Anca Radu: PROGRESUL, PLUSVALOAREA ȘI SIMȚUL UMORULUI

De Anca Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În mod evident am probleme grave de înțelegere a societății actuale, de la modul în care funcționează și până la modul în care lumea se raportează la rezultatele din teren.

În fiecare zi e plin de știri oribile despre boli îngrozitoare care merg accelerat spre un deznodământ previzibil și negru, dincolo de toate campaniile de strângere de fonduri, și vorbim de sume fabuloase, pentru tratamente sofisticate perfect inutile, care amplifică groaznic suferința pacientului, dar dau familiei liniștea că "s-a încercat totul". Este o explozie dementă a bolilor fără soluție, preponderent cancere, dar nici varietatea celorlalte afecțiuni nu e departe.

În condițiile astea, pentru oamenii care nu pot funcționa decât în parametrii logicii elementare e foarte greu de priceput cum operează "progresul" în viața societății și care e definiția lui exactă. Văd adesea cazuri de familii foarte înstărite, care aruncă toată averea acumulată pe tratamente la clinici de răsunet, ca să obțină același certificat de deces standard pentru membrii familiei. 

În paralel, oamenii își abandonează locul de muncă pentru a se trata de macabritățile astea fără răspuns medical sau pentru a deveni însoțitori de profesie pentru bolnavii din familie. 

Dacă puteți face un rezumat al tipului de economie care se poate construi cu o asemenea forță de muncă, voi aprecia ca atare efortul vostru.

Pe de altă parte însă, la orice întrebare — aș zice eu de bun-simț, dar fiecare cu părerea lui — venită din partea celor care cer lămuriri despre impactul alimentației "moderne", al radiațiilor de intensitate tot mai mare, al tratamentelor medicale tot mai dubioase, un segment semnificativ din rândurile populației se apucă de râs, etichetându-i pe autorii întrebărilor drept retrograzi care se opun progresului, "conspiraționiști" (indiferent în ce limbă e cuvântu' ăsta), paranoici etc.. 

Eu vă spun cinstit, nouă, la ce cazuri vedem în familie și între apropiați de-o vreme-ncoace, nu ni s-a-ntâmplat să ne pufnească râsul pe careva, poate stăm mai prost cu simțul umorului. 

Observ însă că există acest segment de populație care găsește foare amuzantă atmosfera generală, având practic o singură nemulțumire marginală, aceea că nu înlocuim catedralele cu spitale, să ne putem muta cu toții la spital.
 
Ca să-i ajut cu întreținerea bunei dispoziții, le transmit concetățenilor mai veseli că la ritmul în care se dă colțu' în atmosfera asta de jubilație continuă, mai pe citostatice, mai prin blocurile operatoare, mai căzând lat pe stradă, tranzitul prin spitale capătă tot mai multă fluență, cu o cadență a eliberării paturilor care nu poate decât să alimenteze umorul sănătos al populației neretrograde, orientată spre progres și spre economia viitorului, care nu are nevoie de oameni ca să funcționeze (nu se știe pentru cine).
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • IC XC NI KA 07.04.2023 16:07
  “.. (nu se știe pentru cine)”, mai ales pentru Cine!

  “Și toată viața noastră Lui Hristos Dumnezeu să o dăm.”..noi înșine și unii pe alții..
  De ce? Pentru că, El, ne-o dă înapoi .. ÎNTREAGĂ. Cu un gram de iubire reușim ..să o dăm, El vede gramul, și umple ÎNTREG toată viața noastră.. și aici și și în Împărăție.

  Doamne, ajută!
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 9. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

11:35

Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN