

S-a iscat o întreagă dezbatere pe rețelele sociale după ce AUR a decis să organizeze mitingul din Piața Universității, pe 12 ianuarie. Diverse aripi ale suveraniștilor l-au acuzat pe Simion că ar urmări ”interese ascunse”, că-i omul sistemului, că a ales prost momentul și locul ș.a.m.d. În special Diana Șoșoacă s-a remarcat prin atacuri dure împotriva lui Călin Georgescu și a ideii de protest, dând astfel de înțeles că ar prefera mai degrabă un globalist get-beget la Cotroceni.
Să punem punctul pe i: nu există în acest moment alternative. Avem doar două variante mari și late. Ori mergem pe mâna lui Georgescu, ori pe mâna unui potlogar propus de autorii loviturii de stat. Așa că orice pretins suveranist care ne îndeamnă să nu-l votăm pe Georgescu ar vrea, implicit, ca viitorul președinte să fie după chipul și asemănarea lui Iohannis.
Ar fi fost ideal ca reprezentanții societății civile (și nu partidele) să inițieze mitinguri de protest. Adică sindicatele, ligile studențești și ONG-uri aflate în afara zonei de influență a lui Soros. Nu s-a întâmplat.
Liderii de sindicat au rămas cantonați sub aripa protectoare a PSD și a SRI. Sub pretextul că apără interesele membrilor cotizanți, acești lideri beneficiază de indemnizații de mii de euro lunar, de vile de vacanță și tratamente preferențiale în raport cu instituțiile statului. Sunt foarte sensibili la orice inițiativă guvernamentală care atentează la buzunarul membrilor de sindicat (sau generează concedieri). Situația se schimbă radical atunci când vine vorba despre atacuri grave ale statului la drepturile și libertățile cetățenești fundamentale. Ca de pildă puciul din 6 decembrie 2024.
Dintr-odată, liderii de sindicat dispar în ceață. Se fac nevăzuți. Consideră, în mod stupid, că rolul lor constă doar în a fi gardianul portofelului comun al sindicatului. Democrația poate muri în liniște, cât timp leafa merge, iar colegii de breaslă sunt pe deplin mulțumiți că au ce pune pe masă. Nicio remușcare, nicio tresărire, nicio urmă de demnitate în raport cu rolul lor de apărători ai drepturilor cetățenești fundamentale. Membrii de sindicat ar trebui să fie reprezentați cu cinste și atunci (sau mai ales atunci) când au loc abuzuri incalificabile ale statului, tolerate și încurajate de Justiție.
Ce au făcut sindicatele după puciul din 6 decembrie? Au suflat măcar un cuvințel de indignare? Au dat vreun comunicat, fie și formal? Au îndemnat la mișcări de protest în toată țara? Nimic din toate acestea. Liderii au băgat capul în nisip și s-au trezit buimaci abia după ”ordonanța trenulețul”, adoptată pe 30 decembrie. Oamenii i-au tras de mânecă: alo, guvernul Ciolacu ne umblă la bani! E pericol mare! Cum mai mergem în vacanță în Grecia? Râd vecinii de noi!
Imediat, sindicatele din învățământ au amenințat cu proteste în Piața Victoriei dacă salariile vor fi înghețate. ”Nu trebuie să se uite un lucru: și promisiunile trebuie respectate, la fel ca prevederile legale!”, au avertizat, dur, liderii de sindicat - uitând că în urmă cu doar două săptămâni același guvern a fost părtaș la o fărădelege infinit mai gravă decât potențiala înghețare a salariilor în 2025. Identic au procedat și sindicatele polițiștilor și angajaților din penitenciare, imediat ce au constatat că ”ordonanța ternuleț” atentează la portofelele membrilor cotizanți. ”Strigător la cer este faptul că cei vizați de tăierile salariale din MAI sunt exact polițiștii din stradă”, s-a revoltat sindicatul Europol.
Da, strigător la cer este doar atunci când Ciolacu ne face la buzunare. Nu și dacă își bate joc de noi ca de ultimii papagali, prin anularea alegerilor și implicit a democrației.
Situația e trasă la indigo în cazul studenților. Liderii tinerilor studioși au închis ochii la lovitura de stat din 6 decembrie, însă au sărit ca opăriți imediat după ce guvernul Ciolacu le-a tăiat banii de transport.
Halal principii, stimați sindicaliști și dragi viitori intelectuali ai țării!
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Referitor la Sosoaca. Cei care ii asculta cantecul de sirena, sa aiba mare grija, Sosoaca nu este, nici pe departe, o iubitoare de Romania! Si nici de ortodoxie!
Ticalosul ala de Coarna, mare smecher in SOS, vorbea la Realitatea din saracia aia de Sinaia... Si care nu zicea - deloc!-, ca va participa la mitingul din 12 ianuarie.
În umila mea pǎrere, "societatea civilǎ" (sociv) este în România doar o noțiune lipsitǎ de conținut. Încǎ de la preluarea puterii de cǎtre "emanații" loviturii de stat din '89, organizatorii au știut cǎ trebuie controlatǎ intelectualitatea și tineretul astfel încât sǎ nu aparǎ noi "disidenți" care sǎ fisureze încrederea publicului și sǎ încurce planul globalist de înrobire a României. Astfel cǎ imediat și-a fǎcut apariția Fundația Soroș, și chiar înainte de sfârșitul anulul 89 s-a înființat GDS cu ambiția de a "organiza" societatea civilǎ, într-un mod asemǎnǎtor cu structurile de reprezentare a intelectualilor din perioada comunistǎ. Liiceanu, Pleșu, Ana Blandiana sunt doar câțiva dintre membrii de frunte ai GDS și Revistei 22. O altǎ misiune a acestora a fost de a discredita și a reduce la tǎcere eventualele inițiative centrifuge.
În același scop au fost infiltrate redacțiile noilor ziare și ulterior mass-media cu agenți ai fostei securitǎți, dintre care putem reaminti pe dl. Tinu și (aproape) toatǎ redacția fostului ziar "Scînteia", redenumit "Adevǎrul".
Ulterior Fundația Soroș și-a schimbat denumirea, s-a extins fǎcând mulți puiuți și a acaparat zona "civilǎ" a societǎții, politizând-o pentru a o transforma într-o armǎ globalistǎ.
Puteți sǎ vedeți un articol bine documentat pe acest subiect aici:
https://romanialibera.ro/investigatii-romania-libera/cum-a-fost-acaparata-romania-de-reteaua-lui-soros-765819/
Astfel au apǎrut zeci de mii de ONG-uri, cu finanțǎri dubioase, care declarativ reprezintǎ "societatea civilǎ" prin tot felul de obiecte de activitate punctuale, însǎ în interesul unor grupuri specifice (ecologie, sustenabilitate, LGBT etc) cǎrora le servesc drept paravan.
Nici cu studenții sau cu profesorii nu stǎm mai bine, fiindcǎ așa cum corect a observat autorul, aceștia sunt complet dezinteresați de aspectele ce țin de pregǎtirea academicǎ sau de viața socialǎ și libertǎțile individuale. Le pasǎ doar de anumite aspecte materiale. Despre sindicate nu mai spun nimic, fiindcǎ autorul a punctat foarte bine cum stau lucrurile. De fapt sindicaliștii din toatǎ lumea (liderii) au preferat mereu sǎ colaboreze cu guvernele în loc sǎ apere niște principii.
Cam asta e treaba...
Iar în ceea ce o privește pe dna. Șoșoacǎ, personal cred cǎ are intenții lǎudabile, însǎ modul sǎu lipsit de viziune și egoist nu face decât sǎ producǎ o fracturǎ în zona suveranistǎ, iar asta este extrem de grav. E ca și cum într-o orchestrǎ un violonist crede cǎ el interpreteazǎ mai bine și începe sǎ cânte dupǎ cum îl duce capul, distrugând concertul. Sau într-un rǎzboi în care un general ordonǎ oamenilor sǎi sǎ atace a doua zi, nu împreunǎ cu restul armatei.
Sta ascunsa pentru ca nu si-a primit banii de la Soros pentru a protesta impotriva lui Georgescu.
In Romania nu mai exista de multi ani societate civila onesta, neimplicata politic.