Alexandra Nadane, de la susținerea vaccinurilor Covid produse sau dezvoltate din fetuși umani la „nu militează pentru interzicerea avortului”. Pro Vita București: „Marșul pentru Viață” – mai curat, mai uscat, mai inutil

De PRO VITA București  /  

Foto dreapta: Alexandra Nadane

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„O componentă importantă a mesajului Marșului pentru viață constă în faptul că este un eveniment apolitic și neconfesional, nu militează pentru interzicerea avortului și nu susține nici o formă de ostracizare a femeilor.”

„Marșul pentru Viață” și-a încheiat metamorfoza într-un eveniment politicos, aseptic și, din punctul nostru de vedere ca foști organizatori în București (2011-2013), inutil.

Deși li s-a atras atenția repetat, organizatorii actuali insistă să insereze AN DE AN în comunicatele de presă că marșul „nu militează pentru interzicerea avortului”. O singură propoziție care reduce la derizoriu bunele intenții și eforturile de popularizare și atragere a tinerilor; o afirmație care marchează o complicitate, fie ea și indirectă, cu unul dintre relele cele mai mari ale acestei lumi.

Am înțeles, omenește, dorința organizatorilor de a se ecrana în fața atacurilor venite dinspre establishment-ul feminist. Dar, dacă nu se dorea să fie cerută, în mod expres, protejarea prin lege a vieții umane intrauterin, cel puțin ar fi trebuit evitată delimitarea. Nu trebuia vreun act de curaj; era suficient să fie evitate actele de lașitate.

Chiar dacă toate autoritățile publice susțin reglementarea normativă a dreptului la avort și îl consideră pe acesta drept o libertate, avortul nu devine nici moral, nici riguros legal. Nu este posibil ca legea să consacre simultan dreptul la viață și în același timp să tolereze acte producătoare de moarte. Actele contrare vieții sunt ilegale, pentru că atât Constituția cât și instrumentele juridice internaționale consacră și garantează dreptul la viață.

Faptul că toate „statele civilizate” (sintagma folosită până la îngrețoșare) consideră că dreptul la viață este garantat numai după naștere rezultă din concepția seculară feministă, profund eronată, conform căreia nu i se recunoaște calitatea de persoană umană embrionului uman, lipsindu-l astfel de dreptul de a fi protejat de agresiuni. Asta cu toate că nimeni nu pune la îndoială faptul că embrionul uman este viu și este o ființă umană.

Cu siguranță și organizatorii Marșului pentru viață știu aceste lucruri, tocmai de ceea pare de neînțeles insistența asupra delimitării de oricare inițiativă de a denumi răul pe numele său: rău.

Mai mult, anul acesta tema evenimentului și a manifestărilor conexe include cuvântul magic și corect politic „egalitate”. Dar, cum în natură nu există egalitate, aceasta poate fi doar construită, sub forma unui concept normat juridic – acela al egalității de șanse. Ce ocazie grozavă ar fi fost să reafirmăm că această egalitate este imposibil de onorat în situația în care avortul a ajuns să fie considerat la fel de accesibil ca o extracție de măsea, și că bietul copil măcelărit n-apucă să mai exercite nicio egalitate de șanse!

În lipsa busolei, oricât de nobile i-ar fi intențiile și de numeroasă participarea, Marșul românesc pentru viață nu se poate decât rătăci în irelevanță. Până și noua siglă reflectă aspectul aseptic, lipsit de căldura și personalitatea desenelor în culori pastel, pe care până acum organizatorii le pregăteau special.

Bogdan Stanciu și colegii

Asociația Pro VIta București

Citiți și De ce este imperios necesară abordarea prudentă și personalizată a vaccinării anti-Covid-19. Eroarea Alexandrei Nadane

PS – Cu toate referirile la Marșul din Statele Unite ale Americii, similitudinile între Marșul pentru Viață și March for Life se opresc la denumire și formă de manifestare. Organizatorii americani au strânse legături cu mediul politic și n-au nicio reținere în a califica avortul drept ceea ce este – un act criminal – ori din a susține forțele politice care caută să repare enorma nedreptate comisă prin legiferarea lui. La Curtea Supremă a Statelor Unite se judecă, în aceste luni, o cauză care poate răsturna infama decizie care din 1973 a permis avortarea a zeci de milioane de copii.

PPS – Colegii de la Darul Vieții, organizatorii tradiționali din Timișoara, zic cam același lucru ca noi.

Citiți și MINCIUNA MASS MEDIA și CE ȘANSE AU VACCINAȚII? Virgiliu Gheorghe: Certitudinea că în dezvoltarea acestor vaccinuri s-au folosit celule de la copii avortați este suficientă pentru un om cu conștiință creștină ca să refuze vaccinul. INTERVIU

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • __ 21.03.2022 14:49
    feministele or să o ia peste "bot" fiindcă în competiții sportive cum or sa facă față fizic unui bărbat (transgender)? Te apuca râsul.

    În altă ordine de idei, pentru ce exact se militează? Ar trebui sa fie mai greu de făcut avort, nu știu, ceva examene la cap întâi la.mamă și facilități de întrajutorare. Vrei fertilitate (ca stat), plătești.

    Toți gherlăii cască ochii ca cepele când zici că ai al >= treilea copil (teroarenpaihologica - închisoare de 2 la 5 ani sau mun-k în folosul comunității).
Ultima oră

21:35

Fratele procurorului general CPI, care l-a acuzat pe Putin de "răpirea copiilor", este PEDOFIL

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI