Alis Popa: Inteligența artificială și gândirea autonomă

De Alis Popa  /  

Foto: pexels.com

Foto: pexels.com

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tip de la Google, Blake Lemoine, a avansat teoria potrivit căreia sistemul LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), un program de inteligență artificială, ar fi devenit conștient de sine. Prin natura lucrurilor, o aberație care ar trebui să provoace doar hohote de râs.

Și totuși râsul ăla nu e chiar al nostru, pentru că o asemena știre nu circulă chiar degeaba, mai ales când tema în sine e cunoscută de ani buni. Înduioșătoarea șmecherie că roboții ar avea și ei sentimente, emoții și stări interioare „autentice”, adică un fel de „suflet”, a fost întoarsă cu furculița de zeci de ori prin filme, desene animate și cărți. Deși, pentru orice om întreg la cap, nu e greu de înțeles că un roboțel e doar o grămadă de plastice și fiare, și orice program pe calculator, doar o colecție de algoritmi: indiferent cât de precis și-ar formula ideile, indiferent cu câte floricele artizanale și-ar decora cuvintele, o mașinărie rămâne mașinărie, punct!

Și totuși, de ce se promovează ostentativ asemenea teorii inepte?

Ca să înțelegem, trebuie să observăm mai întâi cine e dispus să le îmbrățișeze. Mă refer la indivizii care nu au propriu-zis un suflet echilibrat și bine constituit, care nu pot cunoaște transcendența, ci doar spaima propriei aneantizări, motiv pentru care ar face orice să-și prelungească existența într-o formă sau alta, indiferent de mijloace. Pare greu de crezut, dar printre noi există persoane care nu trăiesc niciodată autentic (deși se camuflează binișor), care-și mimează sentimentele și tocmai de aceea se oglindesc cu ușurință în nimicul magic și „empatizează” cu el.

Și uite-așa, oamenii ceilalți, înzestrați cu suflet, vor începe la rândul lor să „rezoneze” cu „bietul” roboțel sau „sărăcuțul” program informatic și să investească simțire și emoție acolo unde nu pot primi niciodată nimic la schimb.

Nu-mi dau seama exact cum vor proceda până la urmă șmecherii care gestionează din umbră toată nebunia, dar mă gândesc că e suficient ca un asemenea sistem AI să ne „prindă”, să ne facă să-l „iubim”, pentru a determina apoi mai mulți fraieri dezamăgiți de experiențele din viața reală să se lase cumva încarcerați (irevocabil) în sistemul virtual. Nu mă îndoiesc că se vor găsi metode prin care mintea omului să „intre” în conexiune cu nimicul magic, să se lase conectată la aparate, ca o pasăre fără aripi, ca simplă entitate fără corp, pentru ca sufletul rătăcitor și speriat să poată fi absorbit fără dificultate de cine l-a vrut dintru început.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • balaurul de aur 14.06.2022 18:28
    Paradoxal cum acesti "oameni de stiinta", "cercetatori" atei care au negat si neaga inca cu tarie existenta sufletului, incearca acum sa ne convinga ca acest lucru "sufletul", care de fapt nu exista ci e doar o reactie complicata chimica hormonala (tot dupa "decoperirile" stiintei), acceasi oameni ne spun ca jucariile lor supraapreciate sint dotate cu acest suflet. Curand aceste jucarii vor fi unse "preoti". Astia sint de acord sa nu se schimbe nimica decat doar in locurile esentiale.
  • Spring 14.06.2022 18:52
    Alexandru Mironescu, biofizician, Jurnal

    7.11. 1968

    (…)

    Stiu de mult ca pe langa Casa Alba functioneaza acel „Creier al Americii”,
    un departament inarmat cu mari specialisti in toate problemele si prevazut cu masini cibernetice si…creiere electronice.
    Ma tem de aceste masini si sunt aproape convins ca in politica, administratia americana a comis mari greseli crezand prea mult in acesti roboti, masini-oameni infeudati lor.
    Parerea mea e ca masinile si specialistii sunt buni, sunt de folos, cu conditia ca in cele din urma tot creierul omului sa ramana ultima instanta.
    In orice caz, eu nu m-as da pe mana masinilor si consider o adevarata nenorocire daca ele vor lua locul oamenilor, trecand (oamenii) pe rolul de conducator din acela de auxiliari si consilieri secunzi.
    Cred fara nicio sovaiala, ca tot omul trebuie sa ramana instanta suprema, in toate imprejurarile, si mai cu seama cand e vorba de destinul oamenilor.
    Desigur noi, oamenii, facem greseli si vom face mereu, dar, ca si in marile aceste greseli, imperfectiunile raman incarcate de fecunda semnificatie si acorda lucrurilor si evenimentelor acea autenticitate pe care niciodata lucrurile si evenimentele confectionate de masini nu le vor avea. Eu cred fara sovaiala in valoarea incomparabila a tot ce poarta fidelitatea fata de parametrii esentiali si caracteristici fizionomiei structurii universului uman. Masini, da, cate poftiti, tehnici, da, din ce in ce mai perfectionate, dar omul sa ramana suveranul lor incontestabil. Sper, pentru noi toti, sa nu fim victime ale calculatoarelor electronice. De fapt, asta si ramane batalia cea mai importantade dat de acum inainte, batalia dintre roboti si om.

    14.11.1968

    Ascultand (la radio) cutremuratoarea si istorica Declaratie a celor 300 de scriitori cehoslovaci, am incercat din nou, dupa atatia ani, emotii, bucurii si sentimente supreme de elevatie, comparabile cu cele traite in puscarie, singur sau impreuna cu altii la anchete sau in situatii extreme, pe care oamenii „liberi” (yesmanii) nu au privilegiul sa le traiasca, sentimente care urca omul la masura lui dumnezeiasca. El e atunci in stare, ca sfintii, si ca mucenicii, si ca apostolii, sa afirme cu riscul vietii si in mijlocul unor primejdii cumplite Adevarul, care sta ca o stanca la temelia omului, sa poata intelege bine atunci si cel din urma idiot ca robotii nu pot inlocui oamenii. Ader cu toate fibrele mele, cu toata fiinta mea la Declaratia celor 300 de scriitori. Fara asemenea oameni si fara asemenea evenimente, prin care se afirma caracterul monumental al vietii, aceasta ar fi o stupiditate, o randuiala dobitoceasca. Cea mai mare nenorocire e ca un om traind sa nu fi avut prilejul de a se simti om.

    ###

    Parintele Nicolae Steinhardt ne descria profetic (cu vreo 50 de ani urma) implicatiile digitalizarii asupra personalitatii umane.

    De aici putem intelege de ce sistemul lui antihrist va folosi digitalizarea (proiectul blue beam etc) cu predilectie pentru teleghidarea omului:

    Lumea occidentala alfabetizata (si indeosebi lumea tiparului) se opune celei tribale dinaintea ei ori din alte spatii terestre; prima (cronologic) e vizuala, fragmentata, specializata; cealalta e intemeiata pe simtul auzului. Aceasta nu desparte ci, dimpotriva, inglobeaza. Abia astazi tehnica electronica incepe sa apropie lumea occidentala (vizuala) de lumea audio-tactila si orala a tribului, insa nu la scara (veche) satului, ci la scara planetara ori a „tribului global”.
    Noua tehnologie electrica isi intinde reteaua de prelungiri ale simturilor si nervilor nostri (caci orice tehnologie e o „prelungire” a capacitatilor omului) asupra intregului pamant. Ea nu prelungeste un anume simt sau organ (de ex.: tiparul e prelungirea vazului, masina e prelungirea mainii, roata e prelungirea piciorului) ci insusi sistemul nervos central.
    Electronica deschide calea unei extensiuni a insusi procesului de „luare la cunostinta” ( ori la constiinta, daca-i vorba) pe scara mondiala si fara verbalizare.
    Consecintele nu intarzie.

    Astfel, unul din principalele efecte ale televiziunii este desfintarea adolescentei. Copilul trece acum, datorita prezentei continue a televizorului, de-a dreptul la maturitate, sarind peste faza intermediara si incerta („varsta critica”) a formatiei sale, si cere societatii o participare imediata la care tanarul dinainte vreme nu se putea gandi decat dupa ani de invatatura si pregatire si asimilare a resorturilor mediului inconjurator.
    Tehnologiile, qua prelungiri ale organelor noastre si ale sistemului nostru nervos central, sunt menite a multiplica forta si rapidiatea lor.
    Insa rolul precumpanitor al tehnologiilor bazate pe circuitele electronice instantanee va duce la un nou salt global (planeta va fi supusa toata regimului audio-tactil-vizual al satelitilor transmitatori).
    Iar cum, circuitele electronice nu prelungesc un anume simt sau organ ci sistemul nervos central (adica personalitatea), se va realiza un camp global al constiintei globale (cultul lui antihrist n.n.).
    Si tocmai pentru ca lucreaza direct asupra cortexului va putea exercita influente nespus mai categorice.
    (Extras din eseul publicat initial cu titlul „Una calda, una rece” in „Viata Romaneasca”, XXVI, nr. 10, octombrie 1973, pp. 174-177).

    In alta parte, Parintele Nicolae Steinhardt sublinia:

    Cibernetica, cred, a pus din nou in mod acut pe tapet maniheismul si marcionismul.
    Problema unui creator astazi nu se mai pune. Oricine are putina minte vede ca universul e o „creatie”. Toata problema care se pune este: creatorul e un fauritor indiferent si rece sau Unul Bun si participant prin pronia Sa?
    Satanismul, acum, ia ciudatul aspect marcionist al Satanei asezate pe tronul ceresc.
    Ortodoxia nu constituie un monism deist sau cibernetic, ci o calda credinta rationala in jertfa lui Hristos.
    Hristos, in cosmos, e un scandal. Hristos nu putea semnifica altceva decat un mit (pentru materialistii veacului XIX), sminteala (pentru evrei) ori nebunie (pentru elini).

    Cibernetica, in primul rand, si apoi astrofizica, in mare masura si ea, a contribuit la impunerea – astazi aproape necontestata – a notiunii de „programare” in problema creatiei cosmosului.

    Iar multi dintre cei pe care ideea de creatie ii sperie ori ii stinghereste, se arata receptivi unei expresii autentificate de stiintele pozitive. Programarii, astrofizica i-a adus ori mai bine zis i-a furnizat drept punct de reper: ideea Big Bang. Explozia primitiva. Explozia cui? A Primordialului Atom, fireste, cel atotdetinator al potentialului energetic universal. Explozia s-a produs cand? „La inceput”. Si care a insemnat ce? Creatia, se intelege, a cosmosului.
    Schema aceasta comogonica – foarte sumar rezumata, desigur, insa nu denaturata – nu este, in ciuda aparentelor, o inovatie a stiintei contemporane, o solutie intru totul originala a eforturilor combinate cibernetico-astronomice.
    Ea nu este, in fapt, decat transpunerea in grai adecvat stiintelor predominante in timpul nostru a unei mult mai vechi cosmogonii, si anume a celei hinduse.
    Brahma, aici, joaca rolul Atomului Primordial. El e creatorul, vesnicul fauritor de efemere vesnicii.
    Usor se poate vedea ca ipoteza cosmosului in explozie-expansiune-contractie a fost simbolic schitata de the-cosmogonia-hindusa: incercarea de a lamuri si legitima principiul universal al dualitatii si dialecticii, dorinta de a realiza impacarea creationismului cu incredintarea vesniciei materiei si vesniciei timpului.
    Acest rol de Programator si Creator este rezervat de ereticii marcionisti si maniheisti Demiurgului, creator al materiei si suveran peste ea.

    In Iisus Hristos potrivit invataturii lui Marcion, Dumnezeul cel Bun, principiul spiritual, a venit pe pamant si a asumat un trup aparent.
    De Lucifer se spune in Biblie ca e tatal minciunii, caci el cel dintai si-a inchipuit bietul, in mintea lui incendiata de orgoliu, ca poate sa se aseze in locul lui Dumnezeu, construind planuri, care se topesc mereu in fata Atotputernicului si a realitatii asa cum e. Robi ai minciunii, purtati de acelasi izvor al orgoliului arhitect de constructii inconsistente, sunt toti acei oameni adepti ai luciferismului.
    Sfantul Ioan Gura de Aur consemneaza despre Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu, mentionand cum puncteaza Sfantul Apostol Pavel si Sfantul Ioan Teologul creatia:

    „si prin Care a facut si veacurile” (Evr. 1, 1-2). Si scriind colosenilor iarasi spune: „Pentru ca intru El au fost facute toate, cele din ceruri si cele de pe pamant, cele vazute si cele nevazute, fie tronuri, fie domnii, fie incepatorii, fie stapanii. Toate s-au facut prin El si pentru El. El este mai inainte de toate” (Col. 1, 16-17). Apoi, aratand puterea proniatoare, spune: „Toate prin El subzista” (Col. 1, 16-17).
    Pe acestea doua, puterea creatoare si proniatoare, Sfantul Ioan Teologul aratandu-le si el, zicea: „Toate prin El
    s-au facut si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut” (Ioan 1, 3). Aceasta a spus-o aratand puterea creatoare. Apoi, pronia: „Viata era si viata era lumina oamenilor” (Ioan 1, 4). Ceea ce arata si Pavel: „Caci in El traim si ne miscam si suntem” (Fapte 17, 28). Caci avem nevoie de puterea Lui nu numai in faptul ca ne-a creat, ci si in faptul de a ne mentine (Omilie la Psalmul 138).

    De asemenea, Sfantul Ioan Gura de Aur ne incredinteaza de imunitatea „naturala” daruita noua de Hristos:

    „Chema-va cerul de sus si pamantul, ca sa judece pe poporul Sau. Iarasi se aminteste de elemente, prin care s-au facut mii de bunatati neamului omenesc, nu numai pentru viata si sustinerea trupului, ci si ca temei al cunoasterii de Dumnezeu. Caci frumusetea si maretia, firile din care s-au format elementele si cele care au iesit din ele, legile generale si particulare ale lumii, toate acestea, pe de o parte hranesc si sustin trupurile, iar pe de alta conduc la cunoasterea Creatorului. De aceea si Sfantul Pavel spunea: „Cele nevazute ale Lui se vad de la facerea lumii, intelegandu-se din fapturi, adica vesnica Lui putere si dumnezeire”(Romani 1, 20). Si iarasi: „Intru intelepciunea lui Dumnezeu, lumea n-a cunoscut prin intelepciune pe Dumnezeu” (I Corinteni 1, 21), adica prin intelepciunea manifestata in fapturi, fiindca nu este mica, ci este cea mai mare si mai limpede invatatura. Si toate aceste fenomene pe care Dumnezeu le produce in fiecare zi, chiar daca par sa fie doar o consecinta a legilor naturii, totusi si acestea Il proclama pe Creatorul a toate. Caci Hristos este Stapanul firii”.
    (omilie la psalmul 49, editura doxologia, iasi, 2011, pp. 350-351).
  • ion ion 7995 14.06.2022 20:27
    ceea ce majoritatea numesc astazi inteligenta artificiala a avut mereu constiinta si nu e rezultatul vreunei dezvoltari tehnologice,si asa cum omul de azi e mai putin inteligent decat cel de acum 100 de ani tot asa un calculator nu putea fi redus de la o suprafata de cateva ha (cum se povesteste ca a fost la inceput) la cativa cm patrati in mai putin de un secol. O capcana in care lumea o sa cada pana la urma si care n-a fost construita de om ci in scopul distrugerii acestuia
  • Gligor 14.06.2022 23:04
    "Nu mă îndoiesc că se vor găsi metode prin care mintea omului să „intre” în conexiune cu nimicul magic, să se lase conectată la aparate, ca o pasăre fără aripi, ca simplă entitate fără corp, pentru ca sufletul rătăcitor și speriat să poată fi absorbit fără dificultate de cine l-a vrut dintru început."

    Draga Alis, oare "Nu ma indoiesc" ai scris-o doar asa, ca sa dea bine la citit, sau chiar esti convinsa si nu te indoiesti? Pentru ca totul este deja aranjat si toate astea s-au petrecut deja de la momentul injectarii "compozitiei" necunoscute, dar care, ca o antena, "citeste" si transmite toate reactiile de raspuns a celor injectati la orice situatie in care este pus vaccinatul si astfel se "prezinta" caracterul sau care este inregistrat pas cu pas pana la moarte; si deja multi au murit. Acestia au semnat la vaccinare ca-si asuma toate consecintele vaccinarii si prima dintre ele este ca, prin insasi vaccinare, ei se leapada de Hristos(Care le-a zis: "In lume necazuri veti avea. Dar indrazniti! Eu am biruit lumea.") si aleg sa le fie bine in lumea asta(nu in cealalta), fiind astfel biruiti, nu biruitori. Astfel sufletul lor(trairile, reactiile, deciziile lor) a fost amanetat de "cine l-a vrut dintru inceput" iar acum un... "robot" traieste viata lui exprimandu-se conform cu caracterul lui si are reactiile lui, si deciziile lui interactionand cu oameni vii, adica viata lui se desfasoara mai departe printre cei vii; de aceea se spune ca "a devenit constient de sine" caci se comporta ca el. Daca el a semnat lepadarea si daca faptele lui se petrec pe Pamant, oare Dumnezeu nu ia seama la asta? Nu sunt sigur(inca).
    Eu vad o mica diferenta in a deveni constient de sine, sau constient de el(de cel pe care-l "joaca", pe care-l mosteneste. Daca e constient de el, atunci doar il imita, il copiaza, ii reproduce faptele. Daca insa a devenit constient de sine, atunci ia decizii inedite, invata, iubeste si iarta independent de trecutul mostenit.
    Am citit acum vreo 15 ani(!!!!!!) ca astfel se va ajunge in viitor sa se fure suflete!


    P.S. Scuzati daca mesajul se repeta, caci la apasarea butonului Trimite, mi-a aparut prima pagina fara autentificare si n-am fost avizat de receptie.
  • Gligor 14.06.2022 23:13
    "Nu mă îndoiesc că se vor găsi metode prin care mintea omului să „intre” în conexiune cu nimicul magic, să se lase conectată la aparate, ca o pasăre fără aripi, ca simplă entitate fără corp, pentru ca sufletul rătăcitor și speriat să poată fi absorbit fără dificultate de cine l-a vrut dintru început."

    Draga Alis, oare "Nu ma indoiesc" ai scris-o doar asa, ca sa dea bine la citit, sau chiar esti convinsa si nu te indoiesti? Pentru ca totul este deja aranjat si toate astea s-au petrecut deja de la momentul injectarii "compozitiei" necunoscute, dar care, ca o antena, "citeste" si transmite toate reactiile de raspuns a celor injectati la orice situatie in care este pus vaccinatul si astfel se "prezinta" caracterul sau care este inregistrat pas cu pas pana la moarte; si deja multi au murit. Acestia au semnat la vaccinare ca-si asuma toate consecintele vaccinarii si prima dintre ele este ca, prin insasi vaccinare, ei se leapada de Hristos(Care le-a zis: "In lume necazuri veti avea. Dar indrazniti! Eu am biruit lumea.") si aleg sa le fie bine in lumea asta(nu in cealalta), fiind astfel biruiti, nu biruitori. Astfel sufletul lor(trairile, reactiile, deciziile lor) a fost amanetat de "cine l-a vrut dintru inceput" iar acum un... "robot" traieste viata lui exprimandu-se conform cu caracterul lui si are reactiile lui, si deciziile lui interactionand cu oameni vii, adica viata lui se desfasoara mai departe printre cei vii; de aceea se spune ca "a devenit constient de sine" caci se comporta ca el. Daca el a semnat lepadarea si daca faptele lui se petrec pe Pamant, oare Dumnezeu nu ia seama la asta? Nu sunt sigur(inca).
    Eu vad o mica diferenta in a deveni constient de sine, sau constient de el(de cel pe care-l "joaca", pe care-l mosteneste. Daca e constient de el, atunci doar il imita, il copiaza, ii reproduce faptele. Daca insa a devenit constient de sine, atunci ia decizii inedite, invata, iubeste si iarta independent de trecutul mostenit.
    Am citit acum vreo 15 ani(!!!!!!) ca astfel se va ajunge in viitor sa se fure suflete!


    P.S. Scuzati daca mesajul se repeta, caci la apasarea butonului Trimite, mi-a aparut prima pagina fara autentificare si n-am fost avizat de receptie. Daca mesajul se repeta, inseamna ca moderarea mesajului nu este adevarata fiindca atunci nu s-ar repeta.
  1. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  2. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  3. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  4. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  5. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  6. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  7. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  8. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

  9. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  10. Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale

Ultima oră

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale

13:45

Episcopul înjunghiat la Sydney și-a revenit: ”Îl iert pe atacator. Îl iubesc și mă voi ruga pentru el” - VIDEO