Anca Radu: FOARTE PUȚINE VIRTUȚI, FOARTE MULTE PĂCATE

De Anca Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


N-am înțeles niciodată pornirea unora împotriva bogătașilor la modul general, indiferent dacă există vreo suspiciune sau nu în privința modului de îmbogățire, personal n-am să fac niciodată apologia sărăciei, nu cred să fie vreun obiectiv demn de urmărit. 

Pe de altă parte, saltul dinspre decență spre excedent vine cu atâtea hibe, încât nu mai pare de neînțeles reacția oamenilor față de bogați – revin mereu la dialogul decalat în timp dintre Willem de Kooning și Terence Davies, în care primul sintetizează că "The problem with being poor is that it takes up all your time.", iar al doilea vine cu reversul, "The problem with being rich is that it takes up everybody else's.".

Uite-acolo e problema oamenilor cu bogații, nu că s-au căpătuit din furat, ci faptul că mulți dintre ei își revarsă potențialul financiar asupra celorlalți nu prin simpla investiție în bunuri și servicii de lux, ci prin atitudinea infectă conform căreia lor "li se cuvine" o atenție sporită, o aranjare a vieții celorlalți pornind de la un buric al pământului identificat în persoana lor, în jurul căruia trebuie să-și organizeze toată lumea timpul și activitățile curente.

Suplimentar, preocupările de cele mai multe ori complet stupide ale categoriei ăsteia "superioare" nu au cum să nu trezească un sentiment de dezgust în mintea celor care încă mai știu să se bucure de o simplă plimbare prin parc. Societatea excedentului are preponderent activități care necesită multă organizare, mult tămbălău, o întreagă ceremonie de punere în scenă a unui context în care niște idioți să poarte niște conversații de multe ori de un cretinism feroce sau măcar de o subțirime intelectuală crasă, toate descrise generic de falsitate și de criterii de validare cu totul absurde.

Confortul tâmpește, oricât am vrea să nu fie așa. Cazurile izolate de echilibru conservat chiar în condiții de lux sunt atât de rare, încât minoritatea în care se află e cel mai bun argument în recunoașterea regulii.

De ce e importantă o astfel de analiză? Pentru reglajul atitudinii celor decenți față de categoria asta deplasată de pe cărare. Niciun aparent beneficiu al apropierii de specia asta de indivizi nu merită umilința de a le tolera și încuraja absurditățile, pentru că inevitabil îi lovește sindromul îndumnezeirii, mai întâi raportat la cei din proximitate, apoi față de toată lumea. Este exact ce vedem acum, o minoritate deviată în zona psihiatrică de la atâta bine încearcă să formuleze și să impună "o nouă ordine mondială" (imbecilitatea formulării vă poate spune totul despre capacitățile intelectuale care îi recomandă) – "the problem with being rich", vorba lui Davies.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Mihail Telbis 16.08.2023 13:49
  Problema principala a acestor oameni este ca sunt inchinatori ai Satanei si toate cate fac, le fac la comanda Diavolului. Sunt papusari in slujba demonilor, stiu ce fac, nu sunt prosti. Prosti sunt aceia care se lasa mânați de ei.
 • Tic 17.08.2023 08:41
  Multumim de analiză.Problema este că si la un ordin de mărime mai redus,vedem aceleași simptome ,încurajate de slugarnici de acelasi nivel!Eu cred ca prostia si frica sunt cauza acestor cancere psihice ,care duc la dorinta nestăvilită de a poseda,de a stapani,de a dispune de averi si de viețile altora!
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 9. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN

19:50

Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO