Adrian Pătrușcă: Dracul, Broasca și COVID-ul: În această criză mondială, eu pariez pe Dracul globalist!

De EVZ | evz.ro  /  

Foto: marinesanctuary.org

Foto: marinesanctuary.org

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Adrian Pătrușcă de la EVZ, publicație cu care ActiveNews a stabilit un parteneriat, face o retrospectivă a evenimentelor care au precedat marea criză sanitară: apariția și ascensiunea Statului Islamic, sub privirile pasive ale Occidentului, invazia imigranților în Uniunea Europeană, încercarea anihilării Brexit-ului și a alegerii lui Donald Trump în 2016 ca președinte al SUA ș.a. La toate aceste zvârcoliri ale forțelor răului, omenirea a asistat anesteziată precum o broască fiartă la foc mic într-o oală, neavând (deocamdată!) curajul să iasă din zona de confort și să ia atitudine împotriva transformărilor sociale din ce în ce mai radicale.

Redăm mai jos editorialul semnat de Adrian Pătrușcă în EVZ cu titlul de mai sus:
 
Omenirea moțăia ca o broască în oala Istoriei. 
 
Ațipise, cu ochii închiși, scufundată în apa călduță, confortabil, relaxant. Totul în jur era liniște și calm. Niciodată nu îi fusese mai bine.

Uneori, o mai atingea câte un val ușor de căldură. Schimbarea de temperatură o făcea să deschidă alene câte un ochi. Și-l rotea plictisită în jur. Același decor familiar: emailul roșu al oalei, faianța albă a bucătăriei și, în centru, ea. Liniștită, închidea la loc ochiul globulos, gândind: „Hotărât lucru, această oală este cel mai sigur și mai plăcut loc din lume. A scris și în ziare.”

Încălzită la foc mic, Istoria se gătea pe nesimțite, transformându-se inexorabil într-o ciorbă comunistă. Fără nici un eveniment brutal, fără nici o creștere bruscă de temperatură, care să trezească Broasca.

Colo, un război prea îndepărtat, ici, o lege neimportantă, nu păreau amenințări pentru tihna și confortul luxuriosului batracian.

Apoi, ceva ca un clocot a părut să tulbure procesul gastronomic. În anul 2014, din spuma istoriei, a apărut ISIS. Ca o vijelie dezlănțuită. Au început să cadă frontiere și capete. Să curgă sânge din carotide.

Lumea civilizată, cu toate armatele ei sofisticate, părea neputincioasă în fața unor războinici în șlapi, parcă scăpați direct din grota de la Antipa. Manifestând o stranie impotență, preaputernicul Occident i-a lăsat să-și facă mendrele și să semene teroarea.

(Unii i-au acuzat pe liderii lumii civilizate de complicitate, dar cine să ia în seamă asemenea vorbe smintite?)

Broasca a tresărit puțin, speriată de focul întețit sub ea. S-a liniștit însă repede: să sară peste marginea oalei era o joacă. Putea să o facă oricând, dacă pericolul ar fi devenit iminent. A preferat să mai rămână puțin, să mai vadă. I se rupea inima să renunțe la locșorul ăla călduț, lăudat de ziare.

În 2015, a urmat un alt clocot: Invazia Imigranților. În uralele câtorva conducători europeni, Angela Merkel a deschis vraiște porțile Europei. Peste un milion de venetici au năvălit pe continent în doar câteva luni. Printre ei, și teroriști. Au urmat bombe, atacuri, atentate, asasinate. Groaza pătrundea încet în oasele Occidentului.

Marea majoritate a celorlalți invadatori, ziși „moderați”, nu dădeau semne că intenționează să se adapteze la stilul de viață al gazdelor, care îi primiseră cu brațele deschise. Dimpotrivă, se comportau ca niște stăpâni. Ca niște ocupanți.

Însă liderii politici păreau extaziați de perspectiva schimbării la față a Europei. De distrugerea identității creștine în numele unei zacuști ideologice numite „multiculturalism”.

Broasca a tresărit încă o dată. Și-a bulbucat ambii ochi, uitându-se în jur după vreo amenințare imediată la adresa copanelor sale. Însă, în afara faptului că se făcuse parcă un pic prea cald, nimic alarmant. Și din nou s-a liniștit la gândul că o poate zbughi din oală când poftește. La urma urmei, și-a spus, e ca în jacuzzi.

După un scurt val de răcoare (referendumul pentru Brexit, victoria lui Trump), a urmat clocot și tulburare. O uriașă mobilizare a sistemului imunitar pentru a izola și a distruge cei doi viruși infiltrați în organismul global.

Anihilarea Brexitului și a lui Trump s-a făcut cu febră mare și cu zvârcoliri. Toate legiunile iadului au părut să iasă pe străzi, în America, în Marea Britanie și în tot Occidentul, răspândind valuri de teroare, sub oblăduirea forțelor legii și cu părinteasca încurajare a clasei politice. Dărâmarea statuilor și rescrierea istoriei, interzicerea lui Shakespeare și Beethoven, a lui Peter Pan și a Pisicilor Aristocrate au fost salutate ca pași importanți spre civilizație și progres.

Cu tot tărăboiul și fierbințeala, nici de data aceasta, însă, Broasca nu și-a ieșit din oală. Paralizată pe jumătate de frică, pe jumătate de căldură, a rămas veghind, cu inima la gură, să vadă ce va să mai vină. Și jurându-și să sară din oală la primul semn nou de primejdie.

Și a urmat flagelul cel mai teribil dintre toate. Pandemia. În mai puțin de un an, s-au întâmplat lucruri nemaivăzute și incredibile. Lumea s-a transformat într-o pușcărie planetară. Într-un gulag. Doar că, spre deosebire de temnițele comuniste, nădejdea eliberării a fost aneantizată. Speranța a fost înlocuită de teroare.

Frica a devenit aproape materială, unsuroasă ca dohotul, năclăind totul în jur. Mai ales sufletele. Nici măcar în timpul războaielor mondiale nu a existat o asemenea răspândire a fricii, pe o suprafață atât de mare de planetă și la un număr atât de mare de oameni.

COVID-19 a transformat Omul-21 într-un monstru stăpânit de o groază drăcească de moarte. Subviețuirea pentru un blid de mălai, ca un pui de Credevia crescut în cușcă, a ajuns preferabilă morții.

Trebuie să fii prea orbit de frică pentru a nu vedea îndrăcirea din jur. Și legătura dintre toate evenimentele din ultimii ani.

Omenirea stă ca o broască în oala Istoriei. Sub oală, Dracul întețește focul. La început, a făcut-o prudent, încetișor, pentru ca fierbințeala să nu sperie Broasca. Să nu rămână cu oala goală. În ritmul molcom de acum un deceniu, Broasca ar fi fost condamnată.

S-a întâmplat însă ceva: simțindu-se aproape de izbândă, Dracul și-a pierdut răbdarea. A început să arunce lemne în foc cu duiumul.

Dracul este lacom. Nu i-a fost de ajuns să fie cel mai frumos și mai strălucitor dintre îngeri. Și-a dorit să fie mai presus de Dumnezeu. Și a căzut.

Acum, se agită din nou. E turbat, vrea să profite de conjunctură. Ca un fochist infernal, ațâță vâlvătaia sub oala istoriei, să o vadă clocotind cât mai repede.

COVID-ul este asemenea unui butuc uriaș. Nu a mai avut răbdare să-l despice în bucăți, l-a aruncat în foc cu totul. Și nu dă semne să se potolească. Pregătește alți butuci, din ce în ce mai mari, pentru o vâlvătaie colosală.

Niciodată în istorie, criza în care s-a aflat omenirea nu a fost atât de cumplită. Pentru că este o criză a sufletului. A Omului profund. A cărnii care, pentru a-și salva pielea, se răzvrătește împotriva Duhului Sfânt sădit în interiorul ei.

Însă orice criză este o oportunitate. Lăcomia Dracului de a accelera fierberea oalei are toate șansele să provoace trezirea Broaștei. Revolta. Să se scuture din letargie și să evadeze prin gura de email roșu înainte de a se opări.

În acest final de partidă și de lume, eu sunt optimist: pariez pe Dracul globalist.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Radu Comsuta 02.03.2021 23:04
  Dacă acum aproape doi ani opinia publică mondială (broasca din articol) privea oarecum impasibil pe ecranele televizoarelor/smarthponurilor cum catedrala Notre Dames din Paris ardea din temelii într-un incendiu survenit dintr-un banal ”accident” sub privirile neputincioase ale pompierilor care la o oră după apariția incendiului afirmau public că era prea târziu să se mai stingă ceva (nu înțeleg cum cu toate super rmăsurile de securitate din unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Franței, să declari că nu mai poți face absolut nimic de la numai o oră după apariția unui incendiu), și deci nu era un complot masonic ca să distrugă și ultimele urme de creștinism într-un occident secularizat, astăzi când am văzut ulterior decapitări în aceleași catedrale creștine și faptul că după valurile masive de emigranți arabi, statul Francez se declară de acum un stat musulman, nu cred că ne mai îndoim de acest fapt. Este clar ca lumina zile. Mai atrag și atenția asupra datei când a izbucnit acest incendiu care se întâmpla să fie și prima zi din începutul marelui Post. Asta așa ca batjocora să fie în întregime.

  Și toate evenimentele care s-au succedat în acești doi ani, culminând cu anunțul globalistului Karl Schwab că se urmărește impunerea NOM sub titlul eufemistic de Marea Resetare, au de-a face cu planul ocult al instaurării unei guvernări unice care mai vrea și o reducere drastică demografică (aici intră plandemia și vaccinul criminal).
  Eu zic că nu dracul ațâță focul ci oculta mondială sub ”binecuvântarea” lui. Numai că acest foc care iscă să ia proporții mai mari decât cel de la Notre Dame, o să prindă în flăcările lui și pe cei care îl ațâță. Nu știu ce se va întâmpla cu broasca. Cred că totuși printr-un miracol divin, va scăpa cumva dar cu mari sechele și traumatisme. Și doar ce va mai rămânea din ea. Însă lucrurile sunt departe de a se fi terminat. Acesta e numai începutul durerilor.
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare