Anca Radu: PROGRESUL, PLUSVALOAREA ȘI SIMȚUL UMORULUI

De Anca Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În mod evident am probleme grave de înțelegere a societății actuale, de la modul în care funcționează și până la modul în care lumea se raportează la rezultatele din teren.

În fiecare zi e plin de știri oribile despre boli îngrozitoare care merg accelerat spre un deznodământ previzibil și negru, dincolo de toate campaniile de strângere de fonduri, și vorbim de sume fabuloase, pentru tratamente sofisticate perfect inutile, care amplifică groaznic suferința pacientului, dar dau familiei liniștea că "s-a încercat totul". Este o explozie dementă a bolilor fără soluție, preponderent cancere, dar nici varietatea celorlalte afecțiuni nu e departe.

În condițiile astea, pentru oamenii care nu pot funcționa decât în parametrii logicii elementare e foarte greu de priceput cum operează "progresul" în viața societății și care e definiția lui exactă. Văd adesea cazuri de familii foarte înstărite, care aruncă toată averea acumulată pe tratamente la clinici de răsunet, ca să obțină același certificat de deces standard pentru membrii familiei. 

În paralel, oamenii își abandonează locul de muncă pentru a se trata de macabritățile astea fără răspuns medical sau pentru a deveni însoțitori de profesie pentru bolnavii din familie. 

Dacă puteți face un rezumat al tipului de economie care se poate construi cu o asemenea forță de muncă, voi aprecia ca atare efortul vostru.

Pe de altă parte însă, la orice întrebare — aș zice eu de bun-simț, dar fiecare cu părerea lui — venită din partea celor care cer lămuriri despre impactul alimentației "moderne", al radiațiilor de intensitate tot mai mare, al tratamentelor medicale tot mai dubioase, un segment semnificativ din rândurile populației se apucă de râs, etichetându-i pe autorii întrebărilor drept retrograzi care se opun progresului, "conspiraționiști" (indiferent în ce limbă e cuvântu' ăsta), paranoici etc.. 

Eu vă spun cinstit, nouă, la ce cazuri vedem în familie și între apropiați de-o vreme-ncoace, nu ni s-a-ntâmplat să ne pufnească râsul pe careva, poate stăm mai prost cu simțul umorului. 

Observ însă că există acest segment de populație care găsește foare amuzantă atmosfera generală, având practic o singură nemulțumire marginală, aceea că nu înlocuim catedralele cu spitale, să ne putem muta cu toții la spital.
 
Ca să-i ajut cu întreținerea bunei dispoziții, le transmit concetățenilor mai veseli că la ritmul în care se dă colțu' în atmosfera asta de jubilație continuă, mai pe citostatice, mai prin blocurile operatoare, mai căzând lat pe stradă, tranzitul prin spitale capătă tot mai multă fluență, cu o cadență a eliberării paturilor care nu poate decât să alimenteze umorul sănătos al populației neretrograde, orientată spre progres și spre economia viitorului, care nu are nevoie de oameni ca să funcționeze (nu se știe pentru cine).
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • IC XC NI KA 07.04.2023 16:07
    “.. (nu se știe pentru cine)”, mai ales pentru Cine!

    “Și toată viața noastră Lui Hristos Dumnezeu să o dăm.”..noi înșine și unii pe alții..
    De ce? Pentru că, El, ne-o dă înapoi .. ÎNTREAGĂ. Cu un gram de iubire reușim ..să o dăm, El vede gramul, și umple ÎNTREG toată viața noastră.. și aici și și în Împărăție.

    Doamne, ajută!
Ultima oră

00:30

20 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor, Sfântul Ierarh Calist, Patriarhul Constantinopolului

23:49

AUR și-a decis calea în Parlamentul European: Europarlamentarii români vor activa în tabăra Giorgiei Meloni, care devine un jucător cheie în Europa

23:10

Studiu în Frontiers in Immunology: Persoanele “vaccinate” Covid testate pozitiv au un risc mult mai mare să moară decât cele nevaccinate

22:44

EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

21:33

Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

20:10

La Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Medalia de Aur Dionysius Exiguus poetului Knut Ødegård, Președintele Academiei Norvegiene de Literatură - FOTO

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO