ActiveNews îl proclamă pe Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, OMUL ANULUI! Gânduri despre toți ierarhii și slujitorii Bisericii Ortodoxe Române care au curajul să mărturisească ADEVĂRUL. Întru Mulți Ani, tuturor ROMÂNILOR!

De Pr. Protos. Dr. Sofian Costea și ActiveNews  /  

Foto: Vali Vădănoiu

Foto: Vali Vădănoiu

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu această ocazie, a evocării Pastoralelor la Nașterea Domnului 2021 și a trecerii în Noul An 2022, pentru întreaga sa activitatea din acest an greu, în care s-a remarcat ca un distins mărturisitor al dreptei credințe și apărător al românilor și drepturilor lor inalienabile, conferite de Însuși Dumnezeu creației Sale, ActiveNews îl proclamă pe Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, OMUL ANULUI!

VREDNIC ESTE!

ÎNTRU MULȚI ANI, TUTUROR ROMÂNILOR! 

În noul an trebuie să ne îmbrăcam în veșmântul curajului și al mărturisirii  

Protosinghel Dr. Sofian Costea: Am bucuria să le mulțumesc membrilor Sfântului Sinod al Bisericii noastre, tuturor slujitorilor și personalităților Bisericii Dreptmăritoare pentru mesajele pline de înțelepciune și extrem de încurajatoare adresate credincioșilor cu ocazia Crăciunului.

Totodată, profit de acest prilej pentru a-mi manifesta încă odată solidaritatea cu ierarhii și slujitorii Bisericii Ortodoxe Române, care sunt supuși atacurilor nedemne și dezonorante pentru cei care le formulează, venite din zona secularistă, pentru faptul că au curajul să mărturisească într-o manieră logică și argumentativă, adevărul.

Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie, de exemplu, a avut o poziție clară, consecventă, luminoasă și extrem de tranșantă privitoare, atât la nevoia oamenilor de a participa la slujbele Bisericii, cât și la administrarea fără nicio schimbare a Sfintei Taine a Euharistiei, pentru că spune arhipăstorul ținutului apostolic de lângă mare, „Sfânta Linguriță este însăși Maica Domnului și credincioșii, care au dezlegare pentru a se împărtăși, trebuie să Îl primească pe Hristos din aceeași Sfântă Linguriță, în deplină comuniune”.

Am remarcat de asemenea, faptul că arhiepiscopul Tomisului a susținut tot timpul protejarea libertății și a drepturilor fundamentale ale omului, pentru că libera alegere trebuie să călăuzească deciziile persoanei.

Am apreciat și reacția PS Ambrozie, episcopul Giurgiului, care a reflectat în mod clar importanța Bisericii în istoria și viața spirituală a națiunii noastre, cerându-le pe bună dreptate demnitarilor și conducătorilor aflați pentru o vreme în funcții de decizie, să respecte Biserica și să prețuiască valorile veșniciei, specifice credinței dreptslăvitoare.

În același timp, mărturisesc faptul că am toată aprecierea pentru analiza pertinentă, concludentă și extrem de cuprinzătoare în privința a ceea ce se întâmplă în lumea de azi, analiză realizată cu multă pricepere, evident cu ajutorul Lui Dumnezeu, de către PS Părinte Sebastian, episcopul Slatinei și Romanaților, în pastorala transmisă credincioșilor cu ocazia Crăciunului.

Întitulându-și sugestiv scrisoarea pastorală „Pentru cine se va mai <<naște>> Hristos într-o lume resetată?", ierarhul Bisericii noastre surprinde limpede felul în care se încearcă înlocuirea firescului cu nefirescul și a tot ceea ce este normal și dăruit de Dumnezeu, cu anormalitatea.

Regăsim în scrisoarea pastorală o reflecție extrem de adâncă asupra felului în care așa-zisul progresism, defapt neo-marxismul zilelor noastre, atacă valorile fundamentale ale familiei, punând la îndoială singura căsătorie validă și legitimă, aceea dintre un bărbat și o femeie, și încercând să o înlocuiască, prin așa-numita ideologie de gen, în care după cum bine se subliniază în mesajul transmis „bărbații se pretind a fi femei și femeile se pretind a fi bărbați”.

Defapt întreaga agendă LGBT, incluzând așa-numitele căsătorii între persoane de același sex și educația deviantă obligatorie în școală, cu programa începând cu intervalul de vârstă 0-4 ani, arată fără drept de tăgadă, că se intenționează înfăptuirea unui veritabil asalt asupra familiei așa cum este ea lăsată de Dumnezeu.

Este extrem de adevărat și faptul remarcat foarte bine de PS Părinte Sebastian și anume acela că statul invadează de multe ori în mod brutal viața intimă de familie, împiedică educația  în duhul adevărului a copiilor, pe care îi motivează, din nefericire, să-și reclame părinții pentru motive artificiale, pentru că statul să-și permită să îi ia de lângă cei, care aducându-i pe lume, s-au făcut colaboratori ai Lui Dumnezeu. Numeroase familii, unele dintre ele de români, se confruntă cu astfel de abuzuri în statele din UE și nu numai.

Deși pastorala extrem de bine argumentată a PS Părinte Sebastian merită o aplecare mult mai profundă asupra a tot ceea ce cuprinde, mă voi opri în apropiere de final doar la încă un aspect, cred eu, foarte important.

Pastorala vorbește despre ceea ce se intenționează  prin instituirea unui lockdown care parcă nu se mai termină, fiind astfel afectate în mod grav drepturi și libertăți, cărora în calitatea Sa de Ziditor a tot și a toate, nici Dumnezeu nu le-a adus atingere niciodată.

Adevărul este că, certificatele care au cromatica discriminării și implicit obligarea la tratamente medicale, reprezintă sfidarea libertății omului, fiind o lovitură foarte puternică dată drepturilor cetățenești fundamentale și inalienabile.

Așadar, îi mulțumesc PS Părinte Sebastian, episcopul Slatinei și Romanaților, pe care necunoscându-l încă personal, nu am avut prilejul să îi cer să mă binecuvânteze dar primesc această scrisoare pastorală ca pe o adâncă și totodată înaltă binecuvântare, fiindcă prin aceasta se traduce mărturisirea Adevărului.

Revenind la „marea resetare” - subiect pe care îl aprofundează și PS Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord - , îndrăznesc în concluzie să afirm că o astfel de inițiativă i-a aparținut pentru prima dată lui Lucifer, care a dorit să reseteze cerul, crezând că se poate așeza la nivelul sau mai presus decât Tronul Sfintei Treimi. Rezultatul a fost, se știe, prăbușirea veșnică, iar iadul chinurilor este locul în care îngerii căzuți vor rămâne pentru eternitate.

Prin urmare mă întreb, ce se va întâmpla cu slujitorii întunericului din lumea de azi, aflați din nefericire în număr destul de mare la butoanele multora  dintre structurile decizionale din societatea în care trăim.

Este sigur că oricine slujește răului până la capăt, are o singură destinație „întunericul cel mai dinafară, acolo unde este plânsul și scrâșnirea dinților”, după cum ne spune Însuși Mântuitorul Hristos. Există însă șansa fiecărui om, oportunitate oferită de Iubirea Dumnezeiască și anume, aceea de a se întoarce acasă, la matcă, aruncându-se în brațele Creatorului.

Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne lumineze anul Domnului 2022, cu pace, lumină, adevăr și înțelepciune, într-un an proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre ca An al Rugăciunii.

La mulți și binecuvântați ani!

Protosinghel Dr. Sofian Costea

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
 • Enya 31.12.2021 21:05
  La inceput, in 2020, era singurul din tot varful BOR care era impotriva farsei covid, nimeni nu-i sprijinea declaratiile, taceau toti malc de frica! Apoi au inceput sa prinda curaj si altii. Imi amintesc ca am vazut pe yt o slujba unde o bolnava psihic trimisa de secu se invartea in jurul sau sa-l provoace, a avut mare putere sa nu-i intre in joc. Ii multumesc pentru ca n-a dat inapoi si si-a pastrat consecventa, cu toate amenintarile din culise, probabil.
 • ioansperling 31.12.2021 21:40
  Vrednic este!
 • Elike Idomar 31.12.2021 22:01
  Dragi prieteni de la Active News si dragi frati români, va doresc un An Nou mai bun de cat 2021, sa aveti parte numai de bucurii, de sanatate si fie ca Lumina lui Dumnezeu sa se pogoare asupra sufletului dumneavoastra!
 • Lykon 01.01.2022 06:50
  Cu recunostinta, Inaltpresfintitului Parinte Teodosie, o onoare binemeritata!
  De asemenea, redactorilor si colaboratorilor ActiveNews, cu multumiri pt informare si activismul lor, cele mai bune urari pentru anul ce vine.
  Cititorilor si comentatorilor acestei pagini, un fratesc "La multi ani cu sanatate!"
  Tuturor, sa ne alaturam indemnului lansat de dl doctor Constantinescu -- "Nu ne clintim!"
  Doame ajuta!
 • Alexia 01.01.2022 13:20
  La multi ani întregului colectiv Activenews, sunteti minunați si va doresc sa fiti pe primul loc în noul an in care am pășit sa fie mai bun, mai luminos pentru toti si pentru cititorii speciali care va urmăresc si care sunt din ce in ce mai multi ! Doamne ajuta in toate si un an in care sa se reaseze lucrurile si sa fie bine pentru toti ! La multi ani cu multa sanatate !
 • OMAGA 01.01.2022 15:27
  Vrednic este!
 • hannah 01.01.2022 18:58
  Respectul meu pentru IPS Teodosie si multumirile mele pentru ca atunci cand altii se ascundeau sau dadeau inapoi, el a avut credinta si a ramas neclintit in apararea drepturilor credinciosilor, drepturi lasate de Creator. In vremi atat de tulburi nu-i usor sa ramai drept si sa sustii adevarul, mai ales cand esti atacat din toate partile, inclusiv din interiorul bisericii in cazul IPS Teodosie. Dar Dumnezeu isi intareste copii si nu-i abandoneaza, daca ei vor si-I cer, ramane sprijinul si pavaza lor in fiecare clipa.
  Asemenea multumesc si intregii echipe Active News pentru tot efortul depus in a ne tine informati cu ADEVAR, chiar de n-a fost usor! Sa fiti cu totii sanatosi si curajosi si iubitori de adevar! Sa va ocroteasca Bunul Dumnezeu si sa va sustina in toate clipele vietilor voastre! La multi ani si sa tineti faclia ADEVARULUI aprinsa in continuare! Pentru nimeni nu a fost un an usor, cel ce a trecut deja (sau pentru mult a fost greu), dar sa incercam sa nu traim in trecut, ci in prezent si sa ne gandim mai mult la clipa prezenta si cea viitoare, fara a uita bineinteles ce am lasat in urma. Fara lectiile trecutului nu am putea hotara viitorul.
  Va imbratisez pe toti cu gandul si ma rog pentru voi si pentru toti cei ce au ramas puternici, dar si pentru cei rataciti, pentru ca toti avem o usa deschisa catre Creator pana in ultima clipa si toti avem sansa de a ne intoarce la El.
  Sa speram in mai bine si sa ramanem uniti, chiar de suntem departe!
 • Radu Comsuta 01.01.2022 19:54
  Eu l-aș fi nominalizat și pe Cristian Terheș ca omul anului, pentru modul imparțial și bătăios cu care, în calitatea sa de europarlamentar, s-a luptat și se luptă pentru valorile și drepturile fundamentale a românilor și tuturor europenilor. Mi-a plăcut mult cum a ținut-o în frâu pe Ursula von der ”Lier” (”mincinoasa”..., genial epitet) pentru netransparența contracului cu Pfizer, cazurile de corupție fiind evidente. Am observat că vorbește o engleză impecabilă, și a reușit să coalizeze și alți membrii ai formațiunilor politice din parlamentul european, militând pentru respectarea constituției Europene și a drepturilor fundamentale. Un fenomen salutar, din partea mea, este faptul că la mitingurile lui oamenii (cel puțin românii din diasporă s-au mobilizat demn în acest sens) au venit cu steagurile națiunii care-i reprezintă. O lovitură de imagine bine plasată pentru o Europă globalistă retrogradă (neprogresistă) ce ne vrea rupți de orice semn de identitate națională. De parcă doar la Jocurile Olimpice, meciurile de fotbal sau Eurovizion ar trebui să arborăm steagurile unor națiuni ce se topesc treptat, treptat, în cazanul multicultural. Iată că n-am uitat cine suntem și de unde venim, mai ales când e vorba de o chestiune în care e implicată viața noastră a tuturora de zi cu zi. Îi doresc pe viitor să coalizeze câți mai mulți cetățeni ai statelor europene ca într-un viitor, să sperăm nu prea îndepărtat să reușim răsturnarea de la putere a unor lipitori, că nu le pot zice lideri, ce trăiesc ca niște tirani paraziți pe seama și în dauna zecilor de milioane de cetățeni europeni.
 • mapuni 02.01.2022 15:48
  Corecta alegere. La Multi Ani! Active News, multumim pentru adevar, pentru tot ceea ce faceti pentru noi
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan