Anca Radu: Nu există liniaritate în dictatură

De Anca Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Contrar aparențelor, tendința dictaturilor de a se întinde pe intervale lungi de timp nu vine din acomodarea populației cu opresiunea constantă (căci nu e constantă), ci din accentuarea continuă a neputinței pe măsura trecerii timpului. Este motivul pentru care insist mereu că e nevoie de o respingere radicală a întregului discurs public în numele căruia s-a trecut la confiscarea de drepturi și libertăți, precum și la "compensarea” lor cu obligativități de consolare. Pentru că dându-le timp, din timpul nostru le dăm.

În situația noastră, singura abordare eficientă este forțarea abrogării Legii Nr.55/2020 și blocarea oricărei tentative de a impune interdicții și obligativități sub pretexte medicale, tocmai pentru că încercarea de a reacționa punctual, împotriva fiecărui abuz în parte, e fără spor – mobilizarea noastră este un proces cu o inerție mult mai lentă decât viteza cu care autoritățile pot produce la infinit noi și noi variante de abuz, iar uzura psihică e mereu la noi, nu la ei, cu demoralizarea inerentă.

ACEASTĂ ÎNTINDERE ÎN TIMP A CLIMATULUI OPRESIV PRODUCE O DEGRADARE PE MĂSURĂ A CALITĂȚII VIEȚII, nu este un fenomen stagnant, din rațiuni ușor de identificat, care țin de caracterul nesustenabil al oricărei dictaturi – de aceea e dictatură, pentru că e contra naturii, deci disfuncțională, și ca atare trebuie impusă cu forța. La această degradare inevitabilă și greu de gestionat mă refer când spun că nu mai avem timp să continuăm schimbul de mingi în care ne-am angajat cu autoritățile acceptându-le introducerea în tainele nazismului în martie 2020. 

DICTATURILE NU POT FI RESPINSE JURIDIC, ELE TREBUIE RESPINSE ORGANIC, pentru că fiecare așteptare a unui nou termen în instanță este un segment de viață la care am renunțat și care se întoarce împotriva noastră. Utilizarea instrumentelor juridice este pe cât de importantă din perspectivă profesională, pentru instituirea unor bune practici într-un viitor nu tocmai apropiat, la cum arată lucrurile, pe atât de inutilă din perspectiva inerției sociale, pentru că nu vorbim despre un timp de așteptare în care ne oprim și noi, și ei – ba mai rău, nu se oprește nimeni, ci continuăm să ne afundăm cu toții în bezna infernală în care suntem împinși constant. 

În fond, așa am ajuns unde am ajuns, ACCEPTÂND ȘI AȘTEPTÂND. Ba două săptămâni, ba două luni, ba să treacă "noul val”, ba să apară "vaccinul” miraculos, ba să atingem ținta de "imunizare” ideală – orice bolovăniș intelectual a fost bun pentru noi, ne-am lăsat puși în poziție de așteptare, când noi suntem de fapt în tren și începem să vedem tot mai clar spre ce ne ducem. Problema noastră e să oprim trenul cu totul, nu să rupem scaunele, nici să ne aruncăm bagajele pe geam ca să rămână măcar ele mai aproape de casă. Tot ce ne mai lipsește acum e ca peste țintele lor tot mai îndepărtate, cu obiective tot mai absurde, care ne țin într-o anestezie generală continuă, să ne mai luăm și noi unele suplimentare, așteptând termene în instanță pentru soluționări irelevante practic din motive de tardivitate în raport cu efectele deja produse sau proceduri parlamentare întrebuințate în manieră originală.

Orice tentativă de a contracara abuzurile pe calea dialogului rațional este exact atât de eficientă cum vedem din primăvara lui 2020 încoace. Toate argumentele noastre solide primesc răspunsuri pentru care îți trebuie mult umor de proastă calitate ca să insiști cu replica și tot atâta inconștiență ca să-ți alimentezi iluziile că vei ajunge la vreun rezultat.

Nu putem continua în ritmul nebunesc în care am ajuns să ne zbatem individual și în grupuri mici, fiecare cu prioritățile noastre. Este un zgomot îngrozitor, în care aruncăm fiecare cu ce ne vine la mână înspre autorități, alergând haotic în toate direcțiile.

Tare mă tem că în raliul acesta confuz pentru redobândirea libertății ne dărâmăm unii pe alții – ar fi mai eficient ca în loc să grăbim pasul în fața fiecărei noi amenințări venite din partea autorităților să ne oprim toți deodată, să se facă liniște. O liniște din care să se audă clar și tare un singur obiectiv: ABROGAREA LEGII NR.55/2020 ȘI ELIMINAREA ORICĂROR INTERDICȚII ȘI OBLIGATIVITĂȚI IMPUSE SUB PRETEXTE MEDICALE. Adică desființarea lagărului sanitar în care am intrat singuri făcând exact ceea ce facem și acum: lăsându-ne atenția confiscată cu tot felul de absurdități plecate de mult din perimetrul democrației și al bunului-simț.

În timp ce noi ne punem toată energia și toată știința în slujba acțiunilor individuale și a mișcărilor civice cu obiective punctuale, peste noi se lasă etapa cea mai dură a dictaturii sanitare, cea în care sărăcia va obliga la măsuri de o violență cum nu vă imaginați. Pentru că acesta este prețul timpului pierdut în detalii, fie și semnificative. "Și pe colivia mică/ Șade colivia mare.”


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Bogdan-Călin Călugăru 17.11.2021 16:56
  Stimată Doamnă Anca Radu

  Citind niște comentarii inteligente ale domniei voastre pe o rețea de socializare, v-am trimis niște întrebări pentru care m-ați șters din listă fără a răspunde. Le reiau deoarece problemele de azi sunt rezultatul problemelor ignorate mai demult, poate vreun cititor mă poate lămuri:

  Sărut mâna!

  Datorită inteligenței postărilor, aș dori niște păreri pe următoarele subiecte:
  1) Numerii 31 - un dumnezeu care ordonă astfel de genociduri are probleme psihice grave!
  2) Forma fizică a Pământului - în ultimul sistem geodetic, WGS84, raza elipsoidului de referință la vărsarea fluviului Mississippi este cu peste șase kilometri mai mare decât la latitudinea lacului Itasca, din care putem considera că izvorăște, iar apa nu urcă la deal.
  3) Cu multe decenii în urmă, folosind filtre infraroșii, James Trevor Constable a fotografiat în atmosfera terestră diverse entități invizibile cu ochiul liber, de care nici o armată din lume nu a fost interesată oficial. Acum unii le filmează, inclusiv în ultraviolet! Mai are rost să vorbim de "țări", "guverne", "loji masonice", "iezuiți" etc. în cazul în care aceștia sunt simpli arendași care nu au nici o putere reală?
  4) Falsificarea istoriei - presupunem că hărțile de acum patru-cinci secole cu orașe și râuri în Sahara sunt false. A doua derivată a unei funcții de gradul doi, cum este ecuația de mișcare a Lunii, este o dreaptă paralelă la axa Ox. Reprezentând grafic eclipsele totale de soare, atât moderne cât și cele din textele "medievale" și "antice", obținem o derivată de gradul al doilea a ecuației de mișcare a Lunii de forma literei "Z"! Ori textele sunt fals datate și istoria "antică" e mult mai recentă, ori au existat secole sau chiar milenii când luna s-a mișcat invers pe orbită! Însă un astfel de fenomen ar fi lăsat urme în folclorul tuturor popoarelor și în cronici!

  Mă opresc aici pentru a nu fi cronofag și pentru a vedea dacă vă veți face timp să răspundeți.

  Însă, decât să răspundeți ca șeful rețelei de calculatoare a unei instituții mari, că Mississippi urcă spre Golful Mexic datorită gravitației, când gravitația face un unghi de peste 90° cu direcția de curgere, mai bine nu răspundeți!

  Vă mulțumesc!
 • Cotco-emy 17.11.2021 17:02
  Dna avocat Anca Radu,aveti dreptate,aveti tot respectul si toata aprecierea noastră.Ce-i de făcut?
  Faceti o petitie in care sa se anuleze legea 55/din 2020 și o semnam toata tara,în cel mult 2 zile,am toata convingerea!
  Petitia fiind semnată de aproape tot poporului,trebuie sa putem opri trenul asta cu direcția clară,spre prăpastie!
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani