Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

De Adrian Onciu  /  

Foto: opozitia.net

Foto: opozitia.net

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie / Țara mea de glorii, țara mea de dor? / Brațele nervoase, arma de tărie / La trecutu-ți mare, mare viitor!”. Scrise acum 156 de ani, versurile celei mai cunoscute poezii patriotice par a fi perimate pentru o bună parte dintre concetățeni.

Dacă ar trăi zilele astea, Eminescu ar scrie cu totul altceva despre ”marele viitor” al României. Poetul visa frumos în 1867. De unde să bănuiască ce va urma un secol și jumătate mai târziu? De unde să presupună că sentimentul patriotic va fi etichetat drept ”extremism” și va exploda demagogic pe micile ecrane doar pe întâi decembrie? De unde să știe că România va deveni peste 156 de ani o simplă colonie a unui așa-zis imperiu european, care la rândul său este lipsit complet de suveranitate?

După 45 de ani de comunism, am ieșit în stradă pentru libertate. Și ne-am bucurat de ea pentru puțin timp. A fi liber înseamnă a fi singurul stăpân pe ceea ce faci sau pe ceea ce nu faci. Este cel mai de preț dar pe care l-am putut primi, cu vărsare de sânge, la Crăciunul din decembrie 1989.

Apoi lucrurile au luat-o la vale. Am vrut prosperitate într-un timp record. Am vrut să recuperăm peste noapte decalajul de 45 de ani dintre Est și Vest. Să ”trăim bine”, AICI și ACUM. Indiferent prin ce mijloace, indiferent cu ce compromisuri. O dorință altfel firească, umană, deturnată cinic și subtil, pas cu pas, în folosul unor forțe suprastatale, globaliste.

Când a fost întrebat dacă vrea în Uniunea Europeană, românul de rând a văzut în fața ochilor luminile Parisului. A văzut libera circulație a mărfurilor și a persoanelor, nu un imperiu politic de tip Uniunea Sovietică, în care statele componente devin simple unelte. Devin doar mijloace de dobândire a unei puteri crescânde în rândul birocraților de la Bruxelles. Niște birocrați aleși nu doar nedemocratic, prin negocieri în spatele ușilor închise, ci aflați și la cheremul unor super-puteri din afara Europei.

Din nefericire, România și-a pierdut complet suveranitatea. Iar odată cu ea am pierdut și libertatea, atât la nivel de stat, cât și la nivel individual. Pierderea libertății ar trebui să reprezinte o mare tragedie pentru fiecare român cu capul pe umeri. Pentru fiecare european care își dorește altceva decât viitorul pregătit de elitele lui Klaus Schwab.

În curând, România va muta Ziua Națională pe 9 mai, atunci când Europa sărbătorește, an de an, înființarea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului (CECO), urmare a ”declarației Schuman” din 9 mai 1950. CECO a fost precursorul Uniunii Europene și a avut la bază, în primul rând, cooperarea economică dintre Germania, Franța, Italia, Țările de Jos, Belgia și Luxemburg. Doar că Germania, în calitate de vasal al Statelor Unite după 1945, a lărgit ulterior micul imperiu și l-a transformat într-o uniune politică. Berlinul a devenit astfel calul troian al intereselor americane pe continent.

Visul european nu reprezintă nimic altceva decât o modalitate foarte obscenă de subjugare a blocului comunitar de către Casa Albă. De găsire a unui singur interlocutor, atunci când președintele american trebuie să ”negocieze” cu Europa în caz de crize economice, pandemii sau războaie.

Uniunea Europeană nu a fost niciodată suverană. Și, prin urmare, nici liberă.

România fie va lupta pentru o Uniune de state suverane, alături de politicieni ca Viktor Orban, fie va părăsi blocul politic globalist în căutarea libertății. ”Viața în vecie, glorii, bucurie / Arme cu tărie, suflet românesc / Vis de vitejie, fală și mândrie / Dulce Românie, asta ți-o doresc!”.

La mulți ani! România, La mulți ani! români de pretutindeni.

Parteneriat Opoziția.net

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Radu Comsuta 01.12.2023 21:08
    Spuneți-mi că e o glumă proastă aia cu mutatul zilei naționale de pe 1 decembrie pe 9 mai. E prea kafkian ca să fie adevărat.
  • Mihai Cantuniari 02.12.2023 07:50
    Daca e de rau, inseamna ca e adevarat. Asta traim de 34 de ani incoace: orice schimbare e mai rea decat precedenta. Orice Presedinte e mai rau decat cel dinainte. Matraguna de la Cotroceni va pleca, dar de venit va veni ceva inca mai rau, desi e greu de crezut ca poate exista o hahalera mai totala decat cea prezenta.
  • Mielu' 01.12.2023 21:22
    O alta analiza lucida de Adrian Onciu! Imi aminteste una din sentintele lui Camil Petrescu -- "Cata luciditate (...), atata drama."
    De ziua Romaniei, din nou de luat aminte definitia Parintelui Gheorghe Calciu despre nationalism -- https://youtu.be/d4TAAuwgqms?si=MIa0HBaYRhx4Qcr9
    Mergem cu Domnul inainte, cerand sa ne lumineze si ocroteasca Tara si neamul.
  • Tic 01.12.2023 21:45
    La multi ani România!
    Știind cine este stăpânul Casei Albe ,stim si cine se vrea a fi stăpânul Europei!
  • Mihai Cantuniari 02.12.2023 08:00
    Draga Tic, mesajul tau este putin neclar, fiindca orbetii cred ca stapanul Casei Albe este chiar mosneagul diliu dar rau, numit Bideul cu Robinette, pe cand vazatorii stiu ca e al treisprezecelea trib.
  • Tic ► Mihai Cantuniari 04.12.2023 01:02
    Dle Cantuniari,mesajul era pt vazatori.
  • Mihai Cantuniari 02.12.2023 08:06
    Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie:
    Sa piara hoitarii care te sfasie
    Si, spalandu-ti fata cu boabe de roua,
    Sa conjuri blestemul lui 89.
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"