Adrian Pătrușcă: Dracul, Broasca și COVID-ul: În această criză mondială, eu pariez pe Dracul globalist!

De EVZ | evz.ro  /  

Foto: marinesanctuary.org

Foto: marinesanctuary.org

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Adrian Pătrușcă de la EVZ, publicație cu care ActiveNews a stabilit un parteneriat, face o retrospectivă a evenimentelor care au precedat marea criză sanitară: apariția și ascensiunea Statului Islamic, sub privirile pasive ale Occidentului, invazia imigranților în Uniunea Europeană, încercarea anihilării Brexit-ului și a alegerii lui Donald Trump în 2016 ca președinte al SUA ș.a. La toate aceste zvârcoliri ale forțelor răului, omenirea a asistat anesteziată precum o broască fiartă la foc mic într-o oală, neavând (deocamdată!) curajul să iasă din zona de confort și să ia atitudine împotriva transformărilor sociale din ce în ce mai radicale.

Redăm mai jos editorialul semnat de Adrian Pătrușcă în EVZ cu titlul de mai sus:
 
Omenirea moțăia ca o broască în oala Istoriei. 
 
Ațipise, cu ochii închiși, scufundată în apa călduță, confortabil, relaxant. Totul în jur era liniște și calm. Niciodată nu îi fusese mai bine.

Uneori, o mai atingea câte un val ușor de căldură. Schimbarea de temperatură o făcea să deschidă alene câte un ochi. Și-l rotea plictisită în jur. Același decor familiar: emailul roșu al oalei, faianța albă a bucătăriei și, în centru, ea. Liniștită, închidea la loc ochiul globulos, gândind: „Hotărât lucru, această oală este cel mai sigur și mai plăcut loc din lume. A scris și în ziare.”

Încălzită la foc mic, Istoria se gătea pe nesimțite, transformându-se inexorabil într-o ciorbă comunistă. Fără nici un eveniment brutal, fără nici o creștere bruscă de temperatură, care să trezească Broasca.

Colo, un război prea îndepărtat, ici, o lege neimportantă, nu păreau amenințări pentru tihna și confortul luxuriosului batracian.

Apoi, ceva ca un clocot a părut să tulbure procesul gastronomic. În anul 2014, din spuma istoriei, a apărut ISIS. Ca o vijelie dezlănțuită. Au început să cadă frontiere și capete. Să curgă sânge din carotide.

Lumea civilizată, cu toate armatele ei sofisticate, părea neputincioasă în fața unor războinici în șlapi, parcă scăpați direct din grota de la Antipa. Manifestând o stranie impotență, preaputernicul Occident i-a lăsat să-și facă mendrele și să semene teroarea.

(Unii i-au acuzat pe liderii lumii civilizate de complicitate, dar cine să ia în seamă asemenea vorbe smintite?)

Broasca a tresărit puțin, speriată de focul întețit sub ea. S-a liniștit însă repede: să sară peste marginea oalei era o joacă. Putea să o facă oricând, dacă pericolul ar fi devenit iminent. A preferat să mai rămână puțin, să mai vadă. I se rupea inima să renunțe la locșorul ăla călduț, lăudat de ziare.

În 2015, a urmat un alt clocot: Invazia Imigranților. În uralele câtorva conducători europeni, Angela Merkel a deschis vraiște porțile Europei. Peste un milion de venetici au năvălit pe continent în doar câteva luni. Printre ei, și teroriști. Au urmat bombe, atacuri, atentate, asasinate. Groaza pătrundea încet în oasele Occidentului.

Marea majoritate a celorlalți invadatori, ziși „moderați”, nu dădeau semne că intenționează să se adapteze la stilul de viață al gazdelor, care îi primiseră cu brațele deschise. Dimpotrivă, se comportau ca niște stăpâni. Ca niște ocupanți.

Însă liderii politici păreau extaziați de perspectiva schimbării la față a Europei. De distrugerea identității creștine în numele unei zacuști ideologice numite „multiculturalism”.

Broasca a tresărit încă o dată. Și-a bulbucat ambii ochi, uitându-se în jur după vreo amenințare imediată la adresa copanelor sale. Însă, în afara faptului că se făcuse parcă un pic prea cald, nimic alarmant. Și din nou s-a liniștit la gândul că o poate zbughi din oală când poftește. La urma urmei, și-a spus, e ca în jacuzzi.

După un scurt val de răcoare (referendumul pentru Brexit, victoria lui Trump), a urmat clocot și tulburare. O uriașă mobilizare a sistemului imunitar pentru a izola și a distruge cei doi viruși infiltrați în organismul global.

Anihilarea Brexitului și a lui Trump s-a făcut cu febră mare și cu zvârcoliri. Toate legiunile iadului au părut să iasă pe străzi, în America, în Marea Britanie și în tot Occidentul, răspândind valuri de teroare, sub oblăduirea forțelor legii și cu părinteasca încurajare a clasei politice. Dărâmarea statuilor și rescrierea istoriei, interzicerea lui Shakespeare și Beethoven, a lui Peter Pan și a Pisicilor Aristocrate au fost salutate ca pași importanți spre civilizație și progres.

Cu tot tărăboiul și fierbințeala, nici de data aceasta, însă, Broasca nu și-a ieșit din oală. Paralizată pe jumătate de frică, pe jumătate de căldură, a rămas veghind, cu inima la gură, să vadă ce va să mai vină. Și jurându-și să sară din oală la primul semn nou de primejdie.

Și a urmat flagelul cel mai teribil dintre toate. Pandemia. În mai puțin de un an, s-au întâmplat lucruri nemaivăzute și incredibile. Lumea s-a transformat într-o pușcărie planetară. Într-un gulag. Doar că, spre deosebire de temnițele comuniste, nădejdea eliberării a fost aneantizată. Speranța a fost înlocuită de teroare.

Frica a devenit aproape materială, unsuroasă ca dohotul, năclăind totul în jur. Mai ales sufletele. Nici măcar în timpul războaielor mondiale nu a existat o asemenea răspândire a fricii, pe o suprafață atât de mare de planetă și la un număr atât de mare de oameni.

COVID-19 a transformat Omul-21 într-un monstru stăpânit de o groază drăcească de moarte. Subviețuirea pentru un blid de mălai, ca un pui de Credevia crescut în cușcă, a ajuns preferabilă morții.

Trebuie să fii prea orbit de frică pentru a nu vedea îndrăcirea din jur. Și legătura dintre toate evenimentele din ultimii ani.

Omenirea stă ca o broască în oala Istoriei. Sub oală, Dracul întețește focul. La început, a făcut-o prudent, încetișor, pentru ca fierbințeala să nu sperie Broasca. Să nu rămână cu oala goală. În ritmul molcom de acum un deceniu, Broasca ar fi fost condamnată.

S-a întâmplat însă ceva: simțindu-se aproape de izbândă, Dracul și-a pierdut răbdarea. A început să arunce lemne în foc cu duiumul.

Dracul este lacom. Nu i-a fost de ajuns să fie cel mai frumos și mai strălucitor dintre îngeri. Și-a dorit să fie mai presus de Dumnezeu. Și a căzut.

Acum, se agită din nou. E turbat, vrea să profite de conjunctură. Ca un fochist infernal, ațâță vâlvătaia sub oala istoriei, să o vadă clocotind cât mai repede.

COVID-ul este asemenea unui butuc uriaș. Nu a mai avut răbdare să-l despice în bucăți, l-a aruncat în foc cu totul. Și nu dă semne să se potolească. Pregătește alți butuci, din ce în ce mai mari, pentru o vâlvătaie colosală.

Niciodată în istorie, criza în care s-a aflat omenirea nu a fost atât de cumplită. Pentru că este o criză a sufletului. A Omului profund. A cărnii care, pentru a-și salva pielea, se răzvrătește împotriva Duhului Sfânt sădit în interiorul ei.

Însă orice criză este o oportunitate. Lăcomia Dracului de a accelera fierberea oalei are toate șansele să provoace trezirea Broaștei. Revolta. Să se scuture din letargie și să evadeze prin gura de email roșu înainte de a se opări.

În acest final de partidă și de lume, eu sunt optimist: pariez pe Dracul globalist.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Radu Comsuta 02.03.2021 23:04
    Dacă acum aproape doi ani opinia publică mondială (broasca din articol) privea oarecum impasibil pe ecranele televizoarelor/smarthponurilor cum catedrala Notre Dames din Paris ardea din temelii într-un incendiu survenit dintr-un banal ”accident” sub privirile neputincioase ale pompierilor care la o oră după apariția incendiului afirmau public că era prea târziu să se mai stingă ceva (nu înțeleg cum cu toate super rmăsurile de securitate din unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Franței, să declari că nu mai poți face absolut nimic de la numai o oră după apariția unui incendiu), și deci nu era un complot masonic ca să distrugă și ultimele urme de creștinism într-un occident secularizat, astăzi când am văzut ulterior decapitări în aceleași catedrale creștine și faptul că după valurile masive de emigranți arabi, statul Francez se declară de acum un stat musulman, nu cred că ne mai îndoim de acest fapt. Este clar ca lumina zile. Mai atrag și atenția asupra datei când a izbucnit acest incendiu care se întâmpla să fie și prima zi din începutul marelui Post. Asta așa ca batjocora să fie în întregime.

    Și toate evenimentele care s-au succedat în acești doi ani, culminând cu anunțul globalistului Karl Schwab că se urmărește impunerea NOM sub titlul eufemistic de Marea Resetare, au de-a face cu planul ocult al instaurării unei guvernări unice care mai vrea și o reducere drastică demografică (aici intră plandemia și vaccinul criminal).
    Eu zic că nu dracul ațâță focul ci oculta mondială sub ”binecuvântarea” lui. Numai că acest foc care iscă să ia proporții mai mari decât cel de la Notre Dame, o să prindă în flăcările lui și pe cei care îl ațâță. Nu știu ce se va întâmpla cu broasca. Cred că totuși printr-un miracol divin, va scăpa cumva dar cu mari sechele și traumatisme. Și doar ce va mai rămânea din ea. Însă lucrurile sunt departe de a se fi terminat. Acesta e numai începutul durerilor.
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  3. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  8. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO