
Foto: Magistratul Alexandru Vasile

Lovitura de ieri a Justiției va rămâne una simbolică. Ea arată că încă există în sistem oameni curajoși, demni și integri.
Chiar dacă, pe litera legii, ce spune CCR rămâne sfânt și inatacabil, decizia judecătorului de la Ploiești vine ca o gură de oxigen pentru românii care condamnă puciul din 6 decembrie.
Magistratul Alexandru Vasile (foto) a judecat după propria conștiință, nu potrivit directivelor venite de la Cotroceni. Și, cel mai probabil, nici măcar potrivit literii legii.
A judecat în spiritul legii, care spune că o mare nedreptate nu poate rămâne nesancționată.
A fost ca o palmă usturătoare pe obrazul puciștilor. Pe obrazul tuturor cetepeilor, tolontanilor și prelipcenilor care i-au sprijinit pe autorii loviturii de stat.
Ultimii s-au grăbit să afle "cum a fost posibil”. Cum de un pârlit de judecător din provincie a avut tupeul să răstoarne "ordinea globalistă bazată pe reguli de tip mafiot”. S-a cerut imediat, pe multiple voci, tragerea la răspundere a vinovatului. A trădătorului. Membrii CSM ar fi fost în stare să plece "in corpore” la Ploiești, ca să-l ia de guler pe colegul-infractor, la solicitarea gurului CTP. Inspecția disciplinară și-a întrerupt concediul și a pornit spre "locul faptei”. Aproape îți vine să verși.
Tolontan a scos la foc automat un soi de anchetă, din care reiese că o fostă judecătoare din Botoșani i-a învățat pe oameni cum să depună plângeri în Justiție. S-au adunat peste 130 de petiții, însă deocamdată doar cea de la Curtea de Apel Ploiești a fost admisă. Nu se știe dacă judecătorul ploieștean are vreo legătură cu Kremlinul. Sau măcar cu Bogdan Peșchir. Organele de anchetă vor afla, oricum. "Ceva” trebuie să fie necurat în legătură cu acest magistrat. Poate că-i bețiv și își bate soția. Vom vedea.
Propagandiștii sistemului s-au apucat, din nou, să-l mitralieze pe pianist. Au luat la tocat mărunt problemele de formă, nu de fond. Închid ochii, în continuare, în fața abuzului inimaginabil al CCR.
Ce spectacol avem! În loc de tancuri sau demonstranți pe baricade, "revoluția” fanilor lui CG se face cu tutoriale pe TikTok și formulare standardizate, scrise de un judecător pensionat. Plus plata timbrului judiciar pe ghiseul[.]ro. Dacă asta e lovitura de stat modernă, în accepțiunea lui CTP, atunci autorii puciului din 6 decembrie par mai degrabă niște amatori care au uitat să-și actualizeze strategia din epoca faxului.
Greu de spus ce impact va avea episodul "turul2înapoi” de la Curtea de Apel Ploiești asupra alegerilor din 4 mai. Dacă îi va motiva suplimentar pe fanii lui Călin Georgescu sau dimpotrivă, dacă va accentua boicotul.
Restaurarea democrației va fi (sau nu) făcută tot de către politicieni. Un prim pas: omul potrivit la Cotroceni. Apoi schimbarea majorității din parlament și a legilor despre atribuțiile și numirile membrilor CCR.
E foarte posibil ca judecătorul Alexandru Vasile să fie acuzat de tentativă de lovitură de stat. Și să ajungă în aceeași celulă cu Bogdan Peșchir imediat după vizita lui Donald Trump jr la București.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Curtea Constitutionala a pierdut procesul cu avocata Elenina Nicut: O hotarare CCR a fost anulata Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Curtea Constitutionala a pierdut procesul cu avocata Elenina Nicut: O hotarare CCR a fost anulata
https://ziare.com/ccr/judecatori/curtea-constitutionala-a-fost-infranta-in-instanta-de-o-avocata-o-hotarare-ccr-a-fost-anulata-1518276?uord=MT5gWbCxhdRxNB%3DvJj0gHRNEIbRxnTesLr8GN%3DS%3DKuK7g-B1MqGrID2GQ554QbNBmznGUdvWQmGZOZrXk2mCUpCrIT9tJBMVIGlxyAJ-XrY/MECtIuHjg-RuYFLiUTtiVh7VHrZc
Avocata Elenina Nicut a castigat la Curtea de Apel procesul in care a chemat in judecata Curtea Constitutionala. Instanta a decis anularea unei hotarari date de Plenul CCR privind regulile de redactare a opiniei separate sau concurente. Decizia nu este definitiva."Admite in parte cererea de chemare in judecata. Anuleaza Hotararea Plenului Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 1/22.06.2017 privind regulile de redactare a opiniei separate sau concurente, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 477/23.06.2017, in ceea ce priveste prevederile art. 1 alin. 2, 3, 4, 5, ale art. 2 si ale art. 3.Dispune obligarea paratei la reatasarea opiniilor separate si/sau concurente formulate cu privire la Deciziile nr. 304/4.05.2017 si nr. 392/6.06.2017, pronuntate in dosarele 32D/2017 respectiv 1328D/2017, precum si la obligarea atasarii pe site si la transmiterea spre publicare in Monitorul Oficial al Romaniei a acestor decizii impreuna cu opiniile separate si/sau concurente. Respinge in rest cererea de chemare in judecata, ca neintemeiata.Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucuresti - sectia a VIII a de contencios administrativ si fiscal. Pronuntata azi, 20.06.2018, in conditiile art. 396 alin 2 C.pr.civ.", este minuta Curtii de Apel Bucuresti.Avocata Elenina Nicut s-a adresat instantelor de judecata dupa ce, in 22 iunie 2017, regulamentul CCR a fost modificat, iar opiniile concurente formulate la deciziile 304/2017 si 392/2017 (cu privire la Legea 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor si abuzul in serviciu - n.red.) au fost eliminate din Monitorul Oficial.