lipsește din expune ..a lipsit și lipsește, din păcate, și din viața reală. Rezultatul e cel pe care îl constatăm.
  Atâta timp cât habar nu avem ce-i cu noi pe lumea asta, care e scopul ei, suntem pe lângă realitate, pe lângă viață!

  Așadar, de noi depinde, de ceea ce facem noi și de educația pe care o dăm copiilor noștri, decidenții de mâine. Ce punem la temelie? Ce semănăm aceea culegem. Se vede cu ochiul liber..

  Putem culege smochine din mărăcine?

  Întotdeauna pădurea va avea uscături, nu putem da vina pe ele! Ci pe noi, pe ce facem noi ..Coada de topor poate fi de folos dacă ne TREZIM și dacă știm ce avem de făcut și vrem să ne fie clare lucrurile.

  Chemarea Lui Dumnezeu nici acum nu se aude? Nu se vede?
  Jugul Lui este bun, si povara Lui ușoară. Dar noi nu și nu, mergem pe alt jug, pe altă povară ..a minciunii, a înșelării, a câinilor cu covrigi în coadă.. a ăluia de ne-a înșelat în rai de l-am pierdut, și de atunci tot asta face ca să-l pierdem iar, însă de data asta definitiv, într-un cuvânt, mergem pe mâna tatălui minciunii și nu pe ‘Mâna’ Tatălui Nostru. Și culegem roadele!

  Cine crede că Biblia e o simplă carte învechită și nu crede că Iisus Hristos e Fiul Lui Dumnezeu Întrupat, că Adevarul e o Persoană, fix El, și nu ceva/altceva..cai verzi pe pereți, și nu caută să înțeleagă Lucrarea Lui pe care a făcut-o exclusiv pentru noi ca să NE învățam de la EL să trăim să nu murim ..în veșnicie, și pentru asta a întemeiat Biserica, UNA, Sfântă, Sobornicească și Apostolică, se înșelă amarnic!

  Biblia e însăși Ghidul de s u p r a v i e ț u i r e’ sine-qua-non supra(-)viețuirii, dacă vrem ..
  Dacă asta NU VREM să înțelegem, să CĂUTĂM să înțelegem (apoi vine și credința necredincioșilor, tot de la El, TOTUL e de la EL, după VOIA noastră peste care NU trece (liberul arbitru)), abia atunci “nu mai e nimic de făcut”. Să nu fie!

  Să VREM! Să ne mântuim! Numai așa, ‘căutând mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, toate celelalte se vor adăuga nouă’. Să-L credem pe Cuvânt pentru că este SINGURUL care tot ce ne cere mai înainte El a împlinit!

  Mulți au înțeles asta, au înțeles că din IUBIRE a făcut tot ce a făcut, și iubire fiind, iubire caută în noi. Câtă iubire găsește în noi, de atâta ‘asemănare’ cu El dăm și dovadă. Nu-i nicio filozofie a înțelege Lucrarea Lui ..de ajuns să ne uităm în Calendarul Ortodox, să ne uităm la viețile Sfinților, și aici aproape de noi fără să mergem prea departe, la Sfinții Închisorilor comuniste.

  Doamne, ajută!
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 9. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

11:35

Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN