Alexandru Gavril: Șah și Groază

De Alexandru Gavril  /  

„TOȚI am fost mințiți!”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În caz că nu v-ați prins încă, ceea ce trăim în aceste timpuri este de fapt "cel de-al Treilea Război Mondial”. Pentru început, vreau să realizați câteva aspecte deosebit de importante despre cum decurge această bătălie pe care mulți o numesc "Apocaliptică”.

Din punct de vedere al Mediului de desfășurare, putem distinge clar "3 Câmpuri de Luptă”:

Mediul REAL, adică confruntări fiziceîntre oameni, fie că vorbim despre războiul din Ukraina sau despre "demonstrațiile pacifiste” ale Organizației ANTIFA, acest război se duce în modul convențional pe care îl știe toată lumea. Pac pac, bombe, foc, "avioane doborâte cu borcane cu murături”, coktailuri Molotov, gloanțe, bâte și ciomege, etc.  Ideea de bază e că mor oameni nevinovați iar noi NU PUTEM INFLUENȚA CU NIMIC ceea ce se întâmplă pe front. Și nu va sugerez să vă înrolați voluntar în vreo armată, pentru că veți avea de-a face cu "Profesioniști” adevărați.

Mediul SOCIAL, ce ar putea fi împărțit în ECONOMIC – POLITIC – IDEOLOGIC. Adică sancțiuni, tratate politice, alianțe economice, legi și ordonanțe care afectează viață noastră în mod direct, dar fără a fi vorba de un atac fizic propriuzis, ci de o "lovitură cu manta” aplicată asupra psihicului populației, dar cu repercusiuni fizice ulterioare. De exemplu: dacă din cauza unor Jocuri Politice se scumpește gazul, iar din nevoia de a economisi faceți mai frig în apartament și că urmare va îmbolnăviți, acesta este tot un atac fizic asupra dumneavoastră. La fel și prin scumpirea alimentelor, dacă o persoană nu-și va mai permite să-și cumpere hrana necesară, pe lângă durerea psihică și tristețea cauzate de problemele zilnice financiare, acea persoană se va îmbolnăvi la un moment dat de diverse afecțiuni ce pot deveni cronice. Din păcate, nici în acest război nu prea aveți cum să participați în mod direct decât dacă aveți ceva pile pe la Guvern sau la Casa Albă.

Mediul VIRTUAL, adică platformele de Social Media, unde asistăm de fapt la un "Război al Informației”. Nici aici nu putem vorbi despre un atac fizic direct, ci despre o lupta ce se dă între două ideologii pentru a câștiga câți mai mulți adepți controlând fluxul de informații. Problema este că  "teren de lupta” virtual este aproape în totalitate deținut de inamic, iar acesta beneficiază de toate”pârghiile” necesare că să încline balanța în favoarea lui: Cenzură, Cancel-Culture, Shadow-baning, plus acces la majoritatea mecanismelor ce pot influență opinia publică (presă, radio și TV, artiști și influenceri online). Cu toate astea însă, acesta este "terenul de lupta” unde noi putem influența cu adevărat soarta Lumii.

Din punct vedere al SPAȚIULUI, acest război se desfășoară pe mai multe Planuri: Global, Național și Local. Pe plan GLOBAL el este purtat de personaje cu expunere și putere de influență MONDIALĂ, cum ar fi: Donald Trump, Vladimir Puțîn, Joe Biden, Elon Musk, Klaus Schwab, Bill Gates, George Soros, Andrew Tate, Jordan Peterson etc.

La nivel NAȚIONAL vom avea pe "câmpul de lupta”, în cazul României de exemplu, politicieni, ziariști, artiști, influenkeri, etc: de la Iohannis la Diana Șoșoacă, de la Mândruță la Dana Budeanu, de la Delia pân’ la Bittman și de la Selly până la Ciucă, aceste personaje influențează într-un fel sau altul evenimentele ce au loc în țara noastră, dar și starea de spirit si nivelul de informare a populației.

Pe Plan LOCAL, acest război se mută în grădina fiecăruia dintre noi, fie că e vorba de grup de prieteni, colegi de serviciu, rude etc. Sunt ferm convins că în viață voastră de zi cu zi, fie că e vorba de interacțiuni fizice sau pe internet, ați intrat de multe ori în conflict cu cei care au căzut pradă manipulării din ultimii ani.

Ca să clarificăm și mai mult lucrurile, am putea să analizăm participanții din acest război și să încercăm să vizualizam toată scena ca pe un imens joc de Șah, ce se desfășoară în timp real și pe mai multe table simultan.

Nu degeaba aproape toți membrii de elită din consiliul lui Vladimir Putin sunt maeștri internaționali la Șah. Lavrov, Șoigu, Gherasimov etc, pun pariu că sunt aproape de nivelul la care a fost Emory Tate, tatăl controversatului Andrew Tate. Acesta a fost de cinci ori "Campion al Forțelor Armate” din SUA iar în 2006 a ajuns până pe locul 72 în topul celor mai buni jucători din toată America.

Am să încerc să vă fac o prezentare asupra pieselor de pe tabla de șah. Este destul de importantă înțelegerea ei deoarece într-un articol viitor am să vă povestesc despre o strategie foarte simplă, care, dacă ar fi înțeleasă și aplicată corespunzător, ar putea avea un efect de Domino destul de rapid și devastator asupra Narațiunii Oficiale.

Țin să menționez de pe acum că această clasificare NU are legătură cu inteligența, caracterul sau cu pregătirea academică a oamenilor, ci cu Funcția și Influența pe care o au asupra desfășurării jocului –  cu alte cuvinte, câte pătrățele poate muta fiecare.

În primul rând avem PIONII . Ei sunt "eroii” mascați, cei care #stauacasa și salvează vieți, cei care "se sacrifică pt binele comunitătii”, cei care cred încă cu tărie în beneficiile miraculoase ale "Științei” și ale "Zerului Magic”, "trolii” și "securicii” voluntari care abia așteaptă să "vă toarne” că aveți iarna peste 20 de grade în casă, cei cu "steguleț la profil”, cei cu "pronume de gen" de pe Instagram,  cei obedienți care ascultă fără drept de apel tot ce dictează Arahații, Fauciștii și alte entități care "ne vor nouă binele” – adică NEBUNI, CAI, TURE și chiar REGELE și REGINA.

Rolul PIONILOR este să ne facă pe noi "ceilalți” să ne pierdem în detalii, să ne luăm la ceartă cu ei, să ne enerveze ca ne pierdem cumpătul si să-i luăm la mișto ca apoi ei să ne raporteze la "autoritățile zuckeristice” care ne trimit pe bancă cate 30 de zile. (eu am în total peste 18 luni de ban pe Facebook și AM FOST SUSPENDAT PERMANENT până acum pe 3 conturi de Facebook, 2 de Instagram, unul de Twitter și unul de Reddit. Si mi-am luat 30 de zile pentru "Slava Smiork”, dar pentru asta, chiar dacă am suferit oleacă, a meritat).

Dacă vreți să aveți o viață liniștită, cea mai simplă variantă ar fi să le dați efectiv bypass – adică să-i "scoateți” din circuit ca și cum ar fi o cantitate neglijabilă. Nu trebuie să aveți nici o treabă cu Pionii, și așa trăiesc în frică, ei sunt cei care se îmbolnăvesc și umflă statisticile.

Dar dacă ați jucat Șah și nu știți doar cum se mută piesele, atunci știți că cele mai importante piese de pe tabla de Șah sunt PIONII.

Cine înțelege acest aspect atunci sigur are capacitatea de a înțelege Psihologia Pionilor, cum funcționează subconstientul acestor "roboței obedienți” ce trăiesc de peste doi ani într-o frică de moarte constantă, frică ce a dus la o alterare foarte gravă a Disonanței Cognitive și a construcției unei False Realități. Aceștia, ca la Șah, funcționează după un principiu foarte simplu și previzibil: "Dă-i cu capu’ înainte”, ca și cum ar avea ochelari de cal. Cum fac o turnătorie, fie ea online sau în viață reală, cum o piesă de-a noastră este blocată si trimisa 30 de zile "in arest”.

În general, am putea numi că fiind PIONI pe toți cei care ascultă ordinele orbește, pe cei care conform experimentului Milgram (despre care am vorbit și aici https://www.activenews.ro/opinii/Alexandru-Gavril-Andrew-Tate-vs-Jordan-Peterson-179274ar fi în stare să omoare pe cineva dacă "primesc ordin de sus”. De la medicii corupți până la jandarmiicare terorizau oamenii pe stradă sau la metrou că n-aveau cârpa la gură, de la corporatistii care "duhnesc a Civilizatie”până la cei care stăteau la coadă la mici pentru a îngroșa numărul intepatilor, toți aceștia sunt PIONI.

Ce mai au în comun PIONII din realitate cu cei de pe tabla de Șah? La fel ca piesele din joc, și PIONII inamici se visează altceva, toți se cred speciali și consideră că dacă ascultă orbește ordinele (merg cu capu-nainte fără să comenteze), atunci obediența le va fi răsplătită și vor fi și ei văzuți ca fiind "Cineva” – adică se vor schimba în altă piesă.  

Tot PIONI sunt din păcate și soldații care mor de-adevăratelea pe front pentru războaiele altora, dar clasificarea acestora ține foarte mult de partea reală a războiului unde comparatia pieselor se face mai mult în funcție de gradele și funcțiile militare.

În consecință, eu i-am numit pe toți PIONII adverși ca fiind "Dușmanii Rațiunii”. Rețineți acest "titlu”, deoarece va fi unul dintre subiectele viitoare despre care voi vorbi mult mai în amănunt.

Avem apoi NEBUNII. Aceștia sunt oamenii din presă și din media aservită. Personaje gen CTP, Lucian Mândruță, Radu Tudor și alți influenkeri mizerabili: artiști, vloggeri etc. Aceștia au un dublu rol. Primul e să le "bage pe gât Pionilor” numai mizerii și aberații ce le mențin acestora starea de frică constan, îi țin dezinformați și îi "asmută” împotriva noastră. "Că vezi domle suntem inculți,țărani, fără pregătire, fără empatie, anti știință” și câte și mai câte aberații.

Dar rolul lor cel mai important de fapt este altul: canalizează foarte mult din Ura noastră și din timpul nostru către ei. Dintre toți, cred că Nebunii au frigiderul cel mai plin de carne din partea noastră, sunt cei mai huliți și mai înjurați (asta probabil și pentru că zilnic vin cu câte o tâmpenie). Vă dați seama că din punct de vedere energetic și spiritual, nu cred că e prea zensă fii CTP sau Mândruță.

Avem și noi NEBUNII noștri, pe majoritatea îi gășiți pe listele făcute de acel "profesor universitar” din Iași – Sorin Bocancea - care a avut grijă să îi adune pe toți la un loc și să îi numească "Trompete Putiniste”(eu iar n-am prins loc pe aceste liste dar m-am resemnat între timp). Păi nu suntem noi considerați "NEBUNI” de către toată lumea?

Tot la "Nebuni” am putea să-i adăugăm și pe unii dintre cei mai mari muzicieni ai secolului precum Eric Clapton, care a povestit în acest interviu despre efectele adverse ale Superbului pe care le-a simțit pe propria piele (https://www.youtube.com/watch?v=EO80NBSJGC0), Roger Waters, fostul basist al formației Pink Floyd care declară într-un interviu la CNN că nu este vina Rusiei pentru ceea ce se întâmplă, ba chiar l-a numit pe Joe Biden "criminal de război” (https://edition.cnn.com/videos/politics/2022/08/06/smr-roger-waters.cnn), sau pe sportivi precum Novak Djokovici care a sfidat regulile Poliției Sanitare și care în urma victoriei de la Australian Open a ajuns unul dintre cei mai iubiți sportivi din toate timpurile.

O particularitate a nebunilor este că, la fel că pe tabla de Șah, ei devin din ce în ce mai periculoși si eficienți odată ce li se mărește spațiul de manevră (influența).

Apoi avem CAII. Aceștia sunt politicienii. Cei care fac cărțile pentru a se implementa Agenda Marii Resetări. Avem mai multe tipuri de Cai, de la ponei gen Vlăduț Magicianu sau Nicușor Dan, până la armăsari gen Băsescu, Iliescu sau alți "meseriași” ce stau în poziții cheie cum ar fi Fauci sau Arafat - personaje ce au decis soarta a milioane de oameni fără să-i fi ales nimeni pentru a imdeplini acest rol.

La fel ca în joc, CAII sunt personaje plasate în funcții cheie pentru a servi mai multor scopuri atunci când este nevoie. Cu celebrele "Atacuri în Furculiță” (Legi și Ordonanțe), un CAL bine poziționat are de obicei multiple roluri foarte importante în desfășurarea și economia jocului – cu cât are acces la mai multe poziții, cu atât mai periculos devine acel CAL.

Din păcate însă, numărul Cailor noștri este destul de mic, iar aceștia sunt ținta preferată a Nebunilor (jurnaliștii și influencerii) inamici. Dar și așa puțini cum sunt, au reușit să se infiltreze bine în Sistem și să încurce pe cât posibil planurile acestuia.

Apoi urmează TURELE. Ăștia sunt oamenii cu bani, gen Billuță Portițe, Soroșică, Zukerberg, Jeff Bezos sau cei ce fac parte din "Comitetul celor 300” despre care puteți citi chiar pe site-ul oficial al CIA (https://www.cia.gov/library/abbottabad-compound/4A/4A92FD2FB4DAE3F773DB0B7742CF0F65_Coleman.-.CONSPIRATORS.HIERARCHY.-.THE.STORY.OF.THE.COMMITTEE.OF.300.R.pdf). Acești indivizi, pe lângă aportul financiar foarte mare cu care au grijă de bunăstarea Cailor și Nebunilor, mai lasă și impresia cum că ei ar fi Boșii finali. Dar nu sunt ei nici pe departe, ei doar se plasează la vârful Piramidei vizibile pentru toată lumea.

Turele noastre cred că sunt persoane precum Elon Musk, poate chiar Jordan Peterson, dar și cei din spatele unor oameni precum Donald Trump sau Vladimir Putin. Pe aceștia doi nu știu încă la ce categorie să îi incadrez deoarece informațiile mele se opresc la ei, nu știu dacă sunt alții peste ca putere de decizie.

Apoi avem REGII și REGINELE. Aici este vorba despre dinastiile familiilor regale care conform datelor oficiale controlează lumea de aproape 2000 ani, poate chiar mai mult. Practic e vorba despre urmași ai Imperiului Roman, care cu ajutorul Vaticanului, controlează din umbră tot ce mișcă în lumea asta, de la guverne la corporații, la Mafie și la servicii secrete. Sunt cei cu "sânge albastru”, care alături de Papa de la Roma, dar și de Papa Negru - liderul Iezuiților, dețin peste 97% din bogăția Lumii. Aceste familii sunt: Astor, Bundy, Collins, DuPont, Freeman, Kennedy, Li, Onassis, Rockefeller, Russell, Van Duyn, Merovingian și Rothschild.

Dacă ar fi să mă folosesc doar de "informatiile oficiale” pe care le avem la dispoziție, atunci ar trebui ca Donald Trump și Vladimir Putin să fie cele mai puternice piese de pe tabla cea mare, deși "gurile rele” spun că și aceștia sunt controlați. Până la noi dispoziții, mi-ar plăcea să cred că Regii și Reginele noastre sunt șefii de stat care își conduc țara după principii suveraniste, fără a accepta jugul globalist și care luptă pentru independența propriului popor. Din această categorie făceau parte lideri precum Muammar Gaddafi sau Saddam Hussein si Nicolae Ceaușescu, care au fost anihilați cu ajutorul unui angrenaj foarte complex format din Pioni (soldați), Cai (politicienii care au votat în Congresul American pentru intervenția militară din Libia si Irak sau ai nostri care l-au trădat pe Nea Nicu), Nebuni (toată presa internatională "civilizată” din acea perioadă a încercat să îi portretizeze ca fiind cei mai mari tirani și un pericol pentru întreaga omenire) și Ture (oameni cu mare putere financiară și influență în industria de armament și cu mari interese în exploatarea petrolieră din zona).  

Mai presus de toți aceștia, stă pe tronul său de foc cel care joacă de fapt toate cu aceste piese. Omul Negru, așchiuța - adevăratul Boss Final – cel care nu e prezent pe tablă, el doar mută în timp real mii de piese care și-au pierdut direcția și și-au închinat sufletul acestuia.

Ce e FOARTE IMPORTANT de știut e că, nefiind prezent pe tablă, diavolul nu ne poate face nimic în mod direct, el având mereu nevoie de oameni ca să facă diverse acțiuni in numele său. Deci, "FĂRĂ FRICĂ” dragii mei, nu uitați că noi oricum avem de partea noastră cea mai puternică entitate din Univers, pe Cel care ne-a lăsat "Reguliile Jocului” și care a scris în Cartea Destinului cum vor muta toate piesele de la Începutul Timpului și până la Sfârșit – Dumnezeu.

Și cu asta dragii mei, se termină prezentarea mea, dar nu înainte de a vă spune încă o dată să rețineți că Cele mai importante piese de pe tablă sunt PIONII, dar despre asta vom vorbi pe larg într-un viitor articol intitulat "Dușmanii Rațiunii” și pe care îl voi publica în curând.

Și ca să vă mulțumesc pentru că m-ați urmărit până aici, o să vă las o mică comparație între "trupele noastre” și cele "inamice”, ca să înțelegeți de ce, chiar dacă pentru mulți pare imposibil în acest moment și consideră că "Omenirea e o cauză pierdută”, dacă fiecare își înțelege rolul și ce are de făcut, atunci șansele să ieșim cu bine din tot acest haos sunt destul de mari.

Pionii noștri sunt peste Pionii lor, în primul rând deoarece Pionii noștriconștientizează că sunt Pioni și nu privesc asta ca pe o rușine, însă cea mai mare problemă a pionilor noștri este că ei nu realizează încă faptul că Sunt cea mai importantă piesă de pe tablă și că Puterea e la ei.

Am văzut de multe ori oameni care, deși au înțeles în mare parte despre ce este vorba în lume, aleg să-și plângă de milă, fac mereu afirmații de tipul ”ne merităm soarta”, "vine apocalipsa” și "cade drobul de sare”.

Îmi pare rău să vă zic, dar dacă strămoșii noștri ar fi avut toți această atitudine, eu nu aș mai fi scris acest text în limba română iar Biserica noastră Ortodoxă ar fi fost de mult subjugată Vaticanului.

În primă instanță, Pionii noștri ar trebui să înțeleagă cât mai mulți cum funcționează întregul mecanism Dacă eu reușesc să fac 100 de oameni să înțeleagă cum se desfășoară Jocul, iar aceștia îl vor explică mai departe măcar unei persoane pe zi, sunt sigur că în scurt timp Pionii noștri vor fi cea mai puternică parte a "armatei”. Iar dacă vă este rușine să vă considerați un "simplu Pion”, atunci înlocuiți acest cuvânt cu "Soldat” și rușinea ar cam trebui să dispară. Vreți mai mult? Nu-i nici o problema, ați văzut ce are de făcut fiecare piesă.

Nebunii noștri sunt și ei peste Nebunii lor. Păi e de-ajuns să ne uităm la ce "vedete internaționale” avem noi de partea noastră (Eric Clapton, Roger Waters, Novak Novax Djokovich) și pe cine au ei: (https://www.buzzfeed.com/morgansloss1/celebrities-for-covid-vaccine-and-against-it ), iar la capitolul jurnaliști, chiar dacă au rămas destul de puțini cei care nu s-au vândut, aceștia reușesc să țină piept trusturilor media oficiale plătite cu milioane de euro de la bugetul de stat sau din finanțări externe din "surse necunoscute”.

Caii noștri, deși sunt într-un număr mult mai mic față de cel al adversarului, beneficiază totuși de un avantaj incontestabil, și anume faptul că sunt iubiți de către populație. Indiferent dacă va place sau nu de Diana Șoșoacă sau dacă sunteți sau nu de acord cu ce face ea sau Cristian Terheș, vă asigur că oamenii care îi urmează pe aceștia ar ieși în stradă pentru ei dacă s-ar întâmplă ceva dubios. La fel și în America, oamenii care sunt pro Trump îl iubesc pe Trump, iar cei care au votat cu Democrații, nu au făcut-o pentru că îl iubesc pe Joe Biden, ci pentru că îl urăsc pe Donald Trump.

La Ture, e suficient să îl comparăm pe Elon Musk cu Bill Gates sau cu Mark Zuckerberg, să analizăm ce a făcut fiecare și de ce tehnologie dispun. Înclin să cred că Tesla, nu doar pentru că poartă numele celui mai important Om care a trăit vreodată (după Iisus Christos) și căruia I se datorează și faptul că voi citiți acum acest text, este o companie ce deține mult mai multe "tehnologii secrete” decât Facebook și Microsoft la un loc.

Când vine vorba despre Regi și Regine, nu am avut niciodată vreun atașament față de aceștia. Nici cât am fost student în Londra timp de trei ani de zile, nu am reușit să înțeleg de ce un popor mândru și cu o istorie așa bogată precum britanicii alege să idolatrizeze niște paraziți. Poate aș fi de acord cu Monarhia, cu condiția ca după moartea Regelui să existe Alegeri Libere, iar succesiunea la Tron să se facă pe merit și nu bază de nepotism. Sunt pline cărțile de istorie cu situații în care după un rege bun și puternic care a adus prosperitate si pace în Regatul sau, în momentul când la cârma regatului au urcat copiii acestuia, s-a ales praful de munca regelui, au urmat războaie, s-au mărit taxele iar condițiile de viață ale oamenilor au scăzut brusc.

Iar în încheiere, sperând că fiecare și-a înțeles rolul în acest "conflict mondial”, vreau să vă dau probabil cel mai important sfat de până acum:

Nu uitați că suntem în stare de război, așa că este absolut esențial să căutați și să înțelegețArtă Războiului a lui Sun TzuUnul din principiile fundamentale din această carte este "Dușmanul dușmanului meu este prietenul meu”. Încercați să asimilați cât mai bine acest principiu și, indiferent de ce piesă sunteți, să NU MAI atacați piese ce luptă sub același stindard cu voi. Chiar dacă nu vă place de Piesă respectivă, sau cum livrează mesajuldacă acest mesaj este anti masca, antivax, anti claimăt ceingi, pro familie și credință, în loc să vă consumați din energie atacând acea piesă pe motivele cu care NU sunteți de acord cu ea, mai bine consumați acea energie share-uind o informație a unei Piese cu care sunteți de acord.  

Iar dacă vă întrebați ce rol îmi asum eu în toată povestea asta, am să vă las răspuns una dintre cele mai frumoase melodii ale formației Phoenix – Nebunul cu Ochii Închiși – melodie care, deși în ciuda vârstei de peste 60 ani, este mai actuală și mai la obiect decât tot ce auziți astăzi la posturile de radio oficiale.

https://www.youtube.com/watch?v=XbJVeDvN2BA

Pe un munte, într-o țară foarte-ndepărtată,

Stă un om cu ochii-nchisi și spune ce ne-așteaptă.

Lumea nu-l ascultă, îl crede un nebun,

Căci vorbele lui sunt niște lovituri de tun.

Dar el sta singur si linisti,

Iar in ochii lui inchisi

Vede al lumii asfintit

Nebunul cu ochii lui inchisi.

Zilele trec una după alta sus pe munte,

Vocea lui se aude clar, spunând foarte multe.

Lumea cea întreagă se-oprește să-l asculte,

Îl crede un nebun ce-ndrugă multe vorbe-absurde.

Dar el stă singur și liniștit,

Iar în ochii lui închiși

Vede al lumii asfințit

Nebunul cu ochii lui închiși.

În caz că sunteți interesat să vedeți cu ce mă mai ocup în viața de zi cu zi când nu sunt doar un "nebun conspiraționist”, aveți aici diverse moduri de a mă găsi.

https://rumble.com/v11z53x-black-sheep-imagine.html - contul de Rumble

https://www.youtube.com/playlist?list=PL4e3_bdwDYc3MmZRuxw4NOxau-Jwa-bzT - canal de youtube cu lecții de chitară

https://www.instagram.com/alexandru_gavril_oaie/ - al 3-lea cont de Instagram

https://www.facebook.com/profile.php?id=100081137331468 - al 4-lea cont de Facebook ce a fost deja blocat de peste 6 ori 30 zile,

https://www.facebook.com/BlackSheepRom - al doilea cont de facebook care momentan este blocat.

https://twitter.com/AlexGavril_Oaie?t=WUcQ6hIk_xk2qKxenG1J4w&s=09 - nouă mea pagină de pe Twitter pentru că cea veche a fost ștearsă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (31)
 • Constantin8 05.02.2023 20:16
  Misto articol!

  /Un pion
 • DREPTATE !!! 22.02.2023 19:15
  Mi-am facut cont special ca sa raspund la acest comentariu. Multumesc
 • brian duffy 05.02.2023 21:04
  Iisus nu a fost doar om
  cat despre drobul de sare care cade (ca si n cazul "lenesului" din muieti s posmagii) aici creanga a cam luat-o pe de laturi; poporul roman are si alte vorbe mai intelepte ca sa-ti faci iarna car si vara sanie
 • Radu Comsuta 05.02.2023 21:33
  Uau !! Mulțumim Alexandru de această alegorie foarte interesantă. De acord cu ideea că pionii sunt cele mai importante piese de pe tabla de joc. În primul rând jucătorii de șah știu că piesele grele, caii, turele nebunii, chiar și regele și regina, se ascund deseori în spatele pionilor de piesele grele adverse. E cel mai ușor să elimini un pion, dar uneori nu merită efortul. Pionii pot fi un scut în fața pieselor grele adverse. Când primești un șah de la adversar, un simplu pion băgat în față anulează imediat șahul. Ascunzându-te cu regele în spatele unui pion poți ieși imediat din șah. Dacă și numai dacă ai în imediata apropiere unul! Iar apoi tot pionii în mersul lor de melc, căsuță cu căsuță, când ajung în capătul tablei pot repune pe tabla de șah orice piesă grea scoasă din competiție. Incusiv regina!! Așa că umilul cetățean planetar poate răsturna cele mai puternice guverne dacă-și urmărește cu asiduitate scopul.

  Cea mai bună metodă e să îți păstrezi sângele ”rece” și să nu te implici afectiv în tot ce vezi și auzi luând decizii pripite date de-a gata. Apropo de ”Arta Războiului”, până să căutați înțelepciunea în casa altor neamuri, de ce nu vă uitați în propria locuință? Eu aș dori mai degrabă să vă indic poezia, ”Glosă” scrisă de genialul Mihai Eminescu. Meditați puțin asupra versurilor poeziei proiectată asupra a tot ce trăim începând din anul 2020 și veți înțelege că avem în față un valoros manual antimanipulare-dezinformare. Ca să vă dau un impuls, eu am asezonat bine cunoscuta poezie cu comentarii personale în paranteză pe ici-pe colo:

  Vreme trece, vreme vine,
  Toate-s vechi și nouă toate;
  Ce e rău și ce e bine
  Tu te-ntreabă și socoate ();
  Nu spera și nu ai teamă,
  Ce e val (Omicron, Gama, n.n.) ca valul trece;
  De te-ndeamnă, de te cheamă (”Fi responsabil”, ”sigur și eficeint”...),
  Tu rămâi la toate rece (rămâi lucid, nu pune botul la propagandă de orice culoare politică ar fi).

  Multe trec pe dinainte,
  În auz ne sună multe,
  Cine ține toate minte
  Și ar sta să le asculte?...
  Tu așează-te deoparte,
  Regăsindu-te pe tine,
  Când cu zgomote deșarte
  Vreme trece, vreme vine.

  Nici încline a ei limbă
  Recea cumpăn-a gândirii
  Înspre clipa ce se schimbă
  Pentru masca fericirii (”vaccinul conține vacanțe, revenirea la normalitate”),
  Ce din moartea ei se naște
  Și o clipă ține poate;
  Pentru cine o cunoaște
  Toate-s vechi și nouă toate (holocaust, comunism,...).

  Privitor ca la teatru
  Tu în lume să te-nchipui:
  Joace unul și pe patru (Fauci, Bil Gates,),
  Totuși tu ghici-vei chipu-i (lupi în blană de oaie),
  Și de plânge, de se ceartă (presa mainstream),
  Tu în colț petreci în tine
  Și-nțelegi din a lor artă
  Ce e rău și ce e bine.

  Viitorul și trecutul
  Sunt a filei două fețe,
  Vede-n capăt începutul
  Cine știe să le-nvețe;
  Tot ce-a fost ori o să fie
  În prezent le-avem pe toate, (comunism 2.0 + holocaust: astăzi ”we are all jews”)
  Dar de-a lor zădărnicie
  Te întreabă și socoate.

  Căci acelorași mijloace
  Se supun câte există,
  Și de mii de ani încoace
  Lumea-i veselă și tristă;
  Alte măști, aceeași piesă,
  Alte guri, aceeași gamă,
  Amăgit atât de-adese
  Nu spera și nu ai teamă.

  Nu spera când vezi mișeii
  La izbândă făcând punte (CTP, Bocancea & company),
  Te-or întrece nătărăii,
  De ai fi cu stea în frunte;
  Teamă n-ai, căta-vor iarăși
  Între dânșii să se plece,
  Nu te prinde lor tovarăș (nu urma sfatul pro-vacciniștilor):
  Ce e val, ca valul trece (astăzi mulți miros florile de la rădăcină).

  Cu un cântec de sirenă,
  Lumea-ntinde lucii mreje ( transumanism, ”nu veți avea nimic și veți fi fericiți”);
  Ca să schimbe-actorii-n scenă,
  Te momește în vârteje (presa miluită făcându-și ”mea culpa”);
  Tu pe-alături te strecoară,
  Nu băga nici chiar de seamă,
  Din cărarea ta afară (dacă au mințit odată vor minți în continuare)
  De te-ndeamnă, de te cheamă.

  De te-ating, să feri în laturi (nevaccinații teroriști),
  De hulesc, să taci din gură;
  Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
  Dacă știi a lor măsură;
  Zică toți ce vor să zică,
  Treacă-n lume cine-o trece;
  Ca să nu-ndrăgești nimică,
  Tu rămâi la toate rece (fi mereu cu mintea lucidă).

  Tu rămâi la toate rece,
  De te-ndeamnă, de te cheamă;
  Ce e val, ca valul trece,
  Nu spera și nu ai teamă;
  Te întreabă și socoate
  Ce e rău și ce e bine;
  Toate-s vechi și nouă toate:
  Vreme trece, vreme vine
 • Carbid 06.02.2023 11:58
  Provlema e ca în șah NU sunt tradători!!! Fiecare piesă își face treaba ei! nu se poate duce in altă parte!
 • Radu Comsuta ► Carbid 06.02.2023 14:17
  Așa este. Înșah este alb și negru, dar nu bine și rău.
  Însă că ați pimenit de trădare, aici este și o parte bună. Atunci când trădarea se face de partea binelui. În concret atunci cand propagandisti ai vaccinării și-au dat seama de efectul cafastrofal, de sindromul morții subite care nu se poate justifica logic altfel decât pus pe seama vaccinului, și convinși de înșelare au schimbat taberele, cel puțin de la provaccinare la o atitudine mult mai rezervată și controlată.
 • Briela 05.02.2023 21:53
  O abordare originală și foarte interesantă! Felicitări!
 • IC XC NI KA 05.02.2023 23:31
  Ar fi o întrebare..și multe derivate ..

  Oare de ce ne comportăm ca și când nu Dumnezeu e la ‘cârmă’?

  Oare de ce ne comportăm omițând ‘locul’ de întâlnire cu Făcătorul .. jocului de șah? De unde El (Se) împarte ..

  De la Cine credem că ne putem învața regulile jocului ..dacă tot am înțeles că jocul e ‘inventat’ de El? Și pe VIU ni le-a predat..inclusiv partea cu ..războiul nevăzut..

  Omul sfințește locul .. indiferent de poziția de pe tablă..d a c ă vrea! Ce?!

  “Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.” (Matei 12,30)

  În ‘Ghidul de supraviețuire’ - BIBLIA - avem toate instrucțiunile jocului ..supra(-)viețuirii ..imposibil de atins fără Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică Biserică ORTODOXĂ.
 • Radu Comsuta 06.02.2023 11:08
  Spre deosebire de frăția ta, care se vede de la o poștă că ai o vădită vocație apostolică și îi tot dai înainte cu ”sola” scriptura, eu te întreb prin cuvintele Sfântului Apostol ”Oare toți sunt apostoli, oare toți sunt proroci? Oare toți sunt învățători?...”
  De ce nu vrei să vezi și frăția ta că în lume Dumnezeu le-a dat oamenilor talanți și talente de înmulțit foarte diferite. Până și Sf. Efrem Sirul care se aștepta să întâlnească în pelerinajul lui părinți mari ai bisericii de la care să primească sfaturi, a fost smerit și a primit un sfat foarte înțelept prin lucrarea Domnului, de la cine nu se aștepta: o desfrânată dintr-o cetate. Chiar și Iisus Hristos li s-a adresat celor care ascultau nu tâlcuindu-le direct tainele prorociilor din Vechiul Testament ci folosindu-se de exemple din viața lor cotidiană: ”un tată bogat avea doi fii...”; ”era într-o cetate un judecător aspru care nu se temea de Dumnezeu...” etc. Ca dovadă că atunci când le-a vorbit direct despre tainele lui Dumnezeu fără vălul alegoric, nu L-au înțeles și s-au smintit, vezi cazul fariseului Nicodim care era buchie de scriptură, deci nu era un gură cască de pe drum, și când Hristos i-a vorbit direct despre nașterea de sus din duh și apă, se gândea cum are să intre el om bătrân în .... aia a măsii !! Adică el învățătorul lui Israel nu înțelegea..... Acum frăția ta mă și înțelegi pe mine?

  Să lăsăm ca Dumnezeu să-și facă lucrarea cu cei din lume cu talentele/talanții fiecăruia! Unul vede lumea ca o tablă de șah dar nu merge atât de departe să insinueze că diavolul joacă șah cu Dumnezeu, așa că ar trebui să ne întoarcem la războiul nevăzut, la sola scriptura! Sper că nu ai crezut chiar asta! :))) Altul e un star rock dar reușește să învăluie în muzica lui originală mesajul de nesupunere civică asupra forțelor lui întunericului care lucrează prin cei care ne conduc. E talantul lui, să-l lăsăm să-l înmulțească. Oricum o face mult mai bine decât 100 de predicatori moraliști care se băteau cu crucea în piept în fața enoriașilor că a venit timpul de mărturisire a credinței cu prețul propriei vieți și când a venit prigoana la ușa bisericii nu știau cum să facă mai repede compromis cu STATUL ca să nu le închidă bisericile și căutau să nu zică ceva neconform, supărător, atunci când nu tăceau ca șoarecii în biserică....

  Hai să auzim de bine!
 • IC XC NI KA ► Radu Comsuta 06.02.2023 16:15
  Frate drag, ideea e că degeaba ne trezim dacă în continuare nu facem ce trebuie. Asta am subliniat, asta am spus .. cu orice ocazie!

  Ce facem cu trezirea fără urmarea poruncilor Lui Hristos? Dacă sesizăm că la El .. sunt “regulile jocului” atunci la ce ne folosește trezirea fără urmarea Lui, da, fiecare după talanții săi ..nu asta e problema.

  Asta tot subliniez, că schimbarea e la noi, să ne străduim după puteri ..până nu iertăm, iubim, rugăm și toate la câte suntem chemați pentru mântuire în Biserică, că în afară NU există .. nu reușim N I M I C din ceea ce putem și suntem chemați.. să împlinim, chiar DACĂ avem “nesupunere civică asupra forțelor întunericului care lucrează prin cei care ne conduc”. O să reusim sâ avem până la sfârșit nesupunere civică .. sau până la ‘prășit’ .. Și, apoi, ce facem doar cu nesupunerea civică ..

  D E Ș I sesizăm “forțele întunericului” și pe Dumnezeu cu “regulile..”, care e masajul articolului în această direcție?! E steril ..

  Dumnezeu nu se milostivește de noi.. că nu vede că ne silim după talanții primiți, ci treaba noastră e strict lumească, nu să ne luptam cu patimile noastre, nu să-L urmăm pe El D E Ș I Îl recunoaștem ca Dumnezeu. Nu are legătura cu ex. pe care le-ați dat. În articol se vorbește de Dumnezeu că El e ‘șefu’. Păi și atunci Îi urmăm Cuvântul?! Atunci vrem să reușim ceva ..dar cum fără El?! Putem noi ceva fără El? La ce ne ajută așa-zisa trezire dacă (ne) risipim și nu adunăm cu Hristos!

  Nu vom avea izbândă decât cu AJUTORUL LUI DUMNEZEU, și aceea poate fi NUMAI dintr-o U N I T A T E DUHOVNICEASCĂ!
  Ce (CINE) ne poate UNI pe noi? Nu vedeți că deși lumea crede în Dumnezeu, vai nu cumva să-i spui să ierte .. să se roage pentru toți ..Păi ce-i înșelarea asta? Suntem încercați așa cum vedem, așa cum a îngăduit Dumnezeu .. și noi nimic și nimic frate, noi sus și tare .. aruncăm cu pietre .. Păi asta-i Calea?! Nu se vede cât suntem de dezbinați? Unde credeți că-i unitatea? În Cine credeți că stă ea?
  Izbânda e numai în trezire/nesupunere civică/războiul văzut?!! Atunci ..putem dormi în continuare ..că nu înmulțim nimic..

  Asta e ideea frate drag, nu există înmulțirea talanților în alt sens .. decât duhovnicesc.
  Așa ne ajută Dumnezeu!

  Doamne miluiește-ne pe noi și toată lumea Ta!
 • Alexandru ND 06.02.2023 00:01
  O singură observație aș face: cel mai important om născut pe pământ, după Iisus Hristos (care de fapt a fost om - Dumnezeu), nu este Tesla ci Maica Domnului.
 • Gligor 06.02.2023 06:06
  28. Zic vouă: Între cei născuți din femei, nimeni nu este mai mare decât Ioan; dar cel mai mic în împărăția lui Dumnezeu este mai mare decât el.(Lc7,28)
 • Carbid ► Gligor 06.02.2023 12:05
  După Sfânta Treime...ca importanță... al 4-lea ghici cine e???
  Maica Domnului!
 • Gligor ► Carbid 07.02.2023 05:53
  Nu pe mine ma contrazici, ci Scriptura, iar Scriptura spune mai multe lucruri despre Ioan decat despre Fecioara Maria.
  Poate ca spui asta ca o marca a relatiei celei mai stranse a omului cu mama sa.
  Fecioara Maria a fost... "portalul" prin care Fiul lui Dumnezeu a primit trup omenesc.
  Este o mare onoare atribuita Fecioarei de a naste pe Fiul, deoarece i s-a recunoscut puritatea sufleteasca si astfel nu I s-a transmis Fiului nicio meteahna. Acesta este rolul femeii in general, dar cazul nostru special, al Fecioarei, care concepe pe Fiul de la Duhul Sfant, nu prin "pervertire" (in urma unui contact sexual) cu un barbat.
 • RomandinRomania 06.02.2023 01:50
  O singura completare as avea la articol. (valabila și pentru mine). În articol am văzut ca Dumnezeu este cel care muta în partea noastră, și este adevărat, dar nu am văzut nicăieri o trimitere la rugăciune pentru a întări "pionii", "nebunii", "turele"... Etc. Iertare dacă am spus ceva cu care am supărat pe cine!
 • Radu Comsuta 06.02.2023 11:15
  Pentru asta sunt biserici și mănăstiri. În fiecare zi în România se săvârșește sf. Liturghie în sute de biserici de parohie sau mănăstiri în care preotul se roagă alături de enoriași ”și pentru conducătorii noștri....”. Tot ce e de făcut măcar o dată pe săptămână să fim la Biserică 1-2 ore acolo unde se pogoară Duhul Sfânt și să zicem din tot sufeltul un ”Doamne miluiește”. Rugăciunea nu trebuie să fie lungă. Calitate, nu cantitate.
 • Carbid ► Radu Comsuta 06.02.2023 12:08
  "Rugați-vă neîncetat!!!"
 • Radu Comsuta ► Carbid 06.02.2023 15:53
  Foarte bine spus. Asta trebuie sa facem. Dar aș vrea sincer să vad cum vă rugați neîncetat mai ales ca avem obiciul să stăm în diferite aglomerări umane, anturaje de prieteni, la servici, unde e o trăncăneală mai degrabă aiurea în tramvai decât cu ceva folos, deseori vorbim ca să treacă vremea. La judecata de apoi vom da seama de fiecare cuvânt irosit fără folos iar astăzi suntem în vremea rețelelor de socializare, a informației, lucruri care ne împrăștie mintea in multe direcții... Rugăciunea neîncetată, hm... Măcar dacă cinci minute într-o zi am putea să ne eliberăm de toate gândurile să fim doar cu noi înșine și să rostim câteva cuvinte curate către Dumnezeu, ar fi o mare realizare.
 • IC XC NI KA ► Radu Comsuta 06.02.2023 16:46
  În loc de ..”vorbim ca să treacă vremea” dacă vreți .. la căști.

  https://youtu.be/NMq-WMqF5OY

  https://youtu.be/A8PP5I0jXl8
 • IC XC NI KA ► Radu Comsuta 06.02.2023 16:22
  1-2 acolo .. și în rest noi să aruncăm cu pietre? Rugăciunea e .. rugăciune după rugăciune. După roade se vede ..
  Pr. Arsenie Papacioc spunea că se poate ruga până nu mai poate (‘spânzura de limbă’) în Sf. Altar dacă noi nu facem nimic .. degeaba. Se și vede. Nota bene.
 • george314 06.02.2023 02:35
  O povestire orientală vorbește despre un magician foarte bogat care avea multe turme de oi.
  Acest magician era însă foarte rău.
  Nu voia să angajeze ciobani și nu voia nici să pună împrejmuire în jurul pajiștilor unde pășteau oile sale.

  Oile se rătăceau în pădure, cădeau în văgăuni, se pierdeau și mai ales se temeau de apropierea magicianului pentru că ele știau că acesta le vroia lâna și carnea și asta nu le plăcea.

  În sfârșit, magicianul a găsit un remediu: el hipnotiza oile și le sugera mai întâi că erau nemuritoare și că jupuirea nu le poate face nici un rău, că acest tratament era excelent pentru ele și chiar agreabil; apoi le sugera că el este un bun stăpân, că își iubea atat de mult turma că era gata de orice sacrificiu pentru ea;
  și in al treilea rând, le sugera că dacă ceva urma sa li se întâmmple acest lucru nu putea în nici un caz să li se întâmple acum, în niciun caz astăzi și că în consecință nu aveau de ce să se gândeasca la asta.

  Mai departe magicianul le-a sugerat oilor sale că nu erau deloc oi; unora dintre ele le-a sugerat că sunt lei, altora că sunt vulturi, altora că sunt oameni și altora că sunt magicieni.

  După toate astea toate grijile sale în legătura cu oile s-au terminat. Ele nu au mai fugit niciodată, din contra au așteptat cu bucurie momentul în care magicianul avea nevoie de pielea sau carnea lor.

  - Fragmente dintr-o învățătură necunoscută -
 • Nick Cohen 06.02.2023 08:23
  Asa este, dar multi citesc putini pricep. Omerirea traieste intr-o psihoza in masa . Si mai e o problema, daca vrei sa ii trezesti la realitate , te vor ura , pentru ca le strici visul ! Latinii ziceau , mundus vult decipi , ergo decipiatur .
 • George 06.02.2023 07:20
  M-am oprit din citit când am ajuns la „Cartea Destinului.”.. creștinii nu cred în destin, fiindcă asta se referă la predestinație. Predestinația presupune faptul că Dumnezeu nu îi oferă omului libertatea... și că el are un „destin" sau soartă și un deznodământ implacabil. Pot fi de acord cu anumite lucruri din acest articol, însă autorul are multe lipsuri. Probabil se referea la Cartea Vieții... și la faptul că diavolul vrea să ducă la pierzare chiar și pe „cei aleși”... fiindcă chiar dacă nu credem în predestinație (sau destin)... totuși trebuie să admitem că Dumnezeu știe cine se va mântui (adică cine Îl iubește nu doar cu gura, ci și cu fapta) și cine nu, în preștiința Sa. Altfel nu ar mai fi scris că diavolul dorește să îi piardă „chiar și pe cei aleși”. Mulți chemați (toți), puțini aleși (cei ce își lucrează mântuirea în trup). Eu nu îmi fac atâtea griji, cum își face autorul articolului. Dumnezeu are mai bine grijă de lume! Ca și cum am salva-o noi... Noi să ne rugăm și să ne vedem de mântuirea noastră! Și binențeles să fim mărturisitori. Cine nu Mă va mărturi, nici Eu nu-L voi mărturisi în fața Tatălui Meu.
 • Carbid 06.02.2023 12:11
  Bine precizat dle George!!!
 • Gligor 07.02.2023 06:16
  "Predestinația presupune faptul că Dumnezeu nu îi oferă omului libertatea..." -Asa spun habotnicii, insa predestinatia se refera la predispozitia omului spre anumite slabiciuni si deloc la anularea libertatii.
  Destinul nu este ceva teribil, ci ii este pre-stabilit omului spre mantuire.

  Slabiciunile omului vin de la "stampila astrala" pe care omul o suporta la momentul nasterii, cand, in cel mai vulnerabil moment al independentei sale(nasterea) el sufera o marcare a unor influente cosmice ce-l predispun spre anumite afinitati/slabiciuni/predispozitii, dar nu-l determina cu nimic; Dumnezeu stie asta, el nu.
  Mai departe depinde doar de el si de (in)cultura lui.
 • IC XC NI KA ► Gligor 07.02.2023 12:54
  Nu este “pre-stabilit” nimic.
  Nu există “influențe cosmice”.

  De ar fi așa nu am fi liberi .. total.
  Nu am da socoteală .. total. Ar fi ‘de vină’ .. ‘influența cosmică’, că nu-i așa dacă era ea mai bună .. făceam și dregeam, dar așa ..ghinion.
  Oricum de regulă e de vină .. Moș Crăciun, niciodată noi..

  Dar e clar că nu-i așa .. suntem liberi să luptăm cu “predispoziția” noastră .. cu VOIA noastră .. cu patimile noastre și să le ‘anulăm’.

  Ne există nimic de felul acesta ..Dumnezeu (ne) cunoaște de mai înainte în Atotștiința Sa ..din veșnicie. El a făcut timpul, El nu-i supus timpului. În veșnicie nu există ..timp. Timpul e al acestui lumi, Dumnezeu e în afara ei..

  “Sfântul Vasilie cel Mare ne spune că stelele NU pot să ne influențeze, pentru că NU au voință.
  Persoanele influențează persoane.
  Forțele naturii NU formează caractere.

  Numai Dumnezeu cunoaște sufletul nostru și viitorul nostru.

  Omul este cu desăvârșire L I B E R.

  Poartă desigur elementele psihosomatice ale părinților lui în baza eredității, este influențat de învățământ, educație, mediu și de condițiile de viață.

  Însă își modelează viața ca un STĂPÂN pe sine, în legătură cu Dumnezeu și cu sine.

  Soarta este factorul cel mai imprevizibil al vieții și este celălalt nume al DIAVOLULUI.

  Să avem credință numai în Creatorul nostru.

  Ci N U M A I Dumnezeu le cunoaște și cărora le va descoperi, fie Îngeri, fie Sfinți.”

  https://marturieathonita.ro/seductia-zodiacului/
 • Gligor ► IC XC NI KA 08.02.2023 04:23


  Exact asta am spus si eu cand am zis ca influentele "nu-l determina cu nimic"; mai cititi o data.



  Omul nu e cu desavarsire LIBER pentru ca nu are liberul arbitru.
 • Dromihete 06.02.2023 11:16
  Foarte plastica povestea...dar e doar o poveste. Sa afirmi ca Trump, Musk sau altii "lupta" pentru tabara "noastra" inseamna ca esti in inselare profunda, inteleg nevoia acuta de un arhetip al unui "conducator", de un reprezentant la care pionii sa se ralieze, dar de acesta data lucrurile sunt foarte diferite si sincer e mai bine asa, pentru ca orice om e coruptibil, un om in loc cheie, devine tinta si la cat de mare este miza acum, nu are cum sa reziste fara protectie Divina in adevaratul sens al cuvantului. Numai Sfintii vor rezista...

  Sa nu ne imbatam cu apa rece, sa privin realitatea fix in fata, ajuta foarte mult, desi este extrem de dificil.
  Scena este deturnata demult, sunt 2 aripi, 2 capete ale aceluiasi rau, nu-i minic daca nu vrei sa joci rolul "pro", este loc si in "tabara contra", sau "tabara anti", nu conteaza unde esti, unde "joci", atata timp cat joci, pentru ca jocul tau legitimeaza ce se intampla, pentru ca energia ta vitala consumata va ajunge tot la spurcat, te vei imprastia tot cum este planificat, vei hrani tot pe cel care te vrea mort si distrus la orice nivel posibil, fizic, spiritual, mental etc

  Pionii au fost vanduti si abandonati in "voia sortii" demult; sigurul lor aliat a ramas Dumnezeu Cel viu, facatorul cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute. Restul este inselare si timpul o va dovedi...In sociologie este vestita si material de baza la scoala, paradigma vulpii si a leului, cu referire la rotatia "cadrelor si rolurilor" in campul actiunii si acesta este un exemplu banal din sutele disponibile, asta descrie viziunea autorului acestui articol, nicidecum o realitate obiectiva. Eu sunt de parere ca singura care ne poate ajuta acum la nivel individual este smerenia, si opozitia totala/boicotul total fata de orice abominatie si aberatie servita sau impusa. La nivel colectiv, nu mai vad nicio iesire, cultivarea groteasca, pana la stadiul de idol absolut al egoului/vanitatatii/mandriei a creat metastaze insurmontabile intre indivizi, societatea, ca si conventie si concept a devenit un cancer, o boala care isi devoreaza partile componente si si le distruge, pentru... cai verzi pe pereti.

  Doamne ajuta!
 • Carbid 06.02.2023 12:31
  @ Active News
  Din capul locului am spus ca acest articol e prea lung si aproape inutil! Dar ati ales sa nu publicati comentariul meu!
  Iată că mai toate comentariile de mai sus spun, in moduri diferite, cam același lucru!
  Am mai scris undeva, că în șah NU sunt tradatori! Fiecare piesă iși urmeaza drumul si menirea ei! Si deci alegoria nu știu cât e de potrivită!
 • DREPTATE !!! 22.02.2023 19:17
  Tradatorii sunt cei care fac Opozitie Controlata.
 • hank chinaski 06.02.2023 12:48
  autorul face un singur lucru, imparte. imparte tot, cea mai mare greseala fiind impartirea divinitatii, totul se petrece din voia lui Dumnezeu, dle. daca Dumnezeu joaca sah cu Diavolul avand intreaga omenire ca tabla de joc si piese intram intr-o paradigma blasfemiatoare din care nu mai iesim. grav este ca exista eretici care interpreteaza povestea lui Iov chiar in felul acesta.

  altfel, nu pot sa nu remarc epistolele exagerat de lungi, aceasta reiterand cliseic chestiuni deseori scrise aici, afirmatiile fara echivoc, unele pline de invinuiri teribile, denota aroganta, pare ca noi, "pionii", ar trebui sa ne uitam in soare la dansul, poate si sa ingenunchiem un pic...
Ultima oră

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației