Acuzarea lui Donald Trump: Ce se ascunde în spate?

De EVZ | evz.ro  /  

Foto: evz.ro

Foto: evz.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


America trece printr-o criză fără precedent și tot ce găsește clasa politică de făcut este să-l pună pe președinte sub acuzare în ultima săptămână de mandat.

Acuzarea lui Donald Trump este departe de a fi ceea ce pare. Nu are nici o legătură cu criza politică, economică, sanitară sau socială în care se scufundă America.

Un editorial sclipitor, marca Tucker Carlson, la Fox News, pe care Adrian Pătrușcă l-a tradus integral pentru cititorii Evenimentului zilei, publicație cu care ActiveNews a stabilit un parteneriat. Titlul și intertitlurile îi aparțin lui Adrian Pătrușcă.

Acuzarea lui Donald Trump s-a realizat cu sprijin din partea ambelor partide politice. Oricât de furios ai fi pe Trump pentru ce s-a petrecut la Capitoliu, acest lucru te lasă perplex.

Haosul unui proces de impeachment cu greu poate fi privit ca tranziția pașnică și ordonată pe care ambele partide ne-au asigurat că o doresc.

Atunci de ce fac asta? Trebuie să existe un motiv. Și există.

Mai întâi, să ne lămurim ce NU este acest motiv. Indignarea morală legitimă nu va juca absolut nici un rol în ce se va petrece în continuare. Indiferent de câte ori chestorul Majorității din Cameră, Democratul Jim Clayburn, merge la televiziune și discută despre drepturile civile.

Sau indiferent cât de des o vezi pe Nancy Pelosi, președinta Camerei, citind rânduri ca acestea:

„Știm că ne confruntăm cu dușmani ai Constituției. Știu că am trecut printr-o insurecție care a violat sacralitatea Capitoliului și a încercat să răstoarne voința poporului american. Și știm că președintele Statelor Unite a incitat la această insurecție, această rebeliune armată împotriva țării noastre. El trebuie să plece. Reprezintă un pericol clar și actual la adresa națiunii noastre, pe care toți o iubim.”

Eroii Democraților

În acest moment, merită să amintim că, vreme de zeci de ani, nu cu mult timp în urmă, cei mai puternici doi Democrați din Senat erau Ted Kennedy și Robert Byrd.

Ted Kennedy a lăsat o femeie să se înece, într-un accident de mașină, când era băut la volan. Robert Byrd a fost recrutor pentru Ku Klux Klan.

Democrații nu au părut impresionați de nimic din toate astea. I-au elogiat pe Kennedy și Byrd de câte ori au avut ocazia. Inclusiv la funeralii.

Așa că, nu, Democrații nu sunt în nici un fel scandalizați moral de Donald Trump. Nu au fost niciodată. Sunt prea cinici pentru a avea sentimente atât de autentice.

În pat cu spioana

Ca pentru a dovedi acest lucru, au desemnat drept unul dintre așa-zișii lor manageri de impeachment pe Eric Swalwell, care, congresman fiind, a avut relații intime cu o spioană chineză.

Așa că a se scuti cu indignarea fariseică. Ce se întâmplă acum este politică pe stil vechi. Cinică. Fără sentimente.

Democrații au toate motivele din lume să-și dorească să-l vadă pe Trump acuzat în ultimele zile de mandat.

Primul și cel mai evident motiv este să îi slăbească pe Republicani. Orice înfrângere fragilizează un partid politic, iar punerea sub acuzare nu e altceva decât o înfrângere.

Dar mai este ceva: Democrații trebuie să poată continua să vorbească despre Donald Trump multă vreme de acum încolo. Dacă vor să își păstreze partidul unit.

Majoritatea coalițiilor politice se bazează pe interese comune. Coaliția Democrată este construită pe baze genetice. Ideea principală este că toți cei care nu sunt bărbați albi hetero trebuie să stea uniți ca un pumn într-o solidaritate de nezdruncinat.

Problema este că acest lucru nu se poate, deoarece în viața reală nu funcționează. Mulți Democrați nu au nimic în comun unii cu alții.

Haita se va sfâșia

Odată ce Donald Trump iese din scenă și vine vremea împărțirii prăzii din Trezorieria SUA pentru marele bal din 2021, diversele tabere din Partidul Democrat se vor năpusti unele asupra altora cu ferocitatea unor fiare. Va fi teribil.

Democrații doresc să amâne acest dezastru cât de mult pot. De aceea, trebuie să îl mențină pe Trump în centrul discuțiilor. Acuzarea lui Donald Trump este motivată de nevoia de a continua să țină discursuri despre el. Pur și simplu.

Dar de ce intră Republicanii în acest joc? Nu au nici o justificare politică solidă pentru a face asta. Sunt pur și simplu proști și vinovați.

Vraja prin care să dispară Trump

Iată cum văd Republicanii situația: ar fi de dorit ca Donald Trump să plece pentru totdeauna. Deranjează. Nu doresc să vorbească despre el. Îl vor dispărut.

Acesta este planul pentru anihilarea lui. Să facă în așa fel încât Trump să nu se mai poată prezenta la alegeri niciodată. Și apoi să îl mânjească cu noroi atât de mult încât nici în public să nu mai poată apărea. Apoi să se poarte ca și cum Donald Trump nu a existat niciodată.

Totuși există câteva probleme cu această abordare. Prima este că nu va funcționa. Punându-l sub acuzare pe președinte în ultima săptămână de mandat, Congresul nu va reuși să îl discrediteze pe Trump printre alegătorii Republicani. În realitate, va spori simpatia acestora pentru el.

În cine are mai multă încredere alegătorul Republican de rând: în Donald Trump sau în cei care îl urăsc? În Donald Trump sau în Mitch McConnell? În Donald Trump sau în CNN? Știți răspunsul.

Stupiditatea Republicanilor

Nu e complicat, dar pare complicat pentru proștii din Partidul Republican, care cred că acuzarea lui Trump îi va ajuta pe termen lung.

Nu ar trebui să vă surprindă. Sunt aceleași persoane care continuă să propovăduiască războiul din Irak. Care vă spun că Iranul este cea mai mare amenințare cu care ne-am confruntat vreodată în istorie.

Nu salariile voastre care scad. Nici cheltuielile voastre cu sănătatea care cresc în ritm galopant. Nici economia epuizată care pare pe punctul de a se nărui. Nici fentanilul chinezesc care l-a ucis pe nepotul vostru.

Nu, Iranul, o țară izolată și îndepărtată, pe care nu o poți găsi pe hartă nici sub amenințarea unei arme, este adevărata amenințare.

Uimitor este că ei cred când spun asta, atât sunt de proști și de spălați pe creier. De fapt, sunt atât de stupizi încât cred că voi sunteți de acord cu ei. Nu au nici o idee despre ce credeți cu adevărat. N-au stat nici cinci minute să se gândească de ce ați votat cu Trump și de fapt puțin le pasă de voi.

Trist este că, într-un moment ca acesta, un partid inteligent ar putea face multe pentru el și pentru țară.

Acum o săptămână, o gloată violentă a atacat Capitoliul. Republicanii nu ar fi trebuit să aibă nici o problemă să se opună. Ar fi trebuit să fie consecvenți cu ceea ce au spus de decenii.

„Republicanii sunt pentru lege și ordine. Lovești un polițist în față cu un extinctor, mergi la pușcărie. Spargi geamuri, lovești oamenii cu bețele de la steag, la fel. Suntem republicani, nu avem nici o toleranță pentru asemenea mizerii. Suntem într-o țară civilizată. Nu vom mai accepta data viitoare, când o gloată se va aduna în fața Capitoliului, sau la Wendy’s în Minneapolis, sau va ocupa o clădire federală în Seattle sau un cartier în Portland.”

Republicanii pot spune asta cu voce tare, cu conștiința curată și cu coerență. Legile există și se aplică tuturor în mod egal. Aceasta este poziția republicană.

Miza nu e viitorul lui Trump
 
Nu este greu, dar se pare că inși care învață greu, ca Mitch McConnell, nu au înțeles nimic. S-au lăsat antrenați în poticneli retorice în privința personajului Donald Trump.

Nici prin cap nu le-a trecut lui McConnell și acoliților săi că miza nu este viitorul lui Trump. Ci viitorul alegătorilor săi, zeci de milioane, care într-un interval de șapte zile s-au trezit transformați în teroriști.

Asta s-a întâmplat, dar Republicanii din Washington nu par să fi remarcat.

Chiar astăzi, fostul mare jucător de baseball Curt Schilling a anunțat că i-a fost anulată polița de asigurare personală de către asiguratorul său. De ce? Deoarece Curt Schilling a scris pe rețelele sociale că îl sprijină pe Donald Trump. În 2021, acest lucru este inadmisibil. Pentru asta, îți poți pierde asigurarea. Îți poți pierde contul la bancă, site-ul web, accesul la e-mail și la rețelele sociale. Îți poți pierde posibilitatea de a comunica cu lumea din afară. Și nu poți face nimic, deoarece riști să îți pierzi și avocatul.

Cât va mai dura până când îți vor tăia apa și electricitatea? Până când curierul nu îți va mai aduce pachetele? Și, deși nu vreau să vă stric ziua, aflați că Amazon a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de articole de băcănie din America. Bine că nu trebuie să mai mâncați.

Nici o problemă, zice Mitch McConnell. Adevărata problemă este Donald Trump. Odată ce va pleca, totul va fi bine.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

  2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

  3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

  4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

  5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

  6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

  7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

  8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

  9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

  10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare