Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

De Adrian Onciu  /  

Foto: opozitia.net

Foto: opozitia.net

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie / Țara mea de glorii, țara mea de dor? / Brațele nervoase, arma de tărie / La trecutu-ți mare, mare viitor!”. Scrise acum 156 de ani, versurile celei mai cunoscute poezii patriotice par a fi perimate pentru o bună parte dintre concetățeni.

Dacă ar trăi zilele astea, Eminescu ar scrie cu totul altceva despre ”marele viitor” al României. Poetul visa frumos în 1867. De unde să bănuiască ce va urma un secol și jumătate mai târziu? De unde să presupună că sentimentul patriotic va fi etichetat drept ”extremism” și va exploda demagogic pe micile ecrane doar pe întâi decembrie? De unde să știe că România va deveni peste 156 de ani o simplă colonie a unui așa-zis imperiu european, care la rândul său este lipsit complet de suveranitate?

După 45 de ani de comunism, am ieșit în stradă pentru libertate. Și ne-am bucurat de ea pentru puțin timp. A fi liber înseamnă a fi singurul stăpân pe ceea ce faci sau pe ceea ce nu faci. Este cel mai de preț dar pe care l-am putut primi, cu vărsare de sânge, la Crăciunul din decembrie 1989.

Apoi lucrurile au luat-o la vale. Am vrut prosperitate într-un timp record. Am vrut să recuperăm peste noapte decalajul de 45 de ani dintre Est și Vest. Să ”trăim bine”, AICI și ACUM. Indiferent prin ce mijloace, indiferent cu ce compromisuri. O dorință altfel firească, umană, deturnată cinic și subtil, pas cu pas, în folosul unor forțe suprastatale, globaliste.

Când a fost întrebat dacă vrea în Uniunea Europeană, românul de rând a văzut în fața ochilor luminile Parisului. A văzut libera circulație a mărfurilor și a persoanelor, nu un imperiu politic de tip Uniunea Sovietică, în care statele componente devin simple unelte. Devin doar mijloace de dobândire a unei puteri crescânde în rândul birocraților de la Bruxelles. Niște birocrați aleși nu doar nedemocratic, prin negocieri în spatele ușilor închise, ci aflați și la cheremul unor super-puteri din afara Europei.

Din nefericire, România și-a pierdut complet suveranitatea. Iar odată cu ea am pierdut și libertatea, atât la nivel de stat, cât și la nivel individual. Pierderea libertății ar trebui să reprezinte o mare tragedie pentru fiecare român cu capul pe umeri. Pentru fiecare european care își dorește altceva decât viitorul pregătit de elitele lui Klaus Schwab.

În curând, România va muta Ziua Națională pe 9 mai, atunci când Europa sărbătorește, an de an, înființarea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului (CECO), urmare a ”declarației Schuman” din 9 mai 1950. CECO a fost precursorul Uniunii Europene și a avut la bază, în primul rând, cooperarea economică dintre Germania, Franța, Italia, Țările de Jos, Belgia și Luxemburg. Doar că Germania, în calitate de vasal al Statelor Unite după 1945, a lărgit ulterior micul imperiu și l-a transformat într-o uniune politică. Berlinul a devenit astfel calul troian al intereselor americane pe continent.

Visul european nu reprezintă nimic altceva decât o modalitate foarte obscenă de subjugare a blocului comunitar de către Casa Albă. De găsire a unui singur interlocutor, atunci când președintele american trebuie să ”negocieze” cu Europa în caz de crize economice, pandemii sau războaie.

Uniunea Europeană nu a fost niciodată suverană. Și, prin urmare, nici liberă.

România fie va lupta pentru o Uniune de state suverane, alături de politicieni ca Viktor Orban, fie va părăsi blocul politic globalist în căutarea libertății. ”Viața în vecie, glorii, bucurie / Arme cu tărie, suflet românesc / Vis de vitejie, fală și mândrie / Dulce Românie, asta ți-o doresc!”.

La mulți ani! România, La mulți ani! români de pretutindeni.

Parteneriat Opoziția.net

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Radu Comsuta 01.12.2023 21:08
  Spuneți-mi că e o glumă proastă aia cu mutatul zilei naționale de pe 1 decembrie pe 9 mai. E prea kafkian ca să fie adevărat.
 • Mihai Cantuniari 02.12.2023 07:50
  Daca e de rau, inseamna ca e adevarat. Asta traim de 34 de ani incoace: orice schimbare e mai rea decat precedenta. Orice Presedinte e mai rau decat cel dinainte. Matraguna de la Cotroceni va pleca, dar de venit va veni ceva inca mai rau, desi e greu de crezut ca poate exista o hahalera mai totala decat cea prezenta.
 • Mielu' 01.12.2023 21:22
  O alta analiza lucida de Adrian Onciu! Imi aminteste una din sentintele lui Camil Petrescu -- "Cata luciditate (...), atata drama."
  De ziua Romaniei, din nou de luat aminte definitia Parintelui Gheorghe Calciu despre nationalism -- https://youtu.be/d4TAAuwgqms?si=MIa0HBaYRhx4Qcr9
  Mergem cu Domnul inainte, cerand sa ne lumineze si ocroteasca Tara si neamul.
 • Tic 01.12.2023 21:45
  La multi ani România!
  Știind cine este stăpânul Casei Albe ,stim si cine se vrea a fi stăpânul Europei!
 • Mihai Cantuniari 02.12.2023 08:00
  Draga Tic, mesajul tau este putin neclar, fiindca orbetii cred ca stapanul Casei Albe este chiar mosneagul diliu dar rau, numit Bideul cu Robinette, pe cand vazatorii stiu ca e al treisprezecelea trib.
 • Tic ► Mihai Cantuniari 04.12.2023 01:02
  Dle Cantuniari,mesajul era pt vazatori.
 • Mihai Cantuniari 02.12.2023 08:06
  Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie:
  Sa piara hoitarii care te sfasie
  Si, spalandu-ti fata cu boabe de roua,
  Sa conjuri blestemul lui 89.
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 9. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

11:35

Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN