Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

De Adrian Onciu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aliații lui Zelensky au ajuns într-un impas. Vorba lui Murphy, dacă știi că ceva nu poate merge prost, pentru că ți-ai luat toate măsurile de precauție, atunci altceva va merge prost.

Este situația în care se află Ucraina. Mai întâi nu aveau armament și muniție. Apoi nu aveau suficienți bani. În ultima vreme nu mai au oameni de sacrificiu. S-a rezolvat și cu asta. Au înăsprit legea mobilizării și au securizat granița de vest.

Și tot merge prost. Inevitabil.

Zelensky a venit cu o nouă găselniță: dați-ne voie să lovim teritoriul Rusiei cu armele voastre și vom câștiga. Inițial, doar Marea Britanie a răspuns cu promptitudine. Ca de fiecare dată când se pune problema trecerii unei linii roșii, lumea constată că Londra o încălcase demult, fără mare tam-tam. Franța, pe de altă parte, încearcă să joace simultan atât rolul polițistului rău, cât și pe cel al polițistului bun.

Emmanuel Macron trimite mult mai puțin armament în Ucraina decât Olaf Scholz. Și infinit mai puțini bani. În schimb, își încordează puternic mușchii la televizor, vrea să pară animalul turbat care rupe din dușmanul comun al lumii civilizate. Cine ar putea să-i reproșeze lipsa de implicare, când îl vede pregătit să dea buzna cu trupele franceze taman în prima linie a frontului ucrainean?

Apoi iese la rampă, iarăși, polițistul bun. Macron i-a invitat pe oficialii ruși la a 80-a comemorare a debarcării din Normandia (așa-numita Ziua Z). Aliații s-au revoltat. Cum ar fi ca Joe Biden și Regele Charles să stea în aceeași încăpere cu ”banditul” Serghei Lavrov? Ca de fiecare dată în astfel de situații, Macron spune că trebuie menținut un canal de comunicare, o punte de legătură cu rușii – în ciuda stării actuale de conflict fără menajamente.

Secretarul de stat Antony Bilken a dat de înțeles, săptămâna trecută, că americanii vor merge pe urma britanicilor și vor încălca o nouă linie roșie: ”Nu am permis sau încurajat atacurile în afara Ucrainei, dar în cele din urmă Ucraina trebuie să ia singură decizii cu privire la modul în care va conduce acest război”. În final și Germania va păși pe cărarea bătătorită de SUA și Marea Britanie. Dovadă presiunile pe care le face bătăioasa Annalena Baerbock, ministrul de Externe german cu jumătate de normă la Casa Albă (după modelul regretatului Bogdan Aurescu).

Negocierile de pace vor veni la un moment dat, la fel de implacabil ca moartea fiecăruia dintre noi. Dovadă că ministrul de Externe britanic David Cameron a discutat cu Donald Trump continuarea sprijinului american către Ucraina, până când Zelensky se va afla în cea mai bună ipostază pentru negocieri de încetare a focului. Desigur, ar putea fi doar o cacealma a Londrei. O modalitate de a-l păcăli, din nou, pe fostul președinte Trump.

Marea problemă intervine atunci când toate părțile constată ceea ce vedem cu toții pe teren – o înfrângere a trupelor ucrainene. Rusia ar putea pretinde, pe bună dreptate, că sacrificiile au meritat. Va rămâne, probabil, cu un teritoriu de mărimea Bulgariei și cu perspective bune de a-și dezvolta economia, de a vinde armament, energie și alte resurse către statele BRICS. Se pune întrebarea ce va primi Zelensky. Nimic care să acopere pierderile imense, din câte se întrevede. Aderarea la UE este strâns legată de apartenența la NATO, iar rușii exclud din start așa ceva.

Singura variantă în care se va ajunge la discuții de pace va fi cu un nou guvern și un nou președinte la Kiev. Cu condiția ca Occidentul să-și vadă sacii în căruță. Adică să evite colapsul.
 
Parteneriat Opoziția
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Bizar 20.05.2024 18:00
    International Criminal Court (ICC) seeks arrest warrants against Sinwar and Israel's prime minister Netanyahu and minister of defense Gallant for war crimes

    https://x.com/i/status/1792520368730583128

    https://x.com/i/status/1792526842026492320
  • Tic 20.05.2024 18:27
    Occidentul vrea război,pt ca in război este valabilă legea marțială si atunci nu vor fi alegeri.Probabil pt a le elimina pe veci si pt a implementa proiecția lui kk schwab,anume ca IA va alege pt noi!
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires