

De data asta s-au mobilizat la bună vreme o mână de avocați și mizeria aia care urma să devină lege, spre „îmbunătățirea” digitală a activității profesioniștilor din domeniu, s-a dus la gunoi în timp util.
La proxima tentativă însă, eu zic să vă urniți mai mulți, înainte să faceți legătura prin prisma experienței personale între „binefacerile” muncii supravegheate „părintește” de ocrotitorii noștri nevăzuți și cazul Robert Roșu.
Oricum suntem cu toții sub lupă prin natura tehnologiilor pe care le folosim, nu asta e problema de esență, ci pericolul VALIDĂRII în mod oficial a unor practici care momentan se întâmplă difuz.
N-aveți idee ce importantă e păstrarea aparențelor! PĂSTRAREA APARENȚELOR CONSERVĂ REPERELE și menține practicile de sens contrar în obscuritatea inacceptabilului — când însă lăsăm garda jos, pe motiv că „oricum se întâmplă de facto”, este vorba despre validare, despre transferul practicilor ălora în sfera acceptabilului prin cedare.
Dacă vi se pare că nu are relevanță amploarea unui fenomen sau diferența dintre reversibil și ireversibil sau greu reversibil, înseamnă că nu v-a plăcut istoria.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Cedarea economiei către capitalul străin face parte din categoria ireversibil. Și odată cu economia ai cedat și suveranitatea. Pa suveranitate, pe vecie. Chiar dacă din confruntarea USA-Rusia iese Rusia învingătoare tot sclavi rămânem. Schimbăm doar stăpânul și rămânem sclavi nu din cauză că stăpânul e bulangiu ci pentru că nu mai avem cu ce să ne gospodărim, am cedat de bunăvoie străinilor economia.
Ursula vrea sa impulsioneze industria de armament - în aceleași condiții ca și cu "vaccinurile-și sa acceseze împrumuturi-pt a ajuta Ucraina-pt care statele membre UE sa garanteze cu active proprii!
Daca acceptam asa ceva, iobagizarea noastră este ireversibilă.
La fel, dacă semnam tratatul rahatul OMS, dacă acceptam legea siguranței de criza(se duce bătălie în fiecare țară UE și în SUA) prin care guvernele pot declara criza din orice motiv (criza climatică, de nervi, de prostie, etc) și li se acorda puteri discreționare, mai bine emigram în Nirvana.
Doamne, ridica-ne de pe sofale, sa trecem la treaba, sa facem scandal, sa dam peste bot tuturor tontilor din jurul nostru, egoistilor, sa recuperam ce am pierdut din comoditate și inerție de vite satule.
Și da .. că oricum se întâmplă sau oricum asta e nu mai avem ce face că tot se va întâmpla este de plano ..”argumentul” suprem!
Gândirea asta arată că habar nu avem pe ce lume suntem.. ‘scopul și durata vizitei pe aici’ nu ne privește pe noi, nu-i așa ..ceea ce face ca deja să nu mai fim liberi .. să cedăm/să validăm ..pentru că nu știm de la Cine vine libertatea, habar nu avem ce-i aceea Libertatea, ce Lucrare a săvârșit Hristos pentru ca noi să avem aceasta libertate .. în numele căreia vom ‘da seama’..
Credem că-i ceva ce stă în mâna altcuiva .. niciodată în mâna noastră..pentru că NU știm din Mâna Cui am primit-o și o deținem .. PĂCAT!
Habar nu avem de ‘istoria’ asta ..că sigur ne-ar fi plăcut ..am fi înțeles cu ce se mănâncă Libertatea! Cu ce să mănâncă viața asta ..
Pedagogul Cel mai Mare Care ne predă acum lecția ..ne așteaptă.. numai să VREM! SĂ FIM LIBERI!
Credem, oare de la cine înșelare, în ignoranta noastră ..că totul e pierdut ..că deja ne-am pierdut libertatea. Ce convenabil! Mai greu e să te opui.. să lupți ..
Nu ni-s clare lucrurile .. pentru că nici nu ar avea cum să ne fie ..dată fiind ruptura de El.
Habar nu mai avem că dracu’ propune ÎNSĂ noi dispunem!
Doamne, ajută!
Libertatea spirituală e una, libertatea socială e altceva. Dacă ai libertate spirituală nu înseamnă că nu-ți mai pasă de libertatea socială. Adică a celor din jur, pe care poate că-i deranjează pierderea libertății fizice, dacă ție ți se pare că ai devenit imun.
Daca-mi pasa de libertatea sociala(cei din jur),atunci n-o am inca pe cea spirituala:
"37. Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.(Mt10,37)
Dacă ai libertate spirituală este exclus să nu-ți pese de seamăn, fie și numai de libertatea lui socială .. Greșit se crede contrariul ..
“Daca-mi pasa de libertatea sociala(cei din jur),atunci (poate o am sau poate) n-o am inca pe cea spirituala”, dar dacă o am pe cea spirituală sigur îmi pasă de cea socială ..cam așa ..
Doamne, ajută!
Nu, vezi Scriptura. Atitudinea pentru aproapele meu inseamna sa-l schimb pe aproapele meu prin exemplul meu. Libertatea spiriutala inseamna rob al lui Hristos.
Sfintii inchisorilor comuniste cum au luptat si cu cine? Cum le-au pasat lor de aproapele? Ei sunt, pur si simplu, exemple sfinte de smerenie.
P.S.
Nu pe mine ma contraziceti, ci Scriptura.
Am raspuns retoric, nu ma intereseaza niciun raspuns.
Credeți că libertatea spirituală se poate p i e r d e pe motivul pe care l-am invocat: “că oricum se întâmplă sau oricum asta e nu mai avem ce face că tot se va întâmpla”?
Dar tot e bine că nu ați înțeles :).. că ați adus în discuție libertatea spirituală care e dezideratul ..și care dacă o ai în niciun caz NU înseamnă că “devii imun” cum ziceți, ci DIN CONTRĂ(!) înseamnă să-ți pui viața pentru semăn - vezi calendarul ortodox/sfinții închisorilor comuniste!
Pe de altă parte, o astfel de gândire/mentalitate că cel care are libertate spirituală a “devenit imun” si nu-i pasă de libertatea socială ..denotă CONFUZIE MAXIMĂ a ceea ce înseamnă libertate spirituală. În acest caz nu ai cum să vorbești de libertate spirituală.
Că nu știi ce-i aia!
Cum ziceam .. nu ni-s clare lucrurile și nici nu înțelegem că pentru libertate, da, oricare ar fi ea, trebuie “să lupți”.. în primul rând cu tine însuți! Să iei a t i t u d i n e .. ceea ce exclude “că nu-ți mai pasă”!
Acum e clar?
Doamne, ajută!