Anca Radu: CAZUL VISARION ALEXA SAU „BALENA ALBASTRĂ” — VARIANTA DUHOVNICEASCĂ

De Anca Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Visarion Alexa și Valeriu Gheorghiță despre credință, Biserică și viața în pandemie:
 
ÎNTREBAREA NU E DOAR CÂTE A ABUZAT, CI MAI ALES CÂȚI A TRIMIS LA MOARTE
 
Aveți în imagine un crâmpei dintr-o scriere virtuală a părintelui Visarion Alexa, reținut pentru "spovedanie neconformă".
 

Pentru a nu lăsa lucrurile încolțite și neînfrunzite, să ne mai concentrăm puțin pe cazul Visarion Alexa, căci treaba nu e tocmai simplă.

Insist în continuare să constatăm nu că nu sunt foarte grave faptele pentru care este cercetat individul, ci faptul că acestea nu vin de nicăieri, sunt fapte în linia caracterului lax al impostorului în sutană.

Atrăsesem atenția asupra îndemnurilor pe care „părintele” înfierbântat le adresa poporului binecredincios între două exerciții de seductie mântuitoare, pentru a-i determina pe oameni să se supună nu unui experiment, acum știm asta, ci unei proceduri pseudomedicale criminale — faptul că vorbim despre propagandă organizată reiese din formulările-șablon, utilizate de către toți infiltrații din Biserica Ortodoxă (și din alte culte), „armonizarea” Bisericii cu „știința” întru măreția progresului vindecător.

Măreția progresului științific într-adevăr este acolo, dar nu într-un sens pozitiv, ci în același sens în care și alții la vremea lor au pus cărămidă lângă cărămidă și au ridicat niște edificii impresionante, pentru purificarea rasei nobile.

Am recurs la comparația laturii „fierbinți” a subiectului zilei de ieri cu latura sinistră a personajului, din vremea campaniei de exterminare prin injectare, pentru că avem prostul obicei să ne lăsăm furați de culorile tari, când problema cu adevărat gravă e neagră.

Oamenii au fost luați prin surprindere — de unde erau ei obișnuiți cu dictonul „Să faci ce zice popa, nu ce face popa.”, de data asta a fost exact pe dos, așa cum se întâmplă în orice context în care intervine propaganda pe fir. Toate simțurile îmi spun că fețele bisericești importante care au îndemnat lumea să progreseze științific nu s-au vaccinat. Singurii preoți care au suportat consecințele cot la cot cu enoriașii au fost cei lipsiți de vizibilitate, care ei înșiși au fost intoxicați chiar în baza lozincilor infiltraților care semnalau fuziunea Bisericii cu „știința”.

Problema este că, sintetic vorbind, Biserica nu s-a întâlnit cu știința, ci cu o grupare criminală — chiar fuziune nu a fost, dar tangența nu poate fi negată. (Sau atingerea, ca să rămânem în specificul temei de plecare.)

În privința exprimării utilizate de către individul acesta preocupat de intensificarea arderilor de sub patrafir iar nu se pot spune decât lucruri frumoase — să trimiți oamenii la „informații oficiale”, venite de la medici "care au trecut prin ani de școală", numindu-i indirect pe medicii care au exprimat opinii contrare versului oficial „coate-goale” sau „neica nimeni”, este o depășire semnificativă a normei contractuale de propagandă, e deja din partea casei. Adică este contribuția personală la moartea sau măcar la boala pusă cu mâna a celor care au crezut orbește în preotul din fața lor.

Exact această naivitate, această încredere necondiționată a fost exploatată prin intermediul infiltraților și de aceea era atât de importantă atragerea BOR în tabăra vaccinistă.

Partea bună este că Patriarhul a făcut o echilibristică admirabilă sub toată presiunea infernală revărsată asupra lui.

Partea proastă este că nu au fost puțini (raportat la gravitatea faptelor) cei care, chiar din sânul Bisericii, au jucat rolurile atribuite „de sus”. Partea și mai proastă este că au pus și suflet. Le-a plăcut, au sedus cu ușurință și au insultat cu și mai multă ușurință.

Totul pentru a pune umărul cum se cuvine la îndeplinirea normei de vaccinați. Sau de morți.

VIDEO: Vasile Bănescu și Visarion Alexa despre Credința în Vaccinul Salvator la Trinitas TV:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
 • Andri 18.09.2022 16:30
  Atingeti cea mai sensibila coarda: infiltrarea in Biserica a caracterelor necuvioase sub aparente cuvioase. E tactica veche a Securitatii. Cine se joaca cu Dumnezeu…isi gaseste nasul de ajunge sa-si blesteme zilele.
  Dumnezeu cu mila, sa ne curateasca inimile pentru a nu-L mai trada si rastigni in fiecare zi.

  La noi, ca la noi. In Vest.. gasesti Vestul Salbatic.
 • Andri 18.09.2022 16:34
  Povestea asta cu agresiunea e clar ispita: fapta a fost in aprilie, “victima” s-a dus in ultima zi sa faca reclamație, dupa 60 de zile, in iulie, iar ziarele vorbesc in septembrie. Ce o fi, ce n-o fi, treaba nu e buna. E ceva suspicios aici.
 • Aga Bis 20.09.2022 12:56
  Nu e nimic dubios, nu ati citit toate informatiile. In iulie a facut denuntul si pt ca i s-au cerut probe i s-a pus la dispozitie si aparatura necesara sa inregistreze. Stenogramele sunt ale inregistrarii din august. "Avocata Mariana Mihai nu a infirmat înregistrarea apărută în spațiul public, menționând că aceasta a fost realizată în luna august." - din articol Libertatea: Procurorii insistă pentru arestarea preotului Visarion Alexa. De Simona Voicu, Denisa Dudescu, Luni, 19 septembrie 2022, 17:49. Ultimul update Luni, 19 septembrie 2022, 18:42
  https://www.libertatea.ro/stiri/procurorii-insista-pentru-arestarea-preotului-visarion-alexa-stenogramele-publicate-de-rtv-a-introdus-mana-pe-sub-bluza-si-i-a-atins-sanii-4283054
 • mariusmioc 18.09.2022 17:27
  În octombrie 2019, cînd „pandemia” covid nu se anunțase încă oficial, la John Hopkins University din SUA, în organizarea Fundației Bill și Melinda Gates în parteneriat cu Forumul Economic Mondial s-a făcut un exercițiu cu privire la răspunsul care trebuie dat la o eventuală pandemie cu un coronavirus. Printre concluziile trase la acel exercițiu a fost și că „Autoritățile sanitare trebuie să lucreze cu angajatori privați și cu conducători de încredere din comunități, cum ar fi conducători religioși, pentru a distribui informații către angajați și cetățeni. Oameni de încredere, influenți, din sectorul privat trebuie să creeze capacitatea de a întări mesajul public, a ține sub control zvonurile și dezinformarea și de a amplifica informația credibilă pentru a susține comunicările oficiale de urgență”.
  Adică, de atunci s-a luat hotărîrea că în propaganda pandemică trebuie implicate cultele religioase (toate) și de altfel orice persoană privată care are influență.
  Se poate urmări un rezumat al discuțiilor de acolo tălmăcit în românește la
  https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/17/eveniment-201-exercitiu-fictional-organizat-de-centrul-pentru-securitatea-sanatatii-chs-de-la-universitatea-johns-hopkins-in-octombrie-2019-in-colaborare-cu-forumul-economic-mondial-si-fundatia-b/
  Pe internet se găsesc, fără tălmăcire și filmări mai ample.
  Întru aplicarea celor stabilite, în iulie 2020 Organizația Mondială a Sănătății angaja o cunoscută firmă de relații publice cu scopul de a identifica celebrități și pesoane cu influență care să-i amplifice mesajele cu privire la coronavirus.
  https://mariusmioc.wordpress.com/2020/07/28/organizatia-mondiala-a-sanatatii-cauta-persoane-cu-influenta-care-sa-i-promoveze-propaganda-covid/
 • adria 18.09.2022 22:49
  Citind textul din casetă atribuit părintelui Visarion Alexa, primul meu gând a fost la .. Bill Gates, cel care le știe pe toate dar care nu a fost în stare să termine un colegiu..
  Data viitoare, când un pro-vaccinist te întreabă de unde ți-ai luat diploma în medicină, răspunde-i " în același loc unde și-a luat-o și Bill Gates..."
 • dacul Razinger 19.09.2022 06:51
  Multă lume când simte miros de sânge, incepe a rânji gata de atac. Nu mai completați din imaginatie lucruri pe care nu le cunoașteți deplin. Așteptați finalizarea anchetelor !
 • Andri 19.09.2022 11:04
  Nu sarim la atac. Dar faptele evidente nu pot fi ignorate/bagate sub pres. ma refer la indemnurile la intepare cu serul miraculos anti guvid
 • Elina 19.09.2022 12:02
  Nimic din articol nu face referire la (cu atat mai putin ''ataca') subiectul imbratisarii lumesti executate de distinsul personaj. Articolul vorbeste doar de activitatea suspect de vioaie in slujba inteparii cu zeama de varza din perioada guvida. Si daca tot ne-am dat la vorba in fata portii, zice-se ca a recunoscut fapta marsava de pipaire a reclamantei. La cremenal, monser...
 • Constantinescu Valentin-Ionut 19.09.2022 10:57
  foarte posibil sa fie serviciile implicate,vedeti cazul "Apr 23, 2019 — Episcopul reformat al Oradei, Csűry István, se află în centrul unui scandal sexual declanșat de o femeie din Oradea care susține",cineva a scris pe national.ro la comentarii ca ar fi dos adica directia de operatiuni speciale a mai
  Toate Bune!!!
 • Andri 19.09.2022 15:02
  Ceva e putred in aceasta poveste cu agresiunea, asta e clar. Pe cine o fi suparat Alexa de l-au rasplatit asa?
  Cat de important e ca oamenii in pozitii cheie sa nu fie santajabili. Poate, doar poate, o rasari si adevarul pe strada asta.
 • Maria888 19.09.2022 12:01
  Dar de ce nu este nimic pe siteul Patriarhiei? De ce si-au mai facut site pe internet daca nu il folosesc? De obrazul Domnului macar ca Lui i-au adus aceasta mare jignire in timpul Sfintei Spovedanii. Noi suntem tarana azi suntem maine ne bate vantul. Dar Hristos cu ce le-a gresit acestor preoti si ierarhi?
 • Carbid 19.09.2022 19:08
  De ce crezi ca trebuie sa citesti asa ceva pe site-ul Patriarhiei???
  Pentru asta exista CLICK si Libertatea si alte tabloide....daca asta cauți!
 • Maria888 ► Carbid 19.09.2022 21:36
  Deci spui ca o incalcare atat de grava a unei Sfinte Taine Patriarhia Română o lasa sa fie moderata de Click si alte tabloide? Sa fie oare asa de rau?
 • Năzuim-spre-Înviere 20.09.2022 23:01
  De ne-am vedea de pacatele noastre, n-am mai vedea de ale aproapelui! Nu judecați, ca să nu fiți judecați!
 • Ioan Furtuna 21.09.2022 10:36
  Dacă ar fost pe vremea lu' ceașcă... acest preot, sigur, ar fiu avut câte un cas'tofon în buzunarele sutanei! Aceste două satane, infiltrate în Biserica Ortodoxă, merită ceea ce Dumnezeu ne arată acum tuturor. În iad, birjar, în iad!
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare