Anca Radu: Dacă vă uitați la halul în care arată "presa", vedeți oglinda imbecilității specifice progresismului

De Anca Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai tare se resimte prăbușirea nivelului mediu de inteligență acolo unde comunicarea are un rol foarte important — dacă vă uitați la halul în care arată "presa", vedeți oglinda imbecilității specifice progresismului.

Sau dacă doriți ceva cu adevărat convingător, uitați-vă la halul în care arată publicitatea și strategiile de marketing — între agențiile de publicitate și departamentele de marketing ale corporațiilor s-a format un adevărat mecanism cheie-broască al prostiei patente.

Așa se face că, deși este atât de clar și atât de intens probat că invazivitatea mesajelor nesolicitate produce enervare și repulsie, nicidecum creșterea vânzărilor, niște copii cu școală puțină și minte și mai puțină, angajați în agenții de profil conduse cu tot atâta lumină, livrează la infinit astfel de campanii și strategii inepte, iar de pe malul celălalt, corporațiile, recunoscute ca fântâni arteziene de neputință intelectuală, continuă să investească în aceste exerciții școlărești de "noncoformism" idiot al foștilor elevi șterși, ștampilați cu titulatura de "creativi" în linia încurajării submediocrității care deformează și evaluările prin "calificative" în locul notelor.

* * *

Orice catastrofă naturală sau provocată s-ar întâmpla, nimic nu mai poate concura dezastrul produs de infiltrarea corporatismului în cele mai profunde și mai intime straturi ale relațiilor interumane. Dezumanizarea șabloanelor devenite reguli inderogabile și criterii de validare până și în familie, nivelarea celor mai vii dintre indivizi până la integrarea lor în malaxorul uniformității repetabile la infinit, aspectul de gazon cu iarba tunsă la milimetru pe care l-a primit societatea, astea sunt fără îndoială cele mai grele nucleare care ni se puteau planta în coaste. De-aici încolo, orice ni s-ar întâmpla e inferior ca intensitate, absolut orice.

Limbajul de lemn al comuniștilor era poezie pe lângă clișeele corporatiste.

În afară de arhivele vremurilor bune, nu mai avem nimic de pierdut.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Radu Comsuta 29.10.2023 21:08
    Există și o explicație. Imbecilitatea infantilă este un punct pe agenda Noii Ordini Mondiale tot așa cum era și în Minunata Lume Nouă:

    ”Flaconaș drăgălaș, mereu pe tine te-am visat
    Flaconaș drăgălaș, de ce-am fost oare decantat
    Și vremea e senină și ceru-i auzriu în suflet totdeauna
    Răsare-n fiecare seară luna
    Din sticlele din lumea-ntreagă
    Doare eprubeta mea mi-e dragă
    Flaconaș drăgălaș
    Sticluța mea iuibită-i numai una”

    și încă .... ”Pa, pa, bebeluș adorat/ Curând vei fi decantat”; ”Un om sub un pom”; ”Noi doi și-un cotoi” ; ”Un cocon în flacon” ; ”Bebe vede lebede”.... Totu-i făcut la milimetru după planul tehnic al lui Aldoux Huxley prezentat în celebra lui carte.

    Acum doar n-ați crezut că oameni maturi în toată regula au fost determinați să meargă pe tronitete pentru ca să salveze planeta de încălzismul global. Dacă ați crezut asta la modul cel mai serios atunci eu mă arunc pe burtă ca Cristina Cileacu. Nuuuu, ci ca să dea în mintea copiilor. Unii poate își mai aduc aminte refrenul vechiului șlagăr ”E o lume minunată și plină de jucării pentru copii...”. That is all about that is. Părerea mea.
  • UN_OM 30.10.2023 07:46
    ' Banul, ochiul dracului ', presa este simultan marfă și instrument de manipulare, așa se conduce lumea ... divide et impera.
  • Radesalu 30.10.2023 10:03
    Pentru țara lor, la porunca împăratului, piloții japonezi se sacrificau, arabii pentru principiile religiei lor, se aruncă în aer detonând tot felul de bombe agățate de ei.
    Dar noi, care nu avem decât dorința de a nu fi tulburați din liniștea pe care încă o avem în țară, ce trebuie să facem ?
    Mă înspăimântă secundele puține rămase până la clipa în care și noi, românii, va trebui să facem ceva pentru viata și țara noastră.
    Care va trebui să fie prețul pe care să-l plătim, pentru că nu "deranjăm" pe nimeni din sistemul ăsta ticăloșit, care vrea cu orice preț să distrugă umanitatea ?
    Cand a fost ucis în ziua de Crăciun, ne-a spus: "...nu știți în ce vă băgați..."
    Am aflat prea târziu, pe pielea noastră...
  • Radu Comsuta 30.10.2023 21:37
    Trist dar adevărat.
Ultima oră

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție