Adevăr sau Provocare? – Trump: "Aș bombarda Moscova și Beijingul..."

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-a transformat singurul președinte american postbelic care nu a început nici un război în timpul mandatului său într-un Șoim Belicos?

O informație halucinantă a fost strecurată într-un articol din Washington Post de marți, 28 mai, dedicat modului în care Donald Trump încearcă să îi convingă pe donatorii americani să îi finanțeze campania.

Paragraful cu pricina sună astfel:

„De exemplu, la un eveniment, el (Trump) a sugerat că ar fi bombardat Moscova sau Beijingul dacă Rusia ar fi invadat Ucraina sau China ar fi invadat Taiwanul, ceea ce i-a surprins pe unii donatori.”

 

Washington Post nu oferă nici o dovadă în sprijinul acestei informații.

Or, Wa-Po este unul dintre cei mai mari inamici media ai lui Trump. Ziarul lui Jeff Bezos este cel care a lansat pe piață mistificările abjecte la adresa fostului președinte, inclusiv faimoasa „coluziune” cu Rusia.

De aceea, astfel de informații trebuie luate cu multă prudență.

Dezvăluirea Washington Post – dacă este reală – este o bombă de presă.

Ea ar arăta o transformare radicală a lui Donald Trump, singurul președinte american de după Al II-lea Război Mondial care nu a început nici un conflict militar.

Dimpotrivă, el s-a manifestat întotdeauna ca un adept al folosirii de către SUA a forței sale economice combinată cu dialogul.

În asemenea măsură, încât Trump a fost și primul președinte american care a mers în Coreea de Nord pentru a se întâlni cu Kim Jong Un.

Întâlnirea a avut efect. Nu se știe ce i-a zis Trump în grădina de la Phenian, dar pe toată durata mandatului său, Kim s-a abținut de la experimente nucleare și de la provocări cu rachete.

În ciuda pietrei de moară a scandalului „coluziunii cu Rusia”, Trump a avut cu Putin o relație destul de lină, cei doi întâlnindu-se de cinci ori.

Și de data aceasta, acest tip de politică a avut efect, Putin dovedind reținere în majoritatea acțiunilor sale pe durata mandatului Trump. Inclusiv în Ucraina.

O mențiune specială pentru colaborarea tacită a celor doi la stârpirea ISIS din Siria și Irak.

În ce privește China, relația lui Trump cu Xi a fost ceva mai contondentă, liderul american declanșând un veritabil război al taxelor cu superputerea asiatică.

Însă, cei doi s-au ținut departe de arme, în ciuda tensiunilor din Marea Chinei. În orice caz, mult mai departe decât se află acum Biden și Xi.

Ce s-a întâmplat cu Trump în cei patru ani petrecuți în afara Casei Albe, dar tânjind să revină? S-a transformat și el într-un Șoim al Războiului, așa cum pare să arate articolul din ziarul american?

Dacă va câștiga alegerile, va detona Trump un conflict mondial care mocnește cam de când Biden i-a luat locul?

*

Primul aspect care frapează în bomba lansată de Washington Post este că informația nu a fost prinsă în titlu, așa cum ar fi făcut orice ziar normal din lume, care trăiește din vânzări.

Mai mult, ea nu apare nici în subtitlu. Dimpotrivă, a fost ascunsă discret, adânc în interiorul articolului.

Admițând că autorul articolului era un idiot, e greu de crezut că deasupra lui, pe scara ierarhică, nu s-a găsit nici un șef care să repare greșeala și să plaseze bomba în titlu, acolo unde îi era locul.

Sau, dacă informația nu era adevărată (nu este citată nici o sursă!), să o șteargă.

Dar nu: toți supervizorii au lăsat bomba îngropată.

În al doilea rând, nu trebuie uitat că Washington Post are relații extrem de stânse cu serviciile secrete americane. În special agenția de la Langley. În asemenea măsură încât i se spune „Vocea CIA”.

*

Pe de altă parte, cu Donald Trump s-a petrecut indiscutabil o schimbare în ultima vreme.

El pare să se apropie periculos de mult de Sistem.

Primul semn a fost sprijinul uimitor pe care l-a acordat adoptării în Congres a pachetului de înarmare pentru Ucraina.

Trump, care se lăuda că va pune capăt războiului în 24 de ore, aprobă acum finanțarea războiului? Adică prelungirea lui pe termen nedefinit?

De remarcat: răsucirea lui Trump s-a produs aproape simultan cu aceea a președintelui Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și el – până mai ieri – un aprig dușman al continuării războiului din Ucraina, dar și un apropiat al lui Trump.

Nici Trump, nici Johnson nu au oferit o explicație plauzibilă pentru pirueta lor, astfel încât și-au antagonizat nucleul dur al Partidului Republican, care urăște baletul politic.

Este limpede însă că de pe urma învârtelii lui Trump a profitat în special Complexul Militar Industrial american – dat fiind că marea parte a banilor votați se duce la coloșii producători de armament.

Cert este că, de la această spectaculoasă răsuceală, lui Trump a început să îi bată vântul în toate pânzele.

Pentru prima dată, în luna aprilie, donațiile pentru campania sa electorală le-au depășit pe cele ale lui Biden. Nu e vorba de un accident, ci de un trend. Semnificația e limpede: miliardarii îl lasă din brațe pe Biden și îl adoptă pe Trump.

Mai mult, hărțuirea în justiție împotriva lui Trump dă semne de înmuiere.

În fine, Nikki Haley, marea sa rivală din alegerile preliminare, și-a manifestat sprijinul pentru Trump la scrutinul din noiembrie.

Cu doar câteva luni în urmă, ea ar fi preferat să-și muște limba veninoasă decât să spună așa ceva.

Și, pentru ca șocul să fie total, Trump nu a exclus să o aleagă pe Haley – care în campanie l-a făcut albie de porci - drept candidată la vicepreședinție.

*

În iarnă, când încă mai existau șanse teoretice ca Trump să fie înfrânt în alegerile preliminare Republicane (sau să fie arestat într-unul din numeroasele sale procese, ori să i se interzică să candideze), în jurul lui Haley se țesea un foarte interesant scenariu.

Sistemul (Establishment, Deep State, American Coldea etc.), disperat de senilizarea galopantă a lui Biden și de lipsa de alternativă în tabăra Democrată, dădea semne că se orientează spre Nikki Haley.

Neo-conservatoare sadea, belicoasă, cenzuristă, vaccinistă, aborționistă, climatic-schimbistă, globalistă, progresistă prin punctele esențiale, Haley părea o Hillary deghizată în Republicană.

Deci o Mița perfectă pentru Casa Albă.

Sistemul a băgat sume uriașe în conturile sale de campanie, a mobilizat toate goarnele mediatice (și chiar pe Democrați!) pentru ca Haley să îl oprească pe Trump în alegerile preliminare.

Nu a reușit. Trump a zdrobit-o.

Este posibil ca scenariul Sistemului să nu se fi năruit de tot. Să fi existat un Plan B.

Acesta ar putea fi rezumat astfel:

1. Biden la azil.

2. Trump la Casa Albă, și mai prizonier al Sistemului decât în primul mandat.

3. Trump va avea două misiuni principale interne și două externe.

4. Misiunile interne: a) refacerea pe cât posibil a economiei distruse de Biden și b) calmarea urii anti-stângiste și a dezbinărilor sociale explozive.

5. Misiunile externe: a) smulgerea Rusiei din alianța cu China (în care a aruncat-o imbecilitatea lui Biden) și reatragerea ei în sfera de influență occidentală și b) relansarea războiului economic cu China.

6. Din punctul de vedere al globalizării, mandatul lui Trump este văzut ca o perioadă-tampon (sau pansament), după eșecurile în serie din ultimii ani – Marile teme ale globalizării ar putea fi preluate cu entuziasm de UE, transformând Europa într-un poligon de încercare.

7. Sprijinită de Sistem, lui Nikki Haley i se pregătește terenul pentru a deveni președintă în 2028, pentru două mandate.

*

În tot acest scenariu, informația strecurată discret de Washington Post (dar preluată de toată presa) poate avea o greutate mult mai mare decât pare la prima vedere.

Nici nu importă dacă e sau nu adevărată (până acum, Trump nu a negat).

Ea are alt rol: îl anunță pe Donald Trump II (viitorul președinte al SUA) ca pe un ins mai intransigent decât Trump I (fostul președinte) cu marii rivali ai Americii, dar ca pe o alternativă mai temperată (deci mai acceptabilă) la avântul globalist care a spart toate străchinile posibile din 2020 încoace.

Să nu ne mirăm însă dacă Trump II nu va mai avea ca lozincă America First!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (24)
 • Orizont 29.05.2024 17:31
  Alt mascarici din dramoleta simulacrului globalist..
 • Iuliparte 29.05.2024 17:32
  Chiar nu se vede ca toti sunt copiii aceleiasi mame? Mama Putere!
 • Bizzu 29.05.2024 18:33
  Dacă tot s-a ajuns la această discuție arunc și eu o pastilă pe piață, care nici măcar nu e nouă - se discută despre asta de vreo 2 ani printre cunoscători. Și sunt indicii suficiente. Prin urmare: oare ACEST Trump din versiunea 2024 este ACELAȘI Trump din 2020? Sau... asistăm la o a DOUA pantomimă după cea cu așa-zisul bideu, despre care nu mai crede nimeni că este cel real sau măcar cel din 2016-2019? Vom afla Adevărul la ceremonia de inaugurare din 2025, când ceremonialul militar ne va spune dacă este INVESTIRE sau ÎNMORMÂNTARE.
 • Carbid 01.06.2024 11:54
  Se pare că e un scenariu complex si foarte bine pus la punct creat de minți diabolice...
  De aceea nu prea înțelege mai nimeni aceste schimbari bruste de direcție, atitudini, etc.
 • Horia Cornescu 29.05.2024 18:39
  Intrebarea din titlu nici nu e necesara. Trump, daca are 1-2 bile albe in plus fata de fosila Biden, ramane totusi un mascarici (De Niro i-a zis-o) . Pai nu s-a laudat ala sau aia a Estoniei ca vrea un plan sa aduca Rusia in genunchi ? Dna Zackarova a raspuns elegant : "va fi amuzant sa vedem cum vor realiza ei acest lucru. " "Atlanticii " de la Trump, Biden la Micron, Sholtz, Ursula, Borell si alti catei Europeni sunt clar psihopati, datorita unei frustrari indelungate.
 • Dinu Dușceac 29.05.2024 19:16
  Nu stiu de Moscova sau Beijing, dar stiu sigur ca ar fi bombardat Palestina, asa cum reiese din declaratiile sale pro-israel. Sionistii conduc din umbra SUA, indiferent daca sunt republicani sau democrati.
 • Mircea Dragan 29.05.2024 20:14
  Trump stie ceva mai mult. Se pare ca USA detine arme secrete nemaivazute de pune pe piata armele actuale care-s probabil niste vechituri.
 • Horia Cornescu 29.05.2024 20:14
  Si ieri, un alt avion F-35 (cel mai scump al lor) s-a prabusit in New Mexico. Rusii numesc avionul "Flying Turkey" (curcanul zburator) . Nici un SU-35 sau SU-57 nu a cazut pana acum.
  Si Trump i-si permite sa bolboroseasca asa ! Se autodefineste : "Mascarici", cu nimic mai bun ca fosila Biden.
 • Brick 29.05.2024 22:57
  Asa stiam si eu ca tehnica sovietica e za best. Cei de la raion mi-au spus e lucratura capitalista faza cu Su 35 prabusit in Martie, in mare, langa Sevastopol.
  https://x.com/Faytuks/status/1773369352349245667
 • Mars.60 Stefan ► Brick 30.05.2024 11:51
  Am intrat pe https://x.com/Faytuks/status/1773369352349245667 si am aflat sursa "de incredere" al acelui postac care a postat un clip pe X din care se vede un avion in flacari care cade, si pe care-l denumeste "Russian Su-35 jet". Si atat. Colaborator BNO news.
  Si raionul de propaganda al USA(Uniunea Sovietica Ailalta), BNO news, din care te inspiri dumneata e "de incredere", mai ales ca a oferit o acoperire în direct a pandemiei COVID-19 pe un cont de Twitter numit BNO Newsroom. Compania a creat, de asemenea, o bază de date pentru cazurile confirmate și suspecte de reinfectare cu COVID-19, care a fost folosită de cercetători și oficiali guvernamentali, inclusiv de ministerele sănătății din Spania și Brazilia. Imi inchipui cati oameni au fost inselati si nenorociti sa se vaxxeze de o astfel de oficina USA. Las-o mai moale domnule BRICK cu propaganda stahanovista pro-americana ca ne-am saturat de "lumina" licuriciului pana peste cap. Cizma americana pute tot la fel de tare ca toate celelalte care au tropait si inca mai tropaie prin ograda noastra.

  Din Wikipedia, enciclopedia liberă

  BNO News
  https://en.wikipedia.org/wiki/BNO_News

  BNO News este o agenție internațională de știri cu sediul în Tilburg, Olanda. Oferă servicii de transmitere de știri pentru organizațiile media.
  BNO News a fost fondată de Michael van Poppel din Olanda în mai 2007. Compania a gestionat un popular serviciu de știri bazat pe Twitter numit BreakingNews (inițial numit BreakingNewsOn) până la 1 decembrie 2009. Acesta a surprins organizațiile de știri obișnuite în ceea ce privește știrile politice, dezastrele naturale și alte știri de ultimă oră și a crescut rapid în 2009, când a trecut de la 16.000 la peste 1,5 milioane de urmăritori în mai puțin de 11 luni, devenind unul dintre cele mai populare servicii de știri de pe Twitter.[1][2] Serviciul a fost întreținut de jurnaliști din Olanda, Irlanda, Mexic și Statele Unite.

  Pe 7 septembrie 2007, BNO News a obținut o casetă video autentică în care apare liderul Al-Qaeda, Osama bin Laden, pe care a licențiat-o agenției de știri Reuters[1][3][2].[1][3][2] În februarie 2009, BNO News a câștigat premiul Best in News la prima ediție a Shorty Awards din New York[4].

  Contul de Twitter a fost achiziționat de NBC News la 1 decembrie 2009, când compania a anunțat planurile de a oferi un serviciu de știri pe bază de abonament pentru alte agenții de știri, în primul rând cele din Statele Unite.[5][2] Serviciul de știri pe bază de abonament a fost lansat la sfârșitul lunii ianuarie 2010 și oferă acoperire de știri pentru NBC News și alte organizații de știri. Un site de știri cu sediul în Mauritius, Island Crisis News, a anunțat la 31 mai 2010 că a devenit, de asemenea, client al BNO News și primul client al companiei din Africa[6].

  BNO News și-a restabilit prezența pe rețelele de socializare în iunie 2015, când a lansat un site web care prezintă o parte din conținutul său[7].

  În 2020, BNO News a oferit o acoperire în direct a pandemiei COVID-19 pe un cont de Twitter numit BNO Newsroom.[8][9] De asemenea, a pus la dispoziție un sistem de urmărire a coronavirusului, care a fost vizitat de peste 71 de milioane de ori, în primele luni ale pandemiei.[10] În august 2020, compania a creat, de asemenea, o bază de date pentru cazurile confirmate și suspecte de reinfectare cu COVID-19,[11][12][13] care a fost folosită de cercetători și oficiali guvernamentali, inclusiv de ministerele sănătății din Spania și Brazilia.[14][15][16].
 • Brick ► Mars.60 Stefan 30.05.2024 16:59
  Corect! Cel mai bine e sa ii credem pe sefii de la raion, proletari adevarati, care mi-au transmis asta
  https://t.me/vchkogpu/47098

  Si asta, de unde aflam ca probabil e vorba de "friendly fire".
  https://t.me/vchkogpu/47099

  Dar nu imi pasa de avioane, ma enerveaza ca niste aghentzi CIA deghizati in haholi au pocnit corveta cu care vroiam sa merg pe Nistru la agatat devushka.
  https://www.yahoo.com/news/russian-tsiklon-corvette-sinking-analysis-121700331.html
  p.s
  Ma bucur ca aveti o perspectiva plandemica. Stiut fiind faptul ca Kermlinul e ultimul bastion al libertatii, poftim ceva din cea mai proletara sursa

  https://nauka.tass.ru/nauka/19770281

  Za rodinu, za Putina!
 • Mars.60 Stefan ► Brick 30.05.2024 19:38
  Naaah... e prea putin sa fiti convingator domnule BRICK, cel mult ati reusit sa aratati ca sunteti si "The New Voice of Ukraine" (https://www.yahoo.com/news/russian-tsiklon-corvette-sinking-analysis-121700331.html) si asta spune multe referitor la incredere in propaganda dvs. Nu ma dau in vant dupa Kremlin si dupa tembelul de Putin care din lasitate nu vrea sa treaca liniile rosii pe care i le-au impus stapanii sai si sa termine in mod real cu razboiul sau cu mimarea razboiului, aceiasi stapani ca si ai mascariciului pianist de la Kiev caruia aceiasi stapani ii permit totul. Stapani care isi desfasoara cu succes in beneficiu propriu agenda de macinat vieti (ortodoxe) in Ucraina, aducand prejudicii pe termen lung intregii Europe inclusiv Romaniei.
  Cred ca m-ati inteles gresit, nu sunt pro-rus dupa cum nu sunt pro-american. Evident ca Rusia nu e ultimul bastion al libertatii, dar poate-mi explicati eventual tot cu ajutorul catorva link-uri mestesugit alese cu atat de mult zel si aplomb filoamerican, de ce Uniunea Sovietica Ailalta/USA ESTE ultimul bastion al libertatii si la ce-i trebuiesc atat de multe baze militare raspandite pe teritoriile atat de multor state "suverane".
  P.S.: Faza cu "Za rodinu, za Putina!" m-a impresionat cel mai mult, daca mai stiti chestii de-astea hazlii nu ezitati sa mai scrieti, e bine sa mai si radem pe forum!
 • Brick ► Mars.60 Stefan 30.05.2024 22:10
  De fapt, in contextul asta recunosc cu mandrie ca eu sunt Kolea - Betivul din Novosibirsk. Pretind ca sunt valahul Brick la ordinul sovietului din Tiraspol ca sa-i zapacesc pe imperialistii valahi care nici acuma nu au priceput ca exista natiune si limba moldo-ivaneasca. Ma incurca un pic ca haholii se bat cu noi, muskalii. Dar nu-i bai, e experesie a luptei pentru pace. De cand cu operatiunea speciala am reusit sa revin la traditia instituita de bunici, adica eliberez ceasuri si paltoane de unde apuc, si ca bonus eliberez electrocasnice.
  Daca ai nevoie de frigider, o plasma sau o masina de spalat sa spui ca te rezolv. Aia cu The New Voice of Ukraine e bullshit, matale chiar crezi ca e voce de hahol sau a alora care chiar stiu sa pocneasca diverse? Barcazul ala chiar a crapat, gasesti destule surse. Normal ca i-au pus pe haholi sa se laude si sa-si asume povestea, ca asa se joaca piesa asta.
  E in ordine, in realitate ma bucur ca nu-i apreciati pe haholi, motiv pt care va incurajez sa accesati linkul cela plandemic de la Tass postat mai devreme, ca sa va eliberati de propaganda atlantistilor si sa primiti adevarul eurasianist vestit de gazeta noastra cu sediul centreal in Miskova despre care toata lumea stie ca e a treia Roma.
  Cu filoamericanismul treaba pare complicata, dar nu e. Stiu nazbolii care-i treaba. Intre Let's Go Brandon si Tovarisch Trumpov cu siguaranta invinge Maria Katasonova care m-a parasit pt un oligarh.
  https://i.kinja-mg.com/image/upload/c_fit,q_60,w_1315/eb46bc091f181c7925b1936dcd48c6ad.jpg
  Mai multe nu pot spune, nu ma lasa Activenews ca incep sa planga suveranistii...
 • Mars.60 Stefan ► Brick 30.05.2024 20:25
  Referitor la articolul de la "cea mai proletara sursa" (https://nauka.tass.ru/nauka/19770281), pe care nu cred ca l-ati citit chiar daca cunoasteti limba rusa(ex. Za rodinu, za Putina!), pot spune ca nu ridica deloc osanale si ode tzarului de la Kremlin, mai degraba informeaza poporul rus ce spun dezaxatii ("liderii mondiali") de la Davos cu privire la masurile pe care vor sa le impuna (davosienii, nu Putin) omenirii in urmatoarea plandemie numita Boala X, pe care o planifica OMS. V-am tradus doar un mic fragment lasand la latitudinea dumneavoastra sa va satisfaceti setea de cunoastere dupa cum credeti de cuviinta. Articolul incepe asa:

  "Ce este "boala X" și cum va ajuta la pregătirea pentru o potențială pandemie?

  La 17 ianuarie 2024, la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, s-a discutat despre așa-numita boală X - o boală de 20 de ori mai mortală decât COVID-19 și o mare amenințare pentru omenire, care ridică noi provocări pentru sistemul internațional de sănătate. Vă spunem cum își propun liderii mondiali să combată acest pericol.

  Ce este "boala X"?
  1
  Este o boală teribilă și periculoasă, a cărei izbucnire ar implica un număr mare de victime umane. Boala este cauzată de un agent patogen necunoscut până acum, astfel încât omenirea va trebui să lucreze de la zero pentru a crea un vaccin. Și toate acestea în mijlocul unei pandemii. Dar există un dar important - nu există de fapt nicio "boală X". Aceasta este o denumire fictivă adoptată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în 2018, care, într-un experiment de gândire, ajută structurile sanitare și economice să elaboreze contramăsuri în cazul unei noi "molime" și să se asigure că sistemele existente sunt suficient de flexibile pentru a se adapta la o amenințare neprevăzută de tip coronavirus."
  ...
  Restul e scris aici:
  https://nauka.tass.ru/nauka/19770281
 • Mars.60 Stefan ► Brick 30.05.2024 20:34
  Referitor la articolul de la "cea mai proletara sursa" (https://nauka.tass.ru/nauka/19770281), pe care nu cred ca l-ati citit chiar daca cunoasteti limba rusa(ex. Za rodinu, za Putina!), pot spune ca nu ridica deloc osanale si ode tzarului de la Kremlin, mai degraba informeaza poporul rus ce spun dezaxatii ("liderii mondiali") de la Davos cu privire la masurile pe care vor sa le impuna (davosienii, nu Putin) omenirii in urmatoarea plandemie numita Boala X, pe care o planifica OMS. V-am tradus doar un mic fragment lasand la latitudinea dumneavoastra sa va satisfaceti setea de cunoastere dupa cum credeti de cuviinta. Articolul incepe asa:

  "Ce este "boala X" și cum va ajuta la pregătirea pentru o potențială pandemie?

  La 17 ianuarie 2024, la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, s-a discutat despre așa-numita boală X - o boală de 20 de ori mai mortală decât COVID-19 și o mare amenințare pentru omenire, care ridică noi provocări pentru sistemul internațional de sănătate. Vă spunem cum își propun liderii mondiali să combată acest pericol.

  Ce este "boala X"?
  1
  Este o boală teribilă și periculoasă, a cărei izbucnire ar implica un număr mare de victime umane. Boala este cauzată de un agent patogen necunoscut până acum, astfel încât omenirea va trebui să lucreze de la zero pentru a crea un vaccin. Și toate acestea în mijlocul unei pandemii. Dar există un dar important - nu există de fapt nicio "boală X". Aceasta este o denumire fictivă adoptată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în 2018, care, într-un experiment de gândire, ajută structurile sanitare și economice să elaboreze contramăsuri în cazul unei noi "molime" și să se asigure că sistemele existente sunt suficient de flexibile pentru a se adapta la o amenințare neprevăzută de tip coronavirus."
  ...
  Restul e scris aici:
  https://nauka.tass.ru/nauka/19770281
 • Brick ► Mars.60 Stefan 31.05.2024 00:06
  Excelent, ati inteles ce trebuie.. Chiar aveti potential eurasianist! Nici vorba de propaganda dezaxatilor imperialisti imbrtisata chiar de Tass. Nici vorba ca Tass explica ciolovecilor cum sta treaba cu respectarea restrictiilor si cu masurile de precautie si evitarea respingerii de catre public a masurilor guvermanentale de combatere a bolii. In realitate e vorba de condamnarea cu manie proletara a OMS-ului, a davosului si a klingonienilor. Astea fiind spuse, sa ne gandim cu piosenie la Sputnik V cel mai revolutionar vaxx, desi capitalistii insinueaza ca e inspirat de AstraZeneca. Nici o grija, ii doboram pe dusmanii poporului la boala X, cand noi o lansam vaxx-ul Laika II.
 • Patriot Roman 29.05.2024 21:05
  Wapo sint mincinosi și propagandiști. Faptele vb.! Trump in cei 4 ani nu a inceput nci un razboi spre deosebire de obama,bush,etc. Sa vdm a zis orbu*..
 • INJECTIA FINALA 29.05.2024 21:39
  Excelent articol.
 • Wolf Edmond 30.05.2024 09:25
  Nu știu exact ce se coace la Uașinton și la Brusăl, dar să permiți astăzi ukrainienilor să bombardeze bazele militare și alte obiective de pe teritoriul Russiei cu armament occidental în condițiile în care 90.000 de militari NATO se află la granițele vestice ale Russiei în plin exercițiu Steadfast Defender 24 utilizând muniție de război înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât să lași comandamentului rus foarte puține opțiuni de eludare a riscului declanșării unui război nuclear. Abia înțelegând aceste condiții ne putem da seama ce decizii grele trebuie să ia Putin pentru țara lui.
  Cred că lumea occidentală a înebunit de tot.
 • Vlad.Tepes 30.05.2024 11:53
  SA NU-I PURTAM DE GRIJA D-LUI PRESEDINTE PUTIN !
  EXCELENTA SA SI ECHIPA DE CARE DISPUNE VOR LUA DECIZIILE CELE MAI POTRIVITE !
  DEGENERATII DIN OCCIDENT VOR MURI !
 • Vlad.Tepes 30.05.2024 11:47
  Cum o fi Tramp DAR IMBECIL NU ESTE !
  DACA AR (FI) BOMBARDAT CELE DOUA CAPITALE AR FI SEMNAT ACTUL DE STERGERE DE PE TERRA A SUA .
  PINA LA URMA TOT ACOLO SE VA AJUNGE, DAR MAI LENT !
 • Davinci 30.05.2024 12:34
  Si totuși Tiump nu poate fi duplicitar in esență sau vreun prost. A calculat precis dece a pierdut alegerile si in ce a constat asta. Va aduceți aminte de JFK filmul? Sau de Ultimele trei zile ale condorului cu robert Redford? Aici sint niște secvențe colosale unde se spune ca america este pregatatita de război. Are nevoie de război. Democrația poporului american este valabila cind are ce sa pună pe masa. Cind nu are i se spune " adu-mi !" neavând importanta cum. Eu cred ca este o înțelegere. Altul mai bun ca Trump acum nu are cmu sa vina. SI atunci i se arunca o pisica moarta in cute cu diverse procese dar făcut scăpat daca va .. executa ce dorește CIA , oculta. Pe de alta parte cine știe cum va fi Trump cind va prelua puterea si ce schmbari va face. ACum da de mâncare la industria de război si a început-o cu taxele celor care se vor in NATO a se ridica. Ce mă pune pe gânduri este clar ca a făcut o mișcare proasta pe cind a acceptat mutarea capitalei Israeilte de la Tel Aviv la Ierusalim. TOtul făcut ca mormântul Sfint sa facă ca evreii sa fie păziți de orice atac al palestinienilor al islamului ceea ce ar implica pe toți creștinii. UN joc periculos făcut de americani care au schimbat orice paradigma de bun simt croind vasali o Europa cu amenințări false de război cu un politic compromis își caută prozeliți si o alta jucărie unde mapamondul sa cotizeze. Trump este imprevizibil. SI totuși cred ca nu va face pace cu ei. Nu cred ca totul tine de orgoliu pe cind este extrem de bogat si ar putea sa fie liniștit acolo unde este... Vom mai vedea pentru ca multe se pot întîmplă. INsa pina acolo România este pe cale de autodistrugere cu un popor care nu mai merita respect. Tractor, duplicitar, șmecher si tiranizat. Așa ca...
 • Dorel Timpa 30.05.2024 12:48
  Ba trompy, s-a umflat orezu-n tine?

  Vezi că te cam pisi contra vintului !
 • Nata 30.05.2024 22:58
  Pacifistul pamantului?! Acelasi lup imbracat in piele de oaie.
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!