Adrian Pintea: În șa, drept, imposibil de uitat

De Elena Loreta Popa  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ochi mari, negri, calzi, veșnic melancolici. Sobru, intelectual, de o noblețe aparte, transpunea impecabil cinismul și ironia fină a personajelor lui.

Îl văd și acum în blugi, călare pe un armăsar la fel de calm ca el, cu șuvițe crețe, rebele.

Te obliga să-ți schimbi atitudinea, să simți, să privești, să stai departe de conflicte inutile, să te oprești, să conștientizezi că este nevoie de iertare, fără să ți se impună.

Trăia momentul la o intensitate amețitoare, făcându-te să înțelegi că în răstimpul unei piese de teatru el, actorul, conta cel mai puțin, iar tu, spectatorul, cel care îl ascultai și-l priveai, contai la rândul tău.

Astăzi se împlinesc 16 ani de când Adrian Pintea sprijină galaxia cu lumina lui.

„Vreau să rostuiesc totul îndeajuns de bine încât să pot să mă uit în oglindă dimineața ca un bărbat normal, nu mai bun, nu mai rău decât alții, și să merit gulerul alb al cămășii și loțiunea parfumată de după ras.

„Îmi plac metaforele ca oricărui om căruia îi plac cărțile. Nu cred că sunt îndepărtat de realitate, pur și simplu îmi fac acest cadou de a nu mă lăsa conectat la ea fără voia mea.

„Asta nu înseamnă că trăiesc în nu știu ce izolare, dimpotrivă, dar îmi selectez foarte, foarte bine zonele de interes din această realitate și pe celelalte le ignor cu o plăcere imensă. Cu o ironie la care nu renunț nici în ruptul capului.

„Cred că da, sunt un om puternic. Am avut nevoie de foarte multe ori în viața mea să fiu puternic și am fost exact atunci când a fost nevoie. Regret multe. Cea mai mare greșeală din atâtea? Nu știu... Multe, am făcut multe greșeli”, mărturisea Adrian Pintea într-un interviu acum mulți ani.

De fiecare dată când vine vorba despre el, recunosc, mi-e greu să-mi stăpânesc emoțiile.

Mi-e dor de el grăbit, trist, dureros, dificil de explicat.

Cei care l-au întâlnit măcar o dată în viață, fie l-au văzut pe scenă, nu-mi vor pune cuvintele la îndoială.

Un om cum a fost Adrian Pintea este greu de uitat.

O minte strălucitoare, un talent uriaș.

Mi-e dor să-l aud vorbind despre teatru, despre film, despre muzică, despre dreptate, despre iubire și cavalerism.

Inspira calm, seriozitate, privea fiecare element teatral cu inteligență, logic, fără oportunism. Avea o intensitate numai a lui, amețitoare.

Avea o privire numai a lui. O voce unică.

„Dacă mă înfurii o fac până la capăt, nu mă domolesc decât după ce se consumă furia. De foarte multă vreme, de când eram un tânăr artist român, debutam în filme cu haiduci, bătălii, cai. E o boală care nu mai trece niciodată. Slavă Domnului! De câte ori cert pe cineva că nu se poartă frumos cu un cal spun «Poartă-te frumos, ăsta e cal, nu e om!» Orice trântă de pământ te face mai puternic pentru că te încarcă cu egalul șocului. Odată ce te-ai ridicat ești deja învingător”, povestea într-un alt interviu și mi-a rămas în minte și suflet pentru totdeauna.

Adrian Pintea. În șa, drept, imposibil de uitat.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Bogdan Florin Vlaicu împreună cu medicii Geanina Hagimă și Damian Baciu:

CE CONȚIN DOCUMENTELE PFIZER - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • { } 08.06.2023 20:24
  L-am vazut la Mamaia, cand eram copil. Exact asa cum a fost descris in articolul dumneavostra :" În șa, imposibil de uitat." Era imbracat in blugi si cu o camasa alba, fluturata de galopul calului. Imposibil de uitat chipul ,vocea si talentul pe care ni l-a lasat pe micul ecran.Imposibil de uitat. Dumnezeu sa-l odihneasca printre luceferi.
 • brian duffy 08.06.2023 20:25
  ...si mare cavaler de malta...
 • { } 08.06.2023 20:54
  " Draga" Duffy, atîta te duce mintea. Acest articol este un elogiu pentru un mare artist. Si tu ai regurgitat.Sa nu te inece mucozitatile. Esti "clever" ! Lots of love xxx
 • Augusta 08.06.2023 23:50
  Ordinul cavalerilor de Malta este un ordin religios, romano-catolic. Nu sunt masoni, asta e important de retinut. Masoneria este demonica.
 • RomeoB ► Augusta 09.06.2023 07:30
  Catolicismul este anatemizat inca din 1054. Anatema e pe vecie: nu poate fi roidicat nici de Athenagoras, nici de Bartolomeu - DE NIMENI. Activenews: nu mai pomenti derbedeii apostati ! Nu sunt vrednici.
 • RomeoB 09.06.2023 07:26
  Ca francmason cu acte in regula, anatemizat de Biserica, a ajuns in imparatia "marelui arhitect" care are coarne, coada si copite, alaturi de Arie, Origen, Nestorie, Luther, Marx, Engels, Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, De Morgan, Ceausescu... Mare pacat !
 • VIC_TOR 09.06.2023 10:46
  Adrian Pintea ramane cu siguranta unul dintre cei mai valorosi si autentici actori romani. Fire sensibila, intelectual fin, meditativ si cult. Prieten bun cu alt gigant Ovidiu Iuliu Moldovan, avand multe afinitati. Viata sa a fost umbrita de alegeri nefericite in plan sentimental si de disensiuni in cariera cu alti actori care sufereau de protagonism si-l vedeau ca pe un concurent incomod, in special Sergiu Nicolaescu. De asemenea un complex personal al lui Pintea era legat de dentitia sa, complex care l-a dus la probleme grave de sanatate, complicatii chirurgicale, depresie, abuz de alcool.
  Cat despre inrolarea sa in ordinul cavaleresc va las link-ul Ordinului din care facea parte, declarat ca neafiliat la Masonerie. https://www.osmth.ro/acasa.htm
  Odihneasca-se in pace !
 • RomeoB 09.06.2023 11:14
  Revolutia bolsevica din 1917 nu a aparut din neant. A fost pregatita de francmasonii iluministi, precedati de masoneria protestanta. "Revolutia" burghezo-demoocratica din februarie 1917 a oferit puterea masoneriei, care a creat crizele in urma carora au pus mana pe putere bolsevicii. OAMENI DE CULTURA, ZIARISTI, SCRIITORI, ARTISTI, INFLUENCERI AU LUCRAT LA DISTRUGEREA FUNDAMENTULUI CRESTIN AL RUSIEI SI LA ADUCEREA LA PUTERE A ANTIHRISTILOR DE DIVERSE NUANTE ! - ( Ioan GH Savin - Iconoclasti Si Apostati Contemporani - ed Anastasia anii 90). Multi din artistii nostri si-au adus aportul, ori si-l aduc, in masura mai mare sau mai mica, la trimful ultimei mari dictaturi politico-religioasa mondiala. Ca sunt masoni, calaleri de malta sau templieri, nu conteaza prea mult: sunt bratele aleleiasi caracatite !
 1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

 2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

 3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

 4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

 5. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

 6. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

 7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

 8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

 9. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

 10. Șoc în lumea medicală! Un tânăr medic din Timișoara a murit subit

Ultima oră

01:10

A murit Generalul (r) Iulian Vlad, ultimul director al Departamentului Securității Statului (23 februarie 1931 - 30 septembrie 2017). Generalul Vlad despre 1989: Mi-ar fi fost cu neputință să execut ordinul de reprimare a revoltei poporului român

01:05

30 septembrie: 16 ani de la întronizarea PF Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. ÎNTRU MULȚI ANI! O fotografie inedită cu PF Daniel la... costum!

00:15

30 septembrie: Sfântul Ierarh Grigorie Luminătorul Armeniei. Sfintele Mucenițe Ripsimia și Gaiani

23:45

Blocul Naționalist cere îndepărtarea din Capitala României a unor monumente ale ”eliberatorilor” și ”eroilor” care au ucis români

23:30

113 ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca: „A fost un sfânt!” - spovedania de pe patul de moarte a unui securist mai puțin bolșevic decât cei de azi. Românii cer Patriarhiei canonizarea Sfântului Ardealului

23:00

Sergiu Ciocârlan: Cuviosul Părinte Arsenie Boca, darul lui Dumnezeu pentru poporul român

22:30

Artă ”grosolană” și ”lipsită de respect”, fără o ”minimă considerație” față de sentimentele unor oameni, îndepărtată dintr-un spațiu public. Un ”gunoi la suprapreț” din banii contribuabililor

21:45

A început ”Cursul 119 de vindecare sufletească la vremea crizei cu mască”: Părintele Bogdan Florin Vlaicu împreună cu medicii Geanina Hagimă și Damian Baciu. Transmisie VIDEO ÎN DIRECT

21:20

Solombănescu, promptitudine în reacții întârziate

21:04

Un studiu publicat de Radiological Society of North America a descoperit semne de leziuni cardiace la persoanele vaccinate anti-Covid care nu au avut dureri în piept

20:21

Un fenomen periculos ia amploare: DEBANCARIZAREA – Banii Gheață au devenit vitali!

20:00

VACCINUL GĂSIT ÎN OAMENI MORȚI! Studiu în NPJ Vaccines – Nature: Vaccinul ARNm anti-COVID-19, găsit în mostre de țesut de la persoane decedate

19:21

PRECIZĂRI în Cazul Al Di Meola și a unei posibile legături între vaccin și infarct

18:33

Olivia Steer: Vă rog respectuos, nu mai vorbiți prostii. Chemtrails nu există! Știința nu se discută! Se execută!

17:44

Florin Duțu: ZIUA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA. UN REGIZOR ȘI O INFECȚIE BOLȘEVICĂ - o diaree cinematografică din bani publici