Anca Radu: Inerția dictaturilor în lanț

De Anca Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orice formă de organizare socială este înainte de toate un sistem inerțial cu răspuns lent. În aceste condiții, orice șoc aplicat din exterior va fi anevoios de atenuat, acesta fiind un mecanism extrem de păcătos prin care se obține un gen de funcționare defazată în raport cu contextul general. Sectorul public este cel mai bun exemplu în acest sens. 

Putem lucra pe material didactic familiar tuturor, avem situația sistemului de educație, care prin subfinanțarea cronică suficient de mult timp a devenit pubela rateurilor profesionale, reprezentând o atracție doar pentru indivizii mediocri și submediocri care n-au reușit în mediul privat, mult mai atractiv din perspectiva opțiunilor și a veniturilor. Odată creată spirala incompetenței deversate în învățământ, lucrurile au degenerat de la sine. Pentru a masca incapacitatea reprofesionalizării, statul a inventat paravanul unor criterii de selecție corporatiste, pe puncte atribuite unei birocrații goale de semnificație, cu latura practică trecând într-un plan secundar -- așa ne-am umplut de colecționari de diplome semianalfabeți, care produc la infinit absolvenți de calitate proastă pentru toate domeniile de activitate. Creșterea salariilor nu mai reprezintă acum o ieșire în sine din mocirla profesională, întrucât baza de selecție este deja viciată, rezultând în consecință doar un tip de impostură validată cu și mai mult entuziasm, întrucât personalul slab pregătit aflat deja în activitate se va simți răsplătit pentru dezastrul pe care îl produce și îl întreține, iar nou-veniții se vor obișnui cu pretenții fără nicio legătură cu prestația lor profesională. Ca și cum n-ar fi de ajuns, pe măsura schimbului de generații nu mai rămâne nici personal capabil să desfășoare verificarea angajaților în mod riguros, prin inspecții la clasă, la fel cum nu mai rămâne personal capabil să pregătească altfel de profesioniști pentru generațiile următoare.

Un alt exemplu este sistemul de sănătate, care, pe mâna aceleiași subfinanțări salariale și nu numai, dublată și de subnormarea personalului, tot mai greu de suportat pe măsura degradării sănătății generale a populației pe fondul stilului de viață modern, a devenit un punct de atracție preponderent pentru afaceriști cinici, capabili să-și întregească veniturile „prin mijloace specifice” -- acum ne mirăm de ce medicii acceptă să fie principalii responsabili pentru instalarea și permanentizare unui regim sinistru. Răspunsul este simplu: pentru că atât măririle salariale din ultimii ani, cât și mita guvernamentală contextuală întrețin cinismul acumulat în sistemul de sănătate, excepțiile funcționând doar ca element de contrast.

În această logică a inerțiilor greu de întors, putem intui ce impact pe termen lung va avea eventuala obligare a personalului din sectorul public să se vaccineze, sub amenințarea pierderii locului de muncă: vom constata după terminarea, nu știm când, și cu atât mai puțin cum, a demenței ăsteia devenite mod de viață că sectorul public va fi evitat în mod sistematic exact de către profesioniștii cei mai buni, adică de către oamenii cu inițiativă și cu instinctul opțiunilor individuale asumate -- în alte cuvinte, nu vom avea acces la indivizii suficient de siguri pe pregătirea și pe nivelul lor de performanță încât să ia decizii și să-și asume răspunderea. Vom avea la dispoziție doar exemplare capabile de a implementa orbește protocoale și ordine venite de sus, adică vorbim despre accentuarea extremă a ceea ce a făcut posibilă actuala dictatură psihiatrică din care cel mai probabil nu vom mai ieși fără violență. 

Ducând concluzia mai departe, sectorul public va fi platforma perfectă pentru dospirea unor regimuri chiar mai îngrozitoare decât ceea ce vedem acum.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • A.C. 14.10.2021 22:53
    Romani, haideti sa si actionam:
    "
    Destul!

    De doi ani își fac de cap și ne batjocoresc, la noi acasă, iar noi stăm și ne uităm.
    De doi ani ne fură și fac averi pe munca noastră.
    De doi ani ne nenorocesc copiii, obligându-ne să-i învățăm că, în și din România, scapă cine poate.
    De doi ani ne ucid bolnavii și bătrânii.
    De doi ani ne sfidează, impunând, la noi acasă, voința celor străini de țară.

    Ne iau pământul, ne iau bogățiile, ne iau banii, ne iau demnitatea, ne iau simbolurile, ne iau identitatea, ne iau limba, ne iau tradițiile.
    Ne iau eroii și-i pun în loc pe nemernicii care au asuprit poporul român.
    Ne trimit să jucăm golf când murim pentru că ei închid spitalele.
    Ne trimit să jucăm golf când copiii noștri se sufocă sub botniță.
    Ne trimit să jucăm golf când țăranii sunt batjocoriți de politica protecționistă la adresa străinilor.
    Ne invită la schi atunci când mor români arși de vii în lagărele de exterminare numite spitale.
    Ne dau la o parte de pe șosea ca să treacă ei, în drumurile lor pe care tot noi le plătim.

    Păduri, pământ, petrol, aur, apă, gaze, ne-au luat tot și tot noi trebuie să plătim pentru asta. România nu mai e a noastră, ci a LOR, a străinilor și a trădătorilor de neam.

    Suntem LA NOI ACASĂ iar ei sunt niște străini de neam, trădători ai țării în care s-au născut, ființe fără patrie, fără copii și fără Dumnezeu.
    Cât mai stăm să citim articole de presă fără să facem ceva? Cât îi mai răbdăm? Cât mai continuăm să dăm vina pe alții pentru pasivitatea noastră?
    Cât mai avem de gând să tolerăm străinii care-au venit la noi cu traista-n băț și acum au devenit stăpânii noștri?
    Când avem de gând să facem curat ACASĂ LA NOI?

    Adresez un apel, ca cetățean român, tuturor organizațiilor civice, organizațiilor studențești, organizațiilor profesionale.
    Rezistența pasivă este inutilă.
    Mișcările de stradă violente sunt în afara oricărei discuții.
    Trebuie să inițiem cele mai mari procese colective din istoria României: POPORUL ROMÂN CONTRA STATULUI ROMÂN și POPORUL ROMÂN CONTRA CETĂȚEANULUI KLAUS WERNER IOHANNIS.

    Nimeni, niciodată, nu va îndrăzni să ne stea în cale, nici cea mai coruptă justiție nu se poate lupta cu un popor întreg. Vremurile fricii au trecut demult. Nu ne mai vânează Securitatea pe stradă, nu ne mai bagă la beci dacă ne prinde pe frontieră, nu ne mai închide nimeni gura în afară de noi înșine.
    Dacă nu ne luăm soarta în propriile mâini, ne vor blestema copiii noștri pentru că i-am lăsat să devină sclavi în propria țară!
    Nu suntem „oamenii simpli”, domnule Klaus Werner Iohannis!
    Nu suntem „oamenii de pe stradă”, domnilor Câțu, Cioloș, Barna, Ciolacu, Simion, Hunor, Orban, Arafat, Voiculescu și ceilalți!
    Nu suntem „dragi români”, domnule Președinte al României, Klaus Werner Iohannis, care îndrăznești să ne faci xenofobi, antisemiți, naziști!
    Nu suntem „simpli cetățeni”, domnule Vasilică Câțu, care îndrăznești să ne faci analfabeți, teroriști, nespălați!
    SUNTEM POPORUL ROMÂN, și vrem să plecați de unde-ați venit, cu străinii voștri cu tot.

    Să dăm jos botnița!


    Dacă doriți să ne punem la un loc și să începem să ne mișcăm, vă rog să-mi scrieți pe adresa de e-mail rprodan@protonmail.com.
    Sunt de acord ca adresa mea de e-mail să fie făcută publică pe acest forum.
    NU folosesc FB sau alte rețele sociale.

    Împreună cu alți patrioți români am inițiat deja demersul pentru deschiderea unor procese colective, POPORUL ROMÂN CONTRA STATULUI ROMÂN și POPORUL ROMÂN CONTRA CETĂȚEANULUI KLAUS WERNER IOHANNIS.

    NU se pune problema de donații de nici un fel, ci doar să vă alăturați nouă, pentru a constitui o opoziție cetățenească reală, de o amploare nemaiîntâlnită, probabil, nicăieri în lume, la abuzurile și bătaia de joc a Statului român, prin reprezentanții săi, la adresa Poporului Român."
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  3. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  8. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO